Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.654
|
čitano: 14.607.850
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Acer v3-772g bez razmisljanja ako je gaming na prvom mjestu. Imas temu ADM-a mozda ce ti tamo netko znati prije pomoci.

14 godina
The_Fichek kaže...

Acer v3-772g bez razmisljanja ako je gaming na prvom mjestu. Imas temu ADM-a mozda ce ti tamo netko znati prije pomoci.

Još jedno pitanje, da li za gore navedeni Acer postoje driveri za windows 7? Na službenim stranicama ima podrška samo za win 8 i 8.1

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 23:16 (Slavonac-DJ).
11 godina
neaktivan
Slavonac-DJ kaže...
The_Fichek kaže...

Još jedno pitanje, da li za gore navedeni Acer postoje driveri za windows 7? Ne snalazim se baš na njihovim službenim stranicama.

Što fali windowsu 8 odnosno 8.1 ?

Drivera za W7 ima , ali ne službenih.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
14 godina
TheMenstalist kaže...
Slavonac-DJ kaže...
The_Fichek kaže...

Još jedno pitanje, da li za gore navedeni Acer postoje driveri za windows 7? Ne snalazim se baš na njihovim službenim stranicama.

Što fali windowsu 8 odnosno 8.1 ?

Drivera za W7 ima , ali ne službenih.

Osoba za koju je laptop nije još koristila win 8 pa želi 7.

Gdje da potražim drivere za 7? Malo sam googlao ali bez većeg rezultata

11 godina

Nije osmica tak losa i dobro ce se vrtit posto laptop ima dovoljnih 8gb rama. Trosi malo vise resursa, npr. meni na laptopu sa 12gb rama trosi 20% memorije, tj. 2 gige, ali zato imam bootanje od 10 sec (bez antivirusnog (imam windows defender trenutno), zavisno o antivirusnom to se moze povecati, sa avgom mi je bilo 16 sec). Neznam postoji li uopce SSD koji moze ovako drasticno smanjiti ucitavanje windowsa 7.

Inace tu se nemas sta ni navikavat. Imas desktop mode i u tome radis. Ako bas neces moc zivit bez onog start menu-a imas softvera za skinut to. Meni je veca fora kad odem dole desno s misem pa mi se pojavi izbornik sa searchom kao jednom od opcija i tu kucam ak nemrem pronac neki program ili nesto.

Neka ta osoba malo na youtube pogleda rad u tim windowsima. Stvarno nema tu velikih razlika. Navodno se i igrice malcice brze vrte na win 8.1 i tako neki programi itd. Znaci navodno je ubrzan sustav, ali pod cijenu trosenja vecih kolicina resursa, i to najvise memorije, tj. rama kolko sam skuzio. Kako rami nisu skupi, a unutra je kao sto rekoh dovoljna kolicina stvarno nema potrebe za brigom.

Ako i nakon toga ce htjeti win7 moze gledati lenovo z710, netreba onaj skuplji nego moze i onaj jeftiniji skoro 1000kn sa i5-4200m i 745m: klik Ta grafa je samo malo slabija od 750m klik2. Rezultati u igricama gledati na notebookcheck ako ce biti bitno.

Informacije radi, na jesen ce navodno izaci velik update za win8.1, a nesto kasnije, valjda pocetkom iduce god ko zna, i win9 koji ce navodno bit nesto brzi od win8 sa start menuom..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2014 23:39 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=14726

Toshiba C50-A-1FZ,Pentium Dual Core 2020M,4GB,750GB,GF710M,Win81

Kako Vam se čini ovaj laptop? Dali može vrtiti HD video bez problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Sto mislite o ovom lapu COMPAQ Notebook 15.6"15-a007sz novo za 2500kn.

Link: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=hr&lc=en&docname=c04155956.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 12:56 (Paarker).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

jel moze neki laptop od 3000-3500? nesta najbolje za tu cijenu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovako stvari stoje moj frend želi samo Toshibu zbog produljenja garancije za još dvije godine tj. 4g. sveukupno. Što mogu kad je cjepidlaka :D

Laptop bi kupio na rate znači keš nikako. Eh sad što kupiti do 5000kn pošto oko 500kn dođu te 2g. dodatne garancije ? Ja sam mu izabrao

Toshibu L50-A-1DC, ali ga u Linksu više nema nažalost,...

Hvala na pomoći !!

11 godina
Paarker kaže...

Pozdrav svima. Sto mislite o ovom lapu COMPAQ Notebook 15.6"15-a007sz novo za 2500kn.

Link: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=hr&lc=en&docname=c04155956.

Po specifikacijama super stvar, po seriji neznam bas. Iskreno neznam je li to uopce nova ili stara serija, pretpostavljam da je stara. Tu cekaj jos misljenje iskusnijih kolega.

Mustangx10 kaže...

Ovako stvari stoje moj frend želi samo Toshibu zbog produljenja garancije za još dvije godine tj. 4g. sveukupno. Što mogu kad je cjepidlaka :D

Laptop bi kupio na rate znači keš nikako. Eh sad što kupiti do 5000kn pošto oko 500kn dođu te 2g. dodatne garancije ? Ja sam mu izabrao

Toshibu L50-A-1DC, ali ga u Linksu više nema nažalost,...

Hvala na pomoći !!

Nije produljenje tako nesto posebno skuplje od toshibe niti kod ostalih marki.

Ovo je trenutni best buy do 5000kn: Acer v3-772g Puno bolja stvar od L50-A-1DC, ne samo radi jace grafe nego i radi izrade. Ne dobijes torbu i windowse, ali boze moj :) HD+ reza je u pitanju, znaci HD reza na 17.3" ekranu sto je definitivno bolje nego HD na 15.6" ekranu.

Sad ako frend zeli bas toshibu i nije mu stalo do gaminga moze ici na ovu kolko vidim novu seriju: L50-B-169 Vidim da ovdje dizajn ne izgleda vise tako plasticno i da je to neka vrsta toshibinog ultrabooka. Cini se kao stvarno jedan dobar solidan multimedia laptop prvenstveno radi FHD ekrana koji inace nije tako jeftin kod laptopa (npr. isti acer kojeg sam spomenuo dolazi sa FHD ekranom za 5500kn: klik). U toshibi je i7 stedljivi proc koji ce bit jak kao nestedljivi i5, ali ce baterija trajat dugo dugo, znaci do 6h kako i pise u opisu. Znam da je to tocno jer i sam imam stedljivog i5-4200U. Kompromis je napravljen u kolicini rama i grafickoj. R7 260m mislim da bi trebala biti jaka kao 8750m koja se nadje u puno jeftinijem rangu, iako me nemoj drzat za rijec, mozda se radi i o slabijoj kartici. 8750m nije losa za budzet gaming, ali ako je gaming prva namjena kao prva opcija se preporucuje spomenuti acer. Rami se lako nadograde u toshibi, a za SSD nisam siguran ima li free slot ili ce trebat micat opticki citac. Kod acera postoji slot za SSD.

Mozes jos provjeriti Lenovo z710 sa jako dobrom izradom, FHD ekranom, SSHD-om i slicnim specifikacijama kao kod onog acera samo ovdje imas malo slabiju graficku (10% slabija) koja je opet dost jaca od m260 iz toshibe. Mana je jedna god garancije, ali to se da rjesit sa produljenjem koje nije tako skupo pogotovo na manje godina. Laptop je po reviewovima izrazito tih i dobra je opcija za nekog ko zeli dobiti 17.3" FHD ekran po nizoj cijeni sa solidnim hardverom.

*Za rezultate grafickih u igricama gledaj notebookcheck.net ..

the_dammed kaže...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_201&products_id=14726

Toshiba C50-A-1FZ,Pentium Dual Core 2020M,4GB,750GB,GF710M,Win81

Kako Vam se čini ovaj laptop? Dali može vrtiti HD video bez problema?

Trebao bi vrtit HD video, ali imas puno puno bolju opciju za samo malo vise para: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14380

Procitaj jos za tu toshibu sto sam napisao malo nize.

matej101 kaže...

jel moze neki laptop od 3000-3500? nesta najbolje za tu cijenu

Ako igranje nije bitno: toshiba, ako je igranje bitno: lenovo Ako nisi zahtjevan korisnik opet se preporucuje lenovo preko toshibe radi bolje izrade i hibridnog SSHD diska. Toshiba je tu kao najjeftinija opcija sa i5 procom, i to jos novim haswell i5-4200m. Stvarno nisam siguran za toshibinu izradu jer nema puno reviewova osim par na youtube-u za neke slicne modele. Nemoj da te plastika zavara. Bitno je da se normalne stvari vrte sa kontroliranim temperaturama i prema nekim slicnim modelima gotovo da sam siguran da tu toshiba nece iznevjeriti, a ako slucajno dodje do problema unutar prvog tjedna kontaktiraj prodavaca, iako stvarno mislim da nebi trebalo doci do toga, ali kazem za svaki slucaj jer nisam siguran.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 15:21 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3772g54208g62makk-nxm8sex051/79621

ovo mi se čini super za igranje novih igara jer ima grafičku  760m. Ali me brine procesor i5 4200U jer na notebookchecku sve igre koje su testirane sa 760m nemaju ovaj procesor nego i7. Zanima me da li je ovaj procesor dobar za igranje novih igara na medium/high uz ovu suoer grafu?? 

I još me zanima koliko traje baterija na ovom laptopu ako netko zna?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molim hitno misljenje za

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=hr&lc=en&docname=c04155956

te koliko bi kod nas kostao sa slicnim karakteristikama. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 0:14 (Paarker).

0 0 hvala 0
11 godina
dodo14 kaže...

http://www.protis.hr/products/details/prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3772g54208g62makk-nxm8sex051/79621

ovo mi se čini super za igranje novih igara jer ima grafičku  760m. Ali me brine procesor i5 4200U jer na notebookchecku sve igre koje su testirane sa 760m nemaju ovaj procesor nego i7. Zanima me da li je ovaj procesor dobar za igranje novih igara na medium/high uz ovu suoer grafu?? 

I još me zanima koliko traje baterija na ovom laptopu ako netko zna?

99% da je doslo do greske u pisanju. Trebalo bi se radii o nestedljivom i5-4200m kao sto je to slucaj kod ostalih sa nabave.net: klik

Uglavnom, taj laptop se vise ne preporucuje. Ne zato jer je los, nego jer u tom rangu imas asuse sa jacom i novom gtx850 karticom koja je jaca cak i od 765m. Evo liste: klik2 (skrolaj malo dole naravno)

Kao best buy cisto za gaming se preporucuje ROG-ov model sa jakim i5 procom: asus Imas modela i sa i7 procom, s time da trenutno na listi nema onog jeftinijeg n550jk sa i7, nego samo ROG-ov 15.6" sa i7: asus2. Ako zelis 17.3" imas asus3 sa i5 procom i bez IPS ekrana sto nije slucaj kod 15.6" verzija. Isto tako nema ROG-ove verzije ovog modela. 17.3" verziju sa i7 procom imas acera isto bez IPS ekrana.

Preporucujem ti da ides na prvolinkanog asusa kao najveci best buy u tom rangu za igranje.

850m ce vecinu igrica vrtit na high, neke na ultra, a one najzahtijevnije ce biti fluidnije na medium settings.

Iako na notebookchecku grafa nije bas puno testirana sa i5-4200H koji se dobije u Asusu, pogledaj igricu Skyrim koju su testirali i koja je inace procesorski zahtjevna. Klikom na broj fps-a vidis s kojim je CPU-om testirana grafa i onda vidis da prakticki nema razlike kod jednog Skyrima izmedju i5-4200H i i7-4700HQ sto puno govori, iako ta stranica nije sveta krava, ali vjerujem da je to tako jer taj i5 ima najveci clock od svih i5 laptop procesora kolko sam skuzio.

@Paarker

Sa tim karakteristikama kod nas laptop dodje najjeftinije 3450kn, a bas HP sa i5 od 3600kn nadalje s tim sam provjerio i serija koju ti gledas je starija, tj. dosta vec stara, ali nebi trebala bit losa, cak ni za nadogradnju ja mislim. Za detalje bu ti se javio roby.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 0:30 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

zanima me je li ovaj Dell puno lošiji od ovog asusa?

Mogu ga uzeti dosta povoljno, pa ako može savjet.

Laptop koristim dosta, gotovo cijeli dan jeupaljen, igrice bih igrao povremeno, ništa ekstremno.

Dell https://www.technomarket.hr/products/09132976/dell-inspiron-3537-272298322

Asus http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11312

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@The_Fichek

hvala. Onda ću sad gledati da uzmem neki od 850m. Cijena mi treba biti do 6500kn (može +200) ali dok kupim laptop možda i padne 

0 0 hvala 0
11 godina
dodo14 kaže...

@The_Fichek

hvala. Onda ću sad gledati da uzmem neki od 850m. Cijena mi treba biti do 6500kn (može +200) ali dok kupim laptop možda i padne 

Nista. Ak si pogledo onu listu sa nabave.net skuzio si da imas i jeftiniji, tj. najjeftiniji model asus n550jk za 6666kn, ali bolje je kupovat ROG-ov g550jk jer za 215kn dobis 4gb rama vise, 250gb mjesta na hardu vise i nesto bolje hladjenje. Neznam kolika je sansa da tom laptopu padne cijena. Primjetio sam da je npr. nestao super best buy lenovo g510 sa 8750m grafom iz arhiteha, isto tako cijena asusa sa 760m i i7 je porasla sa 6300 i nest kuna na 7140kn u arhitehu. To su bili neki best buyevi, ali kako se radi o nesto starijim modelima mislim da nebi trebalo biti brige da ce se tako uskoro promjenit cijena tog ROG asusa sa 850m grafom, iako treba biti na oprezu..

11 godina
Stup_01 kaže...

Pozdrav,

zanima me je li ovaj Dell puno lošiji od ovog asusa?

Mogu ga uzeti dosta povoljno, pa ako može savjet.

Laptop koristim dosta, gotovo cijeli dan jeupaljen, igrice bih igrao povremeno, ništa ekstremno.

Dell https://www.technomarket.hr/products/09132976/dell-inspiron-3537-272298322

Asus http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11312

Da, losiji je, a puno losiji za igranje. Inace tog Della mozes naci od 5100kn. Cijene u technomarketu i takvim ducanima znaju biti nadrealne. Ako nebi igrao nista ekstremno mozes ici na nekakav jeftiniji laptop jer je asus mrcina za igranje i to na high settings. Dell bi vise bio za igranje na medium settings i rezultate za 8850m graficku u tom laptopu gledaj na notebookcheck.net. Ispred tog Della se preporucuje ovaj acer v3-772g kojeg vise nema za 4750kn, ali za 5000kn je i dalje best buy. Iznad 5500kn se nalazi isti acer sa FHD, znaci 1920x1080 rezolucijom. Acer je bolji za gaming od Della na medium settings prvenstveno radi toga sto su igre generalno bolje optimizirane za nvidiju 750m nego za 8850m grafu, a za obicne taskove se moze preporuciti i Dell. Procesori su im podjednake snage (link razlike). Dell je prenosiviji, tj. malo laksi, ima cak 3 god garancije, 2gb rama u odnosu na jeftiniji acer, stedljivi procesor s kojim moze biti dulje u radu istekan nego acer. Kako Acer ima veci ekran koji je pozeljniji u vecini slucajeva i na vecem ekranu HD rezolucija bolje dodje nego na 15.6" kojeg ima Dell, Acer bi se i tu preporucio kao bolja opcija.., iako vecina gleda Acera sa FHD ekranom i 2gb rama vise u odnosu na jeftinijeg acera. Ako nisi strastveni gamer tog ti preporucujem i ja.

**Ako ti je laptop bitniji za nekakav ozbiljniji rad i treba ti nestedljivi i7 procesor te zelis jos i FHD ekran bez velikog kompromisa sa grafickom gledaj ovaj lenovo z710 745m grafa je slabija od 750m za 10% kako u fps-u tako i u svemu ostalom. Laptop je kvalitetne izrade i jako tih. Unutra je i hibridni SSHD disk. Znaci sve u svemu jedan best buy.

*Ako te uopce ne zanima FHD ekran, tj. ekran sa fullHD rezolucijom, a zelis nestedljivi i7 te proci jeftinije od lenova z710 imas probook, lenovo. Bit ce ok za budzet gejmanje, znaci sto se tice igranja ovo su slabije opcije od della kojeg si linkao, ali su jace za nekakav rad u najzahtijevnijim programima.

Ako ce bit dodatnih pitanja slobodno pitaj.

EDIT: Dosao je novi lenovo y50 koji je jos isplativiji od onog ROG asusa kojeg si linkao !

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 16:22 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Treba mi savjet oko kupnje novog prijenosnog računala. Imam budžet od 4000kn, a ne znam baš previše o njima.

Miky

0 0 hvala 0
11 godina
Miky kaže...

Pozdrav!

Treba mi savjet oko kupnje novog prijenosnog računala. Imam budžet od 4000kn, a ne znam baš previše o njima.

Best buy po kvaliteti i specifikacijama: HP probook 450 G0 Nema velike razlike u odnosu na najnoviji probook 450 G1, mislim da je zapravo jedina razlika u procesoru, a ta razlika je zapravo samo na papiru: klik i5-3230m ce imati nize temperature nego i5-4200m pa opet dodje na isto. Ako zelis 17.3" laptop gledaj ovog probooka Mozes razmotrit i ovog lenovo g510 Lenovo ima SSHD disk, ali nema matt ekran kao probook. To bi bio neki vrh ponude s obzirom na kvalitetu izrade i specifikacije do 4000kn kod nas. Ako te uopce nezanima diskretna graficka trazi iste modele samo sa i5-4200m: klik Mozes primjetit kako se tu javlja toshiba kao najjeftiniji model sa i5-4200m, ali kako ti je budzet do 4000kn mislim da ti je bolje protegnut se na navedene modele iako imaju samo 1 god garancije jer im je izrada u svemu osim u ekranu jako kvalitetna. Sto se tice ekrana tesko je naci neki kvalitetan ekran na laptopu ispod 5500kn. Sto se tice produljenja jamstva HP ima nesto skuplje produljenje od lenova i to kucaj na nabavu.net rezultate i pazi npr. kod lenova da gledas za G seriju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 15:57 (The_Fichek).
13 godina

Fićo, Robi i Ekipa .........{#}DOŠAO JE y50 !!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11341

******** rog, ja idem na ovo !

Jedino što me muči da li je 'nutra Maxwell 860 ili Kepler, dakle zna li ko kakav info pošto je 4 gb ver ?

Isto to pitanje i za G750Jm....

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 16:06 (DarthMarkus).
Moj PC  
4 0 hvala 2
11 godina

Holy shit, prebrutalan je, a tek cijena :O  Sad moram editat zadnjih neznam kolko postova di sam spominjao asusa :/

Fala za obavijest i nabaci kakav review kada ga kupis ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 16:17 (The_Fichek).
13 godina
The_Fichek kaže...

Holy shit, prebrutalan je, a tek cijena :O  Sad moram editat zadnjih neznam kolko postova di sam spominjao asusa :/

Da, govorio sam prije par stranica da ga se isplati čekat ... I isplatilo se.....Zipa, za te pare imaš roga s i5 i 850m karticom, mislim da nema konkurencije....

Samo još da čekiram jeli Kepler ili Maxwell unutra i kupujem 15 kad sjedne plaća !

11 godina
DarthMarkus kaže...
The_Fichek kaže...

Da, govorio sam prije par stranica da ga se isplati čekat ... I isplatilo se.....Zipa, za te pare imaš roga s i5 i 850m karticom, mislim da nema konkurencije....

Samo još da čekiram jeli Kepler ili Maxwell unutra i kupujem 15 kad sjedne plaća !

Sve 8xx grafe su maxwell. Vjerojatno ima 4gb verzija 860m, isto kak u acerima dobis 750m sa 4gb memorije. 860m je zapravo overclockana 850m, tako da bi ovaj link trebao biti jako precizan sto se tice razlika izmedju tih dviju grafa. Usporedjuje se 860m verzija sa 2gb, ali to je isto kao 4gb verzija. Ta dodatna kolicina memorije grafe ce dobro doci samo ako ces htjeti spajat laptop na neznam koliko spojenih monitora, znaci ak bus htio neku extra rezoluciju od 3 monitora itd.

860m bi trebala postojati samo gddr5 verzija sto je super isto.

Poslao sam dodo14 poruku za lenova da zna covjek posto je jos danas trazio tako neki laptop i jos kaze cekat cu da cijena asusa padne hehe, alaj ce se iznenadit :))

EDIT: Imas pravo. Sorry. Postoje dvije verzije 860m. Pise na tom linku kojeg sam poslao, a nisam skrolao skroz dole. Usporedbu koju sam poslao je sa maxwell 860m, a ona sa kepler 860m je tu. Kako got okrenes si na dobitku u odnosu na onog ROG asusa i mislim da ti se nikako ne isplati ici na G750Jm Asusa cak i da je u asusu maxwell verzija, a u lenovu kepler 860m. 9-10% razlike u performansama bolje maxwell verzije nebi opravdalo razliku od 2077kn! Ako arhiteh kaze da je unutra kepler 860m provjeri jos sa ostalim ducanima kakve su unutra verzije za svaki slucaj: nabava.net 860m

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 17:00 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

odlično. Mislim da sam ovog čak i na ebayu gledo i najviše me zanimao. Ako ovo još bude tu kad budem kupovo laptop onda ću definitivno uzet ovo a ne neki ASUS, zbog grafičke i procesora.

EDIT1: Da li u arhitehu inače cijena raste nakon nekog vremena ili će ostat ovako? Jer ja bi ga onda kupio tek sredinom mjeseca...

EDIT2: ja sam gledo neke modele ovog laptopa i nemaju ono za dvd/cd. Jel ima ovaj to?? Na stranici piše USB External DVDRW pa sad ne kužim...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 17:23 (dodo14).

0 0 hvala 0
11 godina

Ne raste cijena samo tako. Mislim da nebi trebalo biti brige. Cijena sa 7% popusta za gotovinu je regularna kod njih i nigdje ne pise da je model na akciji.

Nemaju opticki citac izgleda jer je tanak laptop, ali ako je opis tocan bi trebao dobiti vanjski opticki citac kojeg ustekas preko usba na laptop. Lijepo od njih sto su i to ukljucili u cijenu. Inace postoje razno razni vanjski citaci, od obicnih kao sto je takav oko 150kn, do onih usb 3.0, przilica, bezicnih itd.

13 godina

Oprez sa hlađenjem kod lenova, puni su forumi problema sa y510p i y50 modelima pri jačem gnječenju u igrama. Prosurfajte prije nego kupite, nije ništa strašno, ali da ne bi bilo nismo znali.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zadnjih par dana sam prolistao dosta kataloga i jedino mi se taj Lenovo Y50 svidio. Super je što je došao kod nas! Ali nešto mi je mrvicu čudno, a to je da taj isti Y50 dođe 1000 € na Njemačkom Amazonu. 

Evo i screen, u slučaju da se promjeni cijena.

EDIT: pardon, tek sad sam primjetio da taj sa Amazona dolazi sa Windows 8, dok ovaj kod nas nema OS.

Trava raste tamo gdje je posadiš.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 22:19 (Medikus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Medikus kaže...

Zadnjih par dana sam prolistao dosta kataloga i jedino mi se taj Lenovo Y50 svidio. Super je što je došao kod nas! Ali nešto mi je mrvicu čudno, a to je da taj isti Y50 dođe 1000 € na Njemačkom Amazonu. 

Evo i screen, u slučaju da se promjeni cijena.

EDIT: pardon, tek sad sam primjetio da taj sa Amazona dolazi sa Windows 8, dok ovaj kod nas nema OS.

Nije razlika samo u OS-u. Taj model kojeg si linkao ima i 256Gb SSD-a, 16GB rama, te malo jaci proc (za samo 0.1 GHz) i god vise garancije od modela iz arhiteha. Pitanje je jos dolazi li taj model sa amazona sa 4K rezolucijom, iako sumnjam, prema ovome mislim da ne dolazi.

guls kaže...

Oprez sa hlađenjem kod lenova, puni su forumi problema sa y510p i y50 modelima pri jačem gnječenju u igrama. Prosurfajte prije nego kupite, nije ništa strašno, ali da ne bi bilo nismo znali.

Mislim da ce jos neko vrijeme postojati sumnje oko zagrijavanja kod ultrabookova. Pogledaj sto su napisali za moj v5-573g. Nije bas tocno, toplina nije zabrijanjavajuca te se lako rjesi jeftinim coolerom.

Sto se tice doticnog lenova prema ovome mislim da nebi trebalo biti nikakvih problema. Iako unutra nije ULV proc kao kod acera ili ultrabook toshibe, sve izgleda spretno rjeseno. Cak i da bude malih problema mislim da to nece bit nista strasno bas kao i kod mog acera i da ce se problem lagano rjesit malo kvalitetnijim jeftinim coolerom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 22:53 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
Klikni na model od 8 GB RAM-a (ili pogledaj sliku koju sam stavio prije), cijena je ista. Da nije stvar u Amazonu? Ne pratim hardver u zadnje vrijeme ali sumnjam da 8 GB RAM-a i 1 TB SSHD dođu isto kao i 16 GB RAM-a i 256 GB SSD.
Trava raste tamo gdje je posadiš.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice