Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.660
|
čitano: 14.610.628
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
dishonored10 kaže...

da, ali meni treba laptop isključivo iz lingua centar trgovine, znači treba mi neki laptop za gameing, max. cijena 5600kn , možda ovaj http://www.lingua-centar.hr/cybershop/artikl.php?dy=HP_Prijenosno_racunalo_Pavilion_17_e115sm_G1M18EA&art=384817&g=212&st=3

Asus X550LB
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Acer Aspire V3-772G + ssd po želji ili da ti i za njega dam preporuku ovisno koliko ti treba kapacitet?

Uvijek je bolje tako kupiti lap bez ssd-a ako se može jer vecinom su stariji modeli ugrađeni a i posebno ti je garancija na ssd kada ga kupis zasebno, ovo bi ti bilo onda taman imas dva slota za hdd/ssd i jos ti fali win8.1

Ako zelis na 15" varijantu da ti bude prakticnije za prenosenje onda Toshiba Satellite L50, tu moras nadograditi ram(1 slot je slobodan) i ssd kojeg bez problema stavljas na mjesto optike, ne gubis jamstvo nikakvo jer je potrebno samo skinuti donji poklopac i samim time dobijes pristup svim komponentama.

Lenovo Z510 je zajeban po tom pitanju te gubis jamstvo jer se mora ici preko tipkovnice do komponenti.

Odlično, hvala ti! Odlučio se za 15.6" onda, dakle tu Toshibu koju preporučaš, pa ugradim još 4GB RAM-a (ili 8? nisu tolko skupi, al nezz jel imas smisla..) i SSD veličine 120 il 128 GB, mislim da je to dovoljno, a i tako preporučaju.

Ako bi mi mogao, molim te, samo preporučiti RAM-e i SSD, koji su ok i gdje kupiti? Da ne zazujim s tim.

12 godina

Evo izvoliš:

= 1153 kn  

Pitaj ih dali imaju i ladicu(caddy) za ugradnju ssd-a na mjesto optike jer ce ti i to trebati kada izvadis van optiku. Nemogu nigdje naci trenutno gdje ima za kupiti. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 2:26 (roby27).
13 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, trebam savjet, tražim poslovni prijenosnik koji ima slijedeće specke:

1) dugo trajanje baterije (bar tri sata rada u nekakvoj srednje zahtjevnoj aplikaciji tipa Office, višejezgreni rad)

2) i5 minimalno

3) 6gb ili 8gb ram

4) BT 4.0, FPR

5) jamstvo 2 godine ili dulje (može i produljenje jamstva)

6) cijena do 6 tisuća kuna cca, može 6500 top

poželjno, ali nije uvjet nikako:

7) fhd ekran

8) prenosiv

Znači služit će terenskom komercijalisti za prezentiranje nekakvih malo zahtjevnijih dijagnostičkih aplikacija koje rade preko BT-a i USB-a.

Hvala na prijedlozima!!

Fuck me I'm famous.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 10:01 (guls).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
guls kaže...

Pozdrav, trebam savjet, tražim poslovni prijenosnik koji ima slijedeće specke:

1) dugo trajanje baterije (bar tri sata rada u nekakvoj srednje zahtjevnoj aplikaciji tipa Office, višejezgreni rad)

2) i5 minimalno

3) 6gb ili 8gb ram

4) BT 4.0, FPR

5) jamstvo 2 godine ili dulje (može i produljenje jamstva)

6) cijena do 6 tisuća kuna cca, može 6500 top

poželjno, ali nije uvjet nikako:

7) fhd ekran

8) prenosiv

Znači služit će terenskom komercijalisti za prezentiranje nekakvih malo zahtjevnijih dijagnostičkih aplikacija koje rade preko BT-a i USB-a.

Hvala na prijedlozima!!

Probook 650 - s nadoplatom jamstva preko buđeta.

Ovaj Thinkpad možda? - Na rubu buđeta, a s nadoplatom jamstva i preko.

HP Probook 450 -  Nisam siguran da svi modeli imaju fpr (ako tu misliš na fingerprint reader), ali ako rezolucija nije bitna/uvijet može se proći dosta jeftinije s nekim od modela.

Problem s poslovnjacima je da su skuplji.

Uvijet rama sam "polu ignorirao" jer isti se lako stavi u sva 3 navedena.

Dell Precision M6600
13 godina

Zahvaljujem na prijedlozima!!

Sviđa mi se Thinkpad, no naletio sam na ovo  , također Lenovo, što mi se čini ok najviše zbog 5 i pol sati autonomije pri hardcore radu, te hardverskih mogućnosti. Da li je to isto ok izbor?

Još jednom zahvala na prijedlozima!

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
guls kaže...

Zahvaljujem na prijedlozima!!

Sviđa mi se Thinkpad, no naletio sam na ovo  , također Lenovo, što mi se čini ok najviše zbog 5 i pol sati autonomije pri hardcore radu, te hardverskih mogućnosti. Da li je to isto ok izbor?

Još jednom zahvala na prijedlozima!

Bas zbog posebnog naglašavanja da ti treba i5 sam odabral gore laptope koji nemaju ULV procesor - i5 4xxxU slovo u na kraju označava iste: manje troše, ali rade na nižem radnom taktu i sporiji su. Isti efekt se dobije ako na nekom od gore navedenih laptopa limitiraš maksimalni radni takt. 

Ovo autonomija ti je relativan pojam - laptop iz mog potpisa je u stanju pojesti bateriju (9 čelija, 97wh) u roku jednog sata, a rad u wordu/excelu/surfanje mi standardno traje oko 5-7h. Ako ugasim dvije (od 4) jezgre procesoru, limitiram maksimalni radni takt, smanjim svijetlost ekrana, ugasim wifi, ugasim mehanički hard disk, a ostavim jedino ssd da radi, ugasim dvd pržilicu, integriranu graficku stavim na balanced ili max power saver, i stavim da se dodatna nvidia uopce ne koristi mi je donjelo preko 10 sati tipkanja/surfanja na kablu.

Iz iskustva znam da buraz na probooku 6570b (kojem je nasljednik 650) (i5, 1600x900 ekran) bez problema dobije nekih 4-5h surfanja/rada u wordu. 

Sto se tice rada na bateriji smanji se svijetlost ekrana, ili ugasi wifi ili samo smanji snaga odašiljanja te ugasi turbo na procesoru i ostaje dovoljno snage za office poslove bez ikakvog štekanja

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan

ovako ljudovi...

gledam si neki laptopk kupit, za do max 5k, ali bi rado potrosio samo 4k kn..

koristio bi ga za faks, nadam se fer xD, takodjer za filmove, surfanje i neke ne prezahtjevne igrice..

za sad mi se ovaj cini kao best buy za do 4k kn pa bi voli cuti vase misljenje...

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10643

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Peverell02 kaže...

ovako ljudovi...

gledam si neki laptopk kupit, za do max 5k, ali bi rado potrosio samo 4k kn..

koristio bi ga za faks, nadam se fer xD, takodjer za filmove, surfanje i neke ne prezahtjevne igrice..

za sad mi se ovaj cini kao best buy za do 4k kn pa bi voli cuti vase misljenje...

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_196_202&products_id=10643

Dobar izbor! Također bih uzeo taj da sam na tvome mjestu.

proguglaj moj nick :)
11 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Ona linlap stranica je pi**arija od stranice :D 

Ja ne vidim nist posebno od hardwarea na tom laptopu. Eventualno ak je wifi i mrezna neki čudni chipset, ali to se bar za wifi riješi ndiswrapperom. Ja isto čekiram taj asus x750lb i najvjerojatnije ću ga uzet i tjerat linux gore i 99% vjerujem da će raditi. Asus X750 mora imati 2 mjesta za hdd, jer postoji 4027 ili 4028 model koji dolazi s 2x 1TB diskovima samo nerem sliku naći da provjerim,ali logikom stvari ista serija ima isto kućište. Uvijek moš doć u dućan i nažicat ekipu da upališ neki ubuntu live ili nešto. Ionak asus x750 ima bateriju "integriranu" pa nema "joooooooj nema baterije ne smijemo paliti" :D

Ocito moras imati 17 godina iskustva ko automehanicar da otvoris i dođeš do diska u tom asusu: http://forum.notebookreview.com/asus/744392-asus-x750j-opened-replace-parts.html

P.S. Ako bas ima neki svemirski hardver za kojeg nema drivera i trebat ce reverse engineerat, prezivjet ces par mjeseci u virtualboxu dok ne ispeglaju ;)

prošli tjedan kupio taj asus i dodatni ram i nemalo se iznenadio kad sam shvatio da je za dolazak do ram-a potrebno završiti 6 godina medicine. u dućanu (arhiteh) mi rekli da nema problema ako se otvori i stavi, garancija ostaje, ali u službenom servisu su mi rekli da ukoliko otvorim laptop istog trena gubim garanciju i da najbolje da dođem k njima da mi oni stave dodatni ram (i naplate taj rad 150kn). usput rečeno, ekran je mat i odličan je.

11 godina
xikadx kaže...
srcipesak kaže...

Ona linlap stranica je pi**arija od stranice :D 

Ja ne vidim nist posebno od hardwarea na tom laptopu. Eventualno ak je wifi i mrezna neki čudni chipset, ali to se bar za wifi riješi ndiswrapperom. Ja isto čekiram taj asus x750lb i najvjerojatnije ću ga uzet i tjerat linux gore i 99% vjerujem da će raditi. Asus X750 mora imati 2 mjesta za hdd, jer postoji 4027 ili 4028 model koji dolazi s 2x 1TB diskovima samo nerem sliku naći da provjerim,ali logikom stvari ista serija ima isto kućište. Uvijek moš doć u dućan i nažicat ekipu da upališ neki ubuntu live ili nešto. Ionak asus x750 ima bateriju "integriranu" pa nema "joooooooj nema baterije ne smijemo paliti" :D

Ocito moras imati 17 godina iskustva ko automehanicar da otvoris i dođeš do diska u tom asusu: http://forum.notebookreview.com/asus/744392-asus-x750j-opened-replace-parts.html

P.S. Ako bas ima neki svemirski hardver za kojeg nema drivera i trebat ce reverse engineerat, prezivjet ces par mjeseci u virtualboxu dok ne ispeglaju ;)

prošli tjedan kupio taj asus i dodatni ram i nemalo se iznenadio kad sam shvatio da je za dolazak do ram-a potrebno završiti 6 godina medicine. u dućanu (arhiteh) mi rekli da nema problema ako se otvori i stavi, garancija ostaje, ali u službenom servisu su mi rekli da ukoliko otvorim laptop istog trena gubim garanciju i da najbolje da dođem k njima da mi oni stave dodatni ram (i naplate taj rad 150kn). usput rečeno, ekran je mat i odličan je.

Kak je fullhd na tome? jel presitno ili je ok? Daj ak imaš priliku neki linux upali tek tolko da lex vidi da radi :)

12 godina
neaktivan

Evo našao sam u svom gradu 2 laptopa pa da sad pitam koji je po vama bolji.

1. Lenovo g505 model sa quad core 1,5 ghz,4gb ram,1 tb,amd radeon 8570m ( 1 gb )

Ili

2. Lenovo g500 model sa dual core 2,4 ghz,4 gb ram,1 tb,amd radeon 8570 ( 2 gb )

Znači laptop bi koristio za LOL i za školu.

Tele2fon v5 [4.2.2. android]

0 0 hvala 0
17 godina

Molio bih preporuku laptopa do 4000 kuna(max 4500), po mogućnosti 17" ili 17.3 ne znam ni sam kako se kreću te dijagonale. Bio bi korišten za filmove, klasično surfanje, faks (programiranje...), možda pokoja igra ali ništa prezahtjevno.

Samo da nije asus jer imam s njima jako loša iskustva pa ne bi htio da se tako nešto ponovi.

Unaprijed zahvaljujem.

Bit će!
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 14:11 (unique83).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Moze li preporuka za laptop neki, 4000-4500kn, koristio bi ga za surfanje, gledanje filmova, faks, pokoju igru. Duža garancija bi bila poželjna. 

trenutno su mi izbor http://www.kodeks.hr/dell/inspiron-5537,PID-3,P-3204,G-372.aspx

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10198 

s tim da bi HP-u produljio jamstvo 

Hvala! :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 14:27 (nefra17).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molim preporuku za laptop do 10 kkn. Kupit ću ga preko firme pa će me ispast cca 7500kn.

Neki all around laptop, nema neku specijalnu funckiju.

0 0 hvala 0
16 godina

Koliko vibracije smetaju HDD-u laptopa? Zanima me mogu li u autobusu  ( na stolu ) raditi a da nesto ne bude HDD-u. Isto me zanima i kada laptop u krilo stavim. Napomena : Laptop stalno stoji na cooling pad-u. Molio bih da mi netko odgovori. Hvala {#}

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 17:41 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Kak je fullhd na tome? jel presitno ili je ok? Daj ak imaš priliku neki linux upali tek tolko da lex vidi da radi :)

laptop je kod cure tako da ne mogu stavljat linux trenutno, ali full hd mi se apsolutno sviđa. probao par filmova - odlično izgleda. od igri sam probao samo modern warfare 3 i u tamnijim scenama sam se naviknut na svoj običan ekran dizao iz stolice da bolje vidim, ali promjena kuta gledanja baš i ne igra neku preveliku ulogu. meni je veličina ikona i slova taman, ali curi je bilo sitno pa si je stavila na 125% i sad je zadovoljna.

11 godina
neaktivan

Nisam stručnjak za laptope pa bih zamolio nekoga da mi napiše koji bi laptop bio najbolji za igrice do 4000 kn.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Izgleda da nema ni tu stručnjaka kad svi samo ispituju , a niko ne odgovara.

Tele2fon v5 [4.2.2. android]

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
Medo55 kaže...

Nisam stručnjak za laptope pa bih zamolio nekoga da mi napiše koji bi laptop bio najbolji za igrice do 4000 kn.

G510 ili Acer Aspire V5 552g ( model sa A10 procesorom ) - ako ga možeš pronaći za kupiti !

Sleme kaže...

Izgleda da nema ni tu stručnjaka kad svi samo ispituju , a niko ne odgovara.

A šta ti misliš da mi svi živimo na forumu i samo odgovaramo na vaša pitanja ? 

LP!
:) 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
11 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Koliko vibracije smetaju HDD-u laptopa? Zanima me mogu li u autobusu  ( na stolu ) raditi a da nesto ne bude HDD-u. Isto me zanima i kada laptop u krilo stavim. Napomena : Laptop stalno stoji na cooling pad-u. Molio bih da mi netko odgovori. Hvala {#}

Ako su vibracije slabije, neće mu biti ništa .

A sad ako se jako trese može otići HDD ! 

LP!

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 21:38 (TheMenstalist).
11 godina
xikadx kaže...
srcipesak kaže...

laptop je kod cure tako da ne mogu stavljat linux trenutno, ali full hd mi se apsolutno sviđa. probao par filmova - odlično izgleda. od igri sam probao samo modern warfare 3 i u tamnijim scenama sam se naviknut na svoj običan ekran dizao iz stolice da bolje vidim, ali promjena kuta gledanja baš i ne igra neku preveliku ulogu. meni je veličina ikona i slova taman, ali curi je bilo sitno pa si je stavila na 125% i sad je zadovoljna.

Sorry svima na OT:

E hvala. Pitam jer nisam nigdje u ducanu imao prilike vidjet FHD na 17", a cist me zanima iz perspektive korisnika. Znam da video i igre zgledaju fajn, ali office i web i ostalo je vjerojatno tlaka (spomenuo si curu :) ). Al recimo vidio u mikronisu 15.6 FHD neki i cist ok se dalo surfati, nist previse sitno a sve ostro i citljivo. Nisam provjeraval postavke al ajmo reci da je default windows 7/8 bilo.

14 godina
neaktivan
Fhd na 17 je skroz ok. Godinu dana koristim bez problema.
Dell Precision M6600
12 godina
unique83 kaže...

Molio bih preporuku laptopa do 4000 kuna(max 4500), po mogućnosti 17" ili 17.3 ne znam ni sam kako se kreću te dijagonale. Bio bi korišten za filmove, klasično surfanje, faks (programiranje...), možda pokoja igra ali ništa prezahtjevno.

Samo da nije asus jer imam s njima jako loša iskustva pa ne bi htio da se tako nešto ponovi.

Unaprijed zahvaljujem.

HP ProBook 470 G1

nefra17 kaže...

Moze li preporuka za laptop neki, 4000-4500kn, koristio bi ga za surfanje, gledanje filmova, faks, pokoju igru. Duža garancija bi bila poželjna. 

trenutno su mi izbor http://www.kodeks.hr/dell/inspiron-5537,PID-3,P-3204,G-372.aspx

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10198 

s tim da bi HP-u produljio jamstvo 

Hvala! :) 

HP ProBook 450 ili Toshiba L50 + odlično pokriveno jamstvo

Toshiba Satellite L50-A-1DC + odlično pokriveno jamstvo 
matbradanno kaže...

Molim preporuku za laptop do 10 kkn. Kupit ću ga preko firme pa će me ispast cca 7500kn.

Malo opiši za koju namjenu ti treba laptop jer postoje poslovni, multimedijski i gaming modeli, ovisno za sto ti treba...uglavnom malo vise detalja jer nije mala cifra u pitanju.

Koji ekran te zanima konkretno, trebas i Windows predinstaliran? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 1:47 (roby27).
11 godina
neaktivan
matbradanno kaže...

Sve zavisi za što ti treba !

Asus G750JX - Ovaj je npr. za gaming dušu dao .

Ali možda tebi treba za multimediju ili nešto treće, pa bi se moglo naći nešto najbolje za tebe.

Dodaj malo više detalja !

LP!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 9:50 (TheMenstalist).
11 godina
neaktivan

pozdrav,

treba mi pomoć oko kupnje laptopa za kćer, pa naletih na vas :)

lap treba, među ostalim,  biti ok za assassins creed i dotu - te dvije igre igra, a ostale tu i tamo. razmišljam o ovom modelu, cijenila bih mišljenja i savjete.

Asus G56JR i7/8GB/1TB/GTX760M/15.6"

više love od cifre za njega bojim se nemam, pa 17" ne bi došli u obzir. hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 14:04 (nat).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
nat kaže...

pozdrav,

lap treba, među ostalim,  biti ok za assassins creed i dotu - te dvije igre igra, a ostale tu i tamo. razmišljam o ovom modelu, cijenila bih mišljenja i savjete.

Do koje bi cijena išla ?

LP!

12 godina
nat kaže...

pozdrav,

Definitivno ako imate novaca za taj laptop uzmite ga, trenutno best buy za tu cijenu iz gaming klase sa IPS ekranom. Vrlo močan gpu i sasvim dovoljan za igranje na high postavkama, podržava sve novije konektore i tehnologije, preporuka.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=G56JR

17 godina
neaktivan

Pozdrav,

molio bi preporuku laptopa do 4000 kn, gledao sam Lenovo g500 sa i3-3110m, 1tb+8gbssd, 8570m, ekran 15.6", da li netko ima neku drugu preporuku? Ima i verzija sa i3-4000m procesor pa sad da li je to neka velika bitna razlika?

Ili ovaj recimo https://www.svijet-medija.hr/art/prijenosno-racunalo-laptop-lenovo-essential-g510-59-390418/52193

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 12:20 (crash11).
14 godina
neaktivan

U novom bug ima krasan članak o novom modelu lenovo Y50.

Lijepo piše da se prodaje na hrvatskom tržistu, ali od njega ni traga ni glasa???

Da li tko zna gdje ga ima za kupiti, ako ne u hrvatskoj, bar slovenija ili italija?

Na stranici Lenovo exclusive stora ga ne spominju, a baš su oni navedeni u bugu kao dobavljači...

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice