Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.711
|
čitano: 14.706.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
mirko32 kaže...

Bok, kupio bi laptop do 3500 kn, koristio bi ga za Internet, Office, filmove. Troumim se između:

1) http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.ec602cc44fc9489ca89635673f8c746a.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g500-59390093-59-390093.aspx

2) http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.9a0d2297fae242829b59c950a95f3b26.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g510-notebook-15-6-59390423-59-390423.aspx

3) http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.92a3af32040648c6a4e6187703154b3b.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g500-59390072-59-390072.aspx.

Kupio bi Lenovo, jer imam iskustva s njima, vazno mi je da mi se laptop brzo ne pregrije, te da ima dobro kučište. Ovaj prvi mi se cini kao best buy za tu cijenu do 3000, uzeo bi mozda njega ako se isplati pa molim vase misljenje.

btw. ako uzmem laptop i u toku garancije mi ode grafička (a nije zasebna) da li mi to ide u garanciju? Hvala

Za tvoju namjenu i ovo je overkill G505 plus ostane ti lufta za V300 ssd da eliminiramo bottleneck a hdd mozes ili umjesto optike ili usb3.0 vanjsko kućište(potpuno aluminijsko sa podrskom za sata3) ubaciti. Što se tiće ovih što si ti stavio prva i druga opcija su isto super. S time da nemaš potrebu za zasebnom grafičkom tako da se onda nameće druga opcija kao bolja tim vise sto ima sshd i noviji cpu.

12 godina
Marek95 kaže...
Pozdrav svima,kupujem laptop pa bi trebao pomoć,evo moji zahtjevi:ekran 15.6" ,procesor i5(i7 bi bilo super),dobra grafička jer će mi služiti i za neke zahtjevnije igre, po mogućnosti 8gb rama,može i 6,sa windowsima,optika mi nije bitna,pozadinsko osvjetljenje tipkovnice bi mi također trebalo,malo jesu veliki zahtjevi al nadam se da ćete pronaći nešto za mene,buđet je 6000kn,200-300 kuna više nije problem,hvala

Prva opcija G500 sa i7 cpu plus dokupiš si Win8.1 64bit Eng na Dvd-u, druga opcija elegantan aluminij slim Samsung serija 6 sa Win8, bez odd, jaka grafička.

11 godina
neaktivan
jjj
roby27 kaže...
Marek95 kaže...
Pozdrav svima,kupujem laptop pa bi trebao pomoć,evo moji zahtjevi:ekran 15.6" ,procesor i5(i7 bi bilo super),dobra grafička jer će mi služiti i za neke zahtjevnije igre, po mogućnosti 8gb rama,može i 6,sa windowsima,optika mi nije bitna,pozadinsko osvjetljenje tipkovnice bi mi također trebalo,malo jesu veliki zahtjevi al nadam se da ćete pronaći nešto za mene,buđet je 6000kn,200-300 kuna više nije problem,hvala

Prva opcija G500  sa i7 cpu  plus dokupiš si Win8.1 64bit  Eng  na Dvd-u, druga opcija elegantan aluminij slim  Samsung serija 6 sa Win8, bez odd, jaka grafička.

Jel G500 ima osvjetljenje tipkovnice i kolko je jači taj i7 proc od ovog i5 kod samsunga,kojeg bi ti uzeo?

12 godina

G500 nema pozadinski osvijetljenu tipkovnicu kao niti taj Samsung, to mozes naci kod Asus N serije koja se moze naci oko 6k ali bez OS-a. i7 je dosta jaci od i5 posto je to top ponuda procesora od Intela i ima 4 jezgre.

14 godina
protjeran
roby27 kaže...

G500 nema pozadinski osvijetljenu tipkovnicu kao niti taj Samsung, to mozes naci kod Asus N serije koja se moze naci oko 6k ali bez OS-a. i7 je dosta jaci od i5 posto je to top ponuda procesora od Intela i ima 4 jezgre.

samsung ima osvjetljenu tipkovnicu

11 godina
neaktivan

Hvala ti na odgovoru. Upravo sam vidio da je http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.669763306d91422ea8e8fb2509add9c8.lenovo-prijenosno-racunalo-essential-g500-59390057-59-390057-akcija.aspx na akciji. Što misliš o njemu? ili ipak bolje preporučaš G510?

12 godina

Dobar je za sve osim gaming varijanta, ima i Win8 tako da općenito je G/B serija od Lenova super buđetski sastavljena. Ako mozes protegni se na G510 zbog boljeg i-GPU-a i sshd diska te novijeg/boljeg cpu-a. 

12 godina
ibosilj kaže...
roby27 kaže...

samsung ima osvjetljenu tipkovnicu

Pardon onda, nisam to pronašao u speckama.  

15 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Gdje bih u Zagrebu mogao kupiti netbook? Nigdje ih nemogu nać. Nisu ih valjda zamijenili ultrabookovi po 6x većoj cijeni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
DuxTm kaže...

Gdje bih u Zagrebu mogao kupiti netbook? Nigdje ih nemogu nać. Nisu ih valjda zamijenili ultrabookovi po 6x većoj cijeni?

Ima ovaj

http://www.centar-tehnike.com/acer-aspire-one-756-84ckk/ACR-0948

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
neaktivan

Asus X75VB -TY028 , Acer v3-771G-53236G-75maii ili Toshiba Satellite L50-A-13W .
Vasa preporuka  (17 inch , do 5000 kn,ducan nije bitan  ) ? hvala unaprijed :) 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
DuxTm kaže...

Ima ovaj

http://www.centar-tehnike.com/acer-aspire-one-756-84ckk/ACR-0948

Hvala, ali nešto do 10.1" bi mi trebalo, tipa Acer D270. Vidio sam ga prije pola godine negdje. Znam da su netbooci malo zamrli, ali tablet mi je beskoristan, laptopi od 12.1 pa nadalje su mi preveliki i baterija je loša, a cijene ultrabookova su smiješno velike.

16 godina
moderator
TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
neaktivan

Upravo sam pogledao recenzije za ovaj i baterija dosta kratko traje. Od 3 do 5h, a dosta mi je bitno za fax.
Ako ne naiđem na 10.1" onda ću vjerojatno kupiti ovaj asus..

12 godina
Phnemonen kaže...

Asus X75VB -TY028 , Acer v3-771G-53236G-75maii ili Toshiba Satellite L50-A-13W .
Vasa preporuka  (17 inch , do 5000 kn,ducan nije bitan  ) ? hvala unaprijed :) 

Taj Asus više nije dostupan nigdje koji si stavio, biraj između AsusX75-TY023 ili HP ProBook 470

13 godina
neaktivan

Pozdrav,  iz gomile san izvuka ovaj laptop koji mi nekako najvise odgovara za moje potrebe(LENOVO G510 59-390417) . E sad me zanima koji je najbolji nacin da ga uzmen.

U linksa me izade 4000 kn, svijet medija sa dostavom 3800 kn, ali svijet medija nema u splitu u slucaju reklamacije...

Imate li kakvi prijedlog di ga kupit , placam gotovinom ukoliko se tako ostvaruje dodatan popust ili web placanje ?

U slucaju da imate prijedlog za neki drugi laptop u tom cjenovnom rangu moze preporuka :)

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 14:21 (Ajmodaj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ajmodaj kaže...

Pozdrav,  iz gomile san izvuka ovaj laptop koji mi nekako najvise odgovara za moje potrebe(LENOVO G510 59-390417) . E sad me zanima koji je najbolji nacin da ga uzmen.

U linksa me izade 4000 kn, svijet medija sa dostavom 3800 kn, ali svijet medija nema u splitu u slucaju reklamacije...

Imate li kakvi prijedlog di ga kupit , placam gotovinom ukoliko se tako ostvaruje dodatan popust ili web placanje ?

U slucaju da imate prijedlog za neki drugi laptop u tom cjenovnom rangu moze preporuka :)

Hvala!

Bilo je u linksu nekih 5 % popusta, a sad nez.

Ja isto kupujem u tom cjenovnom rangu, i odlučio sam se za Acer Aspire v5 522g

13 godina
neaktivan

Lenovo n100 imam vec 5 godina i laptop jos radi osim sta je bila baterija sa serijskom greskom u to vrijeme, ostalo sve bez greske. U 5 godina je svasta prosa, osim fizckih ostecenja nastalih uporabom sve radi bez greske. 

E sad: usporedba tog a8-5557m i i3 4000m? Hladenje acer/ lenovo koje je bolje? Ostalo je mislim sve vise manje isto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ajmodaj kaže...

Hvala!

U linksu kad kupis preko web shopa dobijes jos 5% popusta neovisno o nacinu placanja.

TheMenstalist kaže...
Ajmodaj kaže...

Hvala!

Bilo je u linksu nekih 5 % popusta, a sad nez.

Ja isto kupujem u tom cjenovnom rangu, i odlučio sam se za Acer Aspire v5 522g

Sa G510 sigurno neces pogrijesit jer laptop je zvijer (pricam iz osobnog iskustva jer sam bio u slicnoj nedoumici).Za acerov sam se odlucio zaobici zbog svakakvih prica o aceru.

12 godina
neaktivan
Guzomat kaže..

Sa G510 sigurno neces pogrijesit jer laptop je zvijer (pricam iz osobnog iskustva jer sam bio u slicnoj nedoumici).Za acerov sam se odlucio zaobici zbog svakakvih prica o aceru.

Kakvih prica, kakav je g510, jesi probao igrati igre na njemu ili?

11 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...
Guzomat kaže..

Kakvih prica, kakav je g510, jesi probao igrati igre na njemu ili?

Pa mozes citat zadnjih par stranica vecina ljudi prica kako je kod acera hladjenje i slicno dosta lose izvedeno.

G510 je super sto se tice igri.Nisam jos puno igrao na njemu.LoL vrti na najvecim postavkama bez beda.

Mislio sam da ce biti sranje ovaj intelov proc ali mogu reci da je stvarno zvijerski i po svim reviewima pere neke amd-ove quadove.+tu ti je jos i hibrdni HDD od 1 TB+8 GB SSD memorije za brze ucitavanje aplikacija.

Laptop je stvarno necujan i slabo se grije (u odnosu na stari laptop). Evo jedino sto bi volio jest da ima malo vise rama,ali to cu si ionako iovako kasnije nadokupit :)

13 godina
neaktivan

U linksu dobijem popust samo ako mi je dostava :( ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ajmodaj kaže...

U linksu dobijem popust samo ako mi je dostava :( ?

Malo glupo ali da,postarina ti je besplatna iznad 2000 kuna ja mislim.Ja sam paket dobio odmah sutradan :D

12 godina
neaktivan

Hmm..

Onda bi trebao na g510?!

Valjda moze tjerati gta 4, barem na low ?!

Uzeo bih preko firne i dobio bih pdv nazad tak da mi je dobro.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja se jos mislim da uzmen bez diskretne grafike, jeftinije je 200 kn, a nevidim da je hd 8750m toliko bolja ukolo se radi o gddr3 memoriji , a ukoliko je gddr5 to bi bilo super ali nigdi nemogu nac da pise koja je

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Hmm..

Onda bi trebao na g510?!

Moze bez problema i na medium.Evo ja cu skinut sad GTA IV pa budem probao i javim rezultate :)

Ajmodaj kaže...

ja se jos mislim da uzmen bez diskretne grafike, jeftinije je 200 kn, a nevidim da je hd 8750m toliko bolja ukolo se radi o gddr3 memoriji , a ukoliko je gddr5 to bi bilo super ali nigdi nemogu nac da pise koja je

Za 200 kuna ces sigurno osjetiti razliku izmedju diskretne i ove graficke.Ionako ti nece nista vise baterije uzimat jer se graficka pali samo kad je potrebna

16 godina
neaktivan
TheMenstalist kaže...

Hmm..

Onda bi trebao na g510?!

Zašto bi na low kada ja na hd8750m 2gb 128 bita gddr3 igram na high?

bug caruje, um klade valja
12 godina
neaktivan

Pozdrav
Treba mi za prijatelja gaming laptop do 4.5k kuna, može i do 5k ako je velika razlika u performansama s tim da je jedini uvjet da ima ekran od 17". Hvala!

EDIT: Jel ovaj ok http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=13290?

TomPalj
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2013 15:38 (Palj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da ok je!

12 godina
neaktivan
Lenovo Thinkpad Edge

Kakvim su se pokazali Thinkpadovi Edge ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice