Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.718
|
čitano: 14.727.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Evo,da i ja dobim pomoć oko odabira laptopa.Trebao bi mi laptop do 4000 kn,za igranje najviše,da je ekran veci od 15.6" i da može pokrenuti crysis 3 i dxtory(program za snimanje igrica) i xsplit(program za stream) u isto vrijeme i jos k tome par programa kao skype windows media player,windowsi nisu potrebni da budu na laptopu,ali ako može sa windowsima onda neka je windows 7 ultimate 64 bita,ali kažem može i bez windowsa.plaćam bilo kako.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
BlueMax kaže...

Rijec je o ovom laptopu:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c5ed7c6a9e5c429ebd5bd41e19c93f45.asus-prijenosno-racunalo-k95vj-yz076d.aspx

Zanima me par stvari.

1. Na stranici proizvodjaca pise da je moguc dual HDD i da je master (boot) HDD 3,5" a secondary 2,5". Da li je moguce to u BIOS-u promijeniti jer namjeravam kao boot staviti SSD 256GB pa da mi ostane ovaj 1TB HDD koji dobijem s njim kao storage.

2. 4GB RAM-a mi je premalo. Minimalno bi 8GB, vjerojatno 16GB (to je max podrzano) pa me zanima link na odgovarajuci RAM. Pretpostavljam da je ovo model sa 4 utora a da je predinstaliran samo 1 od 4GB.

3. Da li ove modifikacije koje zelim izvesti utjecu na garanciju tj. mogu li sam ovo izvesti ili moram u ovlastenom servisu? Pretpostavljam da se do RAM-a i HDD-a (oba) moze pristupiti bez rastavljanja laptopa.

4. Da li je ovo dobra kupovina ili netko ima bolji prijedlog (min. 17,3 ", ovaj od 18,4" mi jos bolje odgovara)?

1. Ne vidim kako ne bi mogao stavit ssd kao OS disk. Pošalji im mail sa upitima odgovorit će ti brzo i dat će ti informacije. 

2. Imaš 4 utora koja navodno podržavaju do 4GB pločicu po slotu. Službeni info

Memoriju trebaš za prijenosna računala: 4GB DD3

3. Ne gubiš garanciju ako ga rastaviš da staviš unutra ssd ili još ram pločica. Provjeri sa dućanom (iako nije on odgovoran za servis nego šalje u ovlašteni), al kad sam kolegi s faksa stavljao ssd u dell 5050 kasniej mu je riknula matična i dobio je novu, nisu mu ništa rekli za ssd.

4. Dobra je kupnja sa ogromnim 18.4 i fhd-om. Eventualno možeš još razmotrit šta kaže dell. Na probook ne bi išao, griju se i bučni su. Iako sam negdje čitao po forumu da pri zahtjevnijem radu i dell ovaj zna bučit. taj asus ima dobar ekran, hladan je i tih. Tipkovnica i touchpad su više nego dobri i kvalitetni. Nije premium uređaj, al get's the job done sa jako dobrim rezultatima.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 15:48 (cecenac).
14 godina
neaktivan

Pazi, caka je u tome da je kao boot naveden 3,5" a za secondary 2,5". Nije problem staviti 2,5" disk u 3,5" bracket tj. disk koji je sad sistemski (3,5") zamijeniti SSD-om samo mi onda ostaje 3,5" HDD i slobodan 2,5" bracket a to je malo teze ukomponirati. Znaci treba mi BIOS opcija tako da 3,5" disk koji dobijem s racunalom ostavim tamo gdje se nalazi samo za boot prebacim da cita disk iz 2,5 utora (na stranici proizvodjaca navedeno je da je 3,5" disk sistemski, to me malo plasi). Takodjer je jako bitno i da je taj 2,5" utor spojen na SATA3 a ne na SATA2 da mogu iskoristiti puni potencijal SSD-a. Do tih podataka je jako tesko doci pa me zanimalo da li netko ovdje ima iskustva s tim.

mislim da je memorija koju si linkao obicni DDR3 a da meni treba SODIM DDR3, ovakvo nesto: http://www.protis.hr/products/details/memorija-kingston-ddr3-1600mhz-cl11-sodimm-4gb-kvr16s114/58527

u biti trazim identican modul onome koji je vec ugradjen jer razliciti znaju stvarati konflikte

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.2.2013 16:34 (BlueMax).

0 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

3. Da li ove modifikacije koje zelim izvesti utjecu na garanciju tj. mogu li sam ovo izvesti ili moram u ovlastenom servisu? Pretpostavljam da se do RAM-a i HDD-a (oba) moze pristupiti bez rastavljanja laptopa.

Na ruskom je filmic, ali gledas video :)

Koliko vidim do diskova i 2 RAM slota se lako dodje, za druga dva se vjerovatno mora vaditi tipkovnica.

Mozda ja nisam bas niti dobro vidio, ali meni izgleda na filmicu da se skidanjem donjeg poklopca dodje do 2 prazna RAM slota sto pretpostavljam znaci da bi jos 2 trebala biti ispod tipkovnice.

If you're not paranoid, you're not paying attention
14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Pazi, caka je u tome da je kao boot naveden 3,5" a za secondary 2,5". Nije problem staviti 2,5" disk u 3,5" bracket tj. disk koji je sad sistemski (3,5") zamijeniti SSD-om samo mi onda ostaje 3,5" HDD i slobodan 2,5" bracket a to je malo teze ukomponirati. Znaci treba mi BIOS opcija tako da 3,5" disk koji dobijem s racunalom ostavim tamo gdje se nalazi samo za boot prebacim da cita disk iz 2,5 utora (na stranici proizvodjaca navedeno je da je 3,5" disk sistemski, to me malo plasi). Takodjer je jako bitno i da je taj 2,5" utor spojen na SATA3 a ne na SATA2 da mogu iskoristiti puni potencijal SSD-a. Do tih podataka je jako tesko doci pa me zanimalo da li netko ovdje ima iskustva s tim.

mislim da je memorija koju si linkao obicni DDR3 a da meni treba SODIM DDR3, ovakvo nesto: http://www.protis.hr/products/details/memorija-kingston-ddr3-1600mhz-cl11-sodimm-4gb-kvr16s114/58527

u biti trazim identican modul onome koji je vec ugradjen jer razliciti znaju stvarati konflikte

U pravu si linkao sam DIMM, a na nabavu sam ukucao SODIMM, ne znam kako sam do ove došao. Uglavnom sodimm i nemožeš falit, znaš sam da nema velike razlike između proizvođača i brzina. Pošalji asusu mail sa upitom. Razumijem situaciju i šta te brine, zato i mislim da je najbolje u mailu ih to pitat. Na njihovoj stranici to poprilično šturo sve piše. Master HDD Sata i Second HDD Sata, tako da nemožeš znat jesu li sata3 i može li se secondary koristit za boot. Al 99% sam uvjeren da može.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, treba mi pomoc. Naime, ne razumijem se bas u hardware pa mi treba savjet,najbolji gaming laptop sto se moze uzeti za 5000kn max,100 kn vise manje. Hvala unaprijed {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
trotter kaže...

Pozdrav ekipa, treba mi pomoc. Naime, ne razumijem se bas u hardware pa mi treba savjet,najbolji gaming laptop sto se moze uzeti za 5000kn max,100 kn vise manje. Hvala unaprijed {#}

Dijagonala? Možda čak i ultrabuček: ejser aspajer ultrabook

obična laptina

12 godina
neaktivan

sto se tice ekrana 15 ili vise,ne treba imati OS instaliran:)

12 godina
protjeran

Pozdrav svima!Trebam pomoć oko kupnje GAMERSKOG laptopa.Koristio bi uvijek za igrice,buđet mi je do 4000 kn,placam bilo kako,a narucujem preko weba,bilo bi super da bude laptop koji može pokrenuti crysis 3 na barem medium do high postavkama.Ako nema do 4000 kn takav laptop,samo recite.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Qivi kaže...

Pozdrav svima!Trebam pomoć oko kupnje GAMERSKOG laptopa.Koristio bi uvijek za igrice,buđet mi je do 4000 kn,placam bilo kako,a narucujem preko weba,bilo bi super da bude laptop koji može pokrenuti crysis 3 na barem medium do high postavkama.Ako nema do 4000 kn takav laptop,samo recite.

uhuuu do 4k kuna crysis na medium do high..... na to možeš zaboraviti, ja sam rokao na gtx 560Ti i i5 760 i ne vuče na full detalje sve. 

Đuro#2155,
12 godina
protjeran

A kolko bi para doso takav laptop kakav ja ocu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Qivi kaže...

A kolko bi para doso takav laptop kakav ja ocu?

7.000 kn min :)

12 godina
protjeran

WOOOW.onda cu rade samo kupiti komp pa imati i jos bolju konfu nego sta laptop ima.

svejedno HVALA PUNO!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moze li se kupiti nesto do 1500 kn?

Razmisljao sam o netbooku ali vidim da su i ovi tableti postali popularni a moze ih se naci jeftino. Vecinom bi koristio za gledanje fotki i videa i za surfanje te citanje ebookova. Za tablete me zanima mogu li na njima koristiti torrente i moze li se uzimati screenshotove kod gledanja videa. Dobro bi bilo da to tablet moze raditi ali posto imam stolno racunalo nije mi presudno da ima te opcije jer bi sve sto treba usb-om prebacio sa kompa na njega. Ne znam nista o androidu. Svidja mi se kod netbooka sto ima windowse a na njihova sranja sam se naviknuo pa znam vec otprilike sto se moze zasrati i kako se to odsere. Android mi je nepoznanica.  

Obicno prijenosno racunalo mi je pretesko da ga vucem naokolo. Sto mislite o kupovini preko oglasa?...

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Do 4000-4200kn s time da mogu igrat recimo battlefield 3 ili slicne igre.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
ormar kaže...

Može prijedlog za sljedeće:

-ekran između 15" i 17" ( widescreen ofkorz )

-preferabilno 8 GB rama, ali može i slabije ( do 4 GB )

-nekakva mobilna GeForce novije generacije ( 5 ili 6 serija )

-single HDD do 500 GB

-stabilne temperature ( da recimo ventilatori ne počine harakiri čim trebaju početi hladiti nešto tipa Dead Space 3 ili League of Legends )

-po mogućnosti backlit keyboard i/ili nekakav i5/i7 a ne AMD-ov proc, ali nije nužno

Koristio bi se za nekakav light gaming i programiranje. Do nekakvih 6500 kn recimo. 

Nitko ?

12 godina
http://www.klikni.hr/HP-Prijenosno-racunalo-ProBook-4540s-C4Y86EA-78682.aspx ja volim mat ekrane na prijenosnicima tako da evo moj prijedlog.
12 godina
ormar kaže...
ormar kaže...

-single HDD do 500 GB

-stabilne temperature ( da recimo ventilatori ne počine harakiri čim trebaju početi hladiti nešto tipa Dead Space 3 ili League of Legends )

-po mogućnosti backlit keyboard i/ili nekakav i5/i7 a ne AMD-ov proc, ali nije nužno

Koristio bi se za nekakav light gaming i programiranje. Do nekakvih 6500 kn recimo. 

Nitko ?

http://www.links.hr/artikl-014.640.024 sa 3 god. garancije i original Win8.

a ako ti netreba OS http://www.links.hr/artikl-014.610.058  ili recimo sa i7 i 1god. više jamstva http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.f8092597bc254cc69e903a17e7883f2a.hp-probook-4740s-intel-core-i7-3632qm-2-20ghz-6gb-750gb-dvdrw-dl-linux-17-3-hd-amd-radeon-hd7650m-2gb-hp-torba-1god-jamstva-p-n-h4r00es-b.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 16:46 (roby27).
14 godina
neaktivan
domagoj05 kaže...

Moze preporuka prijenosnika do cca 3500kn (best buy)

Sluzio bi za: AutoCAD, poneka igra, filmovi, internet.

Ekran bi morao biti 15,6''. Nisu potrebni windowsi.

?

13 godina
neaktivan
roby27 kaže...
ormar kaže...
ormar kaže...

-single HDD do 500 GB

Nitko ?

http://www.links.hr/artikl-014.640.024 sa 3 god. garancije i original Win8.

a ako ti netreba OS http://www.links.hr/artikl-014.610.058  ili recimo sa i7 i 1god. više jamstva http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.f8092597bc254cc69e903a17e7883f2a.hp-probook-4740s-intel-core-i7-3632qm-2-20ghz-6gb-750gb-dvdrw-dl-linux-17-3-hd-amd-radeon-hd7650m-2gb-hp-torba-1god-jamstva-p-n-h4r00es-b.aspx

Ne, i ne. Uzmi si ovo, ima sve sto trazis i amen: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_203&products_id=11693

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 17:00 (RiBoy).
12 godina
neaktivan

po 3 put. do 4000-4200kn s time da mogu igrat battlefield 3 ili slicne igre.

HVALA!

Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
Zec_94 kaže...

po 3 put. do 4000-4200kn s time da mogu igrat battlefield 3 ili slicne igre.

HVALA!

po 100-ti put. prelistaj par stranica unazad pa ces naci odgovor

Battlelog : Dom1natoRRR | Xfire : dgrubesa14 | YouTube : dgrubesa1990 | Facebook : p4wner
13 godina
neaktivan
domagoj05 kaže...
domagoj05 kaže...

Moze preporuka prijenosnika do cca 3500kn (best buy)

Sluzio bi za: AutoCAD, poneka igra, filmovi, internet.

Ekran bi morao biti 15,6''. Nisu potrebni windowsi.

?

http://notebook.hr/product_info.php?products_id=19492

12 godina
neaktivan
ormar kaže...
ormar kaže...

-single HDD do 500 GB

ja sam uzeo asus v3-771g i udovoljava svemu sto si napisao, cijena5899 kn.

Nitko ?

17 godina
neaktivan
Radi se o laptopu Lenovo Y580. Da li da izaberem 59-353967 (i7 3610QM 2.3 - 3.3 GHz, 8GB RAM, 16GB SSD mSATA) ili 59-356656 (i7 3630QM 2.4 - 3.4 GHz, 6GB RAM, bez SSD-a). Ostale komponente se ne razlikuju (GeForce GTX 660M 2GB GDDR5), a u cijeni je zanemariva razlika. Da li da idem na jači procesor ili +2 GB RAM-a i SSD 16 GB. Kasnije svejedno mislim ubacit SSD 128GB. Zanima me vaše mišljenje. Pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajde da ti se ne da čitati par stranica dalje, ali i kolega gore p4wner je već napisao, samo malo treba prolistati stranica, par minuta truda, toliko modela, toliko mogućnosti, najbole opisano, sve ima, nema smisla da radimo redudanciju i svaki dan jedno te isto se piše. 

Ili napraviti novu temu gdje će prvih par posteva biti samo napisani, koji su trenutno aktualni modeli u rangu od 500-1000kn razlike, i koji se smatraju najbolji, jer ovako sad ovo spamanje i stalno ispitivanje nema baš previše smisla, jer su svi očito ljeni da malo listaju.

Napraviti novu temu, prijedlog laptopa ili nešto slično, i onda novi i akutalni najbolji modeli koji su predlagani budu u prvim postovima, i cijene i gdje je najjeftinije.

Mislim sve to ima ovdje, ali nitko ne čita ;) 

Đuro#2155,
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chamil20 kaže...
Radi se o laptopu Lenovo Y580. Da li da izaberem 59-353967 (i7 3610QM 2.3 - 3.3 GHz, 8GB RAM, 16GB SSD mSATA) ili 59-356656 (i7 3630QM 2.4 - 3.4 GHz, 6GB RAM, bez SSD-a). Ostale komponente se ne razlikuju (GeForce GTX 660M 2GB GDDR5), a u cijeni je zanemariva razlika. Da li da idem na jači procesor ili +2 GB RAM-a i SSD 16 GB. Kasnije svejedno mislim ubacit SSD 128GB. Zanima me vaše mišljenje. Pozdrav

Ovaj post iznad se ne odnosi na tebe :)

Evo da sam ja na tvom mjestu, a koliko vidim cijena nije problem.

Uzeo bih radije ovaj s jačim procesorom, 6gb rama je sasvim dovoljno za sve potrebe sigurno koje će ti trebati, ali ako baš fali uvijek možeš ubaciti, a ssd ako već planiraš sigurno uzeti onda ima mjesto za njega i rokneš ga unutra. 

A i iskreno, u stvarnosti nećeš ti osjetiti razliku između ova dva procesora.  

Đuro#2155,
17 godina
neaktivan
Znam da je razlika u procu mala, zato me zanima što drugi misle :-) Mislim da će tako i bit, kako si napisao.
14 godina
neaktivan

Pozdrav.. zanimaju me preporuke novih laptopa do 9000 kn  ...najvise mi se svida macov airbook ali nisam nikad koristio njihova računala, pa ne znam kakvi su servisi za njih i jel ga se isplati uzet, ili ipak bolje nesto od ovoga(toshiba qosmio i satellite, lenovo y500a)

ako netko zna neki dobar laptop u tom rangu molio bi da mi kaze

smojver
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@cybershot Jel gledaš baš 11" ili neku drugu dijagonalu? Koja je namjena laptopa? 

Po meni imaju preloš ekran i specke za te novce, al ako si baš zagrizao za jabučicu: http://www.ronis.hr/macbook-air/2053/prijenosno-racunalo-apple-cpu-macbook-air-11-incha-i5-dual-core-1-7ghz-4gb-64gb-ssd-intel-hd-graphics-4000-cr-kb/md223cra/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice