Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.718
|
čitano: 14.727.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

sta kazete na ovaju sredini U1412x (nema drugih informacija o proizvodu osim cjene, radi se o KONČARU)

http://www.racunala.koncar.hr/index.html

4.099,00 kn bez PDV-a

..poslah im email za full specifikaciju pa stavim kasnije

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 23:00 (Optimus).

3 0 hvala 0
12 godina

Šta mislite o ovom laptopu? Nakon iscrpnog traženja na internetu nekako mi se ovaj čini najbolji za neku cijenu do 3500 kn. Dakle ima i3 procesor, 4GB rama, 500GB hard dakle nista posebno ali opet bolje i3 nego celeron/pentium, jel?

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.f081e11c92fb4254aec663e55d8975bd.samsung-prijenosno-racunalo-350v5x-a01hr-np350v5x-a01hr.aspx

Driveri za Windows 7 bi mogli bit problem... ?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Optimus kaže...

sta kazete na ovaju sredini U1412x (nema drugih informacija o proizvodu osim cjene, radi se o KONČARU)

http://www.racunala.koncar.hr/index.html

4.099,00 kn bez PDV-a

..poslah im email za full specifikaciju pa stavim kasnije

S obzirom da je ultrabook i na specifikacije izgleda interesantno. Jos ima SSD+HDD kombo.

Steta sto nema full specifikacija, ali onako na prvu bi mogao biti zaista interesantan ultrabook s obzirom na cijenu.

Vidim ima i onaj NK1712 koji po konfiguraciji izgleda kao opaki gaming stroj, ali o njemu nema niti detaljnijih specifikacija niti cijene...

If you're not paranoid, you're not paying attention
12 godina
neaktivan

@stops 110,

ne bi trebali biti problem. ja sam teški laik pa sam s lakoćom instalirao, jer uz njega dobiješ softwer, na kojem imaš baš sve drivere. vrlo jednostavno! laptop radi savršeno, uopće se ne grije, s osmicom se diže za 15-tak sekundi a nijedan lap na tržištu nema takvu bateriju. traje 7-8 sati. ja sam jučer kupio još jedan, s i-5 procesorom. ne bez razloga :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 8:52 (vž111).
12 godina
neaktivan

onako na prvu, čini mi se da je to izvrsna stvar. mislim na končara.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.2.2013 8:55 (vž111).
14 godina
neaktivan

Za končara bi zlata vrijedila nekakva recenzija na netu ili recenzija iskusnijeg korisnika laptopa. Nažalost to nemamo, tako da nemozemo znat da li se griju, da li su tihi, kakav je ekran, zvučnik tipkovnica, izrada... Al što se tiče omjera hardvera i cijene, čini se kao super kupnja.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Evo ode su 2 konfiguracije ovih novih končara...
NV1512
Dostupnost: Na upit Cijena na upit! Cijena u kn bez PDV-a
15" prijenosnik na granici kategorije ultraprijenosnika. Temelji se na najnovijoj Intel Ivy Bridge tehnologiji i
Core i7-3520 procesoru te dolazi opremljen s 8 GB radne DDR3 memorije i 240 GB SSDom. Intel WiDi tehnologija
i još pokoja novotarija će oduševiti vlasnike ovog višenamjenskog prijenosnika.
S P E C I F I K A C I J A
Procesor: Intel Ivy Bridge Core i7-3520M Komunikacije: 10/100/1000 LAN
Wireless LAN, N2230 + BT 4.0
Webcam
WWAN modem
Memorija: 8 GB DDR3 (2x4GB)
Pohrana podataka:
SSD 240 GB
DVDRW
Čitač kartica
Napajanje: AC/DC napajanje 65W
DC Baterija 48Wh
Ekran: 15.6" 1366x768, 3.8mm tanak
Graphics: Intel HD 4000 Kod za naručivanje: C1505075
Priključci: USB 2.0 x2
USB 3.0 x2
VGA x1
HDMI x1
Zvukx2
RJ-45 x1

NK1712
Dostupnost: Na upit Akcijska cijena: 7650.00 Cijena u kn bez PDV-a
17" prijenosno desktop replacement računalo. Temelji se na Intel Ivy Bridge tehnologiji i Quad Core
i7-3612QM procesoru te dolazi opremljen s 24 GB radne DDR3 memorije i hibridnim modulom za pohranu podataka
(Seagate 750 GB HDD/4GB SSD) te GeForce GTX660 grafičkom karticom sa 2GB DDR5 memorije. Postoji
mogućnost ugradnje dodatnog diska.
S P E C I F I K A C I J A
Procesor: Intel Ivy Bridge Core i7-3612QM Komunikacije: 10/100/1000 LAN
Wireless LAN
Webcam
-
Memorija: 24 GB DDR3 (3x8GB)
Pohrana podataka:
HDD/SSD 750/4 GB
DVDRW
Čitač kartica
Napajanje: AC/DC napajanje 120W
DC Baterija 76Wh
Ekran: 17.3" 1920x1080
Grafika: Intel HD 4000
GeForce GTX 660M 2 GB DDR5
Kod za naručivanje: C1505076
Priključci: USB 2.0 x1
USB 3.0 x3
VGA x1
HDMI x1
eSATA x1
S/PDIF x1
Zvukx2
RJ-45 x1

Oba ova laptopa su dostupna krajem ožujka/početkom travnja i oba imaju garnciju od 2 godine..Ja osobno imam Nelu već 5 godina i prezadovoljan sam sa njom...
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

24GB rama za naivčine koje nemaju pojma što je to, ostale specke se čine odlične za cijenu. Treba vidit review ekrana, zvuka, tipkovnice, izrade, hladnoće tišine itd..

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mauro kaže...

S obzirom da je ultrabook i na specifikacije izgleda interesantno. Jos ima SSD+HDD kombo.

Steta sto nema full specifikacija, ali onako na prvu bi mogao biti zaista interesantan ultrabook s obzirom na cijenu.

Vidim ima i onaj NK1712 koji po konfiguraciji izgleda kao opaki gaming stroj, ali o njemu nema niti detaljnijih specifikacija niti cijene...

evo nesto detaljnije specifikacije u pdf-u https://dl.dropbox.com/u/39402017/Koncar_u1412x.pdf

13 godina
neaktivan

Svasta, prvi put cujem za Koncar laptope. Al ajde pohvalno da i mi imamo firmu koja proizvodi laptope, kupujmo hrvatsko ne? {#} No opet, ako je kvaliteta tih laptopa kao kvaliteta zagrebackih tramvaja onda no thanks {#}

Salu na stranu, bilo bi stvaro zanimljivo vidjet neku rezenziju tih laptopa, nekako su im cijene premale za takve ajmo rec napuhane specifikacije. Negdje su moralli ustedit, a bojim se da su isli balkasnom logikom ajmo ugurat sve najbolje konpomente da ljudima mazemo oci, a onda cemo ostale stvari srot ugurat u njega. - nadam se da grijesim {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
cecenac kaže...

24GB rama za naivčine koje nemaju pojma što je to, ostale specke se čine odlične za cijenu. Treba vidit review ekrana, zvuka, tipkovnice, izrade, hladnoće tišine itd..

ili za nekoga kome trebaju. 24GB out of box je ono sto cini razliku i izdvaja ovaj iz gomile jeftinijih laptopa istih specifikacija.

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

ili za nekoga kome trebaju. 24GB out of box je ono sto cini razliku i izdvaja ovaj iz gomile jeftinijih laptopa istih specifikacija.

Korisnika kojima realno treba 24GB DDR-ice u hrvatskoj (kojoj je ovaj laptop namijenjen, sumnjam da ce izvan bit prodavan, eventualno po regiji) možeš vrlo vjerojatno izbrojat na šaku ruke ;). Toliko radne treba otprilike ljudi koji istovremeno rade timelapse panoramskih gigapixelnih fotografija, rendaju i igraju battlefield 3 multiplayer :P. Slažem se da je odlična stvar s obzirom na cijenu, al je nepotrebno a definitvno dize cijenu. Da su stavili jednu pločicu od 8GB i mogućnost nadogradnje do 24, cijena bi bila jos bolja, a ostavili bi mogucnost ovoj šačici korisnika da si ih ugrade. Ovako je to samo stvar stvaranja wow efekt kod neupucenih ;).

14 godina
neaktivan
cecenac kaže...
BlueMax kaže...

Korisnika kojima realno treba 24GB DDR-ice u hrvatskoj (kojoj je ovaj laptop namijenjen, sumnjam da ce izvan bit prodavan, eventualno po regiji) možeš vrlo vjerojatno izbrojat na šaku ruke ;). Toliko radne treba otprilike ljudi koji istovremeno rade timelapse panoramskih gigapixelnih fotografija, rendaju i igraju battlefield 3 multiplayer :P. Slažem se da je odlična stvar s obzirom na cijenu, al je nepotrebno a definitvno dize cijenu. Da su stavili jednu pločicu od 8GB i mogućnost nadogradnje do 24, cijena bi bila jos bolja, a ostavili bi mogucnost ovoj šačici korisnika da si ih ugrade. Ovako je to samo stvar stvaranja wow efekt kod neupucenih ;).

Ovdje se varas. U Hrvatskoj ih se ne proda ni 5%. Bar je tako bilo s dosadasnjim modelima. S obzirom na cijenu memorije nije to neko veliko poskupljenje a ja svakako imam obicaj kad kupujem laptop odmah u njega staviti RAM-a koliko ide.

Druga specificnost ovog laptopa je RJ-45 prikljucak koji je skoro izumro na danasnjim laptopima a koji je neophodan za dosta poslova zasnovanih na uredjajima koji taj konektor koriste. (Npr Mercedes diagnostic computer star 5 godina i kosta 6000€). 

Ono sto je do sad bila najveca mana Koncar laptopa je bil tezina.

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ovdje se varas. U Hrvatskoj ih se ne proda ni 5%. Bar je tako bilo s dosadasnjim modelima. S obzirom na cijenu memorije nije to neko veliko poskupljenje a ja svakako imam obicaj kad kupujem laptop odmah u njega staviti RAM-a koliko ide.

Druga specificnost ovog laptopa je RJ-45 prikljucak koji je skoro izumro na danasnjim laptopima a koji je neophodan za dosta poslova zasnovanih na uredjajima koji taj konektor koriste. (Npr Mercedes diagnostic computer star 5 godina i kosta 6000€). 

Ono sto je do sad bila najveca mana Koncar laptopa je bil tezina.

Ma gdje to RJ-45 izumire, pa imaš ga na skoro svakom laptopu kod nas. Sta se tice prodaje stvarno ne znam, al mi ne zvuči baš uvjerljivo da laptopi imena končar izazivaju neko uzbuđenje u stranih kupaca. Sve u svemu, moja je primjedba samo bila da su mogli komotno snizit cijenu i stavit 8GB uz mogucnost nadogradnje na 24, ovako je to samo marketinski mamac :)

13 godina
neaktivan
Ako niste primjetili ovaj sa i7 procesorom je 7650 kn + 25% pdv-a :) Pa sad da se diskutirat jeli to skupo ili jeftino :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav! Molio bih vas za mišljenje o ovome laptopu: http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.7314d1fec6204987add06a85bd2041af.lenovo-ideapad-z500-intel-pentium-2020m-2-40ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-nvidia-geforce-gt635m-2gb-p-n-59-366655.aspx . Laptop bih koristio za surfanje, word, gledanje filmova i za ponekad odigravanje nekakve igre(fifa 12 npr.). Ako imate nekakvi drugi prijedlog, slobodno predložite. :) hvala unaprijed :D

0 0 hvala 0
14 godina

Lijepi pozdrav svima.

Trebao bih savjet u vezi kupnje laptopa pošto mi je to prvi, do sada sam uvijek imao isključivo stolna računala.

Neki od kriterija su da nije pretežak za češće prenošenje, da ima dobru bateriju i po mogućnosti odvojenu numeričku tipkovnicu. Služio bi mi primarno za faks, odnosno internet, rad u Officeu, tu i tamo koji film i sl. Ne namjeravam pokretati igre na njemu, za to imam stolni PC.

Važno mi je da komp glatko radi u svakodnevnom radu, da imam barem 500 GB na hardu, ali kao što sam već napomenuo, trajanje baterije mi je jedan od bitnijih kriterija.

Bilo bi super da ima i USB 3.0, ali nije uvjet.

Znam da se možda sve moje želje ne mogu zadovoljiti, ali bolje ih sve nabrojati. Nikad se ne zna.

Što se tiče OS-a, sad čitam da svoje kupljene Win7 mogu instalirati samo na jedan komp. To je istina? Nikad se nisam informirao o tome i sad sam u šoku!

Ako je, onda stvarno sranje... U tom mi slučaju valjda treba i OS uz laptop. Najbolje isto sedmica.

I da, budžet je između 4000 i 5500 kn.

Unaprijed hvala na pomoći!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

jeftinije a ima sve što si nabrojio i više od toga :) kupio sam dva komada. već sam napisao, baterija traje čak i do 7 sati. izdvojena numerička, dva puta usb 3.0 i sve ostalo o čem si pisao.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/samsung-prijenosno-racunalo-350e5c-s03hr-156-intel-core-i3-2370m-3110-3110m-240-ghz__2791491

14 godina
vž111 kaže...

jeftinije a ima sve što si nabrojio i više od toga :) kupio sam dva komada. već sam napisao, baterija traje čak i do 7 sati. izdvojena numerička, dva puta usb 3.0 i sve ostalo o čem si pisao.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/samsung-prijenosno-racunalo-350e5c-s03hr-156-intel-core-i3-2370m-3110-3110m-240-ghz__2791491

Čovječe, nisam mislio da može i jeftinije. Jedino me muči win 8. Nisam ga koristio, ali mi se ovako na pogled ne sviđa...

Ugl, hvala ti :)

Naravno, može i netko drugi nabacit prijedlog...

12 godina
neaktivan

ako te ne smeta i-5 proc, ovaj je s sedmicom. to je taj drugi što sam kupio. malo je skuplji. na ovom prvom imam osmicu i moram reći da se windows diže za cca. 15 sekundi. kolega mi je mjerio sa štopericom od početka butanja. uopće mi se čini da osmica radi daleko brže. meutim, kao i na sve novosti, moraš se naučiti. ono što me najviše oduševljava kod samsunga je da se uopće ne grije, naprosto fantazija. i također, to superbrzo podizanje windowsa je samsungov patent. prekrasna stvar. eto, sad netko drugi :)

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=9681

14 godina
Malo gledam okolo i sad mi se vise svidja onaj prvi. Ali moram priznati da nisam naisao na puno ljudi sa iskustvima u radu sa Samsungovim laptopima. Nadam se da nema neki razlog za to...
12 godina
neaktivan

zapravo sam pogriješio, mada se i tamo moglo nešto pročitati:

http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-Series-3-300E5C-Notebook.84066.0.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 14:57 (vž111).
13 godina
neaktivan

Može neki prijedlog do 3,500 kn -+ 100 kn koristio bi se za internet,i filmove i da moze AC 1,2,3 i cod4 mw na njega makar na low?

Našao sam ovaj ali mislim da ima i bolje :) Ueurotrade-u je pod brojem 37213.

ASUS X55VD-SX066

Procesor: Intel Core i3-2328M (2.20 GHz, 3 MB L3 cache) 
Monitor: 15.6" LED HD (1366 x 768) 
Memorija: 4 GB (1 x 4.096 MB) DDR3 1333 MHz (2 utora, max - GB) 
Hard disk: 500 GB (5400 rpm) 
Optički uređaj: DVD±RW DL 
Grafika: nVidija GeForce 610M (1GB) 
Mreža: 802.11b/g/n • GbLAN • Bluetooth 4.0 
I/O portovi: 1 x USB 2.0 • 1 x USB 3.0 • 1 x audio izlaz • 1 x mikrofonski ulaz • 1 x RJ-45 (ethernet) • 1 x VGA (15-pin D-sub) • 1 x HDMI 
Ostalo: Čitač memorijskih kartica • Webcam 
Baterija: 6-cell Lithium-Ion 
Operativni sustav: Free DOS 
Dimenzije: 378 x 253 x 262~319 mm (Š x D x V) 
Težina: ~ 2.40 kg 
Boja: tamno plava 
Jamstvo: 24 mjeseci

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
vž111 kaže...

zapravo sam pogriješio, mada se i tamo moglo nešto pročitati:

http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-Series-3-300E5C-Notebook.84066.0.html

Uvjerio si me :D

Još da nađem gdje je najpovoljnije za kupiti, po mogućnosti na rate.

Hvala vž!

14 godina
neaktivan

Može prijedlog za sljedeće:

-ekran između 15" i 17" ( widescreen ofkorz )

-preferabilno 8 GB rama, ali može i slabije ( do 4 GB )

-nekakva mobilna GeForce novije generacije ( 5 ili 6 serija )

-single HDD do 500 GB

-stabilne temperature ( da recimo ventilatori ne počine harakiri čim trebaju početi hladiti nešto tipa Dead Space 3 ili League of Legends )

-po mogućnosti backlit keyboard i/ili nekakav i5/i7 a ne AMD-ov proc, ali nije nužno

Koristio bi se za nekakav light gaming i programiranje. Do nekakvih 6500 kn recimo. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.2.2013 16:21 (ormar).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz, imate li ikakvu preporuku za laptop od 4-4.5k kn eventualno 5k kn ako valja za te pare.

Laptop bi bio za igranje, internet, gledanje filmova nikakav ozbiljniji rad na njemu. Po mogućnosti da je HDD 500 gb ili vise i da ima garanciju 2-3 godine ( moze i manje ako ima mogućnost nadoplate). Za igrice tipa PES, CoD, Quake. P.S nije za mene za prijatelja je pa ako bude imao jos kavih zahtjeva javim.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xyloto kaže...

Pozz, imate li ikakvu preporuku za laptop od 4-4.5k kn eventualno 5k kn ako valja za te pare.

Laptop bi bio za igranje, internet, gledanje filmova nikakav ozbiljniji rad na njemu. Po mogućnosti da je HDD 500 gb ili vise i da ima garanciju 2-3 godine ( moze i manje ako ima mogućnost nadoplate). Za igrice tipa PES, CoD, Quake. P.S nije za mene za prijatelja je pa ako bude imao jos kavih zahtjeva javim.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-k55vj-sx164d-156-intel-core-i5-intel-pentium-dual-core-3210-3210m-250-ghz__3074881

12 godina
neaktivan

Poz

Ubrzo cu kupit pa mi preporucite laptop do 4000-4200Kn, s time da mogu igrat recimo battlefield 3 ili slicne igre.. ja sam nasao jedan..

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g580ah-59-355806-core-i3-2328m-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-gt-635m-15-6-led-lan-bt-kamera-windows-8&option=artikl&id_kategorija=01462001&id_artikl=014.620.031 pa recite dali je dobar??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Rijec je o ovom laptopu:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c5ed7c6a9e5c429ebd5bd41e19c93f45.asus-prijenosno-racunalo-k95vj-yz076d.aspx

Zanima me par stvari.

1. Na stranici proizvodjaca pise da je moguc dual HDD i da je master (boot) HDD 3,5" a secondary 2,5". Da li je moguce to u BIOS-u promijeniti jer namjeravam kao boot staviti SSD 256GB pa da mi ostane ovaj 1TB HDD koji dobijem s njim kao storage.

2. 4GB RAM-a mi je premalo. Minimalno bi 8GB, vjerojatno 16GB (to je max podrzano) pa me zanima link na odgovarajuci RAM. Pretpostavljam da je ovo model sa 4 utora a da je predinstaliran samo 1 od 4GB.

3. Da li ove modifikacije koje zelim izvesti utjecu na garanciju tj. mogu li sam ovo izvesti ili moram u ovlastenom servisu? Pretpostavljam da se do RAM-a i HDD-a (oba) moze pristupiti bez rastavljanja laptopa.

4. Da li je ovo dobra kupovina ili netko ima bolji prijedlog (min. 17,3 ", ovaj od 18,4" mi jos bolje odgovara)?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moze preporuka prijenosnika do cca 3500kn (best buy)

Sluzio bi za: AutoCAD, poneka igra, filmovi, internet.

Ekran bi morao biti 15,6''. Nisu potrebni windowsi.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice