Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.638
|
čitano: 14.584.498
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Hehehhe, srica ja sam svog placan pa se neman nikom opravdavat ;) 

pa i nema predinstalirane windowse, ima unix ubuntu, a njega lako makneš, to nije problem. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
SHELBY_09 kaže...

Hehehhe, srica ja sam svog placan pa se neman nikom opravdavat ;) 

pa i nema predinstalirane windowse, ima unix ubuntu, a njega lako makneš, to nije problem. 

i ja bi si zaradio i uzeo zvijer da me nisu neke stvari jbg zadrzale...

pohvalno i svaka cast sto ne moras traziti od staraca ;)

ma govorim za druge laptope ne konkretno ovogo Della,vec neke koji imaju snaznije komponente i recimo dodju 5,700 KN,da se moze barem FreeDOS uzeti bez Windows 7 da padne cijena 500-600 kn ...

btw.jel to najsnaznija graficka do 5,000 KN sto mogu uzeti ? 

16 godina

Mislim da je, tj. siguran sam. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 1:39 (SHELBY_09).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...

Mislim da je, al me sad zbunjuje , ima GT630 1Gb i od 2Gb. Sad mi tek nije ništa jasno. Kod ovog notebookcheck se ne spominje razlika.
Ova odluka nikad nece past. {#}

Gle,koliko sam ja shvatio,ako ti je rezolucija 1366x768 i ispod,nema nikakvog znacaja od 2 gige rama,cisto bezveze.

A gledaj sto sam ja pronasao :O :D

http://shop.rii.hr/toshiba-satellite-l850-131-core-i5-6gb-1tb-amd7670m-bt-pskdne-00200dy4.html 

Jamstvo : 24 mjeseci

Dear God,mislim da ovo ipak sutra narucujem.
Slatkih muka oko tih laptopa.
Ali uvjerljivo je snazniji,i5 procesor 2.6,1 TB HDD,6 giga rama i 7670 2 gige rama ;)

Futura.it it is then  

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 1:38 (doky01akablava).
16 godina

Pa di si iskopa ovu stranicu, svaka cast!! 

Valjda je to to, al ujutro cu jos vidit, pre kasno je za donosenje odluka :P .

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...

Pa di si iskopa ovu stranicu, svaka cast!! 

Valjda je to to, al ujutro cu jos vidit, pre kasno je za donosenje odluka :P .

Ne pitaj ni kako ni gdje,ni sam ne znam.
Srecom svugdje su iste komponente i nema varijacija u procesorima i grafickim karticama kao ni jamstvu,a svugdje je dobavljiv.

Ja sutra saljem email i narucujem ovo,ne znam nema NISTA BOLJE U TOM RANGU SIGURNO !

http://futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=to-sat-l850-131

:D 

Odoh leci sretan jer sam nasao 100 % match za sutrasnju narudzbu hehe 

Pozdrav i zahvaljujem jos jednom svima na ukazanim savjetima ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 1:52 (doky01akablava).
13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa.
Trebao bih savjet/misljenje oko kupovine polovnog laptopa za faks, te da ponekad zavrti COD4... {#}
gledao sam na njuški najvise ima hp i acer u ponudi do 200e.

evo neke bi izdvojio:

- Aspire 5535 (potrebno zamjenit bateriju, prodavac spusta za vrijednost baterije) 
 - Aspire 7520G 

- Compaq Presario CQ 56 

- Hp Probook 4515s 

Znaci zanima me na što obratit paznju i koje serije izbjegavat...
svaka preporuka dobro došla!! {#} 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav još jednom :)

razmišljam o kupnji jednog od ova dva laptopa:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_254_202&products_id=11731 

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.a408d601b77b44409b9f788706f73aee.hp-pavilion-dv7-7001em-b4f37ea-bed.aspx

zanima me koji se više isplati, ili ako netko ima bolji prijedlog do 7000+sitno kuna neka ga da...laptop za svakodnevnu uporabu, novije igre te AutoCAD, Catiu itd. (17" i više od 500 GB obavezno, i barem 6 GB ram)

unaprijed hvala  :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo edit poruke jer san nasa nesto skroz zadovoljavajuce za odlicnu cijenu pa me zanima koji je zajeb? jer pari mi nerealna cijena nekako :D

http://www.magazinrs.hr/prijenosno-racunalo-toshiba-satellite-l850-131-i5-6gb-1tb-amd7670m-bt/to-sat-l850-131

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 12:14 (VedEEEx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Laptop izgledom sličan Macboocu za photoshop

Prijatelj pita za savjet kod kupnje laptopa do 5000kn, može se i protegnuti malo više.

Da je izgledom sličan MacbookAiru, znači da je tanak, sviđa mu se taj izgled.

A namjena bi prvenstveno bila obrada slika u Photoshopu.

Poželjno da je što kvalitetnija izrada i što duža garancija.

Koji laptop najbliže udovoljava tim uvjetima?

0 0 hvala 0
16 godina
Wabbajack kaže...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.a408d601b77b44409b9f788706f73aee.hp-pavilion-dv7-7001em-b4f37ea-bed.aspx

zanima me koji se više isplati, ili ako netko ima bolji prijedlog do 7000+sitno kuna neka ga da...laptop za svakodnevnu uporabu, novije igre te AutoCAD, Catiu itd. (17" i više od 500 GB obavezno, i barem 6 GB ram)

Definitivno ja bi isao na Dell.Jeftiniji skoro 200 eura,a slicne komponente nudi.
Jedino je veca rezolucija,jel ti ja mogu preporuciti nesto,da mozes igrati bez beda moderne igre i raditi u AutoCAD itd. ?

Ljudi,ako ima tko sta protiv Toshibe,odgovorite me jer ja narucujem poslije 3 sata :P

@VedEEEx naci cemo nesto kad dodjem na stolno racunalo ;)

15 godina
neaktivan

I mene zanima dal je ova Toshiba best buy za te pare... 

16 godina
4Bastard kaže...

I mene zanima dal je ova Toshiba best buy za te pare... 

Mislis ovu sto sam ja pronasao ili neku drugu ?
Vjeruj mi da je sto se tice izbora komponenata,6 giga rama,1TB HDD,i5 2.5 ghz i 7670 2gb ne mozes naci jeftinije i bolje.
Ovi ostali do pet tisuca kuna eventualno nude malo bolje graficke kartice,ali pod cijenu procesora,jamstva i HDD-a.
Sve sam pretrazio i gledao i vjeruj mi ova Toshiba je best buy sto se tice procesora,rama,gpu,hdda i jamstva,ne mozes bolje naci. ( mozes,ali procitaj drugi redak i to su sve nijanse ) 

15 godina
neaktivan

Da, da mislio sam na ovu Toshibu koju si ti našao. A još je i pod ogromnim popustim, na papiru izgleda odlično tako da najvjerojatnije onda uzimam.

Hvala doky 

16 godina
4Bastard kaže...

Da, da mislio sam na ovu Toshibu koju si ti našao. A još je i pod ogromnim popustim, na papiru izgleda odlično tako da najvjerojatnije onda uzimam.

Hvala doky 

Nista,drago mi je da sam pomogao i da  ce jos netko uzeti.
Gledaj futura.it jer citam s njima samo najbolja iskustva. ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 13:14 (doky01akablava).
14 godina

Kupio Toshibu 2009, zgadio mi se jeb*eni život sa tim laptopom. Nakon 5 mjeseci korištenja otišla baterija, onda bajni HDD otišao u krasni k - ostao bez polovice skripti za faks! Onda je riknuo DVD čitač. Jbt dao sam tada za laptop 5600 kn, a dobio sam smeće od laptopa. Otišao sam kod njih u ZG, nudili su mi novi laptop isto Toshibu. Lijepo sam se zahvalio, a onaj šugavi krš i lom od laptopa ostavio im na pultu. Tak da sam u 5. mjesecu uzeo Acer V5. Dan i noć, radi po 8-10 sati na dan od kako sam ga kupio, eto za sada nema problema.

Variety is the spice of life!

0 0 hvala 0
16 godina
Apachy kaže...

Kupio Toshibu 2009, zgadio mi se jeb*eni život sa tim laptopom. Nakon 5 mjeseci korištenja otišla baterija, onda bajni HDD otišao u krasni k - ostao bez polovice skripti za faks! Onda je riknuo DVD čitač. Jbt dao sam tada za laptop 5600 kn, a dobio sam smeće od laptopa. Otišao sam kod njih u ZG, nudili su mi novi laptop isto Toshibu. Lijepo sam se zahvalio, a onaj šugavi krš i lom od laptopa ostavio im na pultu. Tak da sam u 5. mjesecu uzeo Acer V5. Dan i noć, radi po 8-10 sati na dan od kako sam ga kupio, eto za sada nema problema.

Sve ti to ovisi.Ljudima su krepavali Aceri citam i zasto mislis da nude 1 godinu jamstva oni samo.
Malo su se popravili u zadnje vrijeme,ljudima odlazi Dell,Lenovo i ostale "jace" marke laptopa.
Nema tu sigurnosti,a i zato sluzi jamstvo,zar ne ?
Mozes kupiti Samsunga za 5,000 KN koji su hvaljeni i Toshibu za 4,500 KN i oboje mogu imati gresku na DVD citacu,HDD-u i krepati ili oba mogu raditi vrhunska. 

12 godina
neaktivan

Laptop nije nešto šta se olako kupuje, niti je jeftino. Za našte prilike 5600 kn uopće nije malo i naravno kada čovjek kupi nešto za te novce onda očekuje da je kvalitetno, testirano i bez greške, jer đaba mu i garancija kada je stalno trčao po servisima. Nije to nekakva igračka, pa ajd pokvari se, pa uzet ću novo.

He was a wise man who invented beer.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kao što je doky rekao nema tu pravila što se tiče bilo kojih tehnoloških uređaja. Evo recimo ja imam hp koji sam kupio prije 5 godina i radi odlično dan-danas kao i prvi dan, a dosta ljudi se žali na njih. Ali eto tehnologija je napredovala pa jadničak ne može pokrenuti neke stvari pa i ja razmišljam o kupnji novog laptopa kroz 2-3 mjeseca i pratim ovu temu već neko vrijeme. Inače da ne bude off mislim da je toshiba najbolji omjer cijene i kvalitete u tom cjenovnom razredu i da ne bi smilo biti nikakvih problema a pogotovo što toshiba ima 2 godine nmw garancije. 

Edit: TitanArk - imaš potpuno pravo ali isto ne možeš biti siguran da li je baš onaj koji ti kupiš 1 od 10000 koji zafrkava. Mislim da je to stvar sa srećom jer danas nikome nije u interesu da bude na lošem glasu što se tiče takvih stvari da njegovi klijenti moraju trčati po servisima. Još jednom napominjem imam hp star 5 godina i radi odlično kao i prvi dan a čitajući po raznim forumima hp mi je na lošem glasu. Također napominjem da mi je hp imao samo 1 god. garancije, no ipak da se osiguram kada budem uzima novi ipak kupujem dell ili toshibu, zbog toga jer prvi ima 3 god jamstva a za drugi sam već rekao(2 god.).

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 13:39 (Galiante).
16 godina
TitanArk kaže...

Laptop nije nešto šta se olako kupuje, niti je jeftino. Za našte prilike 5600 kn uopće nije malo i naravno kada čovjek kupi nešto za te novce onda očekuje da je kvalitetno, testirano i bez greške, jer đaba mu i garancija kada je stalno trčao po servisima. Nije to nekakva igračka, pa ajd pokvari se, pa uzet ću novo.

Logika i zakljucivanje ti je slabo.
Ljudi kupe Mercedes ili Audi od 500,000 kuna pa imaju problema sa elektronikom,klimom i ostalim dindjama-mindjama.
Jel oni ocekuju da za pola milijuna kuna svako malo moraju u ovlasteni servis voziti i cekati auto koji su platili toliko.
Karikiram,ali slicna je poveznica.

Danas je sve to nesigurno i mi ovdje citaj malo govorimo o laptopu od 4,500 KN sa odlicnim komponentama i dvogodisnjim jamstvom.
Moze se pokvariti za tjedan dana,a moze trajati desetljece.
Recimo i Dell za primjer,uzmes za 8,000 kuna i krepa ti nakon mjesec dana.
Sigurno si mislio posto dodje 8,000 kuna da ne bi trebao krepati.
E,pa mnogima se dogodilo i sa visestruko skupljim tehnoloskim uredajima. 

@Galiante - upravo,netko ipak shvaca smisao mojih odgovara.
Nema tu pravila,tako ti je taj HP mogao krepati nakon mjesec dana,a eto traje 4-5 godina iako je serija problematicna.
Zato tu postoje jamstva i servisi 

13 godina
neaktivan

Nisam napomenuo da nije vidio nijednom servisa i da je sve bilo samo kućno održavanje (čišćenje od prašine, kompresirani zrak, neka spužva kao ljigavac sa ebay-a za čišćenje tipkovnice za 0.99$), ugl ništa posebno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Heh, kolega radi u linku, a njihovi zaposlenici pri kupovini ne moraju plaćati maržu i još nekakav porez, nemam pojma koji, uglavnom uzeo si ovu zvijerku za 5090kn za gotovinu:

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3-771g-73618g62maii-nx-m1wex-020-core-i7-3610qm-dvd-rw-8gb-500gb-ssd-120gb-geforce-gt-650m-17-3-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_kategorija=01505005&id_artikl=015.050.003

Dal mi netko može reć kada budem igrao novije igre, za high detalje ću vjerojatno morat smanjivat rezoluciju, pa kada je smanjim oće mi sa strane onako ostat crni dio?

Layla, you've got me on my knees.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 13:53 (Hornet_93).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dobro, sada smo počeli sa vrijeđanjem, ispada da sam glup itd. Nema veze, uživajte i raspravljajte. Živjeli

He was a wise man who invented beer.

0 0 hvala 0
17 godina
Wabbajack kaže...

Što misliš o dell 7720? Košta tamo od 7300 kn pa nadalje (pogledaj na nabava.net). Da ja biram, u usporedbi s ova dva koja si naveo, uzeo bih ga bez razmišljanja.

13 godina
neaktivan

slobodno, svaka preporuka je dobrodošla :D

16 godina
Wabbajack kaže...

slobodno, svaka preporuka je dobrodošla :D

Jel moras bas potrositi 7,000 kuna.
Vidi ovog della.
i7 procesor,6 giga rama,1 TB HDD i 7670M.

3 godina jamstva

http://www.svijet-medija.hr/p/Inspiron-5520-DI5520I7-6--1TBVGA7670-09/39366/

ako bas hoces naci cemo nesto za 7,000 kuna

ovako nesto...

8 giga rama,i7 procesor malo jaci mislim,1tb hdd i snaznija graficka sa vise VRAM-a

http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/DELL-Inspiron-N7520-N0303/flypage.tpl.html

Moze ovako nesto isto 5,650 kuna,nema potrebe da dajes preko 6,000 kuna kad su i u ovima odlicne komponente.

http://www.odaberi.hr/default.aspx?pid=11576

ili ovaj Dell

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11729

Cisto bi isao na Della radi estetike i dizajna te jamstva.
Biraj izmedju ovih Dellova,sve su i7 procesori,6/8 giga rama i HDD ovi preko 500GB HDD.
Graficke su manje vise slicne samo sto je veci broj kod ATI RADEON znaci da je jaca.
Ja bi prvenstveno isao na 7730m graficku,8 giga rama i 1tb hdd 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 18:12 (doky01akablava).
13 godina
neaktivan

hvala puno na trudu, jedino što tražim nešto od 17", to mi je dosta bitno...

16 godina
Wabbajack kaže...

hvala puno na trudu, jedino što tražim nešto od 17", to mi je dosta bitno...

Nema problema,naci cu nesto,previdio sam to.

Slabo ih ima i vjerujem da si ti vec pretrazivao.

Nemam volje sada listati par stranica unatrag pa cu ti ovdje staviti nesto sto odgovora tvojim zahtjevima.

Opcija 1

http://www.odaberi.hr/default.aspx?pid=11579

Opcija 2

http://www.svijet-medija.hr/p/Inspiron-5720-DI5720I7-6--1TBVGA630-09/39367/

Neces se nesto proslaviti sa tim grafickama na toj rezoluciji,ali eto biti ce dovoljno.

Ovo ide preko 7,000 KN , ali naravno ima znatno jacu graficku karticu,malo jaci procesor,8 gigabajta rama

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/dell-prijenosno-racunalo-inspiron-7720-173-core-i7__2334881

Ovo sve ostalo su HP-ovi sto ne bi isao zbog cijene jer ne nude puno za cijenu,jamstvo samo 12 mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 18:28 (doky01akablava).
14 godina
Ljudi stvarno bi trebo pomoc. Znaci suzio sam izbor na y580 i n56vz, s tim da je lenovo oko 400kn skuplji. Danas sam isprobo Y580 i jako mi se svidio, jedino mi se nije svidio sto je esc tipka bila strgana al to je vjerojatno jer puno ljudi tamo prcka po njemu. Ostatk tipkovnice mi se inace cinio cvrst.
17 godina
gamer34 kaže...
Ljudi stvarno bi trebo pomoc. Znaci suzio sam izbor na y580 i n56vz, s tim da je lenovo oko 400kn skuplji. Danas sam isprobo Y580 i jako mi se svidio, jedino mi se nije svidio sto je esc tipka bila strgana al to je vjerojatno jer puno ljudi tamo prcka po njemu. Ostatk tipkovnice mi se inace cinio cvrst.

pročitaj si ovdje o asusu (ima jače komponente nego ovaj kod nas, ali vanjština je valjda identična). Pogledaj na youtubu brdo videa i odluči :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice