Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.724
|
čitano: 14.753.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ovaj ASUS je i meni zapeo za oko svejedno mi je koliko potrošim za laptop mislio sam potrošiti oko 4-5 tisuća a sad vec oko 8 želim  mogu, ovaj asus se moze naci oko 6200 bez OS-a, ako gledas sa OS imas jeftinije od Linksa, a i mislim da je najemu veci uzitak raditi jer estetskiji ljepsi full hd, 17.3 a i jak je po performansama on mi je sada best buy ako tko zna nesto bolje za tu cijenu slobodno recite imam vremena do ponedeljka onda idem uzeti 

16 godina
Mora dolaziti sa OS-om. A znas li mozda gdje se moze nabaviti jeftinije?
15 godina
neaktivan
Izzy kaže...
Mora dolaziti sa OS-om. A znas li mozda gdje se moze nabaviti jeftinije?

Mora li biti windows ili može i linux?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!
16 godina

Mora biti Windows 7 i bilo bi dobro da je 64 bitni. Sada je li Home Premium, Professional ili Ultimate nije mu toliko bitno. Samo da prijenosnik s OS-om ne prelazi 8000 Kn .

14 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Zahvaljujem se na preporuci tog Lenova. Koliko vidim stvarno je moćan, a relativno povoljan kada se uzmu u obzir komponente koje ima. Ali prijatelj mi ne želi Lenovo, jer mu je netko rekao da je to loša marka. Pa sada... ...danas ću mu pokazati taj prijenosnik, pa će se možda predomisliti.

A ASUS N73SV ima stvarno dobar i velik Full HD ekran sa LED pozadinskim osvjetljenjem. I ima još nešto vrlo važno po meni što taj Lenovo nema - 2 godine garancije. Pitanje je može li se možda kod toga Lenova nadoplatiti cijena za dužu garanciju?

Neznam zasto je Lenovo losa marka, kad je to veoma cijenjen laptop. Ali dobro svak ima svoje kriterije, postujem :)

Onda asus ako je vec tako zapeo.

“We create our own destiny every day we live.”
16 godina

Nije on zapeo za niti jednu marku. Rekao je samo da Lenovo on ne bi kupovao. A osobno bih ipak prije odabrao ovaj Asus, ako ništa, onda zbog duže garancije, a i u pogledu samih performansi tj. ugrađenih komponenti je vrlo jak. A još ekran, zvučnici...  Samo, vidim da nije više raspoloživ u Linksa. Danas se nisam još čuo s njim, ali vidjeti ćemo mi još vezano za taj Lenovo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 19:38 (Izzy).
16 godina
neaktivan

super,a kak to znaš-po čemu to prepoznati?

...live long and prosper...
16 godina
neaktivan
shadowplay kaže...

Taj laptop ima 2 mjesta za HDD, nemoraš izbacivati postojeći disk da bi dodao ssd.

super, a kako znaš-po čemu to prepoznati?

...live long and prosper...
15 godina
Izzy kaže...

Mora biti Windows 7 i bilo bi dobro da je 64 bitni. Sada je li Home Premium, Professional ili Ultimate nije mu toliko bitno. Samo da prijenosnik s OS-om ne prelazi 8000 Kn .

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=7301

pavilion dv7 17"

7229kn

i5 sandy 2410

4ram(1x4)

750 hdd 5400

6770 1gb gddr5{#}

w7hp 64

usb 3.0

1600x900

12mj garancija

odlicna tipkovnica i metalno kuciste

+464kn produzenje na 2god pick-up&return hp care pack

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=97&products_id=5673

oko 7800kn ukupno,bolje od toga tesko da ce nac novo,i u ovoj kombinaciji grafe i proca (osim {#})

15.6" je oko 6300kn,znaci jos jaci jer je manja reza

+ garancija     930kn na 3 god

to je skupa   7300kn{#}{#}

jos mu ostane za ssd ak ga bas hoce{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 1:34 (ED63).
15 godina
neaktivan
hrvica kaže...
shadowplay kaže...

Taj laptop ima 2 mjesta za HDD, nemoraš izbacivati postojeći disk da bi dodao ssd.

super, a kako znaš-po čemu to prepoznati?

Piše na stranicama proizvođača. Osim toga, često 17,3'' i veći laptopi imaju mjesto za 2 HDD.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ovako sto se tice taj N73SV ima rezoluciji 1920x1080 da li je to velika razlika u odnosu na 1600x900 da li je kvaliteta slike veća jer za 7000 kn laptop 17" sa full hd mi se cini nekako jeftio

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moze jedno pitanje na brzinu ... dellov n5110 sa i5 2410m procom se povukao sa trzista ili? vise ga ne vidim nigdje gdje se moglo ga naci ... jel to u pitanju bio neki tvornicki zajeb ili? i acer 5750g se isto tesko moze vidjeti ... izgledalo je kao da su ta 2 neki best buy do 5k kn a sad ih jedva gdje i ima ... ako bi netko mogao pojasniti ja bih mu bio jako zahvalan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FlatScher kaže...

moze jedno pitanje na brzinu ... dellov n5110 sa i5 2410m procom se povukao sa trzista ili? vise ga ne vidim nigdje gdje se moglo ga naci ... jel to u pitanju bio neki tvornicki zajeb ili? i acer 5750g se isto tesko moze vidjeti ... izgledalo je kao da su ta 2 neki best buy do 5k kn a sad ih jedva gdje i ima ... ako bi netko mogao pojasniti ja bih mu bio jako zahvalan

Izvoli:

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-5750g-2416g64mnkk-lxrms0c004-156__1332461

http://www.magazinrs.hr/product.asp?product=notebook-dell-inspiron-n5110-156-led-backlight-1366x768-tft-core-i5-mobile-2410m-ddr3-4gb-dvd&code=DI5110HMCTW11HF5WC6S

nađe ih se još uvijek, samo treba malo istražiti te potražiti i nema frke{#}

Sapienti sat.
14 godina
neaktivan

ma kazem ja da ih se teze nadje ne uopce ne ... samo sam malo zabrinut jer su ih dosta trgovina maknilo iz prodaje i reko da vidim dali je u pitanju neka tvornicka greska ili sto vec ako netko slucajno zna ... ili samo nemaju na zalihama vise pa su maknili i sa neta ...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FlatScher kaže...

ma kazem ja da ih se teze nadje ne uopce ne ... samo sam malo zabrinut jer su ih dosta trgovina maknilo iz prodaje i reko da vidim dali je u pitanju neka tvornicka greska ili sto vec ako netko slucajno zna ... ili samo nemaju na zalihama vise pa su maknili i sa neta ...

Upravo to, ne radi se o nikakvoj tvorničkoj greški.

Sapienti sat.
14 godina
neaktivan

thx ... onda nemam nikakvu dvojbu vise ;) idem nac di ima tog della u fizickoj trgovini za kupit pa odma rjesit to dok jos ne rasprodaju sve (rado bi ja preko neta narucio samo starci su skepticni prema svemu tome a jbg ipak oni placaju ...) a ako nema mozda uleti ovaj acer onda jer sma cuo da dell ima uzas tipkovnicu ;)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
FlatScher kaže...

thx ... onda nemam nikakvu dvojbu vise ;) idem nac di ima tog della u fizickoj trgovini za kupit pa odma rjesit to dok jos ne rasprodaju sve (rado bi ja preko neta narucio samo starci su skepticni prema svemu tome a jbg ipak oni placaju ...) a ako nema mozda uleti ovaj acer onda jer sma cuo da dell ima uzas tipkovnicu ;)

Acer ti ima i jaču grafičku (GT540) dok Dell ima GT525, zatim ima 2GB RAM-a više (6GB naprama Dell-ovih 4GB), veći disk (640GB), dok Dell ima 500GB. S druge strane, Dell ti ima USB 3.0 port, dok ga Acer nema.

Sapienti sat.
16 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
FlatScher kaže...

Acer ti ima i jaču grafičku (GT540) dok Dell ima GT525, zatim ima 2GB RAM-a više (6GB naprama Dell-ovih 4GB), veći disk (640GB), dok Dell ima 500GB. S druge strane, Dell ti ima USB 3.0 port, dok ga Acer nema.

GT525 i GT540 imaju jednako shadera, samo 540 ima malo veće taktove, za RAM ja još nisam uspija iskoristit niti 4 GB kamoli 6, ai ram je dosta jeftin tsko da se lako nadogradi.

Dell ima 2x USB 3.0, i što je meni najvažnije ima 3 god garancije, a acer samo 1. I da,ja san kupija della.

14 godina
neaktivan
bruno11 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
FlatScher kaže...

GT525 i GT540 imaju jednako shadera, samo 540 ima malo veće taktove, za RAM ja još nisam uspija iskoristit niti 4 GB kamoli 6, ai ram je dosta jeftin tsko da se lako nadogradi.

Dell ima 2x USB 3.0, i što je meni najvažnije ima 3 god garancije, a acer samo 1. I da,ja san kupija della.

kupio si ga? i kako si zadovoljan s njim ... ono vise s fizicke strane jer po komponentama bi trebao biti dobar ... ono tipkovnica, ekran i tako to ... jer kazem da sam cuo da zna tipkovnica zajebavat malo

15 godina
neaktivan
croat92 kaže...

Ovako sto se tice taj N73SV ima rezoluciji 1920x1080 da li je to velika razlika u odnosu na 1600x900 da li je kvaliteta slike veća jer za 7000 kn laptop 17" sa full hd mi se cini nekako jeftio

Pa razlika ti je 20% u širinu i toliko u visinu. Po testovima se fullHD pokazao odličnim monitorom, a ovaj hd+ se baš i ne hvali. Imam fullHD i zadovoljan sam.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

Tipkovnica je meni dobra, ali nemam baš puno iskustva sa laptopima da bi moga usporedit s drugim. Što si točno čuo da zajebava?

Za ekran ista stvar, slika je oštra, boje su dobre, i kutovi gledanja su dosta dobri.

Pri normalnom radu ventilator uopće ne radi, samo kod igranja se upali, ali se ne čuje jako. Pri igranju se malo ugrije donji lijevi dio, ali ništa jako.

Općenito, dosta je kvalitetan, nema nikakvih uvijanja,tipkovnicu moraš baš dobro pritisnut da bi se uvila.

14 godina
neaktivan

no to sam cuo da se tipkovnica zna uvijat i da postoji na 1/10 tvornicka greska dok ga uhvatis za gornji lijevi kut dok lap radi pa se ugasi ... ali ako opet to mogu biti i pretjerivanja kako ljudi znaju ...

btw da odmah pitam di si uopce uzimao ga i kolko si platio to cudo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 18:35 (FlatScher).
16 godina
neaktivan

pri normalnom pisanju se tipkovnica uopće ne uvija, samo ako jače pritisneš.

Ja san svog sada pritiska na sve moguće načine gore livo, ali ništa se ne događa, možda pritisnu tipku za paljenje/gašenje koja je tu

Ja san svog platija 5000 kn u ADM-u.

14 godina

Pozdrav svima :) 
Znam da mi je ovo prvi post na forumu, ali opet bih vas zamolio za pomoc. Kupujem laptop u cjenovnom rangu do 4000-5000 kn.
Koristio bi ga za igranje, surfanje, filmove itd.. Gledao sam neke ponude ali se na razumjem previse u prjenosnike

a ne daje mi se nekoliko tisuca kuna za los laptop... Trenutno sam u Njemackoj pa bih mogao i ovdje kupit laptop

ako su povoljniji , ali neznam ni kolko kostaju u Hrvatskoj.

Hvala unaprjed :))

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
systemize_lp kaže...

Pozdrav svima :) 
Znam da mi je ovo prvi post na forumu, ali opet bih vas zamolio za pomoc. Kupujem laptop u cjenovnom rangu do 4000-5000 kn.
Koristio bi ga za igranje, surfanje, filmove itd.. Gledao sam neke ponude ali se na razumjem previse u prjenosnike

a ne daje mi se nekoliko tisuca kuna za los laptop... Trenutno sam u Njemackoj pa bih mogao i ovdje kupit laptop

ako su povoljniji , ali neznam ni kolko kostaju u Hrvatskoj.

Hvala unaprjed :))

Izvoli:

http://www.telebit.hr/NB-Acer-Aspire-5750G-2416G64MNKK--LX-RMS0C-004--black--Intel-i5-2410M-2-3GHz--6GB--640GB--15-6--1366x768--nVidia-GF-GT-5/p/1052403778.aspx

boljeg za te novce nigdje nećeš naći...

Moja preporuka! 

Sapienti sat.
14 godina
protjeran

Jedni pitanje kupujem sutra ASUS N73SV ima full hd rezoluciju a zanima da ci moci npr najnoviji battlefield vrtiti na tome ima na youtube video gdje se vrti stari bad company 2 na full bez ikakvih problema

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 10:14 (croat92).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
croat92 kaže...

Jedni pitanje kupujem sutra ASUS N73SV ima full hd rezoluciju a zanima da ci moci npr najnoviji battlefield vrtiti na tome ima na youtube video gdje se vrti stari bad company 2 na full bez ikakvih problema

Moći ćeš vrtiti Battlefield 3, bez problema.

Sapienti sat.
14 godina
protjeran

Da ali mislio sam da li cu moci vrtjetiti na 1920x1080 sa punim detaljima a graficka je ako znate na n73sv nvidi gt540m, ja mislim da ne.... v

14 godina
neaktivan
croat92 kaže...

Da ali mislio sam da li cu moci vrtjetiti na 1920x1080 sa punim detaljima a graficka je ako znate na n73sv nvidi gt540m, ja mislim da ne.... v

S punim (ultra) nećeš, ali s visokim (high) hoćeš.

Sapienti sat.
14 godina
protjeran

Onda kupujem to za 7500 kn sa OS-om mislim da nema boljeg ot tog laptopa za tu cijenu za ono sto trazim full hd ekran 17 inca, i7 procesor,4gb je dovoljno a mogu kad zelim staviti 8gb makar mislim da necu zbog potrošnje, grafička solidna makar igram igre rijetko ali volim zaigrati,500 giga dovoljno,USB 3.0 mislim da sam dobro izabrao za te pare, a mislio potrositi oko 4-5 tisuca kn

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice