Toshiba Satellite L750-1PP VS Acer Aspire 5750ZG-B

poruka: 10
|
čitano: 4.628
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Toshiba Satellite L750-1PP
Intel Pentium DualCore B950 2.1GHz, 6GB DDR3 RAM, 640GB HDD, Intel HD Graphics, DVD+/-RW DL, WLAN b/g/n, LAN, Bluetooth, Webcam, 15.6" display.

Acer Aspire 5750ZG-B946G64
Intel Pentium DualCore B940 2GHz, 6GB DDR3 RAM, 640GB HDD, DVD+/-RW, Nvidia GeForce GT540 1GB, WLAN b/g/n, LAN, 6cell, 15.6" LED display.

Koji bi vi uzeli od ova dva ponudena laptopa?
Ono sto ocekujem je pouzdan laptop koji ce moci dugo trajati prije svega, nece tu biti nekih zahtjevnih igrica, 90% ce se koristiti za rad.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Toshiba Satellite L750-1PP VS Acer Aspire 5750
Delta kaže...

Koji bi vi uzeli od ova dva ponudena laptopa?

Acera. Razlog grafička.

14 godina
protjeran

Toshiba. Razlog: sve ostalo.

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni se cine isti sem grafike, cal je i procesor isti.

Trazio sam po netu i nisam nasao neke lose ocjene za acera sto bi ga stravilo na neko losije jesto od toshibe, i kakva je uopste ovo graficka na njoj.

Nisam bas strucnjak, ako moze malo detaljnije pojasnjenje:)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Delta kaže...

Meni se cine isti sem grafike, cal je i procesor isti.

Trazio sam po netu i nisam nasao neke lose ocjene za acera sto bi ga stravilo na neko losije jesto od toshibe, i kakva je uopste ovo graficka na njoj.

Nisam bas strucnjak, ako moze malo detaljnije pojasnjenje:)

Napiši cijene, pa da vidimo isplati li se zapravo kupovat :)

Grafička GTX540 je sasvim solidna da igraš na njoj sve (detalji rezolucija nebitno, manje više high), dok je ova intelova HD jako loša.

Najisplatnije bi ti bilo kada bi išao na neki i3 ili i5 koji već u sebi ima HD3000 grafičku kartu koja je odlična, a + ima tu još stvari. E sad kao što sam i na početku rekao sve je stvar love/keša/novaca/para :D

15 godina
neaktivan

oba imaju istu cijenu, 900 km ili cca 450 eura.

Kupujem u Sarajevu, ovdje je nesto losiji izbor nego u ZG-u, pogledat cu jos radnje al ovo dvoje sam izdvojio kao najbolje za te pare ... zasad mogu izdvojiti 400-450 eura, znam da za vise para dobijam vise muzike al meni je dosta solidan laptop solidnih karakteristika sa primatom na pouzdanost i kvalitet.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zato sam rekao da uzmeš acera, sve ostalo je manje više isto. A ako se poželiš igrati to će ići bolje na GT540 nego na integriranoj.

14 godina
protjeran

Ja se držim onoga što je autor napomenuo u prvom postu:

Ono sto ocekujem je pouzdan laptop koji ce moci dugo trajati prije svega, nece tu biti nekih zahtjevnih igrica, 90% ce se koristiti za rad.

Dakle, Acer je poznat o svojoj lošijoj kvaliteti izrade, slabijem i ponekad neadekvatnom hlađenju kao i o načinu "čuvanja" komponenti unutar kućišta. Toshiba definitivno nudi bolju kvalitetu i nesumnjivo se možeš više pouzdati u nju. Istina, grafička je dosta slabija no opet, držim se onoga što je autor napisao da mu je najvažnija kvaliteta, dugovječnost.

Dakle, Toshiba je ovdje definitivno bolji odabir no ipak bih htio da nam kažeš u kojoj trgovini bi kupovao. Možda ima nešto još bolje.

P.S. što bi radio na laptopu? Pitam jer vidim da oba laptopa imaju 6GB RAM-a što je možda čak i previše ako ne misliš renderirati video ili raditi u 3DS Maxu ili Photoshopu. Čak i u tom slučaju Toshiba je bolja zbog gotovo neprimjetno no ipak bržeg procesora.

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bilo bi photoshopa ali zahtjevne stvari idu na desktop racunar, necu tu sad raditi kamion u prirodnoj velicini, 3D takoder necu raditi...

Od laptopa ocekujem mobilan PC koji ce mi biti pri ruci kad mi nesto zatreba van doma, kad si vec pomenuo PS nece se nista zahtjevnije od njega vrtiti tu, igrice me apsolutno nezanimaju, za to imam desktop racunar na kojem i ovako neigram nista zahtjevnije od toga sto moze pokrenuti pentium 3.

Zato sam rekao da mi je bitan pouzdan racunar, koji je kvalitetan i da necu za godinu dvije opet kupovati novi, karakteristike su bitne da bi pratile razvoj programa u tom nekom periodu.

Radnja je http://mp.imtec.ba/WelcomeMal.aspx

U obzir dolazi bilo koja radnja u ili u okolini Sarajeva.

Hvala na pomoci:)

0 0 hvala 0
17 godina

Toshibina L serija ima kvalitetnije kuciste i ekrane (barem meni). Ne treba zanemariti niti to sto Toshiba ima 2 godine jamstva.

S druge strane Acer po meni ima kvalitetniju tipkovnicu.

Sto se tice kvalitete ili manjka kvalitete same izrade, mislim da je Acer jako napredovao, ali svejedno bih zbog dvostruko duzeg jamstva odabrao Toshibu.

Pozdraf...

Zed's dead baby, Zed's dead...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice