Rant o duljini trajanja baterije u laptopu!

poruka: 11
|
čitano: 1.728
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav gospodo, nedavno sam isao u Split iz Zg, busom, teški kaos 5 sati itd, mislim si idem ponijeti dva laptopa i igrati Counter Strike 1.6. Okej, upalim svoj Lenovo Ideapad 5 Pro 16 inch sa 5800h i stavim štednju baterije, smanjim rezoluciju ekrana, inače baterija je zadržala 90 posto kapaciteta i eto, 2 satai i 10 minuta poslije sa 75wh baterijom se ugasi, okej, imam drugi, neki manji, baterija oko 64wh ili tako nesto i on ravno izdrzi mizernih sat vremena, dakle, što se događa? Što trebam kupiti 7730u? Naravno, nema ga sa većom baterijom od 64wh ako se ne varam... Očito puno tražim ako želim 99wh laptop koji ne izgleda kao autodijagnostika...

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
Re: Rant o duljini trajanja baterije u laptopu!
Gamer21 kaže...

Pozdrav gospodo, nedavno sam isao u Split iz Zg, busom, teški kaos 5 sati itd, mislim si idem ponijeti dva laptopa i igrati Counter Strike 1.6. Okej, upalim svoj Lenovo Ideapad 5 Pro 16 inch sa 5800h i stavim štednju baterije, smanjim rezoluciju ekrana, inače baterija je zadržala 90 posto kapaciteta i eto, 2 satai i 10 minuta poslije sa 75wh baterijom se ugasi, okej, imam drugi, neki manji, baterija oko 64wh ili tako nesto i on ravno izdrzi mizernih sat vremena, dakle, što se događa? Što trebam kupiti 7730u? Naravno, nema ga sa većom baterijom od 64wh ako se ne varam... Očito puno tražim ako želim 99wh laptop koji ne izgleda kao autodijagnostika...

za taj Lenovo imaš pun internet komentara na račun užasne baterije. znači bolji laptop ili powerbank, imaš 60.000 mAh već od 50 eura.

i provjeri koristiš li "Lenovo conservation mode", on će ti limitirati punjenje baterije, što je na kraju manje trajanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2025 19:14 (millennial).
11 godina

Zemi Mac. To svjetsko čudo jest.

dzg
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

brijem da mac i counter ne idu u istoj rečenici

14 godina

Dizjan mi je top, koji bi bio bolji laptop? ovaj je ja mislim 80 i nesto wh i ryzen 5800h a novi je kostao oko 1400e ako se ne varam 

13 godina

Pretpostavljam da je to i 4g cca star laptop, a gaming na bateriji i ti procesori s dedicated karticama ne idu u istu rečenicu, to su više prijenosna računala od utičnice do utičnice.

14 godina

Moram napomenuti da zazirem od gaming računala, mene isključivo zanima proc sa grafom na sebi, a popšto su u zadnjih 10 g došli vrlo daleko, vjerujem da za cs 1.6 fkt nema potrebe, mislim grafika je na razini minecrafta, jedino to kaj traje baterija 2 sata, to me zbediralo, gledao sam sa 7730u ali to su 64wh baterije. 

13 godina

Zaboravi 7730u, gledaj bar 7840u, i nije WH jedino što je bitno u cijeloj priči. Taj sa 64wh će ti trajati duže od onog sa 80wh i high power komponentama. Od novijih laptopa su se jako dobrim pokazali oni sa Intel Ultra 7 258V procesorom. Šefu sam ga kupio jer mu je trebala all-day baterija i oduševljen je. Koliko uopće misliš potrošiti? Pretpostavljam da nešto tipa handheld konzole ne dolazi u obzir?

14 godina

Ovaj me je koštao 300e polovan, tak da 500e plafon za polovan, jer za 400 imam novi sa 7730u i 16gb rama

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Koji točno?

Mislim, za CS 1.6 ti ne treba nikakva mašina, ali imaj na umu da je "3" u 7730u oznaka zen arhitekture, a i integrirana grafička je starija. Plus taj zen 3 u laptopima je zapravo refresh zena 2 bez puno nekih boljih značajki točnije 7730u je refresh 5825u.

Nije ni 16gb rama puno danas, plus kad ti dio jede integrirana grafička

Nije sad to toliko jako dobro što se vijeka baterije tiče.

Evo našao sam recenziju i graf za jedan HP 255 G10 sa 7730u, imaš 3 sata youtubea i 1 sat igranja igrica. To je na 100% ekrana, ali imaj na umu da taj ekran u njemu na 100% izgleda kao osrednji IPS ekran na 50-60%

Pitanje, kako u fcking busu uspijevaš igrati FPS?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2025 13:05 (maks0806).
14 godina

lenovo ideapad 5 pro 16 incha 5800h 16gb ram qhd i tak to. ping u busu je bio tipa 35 tak da je bil fkt okej

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice