Pentium X2 vs Athlon X2 - Turion X2

poruka: 6
|
čitano: 2.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav, evo uskoro planiram uzeti laptop (najvjerojatnije Dell 1525), pa ako mi netko može nešto reci o kvaliteti pentium x2 procova u odnosu na athlon x2 i turion x2, u smislu potrošnje, zagrijavanja, brzine... Naime lap bi mi koristio za internet, office, glazbu, filmove. A u vrlo malim količinama koristio bi neke od programa za konverziju videa, glazbe i photoshop (alternative). ps. OS ce mi biti vjerojatno neka od Linux distribucija.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pentium X2 vs Athlon X2 - Turion X2

Iako sam veliki obožavatelj AMD-a, preporučam ti Intela na laptopu, jer iskusto od dva frenda s laptopima mi tako govori da ti kažem.

Znači prvi frend ima Toshibu neznam koji model samo znam da u njemu ima Turiona s X2 jezgre na 1.8GHz, a drugi frend ima Forcebook

s Intel Pentium M na 2GHz ( jedna jezgra ) i testirali su u everestu i Intelov je bio daleko bolji (napominjem oba laptopa su u sebi imali DDR2 memoriju od 2gige na 667MHz).

Znači Intel na laptopu je puno bolja opcija

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina

intel je jedina opcija i na deskto i na laptop platformi!

nažalost, amd nema odgovor na intel centrino seriju još od predstavljanja pred nekoliko godina.

17 godina
neaktivan

Sasvim svejedno, pusti priče o benchmarcima. Laptop nije isto što i desktop mašina i diskovni sustav je najveći botleneck. Na priče o gaming laptopima mi se kosa diže na glavi.  Na poslu radim sa ThinkPad R40 1.8Ghz P4, R51 PM 1,7Gz i R61 CD 2.2Ghz i nije da je razlika među njima neka velika, dok se koriste za koristan posao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2008 20:30 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stef kaže...

Sasvim svejedno, pusti priče o benchmarcima. Laptop nije isto što i desktop mašina i diskovni sustav je najveći botleneck. Na priče o gaming laptopima mi se kosa diže na glavi.  Na poslu radim sa ThinkPad R40 1.8Ghz P4, R51 PM 1,7Gz i R61 CD 2.2Ghz i nije da je razlika među njima neka velika, dok se koriste za koristan posao.

u potpunosti se slažem! 
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
stef kaže...

u potpunosti se slažem! 
 Također..... Ako želiš brži laptop stavi 7200 RPM disk, ili SSD ako ti se baš troši lova.....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice