Nadogradnja Rama

poruka: 33
|
čitano: 5.798
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

Htio bi staviti jos 1 ili 2 gb rama u hp compaq nc6400, e sad ne znam ni koju memoriju trebam uzeti, ni gdje ni koliko kosta, pa ako neko moze pomoci....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nadogradnja Rama

Misliš ram memoriju za laptop...

RIDER
17 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

Prvo skini Everest i pogledaj koju memoriju sada imaš, te u kojoj je konfiguraciji (koliko slobodnih utora imaš).

P.S. taj model. koliko vidim ima 2 utora i maksimalno podržano 4 GB rama.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 11:55 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@Rider15

Ja neznam šta ti mora biti u glavi da napišeš ovako nešto.

Odgovor na temu:

Tvoj laptop  podržava DDR2 memoriju.

Tvornički je u njega ugrađena ona od 533 Mhz. Neznam da li podržava veće brzine, no odgovarajuća bi bila ova recimo:

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120017

Još bi dobro bilo da malo pogledaš i user manual od svog laptopa(knjižicu koju si dobio s njime) kako bi mogao vidjeti koje kapacitete podržava, module, eventualno da li ima nekompatibilnosti sa nekim proizvođačima.

Generalno ne bi trebao imati, no nije loše provjeriti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 11:54 (Skyline).
16 godina
neaktivan
Skyline kaže...

@Rider15

Ja neznam šta ti mora biti u glavi da napišeš ovako nešto.

Odgovor na temu:

Tvoj laptop  podržava DDR2 memoriju.

Tvornički je u njega ugrađena ona od 533 Mhz. Neznam da li podržava veće brzine, no odgovarajuća bi bila ova recimo:

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1120017

Još bi dobro bilo da malo pogledaš i user manual od svog laptopa(knjižicu koju si dobio s njime) kako bi mogao vidjeti koje kapacitete podržava, module, eventualno da li ima nekompatibilnosti sa nekim proizvođačima.

Generalno ne bi trebao imati, no nije loše provjeriti.

Šta ti pričaš Skyline pitao sam ga kad nije rekao ni za šta  mu treba ram memorija za destkop kompjuter ili laptop...

RIDER
17 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

Jesi ti svjestan u kojem se podforumu nalazis?

Cak i da se dogodilo da je pogrijesio podforum(a nije), vidi se iz aviona po oznaci da je rijec o laptopu.

To su osnovne stvari.

A i ja uzalud trosim vrijeme....

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

hvala ekipa na brzom odgovoru, vidim da je cijena jako niska pa me zanima jeli bolje uzeti dva puta po 1 gigu ili 2 u komadu, i vidim da pise za vemil da produkt nije raspoloziv, to se njima trebam javiti da naruce?

0 0 hvala 0
16 godina
Nadogradnja Rama

Da trebao bi im se javit, al sudeći kako im posao propada u posljednje vrijeme, mislim da će ti reć da se ne može naručitNeodlučanAl uvijek možeš probat ništa te ne koštaBogataš

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

Bolje je 2GB u komadu. Ako te baš zanima zašto mogu i objasniti...

Što se tiče stanja na skladištu, to ne bih znao nazovi i provjeri.

Ali imaš još milijon dućana IT opreme. Sad bar znaš što trebaš tražiti pa pravac www.nabava.net i gledaj koji ti dućan najviše odgovara.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

Moje mišljenje je da je bolje 2x po 1 GB, jer tako rade u dual-channel modu, jel tako?

A što se tiče Vemila, njih nemoj niti uzimati u obzir. Danas sam slučajno svratio i zatekao sam prazne police, pustu trgovinu, nigdje nikoga, robe nema. Mislim, već jedno vrijeme znam da je samo pitanje dana kada će skroz zatvoriti trgovinu, ali svejedno izgleda tužno, kada se prisjetim kako je prije bilo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

jel bi mi ovo pasalo

http://www.svijet-medija.hr/transcend_1_gb_ddr2-533_ts1gsysz1,18048,154.aspx

na netu nisam nigdje uspio naci ddr2 od 533 mhz 2 GB

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Skyline kaže...

Jesi ti svjestan u kojem se podforumu nalazis?

Cak i da se dogodilo da je pogrijesio podforum(a nije), vidi se iz aviona po oznaci da je rijec o laptopu.

To su osnovne stvari.

A i ja uzalud trosim vrijeme....

Svjestan sam u kojem sam podforumu ,znao sam da je laptop ,a zašto se ja prepirem sa tobom ti da znaš osnovne stvari  nebi se prepirao sa mnom nego pomagao ali očito neznaš pa sam redaš postove govoreći meni da neznam ništa...

RIDER
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 14:18 (rider15).
17 godina
neaktivan

@macak

U pravu si sto se tice dual-channela.

Međutim budući da mu laptop ima samo 2 utora 2x1GB će biti lošiji izbor zbog toga što će postojeće memorije morati izvaditi van. Time automatski gubi ukupni kapacitet. A kad bi se odlučio na modul od 2GB(ako takav i pronađe), onda bi imao kapacitet od 2GB+XY MB/GB(jednog od onda dva stara).

A dual channel donosi nekih 10% na performanse, ako i toliko.

A ovo za vemil nisam znao....Znao sam da je hgspot banana, ali vemil....

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 14:36 (Skyline).
17 godina
neaktivan
braneCRO kaže...

jel bi mi ovo pasalo

Vjerojatno bi odgovaralo. Ali nije potrebno tražiti memoriju koja radi na 533 MHz. Možeš kupiti i neku od 667, 800 ili 1066 MHz, jer svaka od njih podržava i manje brzine, pa se jednostavno prilagodi računalu. U tom smislu, postoje i jeftinije varijante.

Primjerice:

Kingston je kvalitetno rješenje.

17 godina
neaktivan
Skyline kaže...

@macak

U pravu si sto se tice dual-channela.

Međutim budući da mu laptop ima samo 2 utora 2x1GB će biti lošiji izbor zbog toga što će postojeće memorije morati izvaditi van. Time automatski gubi ukupni kapacitet.

Ovo ne mora nužno biti loše. U nekim slučajevima neke memorije jednostavno se ne slažu, tako da, moj izbor bio bi maknuti postojeću memoriju i ubaciti dva identična memorijska modula. Danas su ionako postali cjenovno pristupačni.

17 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

Eto opet te kompatibilnosti :). Imao sam raspravu na tu temu nedavno...(zato sam se i u prvom postu odmah "ogradio" od takve mogućnosti, rekavši mu da pročita manual od laptopa u vezi memorije).

To je sad za dublju diskusiju. U teoriji je bolje imati 2 ista modula, no u praksi se rijetko događa da ćeš vidjeti pad performansi, BSOD, itd. zbog različitih modula. Ja iskreno nikada nisam vidio tako nešto. Vidio sam problem kada je memorija bila dvostrana, a ploča podržavala jednostranu(ali to se nemože okarakterizirati kao problem kompatibilnosti o kojoj mi ovdje govorimo). Pa se događa da komp vidi samo pola ukupnog kapaciteta, ali da je bilo problema zato jer je jedan modul bio Samsung, a drugi Kingston ili neka druga kombinacija - to nisam.

I druga stvar, možda se tako nešto nekome i dogodilo, pa eto sad puše i na hladno.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

Dali mi netko može pomoći dobijo sam komjuter s 256gb rama može li mi netko objasnit kako stavit novo ja imam neki ram DIMM 133mh. kada to stavim u odgovarajuće utore dali šta treba instalirati.

u koji utor to trebam stavit

hvala za odgovore!Cool

0 0 hvala 0
16 godina
ništa ne kužim kaže...

Dali mi netko može pomoći dobijo sam komjuter s 256gb rama može li mi netko objasnit kako stavit novo ja imam neki ram DIMM 133mh. kada to stavim u odgovarajuće utore dali šta treba instalirati.

hvala za odgovore!Cool

Imas 256mb (vjerujem da jos ne postoji izum sa 256gb RAM-a) DDR, DDR2, ili DDR3 i koliko MHz?.. Tebi bi bilo najbolje da si skines everest i sa njim sve to lijepo vidis

I usput mislim da je DIMM samo slot ili utor za RAM a ne i sam RAM (ispravite me ako grijesim)

Google IS your friend!!!
15 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

sorry za pograške ja sam novi na forumu i nemam gb nego mb.

imaš pravo to je samo utor to nije sam ram.

dali kada ubacim ram treba nesto istalirati.

molim objašnjenje.

hvala Cool  

0 0 hvala 0
16 godina
ništa ne kužim kaže...

dali kada ubacim ram treba nesto istalirati.?

molim objašnjenje.

hvala Cool  

Ne, ne treba nista..

(Samo bi bilo dobro da imas isto ili vise Mhz u tom novom ram-u. Dakle, kad ih imas dva ili vise, njihova brzina se racuna po manjem.)

Google IS your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 19:19 (passat).
15 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

ja baš imam manje dali je pametno onda da ugradim ionako ga bezveze držim kući.

hoće li mi ubrzati rad kompa.

hvala za odgovore.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

imam 3 slota

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

imam još jedan ram DDR400 512 MB

jeli tako da mi to nemože na komp

za koliko to mogu prodat.

0 0 hvala 0
16 godina
ništa ne kužim kaže...

hvala za odgovore.

Nece, jos ce ti smanjit brzinu Mršti se

ništa ne kužim kaže...

imam još jedan ram DDR400 512 MB

jeli tako da mi to nemože na komp

za koliko to mogu prodat.

To ti ne moze, a za to prodavanje se obrati ovdije  (otvoris novu temu u "procjena")

Google IS your friend!!!
16 godina
ništa ne kužim kaže...

hvala za odgovore!Cool

ništa ne kužim kaže...

dali kada ubacim ram treba nesto istalirati.

molim objašnjenje.

hvala Cool  

ništa ne kužim kaže...

hvala za odgovore.

Za to imas gumb Namigiva

Google IS your friend!!!
16 godina
neaktivan
Nadogradnja Rama

Poštovanje"

Imam isto pitanje, pa vec da ne otvaram novu temu postat ću u ovu !

Dakle imam ovaj laptop, trenutno je gore po postavkama 1 gb rama dali bi se dao piknut jos jedan ili kupit jedan od 2gb rama? ako treba everest report saljem na pp :) 

Hvala, Mario

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marijdil kaže...

Poštovanje"

Imam isto pitanje, pa vec da ne otvaram novu temu postat ću u ovu !

Dakle imam ovaj laptop, trenutno je gore po postavkama 1 gb rama dali bi se dao piknut jos jedan ili kupit jedan od 2gb rama? ako treba everest report saljem na pp :)

Hvala, Mario

laptop se može nadograditi do 4 giga rama. inače, u njega ide ddr2 memorija. mislim da ti je još jedan giga najisplativija opcija, s obzirom da su cijene ddr2 poprilično skočile. ako imaš love kupi još jedan keks od 2 giga, zašto ne. ali ako staviš preko 3 gige rama, onda ti treba 64 bitni operacijski sustav koji će prepoznati sve rame.

17 godina
neaktivan

Ako sam dobro pročitao tamo, laptop ima 2x512 MB memorije tako da su ti oba slota zauzeta. Ako želiš više morati ćeš uzeti jedan keks od 2 GB.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 11:55 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Ako sam dobro pročitao tamo, laptop ima 2x512 MB memorije tako da su ti oba DIMM-a zauzeta. Ako želiš više morati ćeš uzeti jedan keks od 2 GB.

kaže "maximum expandability : 4,096 MB" ne bi li onda u njega moglo ići 4 giga?

17 godina
neaktivan
Može, ali ima samo 2 slota za memoriju. Maksimalna količina memorije nema veze sa slotovima.

Može npr. uzeti 2 keksa od 2 GB memorije i eto ti 4GB. :)

Meni je na ploči, da ti bude jasnije, samo 4 slota za memoriju a maksimalno može primiti do 16GB.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice