Dobar dan!
Upravo sam se registrirala i htjela bih nečije mišljenje o laptopu Lenovo G550A. Nadam se da nisam zalutala na krivi podforum i tako to..., a osim toga ne znam puno o kompjutorima... molim vas, pomozite ako boga znate, jer sam već spalila na živce od silne potrage i razočarenja.
Treba mi lap za posao, nikada se ne igram, pišem tekstove, puuuno tekstova, surfam tražeći druge tekstove po netu... kopam mjesecima po reviewima (lova mi još nije stigla pa imam vremena...) i prvo sam ubola HP4710s.
Kad sam to vidjela u dućanu, pao mi je mrak na oba oka. Ta tipkovnica ne bi izdržala ni mjesec dana mojeg turbo ritma, a i ružan je ko noć. Pusti ti mašinu, kad ta plastika već u dućanu izgleda ko da su je pravili za dječje igračke u kineskom dućanu.
Škartirala sam Dell (čak i crveni! buhuhuhuuuu!), Toshibu, Acer, cijeli HP... i našla Lenovo.
Jako mi se sviđa dizajnom (ružnjikav, otporan, čvrsto izgleda, dobar frend kad zagusti), ali sad sam negdje iskopala da je ta firma loša. Vele neki Ameri (valjda) da Lenovo nikad nije imao dobre laptope. A i tu neki vele isto.
Evo:
Procesor: Intel® Core™2 Duo Processor T6600 2.2 Ghz , Level 2 cache 2 MB, FSB 800 MHz
Ekran: 15,6" HD LED backlight TFT (glossy) + kamera, Rezolucija 1366 x 768
Memorija: 3GB 1066MHz PC3-8500 DDR3 SDRAM max 4 GB DDR3
• Hard disk: 320 GB, S-ATA HDD 5400 rpm
• Opticki uredaj: DVD Multiburner DL
• Grafika: Nvidia GM + N10M (hybrid) sa 512MB video memorije
• Zvuk: stereo zvučnici
• Mreža: 10/100 Ethernet
• Modem: -
• Bežicna mreža: Broadcom b/g
Bluetooth
• Portovi: 3 x USB 2.0
1 x External Display (VGA)
1 x Headphone jack
1 x HDMI
1 x Microphone jack
1 x RJ-45
ExpressCard
5-1 Multi Media Card Reader
0.3 megapixel integrated camera
• Baterija: 6 Cell Lithium-Ion do cca 4h autonomije baterije
• Dimenzije: 382 x 245 x 26,5 mm (ŠxDxV)
• Težina: 2,7kg
• Operativni: Free dos
Ima, naravno, više varijanti, pa i cijena varira prema tome.
Pitanje bi bilo, cca: je li Lenovo zbilja "loša firma"? Nemam pojma što može poći po zlu s lapom, imam desktop (najjeftiniji, dvije i pol godine, piratski programi, zreo za kompletnu reinstalaciju, ali Office radi, a to je bitno) i trebalo bi mi malo uskočit...
Hvala unaprijed!