Jel vam zuji ventilator na laptopu?

poruka: 42
|
čitano: 43.002
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Jel vam zuji ventilator na laptopu?
mario.L_hr kaže...
Već sam ti predlagao da ga testiraš s Live CD/USB-om neke od Linux distribucija pa pogledaš što se događa. Jesi li isprobao?

Jesam, pokretao sam Ubuntu preko USB-a, ista stvar.

http://isvijet.com.hr
12 godina
neaktivan

Kupio sam prije 2 mjeseca novi HP ProBook 4540s, sada preko ljeta ventilator mi se češće vrti jačom brzinom sada me zanima da li je to zbog ljetnih temperatura ili neki problem u laptop-u ?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
probook_vk kaže...

Kupio sam prije 2 mjeseca novi HP ProBook 4540s, sada preko ljeta ventilator mi se češće vrti jačom brzinom sada me zanima da li je to zbog ljetnih temperatura ili neki problem u laptop-u ?

Hvala

Zbog vručina. Sad uvlači zrak koji je vruć pa mora puno jače vrtiti da se ohladi nego kad uvlaći zrak od 20°C koje bio prije (15°C je velika razlika)

Da to dodatno smanjiš update-aj bios i instaliraj sve drivere koje imaju za takve stvari na HPovom webu

14 godina

Asus n73sv star 2 god, vent se ne cuje apsolutno niš u normalnom radu, nikada nije ciscen, spojen na vanjski 22" monitor i uglavnom je po cijele dane upaljen. Jako sam zadovoljan lapom.

Frend ima asusa k73 nekih 2 i pol god i također ni glasa od ventilatora. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
jasamja kaže...
probook_vk kaže...

Hvala

Zbog vručina. Sad uvlači zrak koji je vruć pa mora puno jače vrtiti da se ohladi nego kad uvlaći zrak od 20°C koje bio prije (15°C je velika razlika)

Da to dodatno smanjiš update-aj bios i instaliraj sve drivere koje imaju za takve stvari na HPovom webu

OK ,HVALA. :)

14 godina
protjeran

Što se tiče dell-a, treba update-at BIOS firmware (skinuti sa službenih stranica). Ja sam imao isti problem sa 17R koji dolazi sa BIOS verzijom A03, dok je na službenim stranicama update A07 i rješio je problem ventilatora koji je bio cijelo vrijeme na 100% okretaja.

Ad astra peronospora

0 0 hvala 0
17 godina

Prema mojem iskustvu sa temperaturama, kad je velika razlika u temperaturi između brojnih jezgri, to bi trebalo biti do termalne paste, odnosno nije ravnomjerno/previše je nanesena..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Buka ventilatora kod laptopa nije ništa čudno, pogotovo kad je velika vrućina vani, recimo u slučaju moga laptopa (HP 4525s), kad sam ga kupio (11 mjesec 2011) temp. su dok recimo gledaš youtube išle preko 90*C (ne možeš vjerovati, novi laptop, bez prašine), ventilator se je vrtio kao lud (nema veze, da je barem spuštao temp.), laptop je par puta izbacio plavi ekran, razlog, vjerojatno pregrijavanje. Vratio sam ga na garanciju, normalno na garanciji nisu riješili ništa. Kad sam dobio laptop natrag i vidio da je buka vent. i još gore od toga da su temp. visoke i dalje, odlučio sam se sam ga otvoriti (automatski sam izgubio garanciju na laptopu starom 2 tjedna), skinuo sam vent. i heatsink, detaljno uklonio staru termalnu pastu sa procesora i još bitnije od toga maknuo onu gumu (Thermal pad) sa grafičkog čipa i sa čipseta matične ploče (ispalo je da su zbog je.. thermal pada bile visoke temp. komponenti), nanio termalnu pastu Artic Cooling MX-4 na procesor, chipset i grafički čip, stavio sam zeru više na čipset i grafičku (tamo je bio thermal pad, pa je razmak između heatsinka i samog čipa malo veći), sve fino vratio natrag, odmah kad sam upalio laptop, vidio sam da se više ništa nečuje, osim HDDa.

Evo temp. (slika 1). Ovo je nakon 3 sata igranja Call of Duty: Modern Warfare 3, dok igraš igru vent. se čuje, kad igru ugasiš i radiš recimo u AutoCADu ili Officu, temp. se kreću oko 50*C, što je dosta prema onima prije koje su se kretale do 90*C, vent. se više ne čuje, normalno plavog ekrana (BSOD) više nema.

SLIKA 1 SLIKA 1
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 20:32 (Valentin17).

1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Jel vam zuji ventilator na kompjuteru

Meni zuji ventilator na kompjuteru da nemozes ni na FB ma nemozes nista raditi al u cemu je problem ja sam ga ocistio nigdje nema prasine al on opet zuji 

0 0 hvala 0
13 godina

Ja kad sam kupio polovan laptop Dell latitude E6400 u radnji koja uvozi iz Njemacke, dobio sam garanciju od 1 godine, medjutim na malo zahtjevnijem radu na laptopu(obrada fotografija u Photoshopu) temperatura se pocela podizati sa nekih 35'C na 55'C, tako bi rasla temperatura i dalje ali onda ukljucim onaj externi kuler ispod laptopa, pa spusti temp. na nekih 40'C.Dvoumio sam se da li da ga nosim u servis posto je pod garancijom, i ipak sam ga otvorio(i izgubio garanciju naravno!). Hmmm, zamislite, ventilator mi nije uopste radio u laptopu jer je bio iskljucen onaj konektor iz dzeka.Posto je laptop polovan ipak sam skinuo i njegov ventilator, propuhao sam ga pumpom za bicikle, malo ocistio cetkicom ventilator-nije bilo nikakve prasine u i oko njega, ali za svaki slucaj sam to uradio, i naspricao sprejem WD-40 u samu osovinu hladnjaka.Vratim taj konektor u dzek, vratim donji poklopac i ukljucim ga, cuje se ventilator priguseno kad dodje temperatura na 37'C, to provjeravam programom HDD Sentinel. Ako gledam neki film ili na you tube onda ukljucim i externi hladnjak, i sve je ok.Ponekad se cuje malo jace ventilator unutar laptopa, ali je to normalno, jer on ima dvije brzine, kad radi normalno i zahtjevnije poslove.Da napomenem da sam prvo gledao za svoj model na you tube kako se skida ventilator u laptopu, kod ovog modela Latitude E6400 poslije skidanja samo jednog sarafa na poklopcu dolazi se do hladnjaka, koji je pricvrscen sa samo 2 sarafa.Lako ga je skinuti.Tako da cu sada sigurno to raditi makar jednom godisnje.Termalnu pastu nisam mijenjao, ali cu to uraditi prilikom sljedeceg ciscenja ventilatora.

Na prvoj slici sam oznacio onak konektor koji nije uopste bio utaknut u svoje ležište, na drugoj slici sam vratio konektor u svoje ležište..... ;)

1.

[IMG]http://i62.tinypic.com/30dchp2.jpg[/IMG]

2.

[IMG]http://i58.tinypic.com/b656k5.jpg[/IMG]

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 15:50 (Lijepi Dzoni).

0 0 hvala 0
14 godina

Pa kolega Džoni, jel može link od te radnje koja uvozi polovne laptope? 

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Spiridon kaže...

Pa kolega Džoni, jel može link od te radnje koja uvozi polovne laptope? 

Sarajevo, BiH

Ul:Merhemica trg 2,

tel:033-265465,

radno vrijeme od 9 do 18h.

http://www.bnc.ba/

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 15:52 (Lijepi Dzoni).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice