Isplati li se kupiti ovaj laptop?

poruka: 14
|
čitano: 2.514
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

HP Pavilion DV9850EB, INTEL CORE 2 DUO T8300 2.4 GHZ, 17" WXGA BV, 3 GB RAM, 320 GB HDD, DVDRW DL LS, VGA NVIDIA 8600M GS 512 UP TO 1791MB, WLAN, WEBCAM, FINGERPRINT, CARD READER...

Cijena je oko 6300 kn, svako mišljenje je dobrodošlo...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Isplati li se kupiti ovaj laptop?

ja ti mogu reci svoje iskustvo koje sam imao. Kupio sam laptop za 9500 kn , koristio sam ga 2 mjeseca nakon sta vise nisam radio taj poso prestao sam ga koristit i prod ga za 5 soma kuna , ukratko savjet je ovaka ako ti u istinu ne treba laptop ne kupuj a ako ti treba kupi. Znaci na to mislim da ti treba za poso jer kupovanje laptopa za bilo koju drugu zanimaciju je totalni promasaj

MSI Platinum P7N | Intel C2D E6750 | 2gb Kingston HyperX | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb | Fortron 650w
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Hvala na savjetu Toxic, al već sam se odlučio na kupovinu laptopa, tako da me zanima valja li ovaj, i mogu li mozda naći sto bolje za te pare?
17 godina
neaktivan

Vlasnik sam HP-ovog Paviliona iz DV9000 serije... jedina razlika od tvog je procesor i giga RAM-a manje...

Odličan laptop po pitanju performansi u office app. i nešto obrade slike i videa (ali nista prezahtjevno) te za multimediju... Od grafičke neočekuj čuda moći ćeš pokrenuti sve igre ali kod novijih ćeš morati smanjiti rez i detalje...

Jedina zamjerka je monitor koji nije baš svijetla strana laptopa...  Pomalo presvjetao i ispranih boja, kut gledanja nije baš nešto ( 160/160 horizontalo i 120/120 vertikalno)...

Ako te još nešto konkretnije zanima, pitaj...

Pozz...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Pa dobro, ni ne mislim igrati neke najnovije igrice, al vjerujem da bi nesto tipa PES trebalo pokrenut ako mi dodje zelja za igrom, graficka mi se cini solidnom... Da li bi monitor mogao barem ocijeniti kao solidan, unatoč tim, kako kažeš, ispranim bojama? I još jedno pitanje, misliš li da se može kupiti neki bolji laptop za tu cijenu?
17 godina
neaktivan

Monitor je više nego solidan, iako ima visok nazivni odaziv (oko 16ms nisam sad siguran) ghosting kod brzih scena u filmovima i igrama se i neprimjeti... Ali to je model iz 11mj prošle godine tako da se ti možeš nadati samo boljem monitoru...

Još nešto, ako ga nisliš puno nosati onda radije pogledaj neki 15.4" laptop jer ovaj sigurno nije za nosanje...

Moja preporuka neki iz Dell Inspiron 1525 serije (osobno mislim prodati ovaj i uzeti Vostro 13.3", koji je sve što nekome treba od laptopa pogotovo ako ima desktop za ozbiljniji rad i/ili igranje)...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brainiac kaže...

Monitor je više nego solidan

Neznam zasto to mislis, jer to nije tocno. Barem prema mom iskustvu. Monitor je po meni zlo, kao i kod vecine jeftinih HP-a. Da mu kuciste i monitor nekaj vrijede, sigurno ne bi kostao tolko kolko kosta... ;)

Sve u svemu, ako to zanemarimo, dobijemo sasvim solidan laptop, za pristojnu cijenu.

EDIT: Tek sam sad procitao ovo prije, i slazem se...

#smajli koji koluće očima#
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2008 19:22 (kompotko).
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
brainiac kaže...

Monitor je više nego solidan

Neznam zasto to mislis, jer to nije tocno. Barem prema mom iskustvu. Monitor je po meni zlo, kao i kod vecine jeftinih HP-a. Da mu kuciste i monitor nekaj vrijede, sigurno ne bi kostao tolko kolko kosta... ;)

Sve u svemu, ako to zanemarimo, dobijemo sasvim solidan laptop, za pristojnu cijenu.

EDIT: Tek sam sad procitao ovo prije, i slazem se...

Za laptop nije loš...

Cijena od 6300kn, hmm, neznam gdje je to našao ali Pavilioni nikad nisu bili jeftini laptopi tako da nešto sumnjam da je to cijena jednog Paviliona...
Ali nisam baš pratio HP-ove cijene u zadnje vrijeme pa neznam...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma našao sam ga preko jednog lika, koji ih i inače prodaje jeftinije, te mi je još na moj stari odbio 700 kn. Tu se krije caka u cijeni! Dajle, da uzmem na kraju to?

17 godina
neaktivan
Vecek kaže...

Ma našao sam ga preko jednog lika, koji ih i inače prodaje jeftinije, te mi je još na moj stari odbio 700 kn. Tu se krije caka u cijeni! Dajle, da uzmem na kraju to?

Ak ima garanciju, da.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Kao što je kompotko rekao, ako ima garanciju uzmi...

Još nešto, svi Pavilioni ove serije dolaze sa Samsungovim diskovima (obično ih imaju oba ugrađena) i memorijom, pa prije kupnje provjeri dali je nešto mjenjano...

Evo ti link na odličan program za info o komponentama u računalu i još svašta nešto...

Pozz...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Ima garanciju godinu dana, uglavnom ekipa, velika vam hvala svima na savjetima, uzet ću ga.
17 godina
neaktivan

Ovo je cisto bacanje novca, taj laptop ne mozes legalno kupiti u nasoj drzavi, te nemas nikakvu servisnu podrsku i nikakvo pravo za ostvariti jamstvo.

Hp laptope mozes kupiti iskljucivo modele koji su dosli preko ovlastenih distributera. Dakle ako ti nakon 30 ili 40 ili300 dana rikneista pusiona si

ako mislis da imas jamstvo pokusaj nazvati bilo koji od ovlastenih HP servisa u HR. http://h40026.www4.hp.com/support/podrska/racunala.html

vatrom
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.10.2008 0:29 (vatrom).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vatrom kaže...

Ovo je cisto bacanje novca, taj laptop ne mozes legalno kupiti u nasoj drzavi, te nemas nikakvu servisnu podrsku i nikakvo pravo za ostvariti jamstvo.

Hp laptope mozes kupiti iskljucivo modele koji su dosli preko ovlastenih distributera. Dakle ako ti nakon 30 ili 40 ili300 dana rikneista pusiona si

ako mislis da imas jamstvo pokusaj nazvati bilo koji od ovlastenih HP servisa u HR. http://h40026.www4.hp.com/support/podrska/racunala.html

ne bih se složio. mom bivsem cimeru u pavilionu dv6xxx riknila przilica i oslabila mu baterija, posto pavilioni imaju neki international warranty(nesto ship&carry... nisam siguran bas kako se zove), poslao laptop u Deutschland preko nekog hp ovlastenog servisa.... ukratko danas laptop uredno radi.

mozda je netko imao nekih drugih losih iskustava. Sve je moguće. HP je po meni najbolji izbor, a pogotovi oni pavilioni s ugraviranim teksturma.
Nikada ne prekidaj ženu dok šuti!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice