Gaming Laptopi izdvojena tema

poruka: 3.887
|
čitano: 1.618.085
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Gaming Laptopi
zelenapaprika kaže...

Načelno si u pravu, ali svejedno nisam 100% suglasan s tobom.

Nnačelno si i ti u pravu, ali sada nisi

recimo, amd već generacijama vozi usranu vega grafiku, koja je bolja od intela, ali je i dalje usrana

pomaci u generacijama bili su minalni po pitanju igpu, no sad ide konačno vega u 6xxx seriju i pomak je poprilično velik, ne par posta kao dosad, nego puno više

tako da, tko gleda lap sa igpu, isplati se čekat novu 6xxx seriju

9 godina
neaktivan

Ne kesiram pa me njuskalo ne zanima

9 godina
neaktivan

G15tka nije toliko lose rangirana prema ovome svakako

15 godina
protjeran
Izzy kaže...

Gledam zadnjih dana prijenosnike za brata i vidim da nema boljeg od ovog. Za tu cijenu. Ali, koliko čitam i vidim po testovima - puno se grije i kažu da je bučan. Znam i da mu baterija kratko traje, ali to nam nije toliko bitno, performanse su bitne. Ono što mi se čini je da bi tu značajno pomoglo ono hlađenje za prijenosnike. Iz razloga što taj prijenosnik od ispod ima puno proreza i sigurno bi snizilo temperature upuhivanje zraka od ispod po komponentama. U Linksa je ispod 9 000 kn, djeluje kao prava prilika. Skupi su, skupi koliko vidim gaming prijenosnici... Još su mi zapeli za oko i ovi Dellovi: 1 i 2. Aorus i ROG su standardno prilično skupi...  Da čujem savjete i preporuke drugih prijenosnika. Što izbjegavati (kakvi su sada Acer nitro, djeluju kao best buy?) itd.?

SVI su topli i bucni, nema iznimke... 

15 godina
Izzy kaže...

Gledam zadnjih dana prijenosnike za brata i vidim da nema boljeg od ovog.

Imam isti laptop vec mozda 2 mjeseca, naručio iz Njemačke za nekih 999€.

Inače, isti sam izabrao nakon što sam tjednima istraživo tržište gaming prijenosnika i shvatio koliko minskih polja moraš izbjegavat (ovom je grafa 60W, ovaj ima užas panel, ovaj ima slabu/single channel memoriju itd.)

Što se tiče ventilatora, bučni jesu, ali ja ih sa slušalicama ni ne čujem, također laptop ima "Quiet" mode gdje je praktički nečujan čak i u max opterećenju, ali se grije više i naravno performanse malo pate (nekih 15%).

Da se laptop jako zagrijava, da, CPU zna ići na 90+, grafa mi je max zasad ošla na 86 stupnjeva u najgorem slučaju. Neki laptop stand ili bar na neki način podić stražnji dio laptopa čuda čini, temperature u tom slučaju ne idu preko 82 stupnja na grafi na sobnoj temp (26 stupnjeva). Također, grafa se da dobro undervoltat, procesor ne možeš bez custom biosa.

U početku su me brinule temperature, ali sam shvatio da višemanje svaki gaming laptop ima u tom rangu temp, a i nvidia i intel tvrde da su te temperature sigurne, to njima ide na dušu.

I nema mux switch, i tipkovnica nije baš satisfying za tipkat. To su jedine mane zasad koje sam osjetio.

Od pozitivnih stvari, laptop ima milion utora, imaš RGB ako je to tvoja šminka, 2 M.2 slota i jedan 2.5" SATA slot, hot-swappable bateriju.

Ekran je top, daleko najbolji u tom cjenovnom rangu, backlight bleed ovisi kako te posere, ali nije strašan.

O performansama se nema šta pričati, pogotovo s undervoltom jer se grafa kasnije krene thermal throttlat (ili ne uopće).

Ako planiraš raditi s neuronskim mrežama ili općenito radit s CUDA jezgrama, laptop varijanta iz nekog razloga ima veći broj istih (?) od desktop varijante 3060 pa i u tom dijelu dere guzove.

Procesor je jedino malo eh, ali svejedno solidan.

Također, video izlazi su spojeni direkt na grafičku, čime možeš zaobići optimus.

Snaga grafe je u prosjeku tako negdje oko 105W, jednom mi se turbo boostala na 143W, u max performance modu (savjet, koristi entertainment 99% vremena, laptop ne bude prebučan, a opet brz).

To je to, ako te još šta zanima il nekog drugog, slobodno pitajte.

Say hello to my little friend
15 godina
protjeran

Ne moze biti gori buy od toga... To je stari hardware a cijene je ostala kao kad je bio nov, katastrofa...

9 godina
neaktivan

Jednostavno onda nisam pametan sto uzeti 😅

5 godina
DeepDiver kaže...

Jednostavno onda nisam pametan sto uzeti 😅

Ja ne znam dal trolaš ili šta sad.. sve smo ti napisali. Onaj koji sam ti linkao sa Njuškala je bolji od ovog kojeg si linkao i faking 10 tisuća kuna jeftiniji.. kakvih 25 soma za to. Idi na kanal Jarrod's Tech i saznaj sve.

5 godina
picajzla0707 kaže...
zelenapaprika kaže...

Načelno si u pravu, ali svejedno nisam 100% suglasan s tobom.

Nnačelno si i ti u pravu, ali sada nisi

recimo, amd već generacijama vozi usranu vega grafiku, koja je bolja od intela, ali je i dalje usrana

pomaci u generacijama bili su minalni po pitanju igpu, no sad ide konačno vega u 6xxx seriju i pomak je poprilično velik, ne par posta kao dosad, nego puno više

tako da, tko gleda lap sa igpu, isplati se čekat novu 6xxx seriju

Gledam što se nudi i razočaran sam količinom laptopa s integiranom grafikom, bilo da je riječ i Iris Xe ili MX3xx. To je već neko vrijeme hit za entry ili mid-range, ali koliko vidim, to nije za neko ozbiljnije igranje ili nije nikako za ozbiljnije igranje.

Isplati li se ili ne čekati, to je na pojedincu da odluči.

14 godina

Mozes igrat samo ove ne zahtjevnije igre kao Lol i tako.

12 godina
zelenapaprika kaže...

točno, ali ti 'pojedincu' serviraš krive informacije na osnovu kojih bi trebao odlučiti, pa sam te morao malo ispraviti 

5 godina
picajzla0707 kaže...
zelenapaprika kaže...

točno, ali ti 'pojedincu' serviraš krive informacije na osnovu kojih bi trebao odlučiti, pa sam te morao malo ispraviti 

Samo ti ispravi. Koliko izvora (ljudi), toliko različitih informacija. Zato ljudi ovdje pitaju što kupiti.

Gledam gejmerski laptop za sebe i svaki koji sam gledao imao je neki nedostatak. Zadnji je DELL G15 i7 ili R7 za 9700-9800 kuna. Ne valja mu ekran. Premalo candela / nita. Idemo dalje. Valjda ću naletjeti na neki laptop koji ima izbalansirane i kvalitetne komponente. 

9 godina
neaktivan

Pa uzeo bih laptop na rate ne n kes odjednom u tomw je problem

Ja sam linkao 2 onaj asus mi se cini dobar izbor ato sm linkao

Vidim Acera pljuje dosta ljudi

A legiona nema u ponudi sa jacim grafama

15 godina
protjeran
zelenapaprika kaže...
picajzla0707 kaže...
zelenapaprika kaže...

Samo ti ispravi. Koliko izvora (ljudi), toliko različitih informacija. Zato ljudi ovdje pitaju što kupiti.

Gledam gejmerski laptop za sebe i svaki koji sam gledao imao je neki nedostatak. Zadnji je DELL G15 i7 ili R7 za 9700-9800 kuna. Ne valja mu ekran. Premalo candela / nita. Idemo dalje. Valjda ću naletjeti na neki laptop koji ima izbalansirane i kvalitetne komponente. 

I puno skuplji laptopi imaju mane i kompromise, a da ne pricamo o tom budget-u od <10k kn... Bitno je da se informiras o pojedinim modelima i izaberes onaj cije mane te najmanje smetaju...

Kad spominjes ekran, kod losih ekrana je najmanji problem malo nita, tih 250 koliko imaju je vise nego dovoljno za kucno koristenje, problem je sta im je pokrivenost boja ocajna pa djeluju isprano.. A nekim je i response time daleko prespor tako da im je dzaba 120/144hz...

Gledaj da imaju, 90%+ sRGB pokrivenost, onda su u pitanju kvalitetniji paneli...

15 godina
protjeran
DeepDiver kaže...

Pa uzeo bih laptop na rate ne n kes odjednom u tomw je problem

Ja sam linkao 2 onaj asus mi se cini dobar izbor ato sm linkao

Vidim Acera pljuje dosta ljudi

A legiona nema u ponudi sa jacim grafama

Ja ti imam takvog Asus-a (Scar model sa meh. tipkovnicom i jos par stvari razlike) sa 5900HX i RTX 3070. 

Generalno sam zadovoljan, malo me zajebava bugovitost Asusovog software-a, kvaliteta izrade je vrlo dobra al ne odlicna (poklopac bi mogao bit cvrsci), bucan i vruc je onoliko koliko se ti potrudis setup-irat ga, performanse su izvrsne (isto ovise o setup-u, pogotovo gpu-a).

Tipkovnica mi je izvrsna al ona je drukcija na modelu koji si linkao..

11 godina
neaktivan
marushin kaže...
DeepDiver kaže...

Aad se vracamo na pocetno pitanje

Sto uzeti u ovom cjenovnom rangu

Neki savjet

Novo za te pare- ništa trenutno. Na eKupi se dalo ubost Legion 5 Pro sa RTX 3070 za 11700kn tak da sad davat 15 soma za lošiji laptop od toga nema smisla.. Ne znam dal ti je opcija korišteno Možda ovo? 

U prilogu ti je "top lista" od Jarrod's Techa sa YT najboljih laptopa (gore najbolji, prema dolje lošiji) pa baci oko.

Ja sam kupio 5 PRO (3070) prije cca 2 tjedna ali za 12350, ali to tako brzo nestane kao da se dijeli a ne kupuje. 

9 godina
neaktivan

Katu da bi iza nove trebalo doci novih pa cu ae strpit

Ako bude negdje slobodno linkaj

13 godina

Uzeo sam ROG Scar sa RTX 3080.

Kvaliteta je odlicna, nije mi problem što je laptop dosta bučan, stavim ga na manual mode da dobijem što bolje performanse. Slažem se što si napisao za Asusov software, nekako je kao nedovršen, nije ispoliran. Tipkovnica je vrh.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 9:42 (Hell).
15 godina
protjeran
Hell kaže...

Uzeo sam ROG Scar sa RTX 3080.

Kvaliteta je odlicna, nije mi problem što je laptop dosta bučan, stavim ga na manual mode da dobijem što bolje performanse. Slažem se što si napisao za Asusov software, nekako je kao nedovršen, nije ispoliran. Tipkovnica je vrh.

Za optimalne performanse undervoltas graficku sa Afterburnerom a procesoru iskljucis turbo boost, tako imas daleko hladniji cpu a gpu je brzi od stock 130W postavki...

3 godine
neaktivan
Gaming Laptopi

Bok ekipa

Zanima me da li igdje kod nas trenutno ima ovakav ili slican laptop u ponudi 

Pisao sam svijet medija rekli su da vise nece dolaziti

https://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/laptop-asus-rog-strix-scar-90nr0591-m00940-17.3-fhd-ryzen-9-5900hx-oglas-34919297

Takoder ako ima gdje u ponudi rog zephyrus s17

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 11:58 (Astra92).

0 0 hvala 0
13 godina

Ja sam uzeo takav samo sa QHD ekranom u Sancta Dominici, pa probaj pitati njih

3 godine
neaktivan

Ako nije tajna kojibsi uzeo. Koje specifikacije i koliko novaca

13 godina
Astra92 kaže...

Ako nije tajna kojibsi uzeo. Koje specifikacije i koliko novaca

Rog Strix scar 17

Ryzen 9 5900HX, RTX3080 16GB Vran, 32gb rama, QHD 165Hz, 1TB SSD, uzeo ga s popustom od 15 % 20 000 kn

3 godine
neaktivan

Nema ih nigdje

Svijet medija ih nece imati 

Santa domenica kao i instar ne znaju kada ce ih imati u ponudi

Ostaje jedino ekupi ako ih tamo uopce bide

9 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Asus predstavio nove modele.

Sto mislite kad bibse mogli ocekivati na nasem trzistu

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Pozdrav. Namjeravam da kupim gaming laptop do 7500kn. Ponudjen mi je ovaj:

https://www.bcgroup-online.com/laptopovi/gigabyte-g5-md-%28full-hd-ips-144hz.-intel-i5_11400h.-16gb.-512gb-ssd.-geforce-rtx-3050-ti-4gb.-crni%29-105957

Kupit cu ga u Srbiji pošto sam trenutno tamo. Da li se isplati za 1000€ uzet ovaj ili ima nesto bolje u tom rangu?

0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
Gaming Laptopi

Pozdrav

Nakon 6 godina izdao me stari laptop i vrijeme je za nesto novo sto ce posluziti isto toliko nadam se

Malo sam gledao ponude ali vidim da je nestasica trenutno

Fan sam asusa i gledao sam ove scar17 modele ali nema nista sto bi me zadovoljilo, doduse visim da lenovo legion jako dobar izbor ove godine

Ali i da je asus prije pae dana predatavio nove modele sa novim generacijama procesora i ddr5 memorije, bi se to moglo ocekivati kod nas kroz mjesec? 

Neki uvijet bi bio 17 ekran, 32gb rama, 3080 grafa 

Ako itko moze pomoc neka linka nesto, jedino sto vidim je na isistemi slovenskoj da ima nesto u ponudi 

Edit:budzet 25k

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2022 18:42 (New_Kid).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice