Gaming Laptopi izdvojena tema

poruka: 3.887
|
čitano: 1.618.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gaming Laptopi
propisi123 kaže...

dali je tko narucivao laptop sa amazon.de ?

Doslovno kolega tu na forumu par postova gore ^^

LP
14 godina
poz ekipa, imam budzet od 11k kuna, uzeo bi neki dobar gaming laptop za tu lovu, moze neke preporuke?
battlenet: SUGARfree#21113
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ProTeinZ kaže...
poz ekipa, imam budzet od 11k kuna, uzeo bi neki dobar gaming laptop za tu lovu, moze neke preporuke?

Ovaj je 400kn van vašeg budžeta, ali, se čini ko dobar deal. ,

Asus TUF Gaming F15 FX506HM-HN019

Prednost mu je što ima RTX3060 90w dok u tom u rangu od 8-9k do 10k više manje su samo rtx 3050/3050ti ili slabije. 

LP
15 godina
protjeran
zabbax21 kaže...
ProTeinZ kaže...

Prednost mu je što ima RTX3060 90w dok u tom u rangu od 8-9k do 10k više manje su samo rtx 3050/3050ti ili slabije. 

U istom shopu za 300kn vise ima Legion-a sa 1TB ssd-om i dosta brzom 3060-kom...

14 godina
zabbax21 kaže...
ProTeinZ kaže...

Pa ako računaš s 10% popusta, onda je 1000 Kn unutar budžeta...

Ja bi npr. onda bolje Lenovo Legion 5 17ACH6H zbog većeg ekrana i diska. Proc je nešto slabiji, al mislim da je to zanemarivo. Ispadne ga 10530 Kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2021 9:44 (David87).
5 godina
Gaming Laptopi

Autor ovog videa je napravio kvalitetne testove svakog spomenutog modela pa je relevantan za preporuku najboljih i najgorih laptopa ove godine 😎

0 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ProTeinZ kaže...

Nikako se ne isplati...

14 godina
ProTeinZ kaže...

Po mom mišljenju, da. Dobar dizjan i solidne specke. 

LP
14 godina
zbog cega ne? kaze da je puno vise kostao, a vidim da je stanje doslovce novo..
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
ProTeinZ kaže...

Kolega ga je zvao, laptop je kupljen u Americi.. ne znam kako funkcionira s garancijom, bez provjere ga ne bi uzeo..

14 godina
kaze da garancija vrijedi svugdje u svijetu..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ProTeinZ kaže...

Previse trazi, novi Legion koji ti je kolega linkao je bolja kupnja...

A i lik je teski serator ako kaze da je puno vise kostao...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2021 13:55 (ansha).
6 godina
ProTeinZ kaže...

Trenutno najisplativije (1300 kn ispod tvog budžeta)
https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-gigabyte-g5-kc-core-i5-10500h-16gb-512gb-ssd-geforce-rtx-3060p-6gb-105w-15-6-ips-144hz-bez-os-crno-015000636?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

ovdje imaš i kompletnu rececenziju
https://www.notebookcheck.net/Gigabyte-G5-KC-in-review-Upgradeable-gaming-laptop.557926.0.html

13 godina

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

To ti je jedno 5-6k kn vise nego 3070 verzija, a gpu je brzi 10-ak posto... Druga stvar sta 3070 verzija mozda nije dostupna...

Ako pare nisu bitne i zelis 3080-ku, onda barem gledaj laptope sa 165W power limitom... 

11 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Evo samo da javim da je nakon duže potrage i savjetovanja kupljen Lenovo Legion 5 Pro (RTX 3070), hvala svima na savjetima i preporukama!

..eventualno ako može još preporuka hladnjaka/podloge za laptop? 

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Poštovanje svima i sretni blagdani

Trazim laptop,odlucio sam se za uzeti nesro kako treba, buzdet oko 15k

Ako tko ima kakav savijet sto uzeti za te novce

Gledao sam ova sva ali nisam pametan, do sada nisam imao Acera

https://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-gaming-nitro-5-nhqbgex00a-173-fhd-ips-144hz-amd-ryzen-9-5900hx-up-to-46ghz-32gb-ddr4-1tb-nvme-ssd-nvidia-geforce-rtx3070-8gb-no-os-jamstvo2-fizicka1-pravna-maxi-ponuda/0001234948/product/

A druga opcija je

https://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-gaming-rog-strix-g15-g513qr-hf012-156-fhd-ips-300hz-amd-ryzen-9-5900hx-up-to-46ghz-16gb-ddr4-1tb-nvme-ssd-nvidia-geforce-rtx3070-8gb-no-os-2-god-maxi-ponuda/4204581/product/

Sa tim da bih dodao jos 16gb rama

Kako sam naveo Acera nisam imao do sada, ima veci ekran i cijena mu je manja

Asus ima manji ekran sa vise Mhz ali i manje rama

Pa ako ima tko voljan pomoci kako i sta

Ili neka druga opcija

Hvala

0 0 hvala 0
5 godina
DeepDiver kaže...

Poštovanje svima i sretni blagdani

Trazim laptop,odlucio sam se za uzeti nesro kako treba, buzdet oko 15k

Ako tko ima kakav savijet sto uzeti za te novce

Gledao sam ova sva ali nisam pametan, do sada nisam imao Acera

https://www.instar-informatika.hr/notebook-acer-gaming-nitro-5-nhqbgex00a-173-fhd-ips-144hz-amd-ryzen-9-5900hx-up-to-46ghz-32gb-ddr4-1tb-nvme-ssd-nvidia-geforce-rtx3070-8gb-no-os-jamstvo2-fizicka1-pravna-maxi-ponuda/0001234948/product/

A druga opcija je

https://www.instar-informatika.hr/notebook-asus-gaming-rog-strix-g15-g513qr-hf012-156-fhd-ips-300hz-amd-ryzen-9-5900hx-up-to-46ghz-16gb-ddr4-1tb-nvme-ssd-nvidia-geforce-rtx3070-8gb-no-os-2-god-maxi-ponuda/4204581/product/

Sa tim da bih dodao jos 16gb rama

Kako sam naveo Acera nisam imao do sada, ima veci ekran i cijena mu je manja

Asus ima manji ekran sa vise Mhz ali i manje rama

Pa ako ima tko voljan pomoci kako i sta

Ili neka druga opcija

Hvala

Acer Nitro nikako isto kao niti ASUS TUF. Po meni ti je boilje pričekati još cca tjedan dana kad bi Intel trebao predstaviti 12tu generaciju čipova za laptope, moglo bi biti velikog pomaka.

15 godina
protjeran
marushin kaže...

Acer Nitro nikako isto kao niti ASUS TUF. Po meni ti je boilje pričekati još cca tjedan dana kad bi Intel trebao predstaviti 12tu generaciju čipova za laptope, moglo bi biti velikog pomaka.

To sta je linkao nije TUF....

9 godina
neaktivan

Kada onda mislis da bi trebali biti u ponudi

Ova dvo gore navedena nisu intel svakako

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2021 10:39 (DeepDiver).
5 godina
Gaming Laptopi

Krivo sam vidio.. o dostupnosti je stvarno teško pričati, nevezano dal je Intel ili AMD u pitanju al svakako bi pričekao iz 2 razloga: 1. Da ne kupiš sad nešto a slijedeća generacija bude dosta bolja pa imaš "buyers remorse" i 2.Jedino što se može desiti je da ova generacija laptopa nakon predstavljanja nove pojeftini 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Da ali pitanje je hoće li to biti za 10 dana ili 2 mjeaeca

5 godina
marushin kaže...

Krivo sam vidio.. o dostupnosti je stvarno teško pričati, nevezano dal je Intel ili AMD u pitanju al svakako bi pričekao iz 2 razloga: 1. Da ne kupiš sad nešto a slijedeća generacija bude dosta bolja pa imaš "buyers remorse" i 2.Jedino što se može desiti je da ova generacija laptopa nakon predstavljanja nove pojeftini 

Načelno si u pravu, ali svejedno nisam 100% suglasan s tobom.

1.) Na tržištu se uvijek pojavljuje nešto novo. To je neizbježno. Ako je pitanje - novo je, kupuj, onda je to možda i pitanje mode. Jer se i s modelom prošle generacije može dobro proći, što se tiče performansi. Skokovi u performansama nisu veliki. Dodatni problem je da je ponuda na našem tržištu oskudna i skupa. Pretjerano skupa. Riječ je o drugoj kategoriji laptopa, ali svejedno spominjem za usporedbu: ako je pred Božić skupi laptop Lenovo X1 carbon gen 9 i5 11. gen 8GB/256GB koštao 999 dolara, a top model i7 11. gen 16/1TB koštao 1180 dolara (6700, odnosno, 8000 kuna), što onda mi u Hrvatskoj možemo očekivati od naših trgovaca, ako ovaj zadnji kod nas košta preko 20 000 kuna? To je bio popust. A ne ova sirotinja kod nas. Što me dovodi do tvoje točke 2.

2.) Moš mislit kako će pojeftinit. Pogledaj gejmerske modele s 10. generacijom Intela i grafičkom 1650 i njihovu cijenu, te neke modele s 11. generacijom i grafičkom 3050. Razlike nisu velike.

Mi preskupo plaćamo laptope.

5 godina
DeepDiver kaže...

Da ali pitanje je hoće li to biti za 10 dana ili 2 mjeaeca

Rekao bih 3+ mjeseca. Prvi laptop s novim Intelom će se svakako negdje pojaviti, ali jedna lastavica ne čini proljeće.

9 godina
neaktivan
Gaming Laptopi

Aad se vracamo na pocetno pitanje

Sto uzeti u ovom cjenovnom rangu

Neki savjet

0 0 hvala 0
5 godina
DeepDiver kaže...

Neki savjet

Novo za te pare- ništa trenutno. Na eKupi se dalo ubost Legion 5 Pro sa RTX 3070 za 11700kn tak da sad davat 15 soma za lošiji laptop od toga nema smisla.. Ne znam dal ti je opcija korišteno Možda ovo? 

U prilogu ti je "top lista" od Jarrod's Techa sa YT najboljih laptopa (gore najbolji, prema dolje lošiji) pa baci oko.

5 godina
DeepDiver kaže...

Neki savjet

Gadno je kad ne znaš bi li kupio Aston Martina ili Bentleya. :-)

Pogledaj i pročitaj recenzije, mada i one mogu biti svakakve. Nekim ljudima ne valja niti jedan model (bilo koji, ne ova tvoja dva). Tipkovnica se ugiba, ekran nije ultra čvrst, ne možeš dignuti ekran / otvoriti laptop jednm rukom, ekran ima bleed, ventilatori su preglasni... Donekle su u pravu, ali ne postoji savršeni laptop.

16 godina
Gaming Laptopi

Gledam zadnjih dana prijenosnike za brata i vidim da nema boljeg od ovog. Za tu cijenu. Ali, koliko čitam i vidim po testovima - puno se grije i kažu da je bučan. Znam i da mu baterija kratko traje, ali to nam nije toliko bitno, performanse su bitne. Ono što mi se čini je da bi tu značajno pomoglo ono hlađenje za prijenosnike. Iz razloga što taj prijenosnik od ispod ima puno proreza i sigurno bi snizilo temperature upuhivanje zraka od ispod po komponentama. U Linksa je ispod 9 000 kn, djeluje kao prava prilika. Skupi su, skupi koliko vidim gaming prijenosnici... Još su mi zapeli za oko i ovi Dellovi: 1 i 2. Aorus i ROG su standardno prilično skupi...  Da čujem savjete i preporuke drugih prijenosnika. Što izbjegavati (kakvi su sada Acer nitro, djeluju kao best buy?) itd.?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2021 22:08 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice