, i da si ne odkines prst dok prckas
po racunalu kad je upaljeno
Totalno beskorisno IMHO.
Da je tako ja sad nebi imao čime tipkati
, i da si ne odkines prst dok prckas
po racunalu kad je upaljeno
Totalno beskorisno IMHO.
Da je tako ja sad nebi imao čime tipkati
evo nesto sta sam dugo cekao :)
Koliko para i gdje?
Sutra idem po novi komp pa cu onda staviti slike...jedva cekam!!
kakva je konfa koju kupuješ ???
da znam šta mogu očekivat
evo nesto sta sam dugo cekao :)
Koliko para i gdje?
opric informatika 400kn :)
Da ne kaze netko da lazem u Moj PC, kao neki (izvini Mato).
Sviđa mi se stol, sigurno je deset puta komotnije nego na oneme u kutu :)
Ista tipkovnica ko moja.
OT
U cemu je fora sa tim "laganjem"......nije da imas konfu za 20 k kn pa da lazes!?
malo off
dali ja mogu na "gole" rame postavit svoj hladnjak i zaljepit ga sa termalnom pastom
malo off
dali ja mogu na "gole" rame postavit svoj hladnjak i zaljepit ga sa termalnom pastom
probaj pa ces vidit!
ak nebudes mogo upalt komp ocito nemozes!:D
malo off
probaj pa ces vidit!
ak nebudes mogo upalt komp ocito nemozes!:D
Ak neznas pomoc o problemu nemoj ni pricat.
Paki,bio je jednom na PCE forumu frajer prodavao pasivne ram coolere koji se samo ajmo rec ko kvačica za veš pikne na ram i to hladi,e sad,neznam dali bi ti pasta dobra bila pa kad bi skidao trebao bi prat.Probaj i jedno i drugo to jest s pastom ili bez pa vidi sta ti se cini bolje i sta bolje hladi.
Evo to je ovaj cooler samo crni,kazu da nije nesto i da ima iznutra neku ljepljivu traku ili tako nesto da bolje drzi i odvodi toplinu,e sad,kakav ti cooler imas to neznam.
malo off
Na kakav "hladnjak" mislis? Imas za kupiti i kod nas pasivce koji se stave normalno na RAM, samo ne znam na kakav tocno "hladnjak" mislis?
Koliko znam ti tvornicki pasivci dolaze sa normalnim kvacicama sa kojima ih pricvrstis na RAM, ali nemam pojma kakvu pastu imaju tj. sta je izmedu hladnjaka i RAM-a.
http://www.zola.hr/index.html?lang=en-us&target=front_01.html
Odi na Scythe DISTRIBUCIJA, hladnjak za C memoriju...
Imaš super stvari za malo para...
(tj. dva artikla, ali dobri su, isprobano)
http://www.zola.hr/index.html?lang=en-us&target=front_01.html
Odi na Scythe DISTRIBUCIJA, hladnjak za C memoriju...
Imaš super stvari za malo para...
(tj. dva artikla, ali dobri su, isprobano)
Ok, mene samo zanima sta je toliko dobro u tim pasivcima? Imam ih i ja....i imao sam ih na dosta skupljih RAM-ova, ali cemu? Da znizi neku temperaturu na RAM-u? Ne, nije sala vec ozbiljno pitam koliko je to funkcionalno ili je vise estetske prirode? Prvi RAM koji sam dobio sa tim pasivcima je bio Kingmax Hardcore ddr500 512 MB ddr....kasnije sam imao recimo neke Corsair ddr memorije sa pasivcima, neke bez....i koliko ta temperatura recimo na RAM-u utice na sami OC RAM-a ako ga vec ides OC-at. Te dali ti pasivci uopce sluze cemu? I da ne bi bilo da zezam, ovo me stvarno zanima......koliko je to uopce potrebno prilikom OC-a? Ili je samo jedan u nizu proizvoda estetske prirode, a zapravo nis' koristi od njega.
Evo iz osobnog iskustva, DDR3 se jako grije. DDR2 ne toliko..
E sad, pasivci brže odvode toplinu sa samih čipova, dakle hladnije = stabilnije = veći mogući OC...
Sve je to povezano...
Nemožeš fulati sa ovima, ako nemaš nikakve pasivce na RAM-ima...
AKo imaš, onda ti ne treba..
Evo iz osobnog iskustva, DDR3 se jako grije. DDR2 ne toliko..
E sad, pasivci brže odvode toplinu sa samih čipova, dakle hladnije = stabilnije = veći mogući OC...
Sve je to povezano...
Nemožeš fulati sa ovima, ako nemaš nikakve pasivce na RAM-ima...
AKo imaš, onda ti ne treba..
Ma kazem, prve pasivce sam dobio na Kingmax ddr500 i iskreno nisu bili za nista....cista estetika.
Sada imam ddr2 pa pitam dali ima stvarno koristi od tih pasivaca ili isto samo estetika jer ne vjerujem da toliko ti pasivci uticu na sami OC kod ddr2 memorije.....a i malo sam skeptican i prema ddr3, vise mi izgleda kao neka estetska vrijednost no izgleda da nisam u pravu.
Inace imam G.Skill Black i imam pasivce tako da mi ne trebaju....a i da nemam, iskreno ne bih ih kupovao posto sam fino prije fino OC RAM i bez njih. I na ovima G.Skill mi izgledaju kao da su tu vise radi neke estetike. Moguce da smanje temperaturu, ali mislim da je to jako mala razlika.....no to je samo moje misljenje.
Jedino sto lijepo izgledaju....to priznajem.
Napokon dosao NZXT Tempest Evo, skupa s njim i Roccat kone + sense podloga. Sve kupljeno dns u Linksa.
Kuciste je ogromno za midi tower, moze primiti eATX plocu i HD5970 ako se makne 1 kavez za HDD-ove, i opet vam ostane prostora za 4 HDD-a.
Samo cu rec da je ovo kuciste sa svojih 6 ventova (od koja 4 rade na full rpm-u jer su spojene direktno na napajanje) tiše nego bivse (TT MD9) sa 2 venta oba spojena da rade na 70% snage..
To je kvaliteta :D
Ajd da ne bude offtopic stalno
Danas je stigla moja nova grafička, Gainward GTX480!! Prvi dojam je dosta dobar
Bog ti daj zdravlje...
I ovaj graficki podsustav ti je vise sasvim nepotreban :P :)
Napokon dosao NZXT Tempest Evo, skupa s njim i Roccat kone + sense podloga. Sve kupljeno dns u Linksa.
Kuciste je ogromno za midi tower, moze primiti eATX plocu i HD5970 ako se makne 1 kavez za HDD-ove, i opet vam ostane prostora za 4 HDD-a.
Samo cu rec da je ovo kuciste sa svojih 6 ventova (od koja 4 rade na full rpm-u jer su spojene direktno na napajanje) tiše nego bivse (TT MD9) sa 2 venta oba spojena da rade na 70% snage..
To je kvaliteta :D
Bravo care jako lijepo. Inače, NZXT kućišta su mi jedna od najdražih.
A vidi je.. Ajd sad to lipo usporedi sa ATI konfom od 11. mj.
Divota Oly.
Ali mi se čini da ti je novo napajanje dosta s*ebalo cable management...
ne stanu ti svi kablovi u rupu koliko vidim...
Divota Oly.
Da... Prekrilo je rupu... Ali zato može još jedna GTX-ica da stane unutra (ali neće)
Divota Oly.
Da... Prekrilo je rupu... Ali zato može još jedna GTX-ica da stane unutra (ali neće)
Taj cpu obavezno na minimalno 3.8ghz to ide ko iz sale.. tek tada ces vidjet pravu snagu kartice
Taj cpu obavezno na minimalno 3.8ghz to ide ko iz sale.. tek tada ces vidjet pravu snagu kartice
Nekada sam ga držao na 3.6GHz, ali ne znam zašto više volim kada radi na stocku, valjda zato što se jako malo grije
BTW. Za "user review" GTX-ice ću ga dignuti na 4GHz
Oly, di si nabavio i po kojoj cijeni?
Links, 4500kn
Kako to da za ta pare nisi išao na 5970?