Slike vašeg Hardvera izdvojena tema

poruka: 12.131
|
čitano: 4.270.466
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori, Slike vaših mobilnih uređaja
15 godina
RE: Slike vašeg Hardvera

TD radi posta...ok...ajmo ovako.

Dobijes od svoga providera router i sada bih ga ja trebao mozda gasit ili stavljati neki vent njega!? Ne pada mi na pamet! Smisao routera je da radi 24/7! Sta bi sada netko tko ima router recimo u potkrovlju (znam ih dosta), trebao ici svaku vecer gore i gasiti router mozda! Imam adsl od kako je dosao u Hrvatsku i nikada mi niti jedan router nije otisao od pregrijavanja! Prvi  D-link imam od kako ga je isporucivao t-com, NIKADA nije gasen i radi i dan-danas kao i prvoga dana! Speedtouch kojega imam u ovome stanu je otisao mojom krivicom i odmah isti dan sam dobio drugi (sada imam neki bjeli...ne znam oznaku niti me zanima)....isto tako nikada ga u zivotu nisam ugasio! Trenutni router radi od prvoga dana isto tako kako treba.....bez ikakvih kemijanja i stavljanja ventova po njemu!

I sta...svaki dan bih ja lijepo navecer trebao zavlacit se po stanu do routera da ga ugasim!? Stavljati ventna njega da ga hladi!? Njegova namjena je da radi stabilno 24/7.....i to je to. Nema tu nikakve potrebe za stavljanjem nekih ventova! Vecinu vremena provodim sa ljudima koji rade sa mrezama i ovo gasenje i stavljanje ventova im je smjesno isto kao i meni....stovise, prvi puta sam to vidio/cuo na ovome forumu. Totalna glupost! Ako ne valja router neka ga provider zamjeni i to je to! Druga stvar ako se ne znas izborit za svoja prava pa te SZK lagano hbe u mozak.

Nikada nisam gasio router, niti cu ga ikada gasiti ili stavljati neke ventove na njega....jer zna se da on mora stabilno radit 24/7....365 dana u godini.....to je njegov posao.ž

P.S.

I zalosno je sto provideri daju ponekad najgore i najjeftinije moguce routere!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 11:39 (win32).
16 godina
neaktivan

Ja samo preko ljeta stavljam vent na router, jer prostorija u kojoj se nalazi komp nije klimatizirana, a router se naravno zagrijava (iako radi stabilno već godinama). Kada je vent na njemu, router je hladan i samim time je zagrijanost sobe daleko manja, jedino PC onda grije (još kada sljedeći tijedan stigne GTX480... Cool)

Q9650 @ 3.0GHz | ASUS P5Q-E | 4GB @ 800MHz | Gainward 4870 @ 775/1000 + Sapphire 4830 @ 700/1000MHz | WD Caviar Black 640GB | Corsair HX850W | CM-690 |
15 godina
DamageHigh kaže...

Router se počeo pregrijavati, a 500 kn za novi ne dam..

Vjerojatno ću kroz narednih par dana kupiti novi, ali ovo se pokazalo kao izuzetno uspješno riješenje.

Vjerojatno imas onoj crni Speedtouch!? Inace prodavali su se za 80 kn!

Ako si jos pod ugovorom, provider ti mora zamjenit router i to je to.....nema tu previse filozofiranja.

No ako ne radi, kupi posten router i to je to.

Zanimljivo, meni je isti router radio mislim dvije godine ili koliko vec (ne znam iskreno tocno koliko) bez ijednoga gasenja...niti sam pomislio na to.....a strgao se mojom greskom, ali sam isti dan dobio od t-coma novi i evo...radi kao i prvoga dana i ne pada mi na pamet nesto kemijat po njemu!

No ok.....ako je tebi to dobro rijesenje, samo udaraj.....ali ok router kupis za 200 kn i to je to ako vec nemas garanciju za ovaj.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
protjeran
Slike vašeg Hardvera

Da ja pitam šta ste zapeli za te rutere? Svako ima pravo stavit na svoj ruter šta oče...dajte komajte moje slike.

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
16 godina

Već sam ovo objasnio par puta, ali evo opet.

Naime, ti kada od t-com-a potpišeš ugovor na 24 mjeseca dobiješ router za 1 kn. Tih 24 mjeseca ti router ustvari otplaćuješ kroz mjesečnu pretplatu i ako se tada nešto dogodi s router-om, oni su ga dužni zamijeniti. Nakon tih 24 mjeseca (koliko ja imam taj router) router je tvoj. Dakle operator nema nikakve obveze prema tvom routeru. Tako u potpisanom ugovoru i stoji.

Router je zbog pregrijavanja droppao konekciju par puta dnevno. Nakon što sam stavio vent, to se više ne događa (zna se dogoditi jednom u 2 tjedna).

Btw. i moj router radi 24/7.

win32 kaže...

Vjerojatno imas onoj crni Speedtouch!?

Klik na LINK i sve će ti biti jasno.

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 22:18 (DamageHigh).
17 godina
neaktivan
Slike vašeg Hardvera

@win32 imaš preagresivan pristup s obzirom na godine..i to još zbog običnog routera.

Ne uzimaju svi kao ti sve zdravo za gotovo..ima nas maštovitih, znatiželjnih, ovakvih-onakvih..

Evo slika viška coolera tek tako da ne bude OT.

cooleri cooleri
cooleri 2 cooleri 2
Intel stock cooleri - novi( od E6300) vs stari (od E4600) Intel stock cooleri - novi( od E6300) vs stari (od E4600)
Other bands play, Rammstein burns.
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.5.2010 22:24 (Penryn).
15 godina
Penryn kaže...

@win32 imaš preagresivan pristup s obzirom na godine..i to još zbog običnog routera.

Samo kazem kako stoje stvari, a iskreno....zaboli me ako ce netko i klimu stavit na router....moze i peltier nakeljit ako uspije...

Kazem za sta sluzi router, a to je da radi 365 dana u godini, 24/7 bez greske i bez ikakvog gasenja.....to je sve.

Isto tako kazem da sam ovdje prvi puta u zivotu cuo/vidio da netko stavlja vent na router, a bogme sam ih se nagledao i to dosta njih!

No ponovljam, ako nekome treba vent....moze si ga piknit i na monitor da mu ne bi "pregorio".....sala, naravno.

Uostalom, upucen sam u ovu "pricu o toplom routeru"....prezvakana stvar.

EOD o routerima.

Eventualno mozemo "prepisku" nastaviti na PM, o tehnickim karakteritikama, svakoj mogucoj  namjeni i sl.  Namigiva

No evo par slika, da nije toliki OT Cool

17 godina
Slike vašeg Hardvera

jer hladnija grafa s tim coolerom?

sniper only
15 godina

I jos malo....

15 godina
ljubo2mad kaže...

Doslovce se spustile temperature na oba GPU za 50%. 

Je da kosta cca 500 kn, ali vrijedi svake lipe. Nisam vise mogao "slusat" onaj stock vent na grafi kada sam igrao neke igre.

Sada je grafa hladna + totalno tiha (zapravo se ventovi i na 100% jako slabo cuju...gotovo nista).

17 godina
win32 kaže...
ljubo2mad kaže...

Doslovce se spustile temperature na oba GPU za 50%. 

Je da kosta cca 500 kn, ali vrijedi svake lipe. Nisam vise mogao "slusat" onaj stock vent na grafi kada sam igrao neke igre.

Sada je grafa hladna + totalno tiha (zapravo se ventovi i na 100% jako slabo cuju...gotovo nista).

super,jel si to kod nas uzeo u nekom ducanu?

sniper only
16 godina
Slike vašeg Hardvera

Eto i od mene koja slika,nije nešto ali zadovoljavajuće.

a šta reć..
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 0:11 (mat777gold).
15 godina

...i jos... Nevinašce

Eto....sada nismo OT...da ne bi bilo da nam je glavni "hobi" routeri i ventovi na njima... Belji se

16 godina
neaktivan
Slike vašeg Hardvera

sry, dupli post :(

I do what I must because I can
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 0:18 (Katana).
16 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...

Evo moj novi mišonja...Genius NetScroll G500 kao utezi mi služi 6 kovanica po 100 dinara i radi mi nonstop na 2000dpi perfektno za 124.60kn i 5% popusta 118kn sam ga platio...slika govori 1000 riječi.Otvaram i zatvaram mu gjepek.Ako se nesjećate kako su izgledali dinari vidjeti čete ih sada samo su malo mutni.E sada imam Genius KB600 black bežična tipkovnica i miš samo miš je pokidan i Genius G500 odlićna kombinacija.Na 2000dpi mi radi non stop.Neke slike su mutne zbog baterija...aku baterije oslabile i jedva da sam ih uspio nadopunit da mogu slikat s njima...one su za miš bežični kod stare.Miš je vrjedan svake kune.

hahahahaha miš-kasica

koji win

I do what I must because I can
15 godina
ljubo2mad kaže...

super,jel si to kod nas uzeo u nekom ducanu?

Bilo je u Linksu...vjerojatno ih jos ima, ali nisam iskreno previse zagledao.

15 godina
protjeran
Slike vašeg Hardvera

vi koji imate vodena hlađenja koliko se često mora mjenjat voda?

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa
16 godina
protjeran
I Am Alive kaže...

Nije ti to akvarij....to se mjenja 2-3 puta godišnje.

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
15 godina
I Am Alive kaže...

Na H50 nikada posto je zatvoren sistem i ne mozes nista dirati po njemu.....znaci sve dok "ne baci dlaku"... Cool

17 godina
Penryn kaže...

Ne uzimaju svi kao ti sve zdravo za gotovo..ima nas maštovitih, znatiželjnih, ovakvih-onakvih..

Usporedba mugena i stock coolera

HR-INVITES, otvorio registracije: http://hr-invites.com//register.php?do=signup
16 godina
neaktivan
Slike vašeg Hardvera

Pa taj Corsair H50 i nije toliko crn sto se cijene tice.600kn i nije puno za vodeno hladjenje ako odlicno hladi.

For gamers by gamers
17 godina
BORG kaže...
Penryn kaže...

Usporedba mugena i stock coolera

Stvarno je velik, ali sa usporedbom sa orochijem mugen izgleda ko stock

15 godina
Gman kaže...

Pa taj Corsair H50 i nije toliko crn sto se cijene tice.600kn i nije puno za vodeno hladjenje ako odlicno hladi.

Meni hladi bolje nego sto mi je hladio TRUE Black Rev C i uz to mi ne zauzima nista mjesta u kompu i tek kada sam njega stavio sam mogao staviti svih 8 GB ove memorije koju sada imam. 

Nista mjesta ne zauzima, odlicno hladi, tih je......za mene odlican hladnjak za pristojnu cijenu.

Znam da ce sada ljudi hvalit zracne hladnjake, TRUE, sve moguce i nemoguce hladnjake.....no kazem, imao sam i najbolji TRUE sto se vidi iz slika...imao sam brdo drugih hladnjaka i niti jedan mi nije bio tako dobar kao H50.

Decko kome sam prodao svoj TRUE je isto tako bio skeptican prema H50, da bi ga na kraju i on uzeo....a bilo je dosta takve ekipe koju znam i koji su napravili istu stvar.

No ne zelim ici OT...spammat tu ili se prepucavat koji hladnjak bolje hladi (jer znam da ce prerasti ovo bas u takvu raspravu) pa smatraj da sam ti sve rekao, ostalo ti mogu na PM.

Najvaznije je da ne pricam kao neki napamet, nisam nista procitao u nekome casopisu pa sada tu pisem napamet....vec sam to imao kod kuce malo duze vremena.

I to bi bilo to..... Belji se

16 godina
neaktivan
Slike vašeg Hardvera

evo nesto sta sam dugo cekao :)

kutija kutija
moram priznat da je cooler predobar :) moram priznat da je cooler predobar :)
baza baza
blic zaboravio iskljucit :P blic zaboravio iskljucit :P
kako je velik :O kako je velik :O
SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
16 godina
neaktivan
Slike vašeg Hardvera

Jel moguce spojit logitech x230 (2.1) i logitech x530 (5.1) u 7.1?

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac.
16 godina
cuspajz kaže...

Ne, ali mozes kupiti spliter da ti rade zvucnici istovremeno, ali 7.1 dobiti neces

Bolje ispasti kreten nego iz aviona
17 godina
cuspajz kaže...

Moguce je, ali ti nece bit nekog povecanja zvuka... Isprobano vec :)

17 godina
neaktivan
Batista kaže...
cuspajz kaže...

Moguce je, ali ti nece bit nekog povecanja zvuka... Isprobano vec :)

Ja sam probao sa razdjelnikom, spoji sam kučno kino 5.1 od kompa 2.1 i slušalice.

ali ako jedno pojačaš drugo ti se smanji .

Pc snova: Ekstremna EVGA x2 i7 975 eed 12x corsair 2 gb 1866mhz 7x 5870 1gb 8x 2tb hdd
17 godina
neaktivan
Slike vašeg Hardvera

Sutra idem po novi komp pa cu onda staviti slike...jedva cekam!!

[a/
17 godina
ERROR1911 kaže...

B_O_J_A jel možeš postati slike da vidim kako to izgleda da znam kupiti. Ajd molim te Cool

Na kablu imas jednu bananu a na drugoj strani ti je ulaz za bananu i samo produzis kabal od zvucnika i to je to.Ako budes kupovao probaj da ti kontakti budu ovakvi pozlaceni jer sa njima dobijas bolji zvuk...

pozlaceni pozlaceni
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 13:57 (B_O_J_A).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori, Slike vaših mobilnih uređaja
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice