Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.973
|
čitano: 1.945.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
11 godina
neaktivan
Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori

Zekoslavko cestitam na trudu, samo da nisi CPU heatsink i fanove bojao... A i boja je ubi boze Ali dobro, o ukusima se ne raspravlja

Battlelog: D3lBoy-00
8 godina
neaktivan
Re: Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori
D3lBoy kaže...

Zekoslavko cestitam na trudu, samo da nisi CPU heatsink i fanove bojao... A i boja je ubi boze Ali dobro, o ukusima se ne raspravlja

Istina, o ukusima se ne raspravlja ali moram reći da je ovo užas. Izgleda ko neki kramp koji je stajao u šupi 20 godina  

Moje je također odvratno zato se ni neću tu ''hvaliti'' 

16 godina
neaktivan

GTX 970

Ma samo sam se igrao... htio sam samo dobiti flat boju, a jedino sam ove imao dovoljno :) Iako je uživo daleko ljepše i elegantnije... bit će toga još... ovo mi je konstantna zabava

Maybe you should stay with yo mama She could do your laundry and cook for you
15 godina
neaktivan

Zekoslavko tak cipele izgledaju nakon igranja tenisa 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina

Meni to izgleda super baš ovako kako je.

13 godina

Covik ima bar posebnu konfu, nema puno smeđih na bugu. Mozda ga kontaktira direktno Noctua/friday.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina

@zekoslavko

Ajde barem ti se sada neće toliko prašina vidjeti

Sve 5 ali mislim da si farbanjem hladnjaka smanjio disipaciju topline. Nebitno ali možda bolje da nisi njega farbao, ja bi recimo njega izostavio.

16 godina
neaktivan
Entropija kaže...

@zekoslavko

Ajde barem ti se sada neće toliko prašina vidjeti

Sve 5 ali mislim da si farbanjem hladnjaka smanjio disipaciju topline. Nebitno ali možda bolje da nisi njega farbao, ja bi recimo njega izostavio.

Samo je ofarban vanjski lim, sam hladnjak nisam dirao, upravo da mu ne smanjim performanse ;)

Maybe you should stay with yo mama She could do your laundry and cook for you
14 godina
siick_bubble_gumm kaže...

pozdrav ljudi

Mene osobno najviše smeta kod toga napajanja što su dva PCI-E konektora na istom kabelu,

a onda to ljudi tako spajaju u npr. kartice koje traže dva PCI-E konektora za napajanje i....

Kod EVGE G2, kao i kod Seasonic Prime Titanium imaš 4 kabela sa po jednim konektorom na kabelu

i fino spojiš jedan kabel za jedan konektor i...

Nastane malo gužva kad imaš za SLI kartice kao tvoje četiri kabela umjesto dva kako imaš ti, ali

sve ima svoje mane, a i prednosti "nažalost".

ps. svaka čast na napajanju majstore, a i na RAM memoriji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.8.2017 20:48 (Valentin17).
11 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
siick_bubble_gumm kaže...

pozdrav ljudi

Mene osobno najviše smeta kod toga napajanja što su dva PCI-E konektora na istom kabelu,

a onda to ljudi tako spajaju u npr. kartice koje traže dva PCI-E konektora za napajanje.

Kod EVGE G2, kao i kod Seasonic Prime Titanium imaš 4 kabela sa po jednim konektorom na kabelu

i fino spojiš jedan kabel za jedan konektor.

Nastane malo gužva kad imaš za SLI kartice kao tvoje četiri kabela umjesto dva kako imaš ti, ali

sve ima svoje mane, a i prednosti nažalost.

ps. svaka čast na napajanju majstore, a i na RAM memoriji.

Kužim te sve ali meni to ne smeta.

Sad kad sam fino vezicom spojio oba kabela fino izgleda. 

Pogotovo kad stavis TG ne vide se opće kabeli. 

Hvala! Danas sam uzeo novi ssd jer mi je stari pravio probleme.

Ono kad sma pisao u temi da mi komp zamrzne. Uzeo taj ssd 250 gb i 4tb prenosni hdd. :) 

Sad još samo okačiti monitor na zid :)

With every death, comes honor. With honor, redemption. -Hanzo
8 godina
protjeran

siick_bubble_gumm - prekrasan ti je ovaj stakleni stolic - mozes li ga iz vise kuteva fotografirati? Jel zivotinja dio njega ili si to sam ukrasio? Svidja mi se jako.

11 godina
odjavljen
Čitatelj kaže...

siick_bubble_gumm - prekrasan ti je ovaj stakleni stolic - mozes li ga iz vise kuteva fotografirati? Jel zivotinja dio njega ili si to sam ukrasio? Svidja mi se jako.

Hvala. 

To mi je stolić i vuk ujednom. Sve spojeno. 

Ali možeš odvrnuti to staklo gore. Budem jednom slikao. :) 

With every death, comes honor. With honor, redemption. -Hanzo
8 godina
protjeran

Ajde bas, svidja mi se, pasalo bi u moj kutak samo tako :)

10 godina
odjavljen

@mariolla79

doboro si ovo napravio sa napajanjem, trebaš Armor grafu stavit unutra ili ASUS Dual, također giga 1080ti je bjela

12 godina

To s napajanjem sam htio nesto napraviti jer crna njegova nalja se odljepljivala a nisam ju htio micat radi gare pa imao doma bijeli carbon pa reko naljepit cu samo njega..onda vidjeo heat sinkove i ajd napravit cu da bude ko oni...imao i ovog sivog metalik....i nastala ideja u 2 minute...1080ti mi je way tooo much....da armorica ili dualka bi sijele..jedino sto su mrvu slabija hladjenja nego na ovoj....da sam znao kad sam uzimao msi da cu slagat crno bijelo uzeo bih odma armor ili dual...dual.mi j lijepsa

razorblade
10 godina
odjavljen

Istina da, tvoja ima bolje hlađenje od bilo koje kartice.

15 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

onda vidjeo heat sinkove

Nije baš preporučljivo umatati ih u išta, pogotovo plastiku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2017 11:26 (chutac).
12 godina

Za sto pricas za heatsinkove ili napajanje...heatsinkovi na aurisu su sivo bijela kombinacija ukrasa tvornicki na ploci...ja sam samo na napajanje nalijepio foliju s prednje strane da dizajnom bude slicno kao na heatsinkovima od ploce....znam da se heatici nelijepe..bez brige

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2017 12:23 (mariolla79).
15 godina
neaktivan

Aha, razumio sam da si na heatsink zalijepio.

Isprike 

12 godina

Ma sve 5 lega.....steta b8 ista bilo ljepit kad je ploca lijepa sama po sebi...dao bog da me sluzi barem 3 godine ...bivsa gigina ploca je sluzila 5 i jos uvije radi..kucao na njoj phenom 965 be na 4.0 4 i pol godine

razorblade
13 godina

mariolla79  ovdje idu komentari, tamo će ti ga obrisati :D

Vidim da ga više ni nema. Ignorirajte ovo 

d4rkd3atH Prekrasna Logitech G kolekcija 

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2017 21:54 (CyberDemonVZ).
12 godina

d4rkd3atH

ovo kuciste bi mi leglo ko budali samar

razorblade
13 godina

matija656 jako lipo i uredno kolega.

p.s. Jel te LC ista bode u oci kraj tih Bequieta?

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
neaktivan
metallic kaže...

matija656 jako lipo i uredno kolega.

p.s. Jel te LC ista bode u oci kraj tih Bequieta?

kako je komp trenutno kraj zida i ispod stola sa lijeve strane, kako god ne vidim unutra pa ne smeta 

ali i da vidim unutra nebi me toliko diralo, jer sve dok je naljepnica crna na LC-u, ne bode me

jedino je dosta glasnije dok se pali komp, jer tih nekoliko sekundi dok matična ne pročita temperature se vrte na full brzini, pa je dosta glasnije od prijašnjih

baš me zanima kako će cura reagirat kad ga prvi put upalim ispred nje ili dok ga ona upali 

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 12:48 (matija656).
12 godina
matija656 kaže...

jedino je dosta glasnije dok se pali komp, jer tih nekoliko sekundi dok matična ne pročita temperature se vrte na full brzini, pa je dosta glasnije od prijašnjih

baš me zanima kako će curea reagirat kad ga prvi put upalim ispred nje ili dok ga ona upali 

hehe, kod mene se isto dogodi, prvo se čuje lagani šum kad se pali komp i onda odjednom sablasna tišina

žena me pitala - jel crklo nešto 

samo što sam ja uzeo 3x 120mm silent wings 3 od 1450 okretaja, pa se u idle vrte na nekih 400rpm i apsolutno se ništa ne čuje

još uz njih ide shadow rock lp na procesoru koji se u idle vrti na 270rpm, a pod loadom ne prelazi 700-800rpm te seaeonic prime koji ne pali vent

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 12:58 (picajzla0707).
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

hehe, kod mene se isto dogodi, prvo se čuje lagani šum kad se pali komp i onda odjednom sablasna tišina

žena me pitala - jel crklo nešto 

samo što sam ja uzeo 3x 120mm silent wings 3 od 1450 okretaja, pa se u idle vrte na nekih 400rpm i apsolutno se ništa ne čuje

još uz njih ide shadow rock lp na procesoru koji se u idle vrti na 270rpm, a pod loadom ne prelazi 700-800rpm te seaeonic prime koji ne pali vent

ja sam si gledao da uzmem neke veće ventilatore pošto mogu naprijed 140mm, posrećilo mi se sa mančom prošli tjedan, prodao sam stari laptop za 100 kn više nego li sam očekivao, pa me nije trebalo puno nagovarati da si uzmem neke bolje ventilatore

noiseblocker su mi odlični i lijepi ali skuplji, noctua ne dolazi u obzir zbog boje, tako da jedino što je ostalo od boljih ventilatora je SW3

montirani su na gumene nosače sa dužom stranom gume prema kučištu da nasjedaju na lim šro manje ili ne uopće, tako da sve što čujem od njih je strujanje zraka i ništa više 

ja bi volio jednom kupit si dark rock 3, najviše zbog toga jer je cijeli crni, ali za sad sam i  sa ovim lc-cc-120 i više nego zadovoljan

jedino bi možda mogao probati još spustiti idle vrtnju, da vidim koliko to sve može bit još tiše, jer trenutno mi je na idle ventilatori i cooler na 750 rpm

EDIT:

sad baš malo gledam narudžbu, oni su meni poslali krivi 120mm ventilator 

naručio sam normalni, u opisu proizvoda i na ponudi piše max 1450 rpm za njega, a oni meni poslali 120mm high speed ventilator koji se vrti na 2200 rpm...

bem ih blesave, zato se toliko i čuje kad restartam komp..
a dobro, nema veze, kako god su kontrolirani temperaturom i ne idu na full rpm, max je cca 1400 rpm za 120mm i kojih cca 1250 za 140mm

bilo bi ljepše da je 120mm normalni a ne high speed, ali mi se neda sad zahebavati sa vračanjem i slanjem proizvoda nazad njima na zamjenu

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 14:32 (matija656).
12 godina
matija656 kaže...

ja sam si gledao da uzmem neke veće ventilatore pošto mogu naprijed 140mm

EDIT:

sad baš malo gledam narudžbu, oni su meni poslali krivi 120mm ventilator 

jbga, moj fractal je malo stariji i njega idu 140mm samo s gornje strane, sprijeda i straga isključivo 120mm

mogao sam uzeti arc midi umjesto mini i veličinom nije velika razlika, pa bi svi ventovi bili 140mm no ovo sam uhvatio za cijenu od 500 kuna u nekoj bjelovarskoj trgovini dok su svugdje drugdje bili dosta skuplji, a midi puno skuplji

znači zeznuli su te, nije toliko strašno no problemčić je baš idle stanje jer ti umjesto 400rpm vrti na 700rpm, što se kod mene preko matične digne tek kad upalim neku igru

ja sam se nadao da će se ovi moji vrtjeti na idle oko 250rpm kao i ovaj shadow wings na hladnjaku za proc, no eto ništa od toga

EDIT:

ako već gledaš na hladnjak od be quieta, za tvoj proc i matičnu bi daleko bolje rješenje bio dark rock tf - link 

nije skoro ništa slabiji od tower verzije, ali ti zato dva velika 135mm venta pušu po cijeloj matičnoj, što je baš za rajzena dobro jer se vrmovi, pogotovo na giga matičnima griju ko blesavi kad ocneš proc

tako ubiješ dvije muhe jednim udarcem i ne moraš se razmišljati kako na vrm uglaviti one zujalice od 40mm ili se zajebavati sa sličnim glupostima

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 14:09 (picajzla0707).
15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

jbga, moj fractal je malo stariji i njega idu 140mm samo s gornje strane, sprijeda i straga isključivo 120mm

mogao sam uzeti arc midi umjesto mini i veličinom nije velika razlika, pa bi svi ventovi bili 140mm no ovo sam uhvatio za cijenu od 500 kuna u nekoj bjelovarskoj trgovini dok su svugdje drugdje bili dosta skuplji, a midi puno skuplji

znači zeznuli su te, nije toliko strašno no problemčić je baš idle stanje jer ti umjesto 400rpm vrti na 700rpm, što se kod mene preko matične digne tek kad upalim neku igru

ja sam se nadao da će se ovi moji vrtjeti na idle oko 250rpm kao i ovaj shadow wings na hladnjaku za proc, no eto ništa od toga

ma baš sam sad gledao, nemaju na web stranici dobar opis proizvoda...

stoji im u opisu da je max 1450 rpm, a dok ideš gledat po serijskom broju proizvoda koji im stoji na stranici,  na be! quiet stranici, baca na high speed model...

tako da imaju krivi opis proizvoda na stranici, a nisam to do sad skužio...

kako god, nije to neki problem, kontroliran je po temperaturi koliko se okreće, a i na 750rpm je samo blagi šum za čuti (trenutno se svi vrte na 750 rpm, cooler isto tako na 750 rpm)

jedino što ne mogu ić na niže od 700 rpm-a jer se ventilator gasi i ne radi

jbg bilo bi bolje da je 1450 rpm verzija da kućište ne buči dok se komp pali, ali ajde tih par sekundi si mogu pregrmit nekako 

12 godina
matija656 kaže...

jbg bilo bi bolje da je 1450 rpm verzija da kućište ne buči dok se komp pali, ali ajde tih par sekundi si mogu pregrmit nekako 

ma nije strašan problem jer su ventovi sami po sebi tihi, tvojih 700rpm i mojih 400rpm na idle se uopće ne čuje

čak do nekih soma okretaja ili čak i malo više ih nemereš čuti dok ne nasloniš glavu na kućište

ono zašto sam se ja nadao da će u idle biti još niži rpm - kao je ovaj shadow wings na cpu hladnjaku koji se vrti na cca 270rpm, je da vuku manje prašine jer tako rjeđe moram čistiti prednji filter 

jegiba kad sam lijen 

šteta što asus u fan xpertu s kojim se koristim za napraviti krivulju vrtnje nema opcije fan stop u idle kao što imaju moderne grafe do određene temperature

15 godina
neaktivan
Ja svoje ne planiram držati na manje od 700 rpm, neka zrak cirkulira unutar kućišta, kako god ih ne čujem na tim obrtajima, tj samo malo šum zbog kretnje zraka kroz filtere
Idealno bi bilo ako bi mi trgovina htjela zamjeniti ovaj high speed za normalnu verziju, jer 120 mi kako god ide straga za izbacivanje zraka van, a tamo stvarno nemam potrebu da imam 2200rpm ventilator
Probat ću ih kontaktirati pa vidit što će reć, ali neću si položiti puno nade u to, jer su imali samo te dvije verzije u ponudi, tj high speed verzije...
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice