Da nadodam, imam problema i sa starim, koji pusi, i pusi u kuci. Umjesto da bude sretan sto mu je sin nepusac, roba mi uvijek smrdi po dimu, pa cak i ona cista, taj dim se uvuce svugdje, pusi i u kuhinji i tako dalje.
Moji roditelji su srećom prestali pušiti u kući kad se ispostavilo da sam alergičan na sve i svašta (alergijski rinitis), išao sam čak i par godina na hiposenzibilizaciju (injekcija jednom tjedno, ako se dobro sjećam) na kućnu prašinu/grinje. Pa ako imaš kakvih dišnih problema, otiđi kod doktora - možda pomogne ako se vratiš doma s liječničkim nalazom.
Ako ne, onda imaš problema. Jesi probao razgovarati s njim?
Od malo dima ti vjerojatno neće biti ništa. Međutim problem nastaje kad razviješ preosjetljivost na cigaretni dim - meni recimo i od relativno male količine dima može prokrvariti sluznica nosa, ako ću koji sat boraviti u zadimljenom prostoru sljedeća 3-4 dana ću osjećati posljedice toga (u vidu natečene sluznice nosa, osjećaja pečenja, grebanja). Meni je zapravo to i gora stvar od potencijalne dugoročne štete za zdravlje, jer je ovo akutna reakcija i to reakcija koju zaista osjetim. Baš me zanima kako bi se pušači osjećali da ja njima gurnem brusni papir u nos. Ali naravno, ja to ne bih nikad napravio. Ali isto od pušača ne mogu očekivati. Oni imaju svoja "prava".