Pušite li?

poruka: 1.371
|
čitano: 279.557
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Da li pušite?
Dragon23288 kaže...

Da nadodam, imam problema i sa starim, koji pusi, i pusi u kuci. Umjesto da bude sretan sto mu je sin nepusac, roba mi uvijek smrdi po dimu, pa cak i ona cista, taj dim se uvuce svugdje, pusi i u kuhinji i tako dalje.

Moji roditelji su srećom prestali pušiti u kući kad se ispostavilo da sam alergičan na sve i svašta (alergijski rinitis), išao sam čak i par godina na hiposenzibilizaciju (injekcija jednom tjedno, ako se dobro sjećam) na kućnu prašinu/grinje. Pa ako imaš kakvih dišnih problema, otiđi kod doktora - možda pomogne ako se vratiš doma s liječničkim nalazom. {#}

Ako ne, onda imaš problema. Jesi probao razgovarati s njim?

Dragon23288 kaže...
Pitam se samo koliko je opasno pasivno pusenje i koliko imam ja stete od toga..

Od malo dima ti vjerojatno neće biti ništa. Međutim problem nastaje kad razviješ preosjetljivost na cigaretni dim - meni recimo i od relativno male količine dima može prokrvariti sluznica nosa, ako ću koji sat boraviti u zadimljenom prostoru sljedeća 3-4 dana ću osjećati posljedice toga (u vidu natečene sluznice nosa, osjećaja pečenja, grebanja). Meni je zapravo to i  gora stvar od potencijalne dugoročne štete za zdravlje, jer je ovo akutna reakcija i to reakcija koju zaista osjetim. Baš me zanima kako bi se pušači osjećali da ja njima gurnem brusni papir u nos. Ali naravno, ja to ne bih nikad napravio. Ali isto od pušača ne mogu očekivati. Oni imaju svoja "prava".

15 godina
neaktivan
Da li pušite?

Nije pomoglo da se vratim sa lječničkim nalazom - imam veliku alergiju na duhan. Ne manifestira se uvijek, ali ponekad u bolje zadimljenim prostorima dobijem crvenilo na licu, suzne oci, otezano disanje. Kod kuce se nije manifestiralo, koliko ja znam.

Odustao sam od razgovora s njim. Vjerovatno znate kako je kada pusaci krenu racionalizirati pusacko - nepusacki odnos..

Navedeni simptomi me podsjecaju na moje simptome ako sam predugo u zadimljenom prostoru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 14:12 (Dragon23288).
17 godina
moderator
Dragon23288 kaže...

Nije pomoglo da se vratim sa lječničkim nalazom - imam veliku alergiju na duhan. Ne manifestira se uvijek, ali ponekad u bolje zadimljenim prostorima dobijem crvenilo na licu, suzne oci, otezano disanje. Kod kuce se nije manifestiralo, koliko ja znam.

Odustao sam od razgovora s njim. Vjerovatno znate kako je kada pusaci krenu racionalizirati pusacko - nepusacki odnos..

Ne znam koliko si sad star. Očito je jedino što ti preostaje nadati se da upišeš fakultet u drugom gradu ili da, kad nađeš posao, da se odseliš. Neki ljudi su zbilja totalno bezobzirni i bezosjećajni.

16 godina
Da li pušite?

Ja imam 14 god i pusim vec 2 god.. a kupujem od dzeparca sto mi stari da za pojest i popit u skoli...  {#}

Softwer
17 godina
moderator
Softwer kaže...

Ja imam 14 god i pusim vec 2 god.. a kupujem od dzeparca sto mi stari da za pojest i popit u skoli... {#}

Ti ćeš bit pravi faker kad odrasteš, a? {#} Ajde podijeli s nama zašto to radiš. Ako hoćeš izgledati starije, počni se brijati svaki dan. {#}

15 godina
neaktivan
Da li pušite?

Mislite da je od takvog roditelja za ocekivati da podrzi dijete u studiranju? 

Sam nazalost nisam uspio to financirati, no uskoro se selim svakako a sto se tice obrazovanja odabrao sam certifikaciju na Američkom koleđu za sportsku medicinu - nije kao faks ali ipak vrijedi i prepoznato je svugdje. Inace, imam 24 godine.

A sta reci, njegov izbor, ja da sam otac i pusim moje dijete ne bi to nikada dozivilo. Necu ni spominjati da i kada udari kriza, i dalje se trosi 600 kn mjesecno na cigare..ima pusenje puno vise negativnih stvari nego sami cin pusenja i trovanja samog sebe - mislim da se ovo sto ja spominjem moze dosta cesto cuti među nepusacima koji zive sa pusacima.

Necu ni spominjati frendove koji nece na kavu ili izlazak subotom navecer ako nemaju cigara..jednostavno se covjek zapita - are you really that stupid

16 godina
mbaksa kaže...
Softwer kaže...

Ja imam 14 god i pusim vec 2 god.. a kupujem od dzeparca sto mi stari da za pojest i popit u skoli...  {#}

Ti ćeš bit pravi faker kad odrasteš, a? {#} Ajde podijeli s nama zašto to radiš. Ako hoćeš izgledati starije, počni se brijati svaki dan. {#}

Sto se tice brijanja vec se brijem,ali ne svaki dan haha... jer dlake rastu kao lude,a pusim jer sam jednom probao s drustvom i od tad pusim... hhaha{#}

Softwer
13 godina
Softwer kaže...

Ja imam 14 god i pusim vec 2 god.. a kupujem od dzeparca sto mi stari da za pojest i popit u skoli... {#}

.

15 godina
neaktivan
Don Salvatore kaže...

Ja NE, ali draga DA.

Užas , koliko borbe protiv toga , pa sam uspio izboriti da ne puši dok je samnom.

Al naravno , smeta mi što uopće puši , nego eto njih par prijateljica stalno puše zajedno , kupuju cigare zajedno i te njihove gluparije pa moram trpit nekad.

Jbg.valjda će skužit jednom , svaki dan joj namjerno to nabijam na nos da se zamisli jednom.

@Softwer-Bravo , pohvali se , umjesto da jedeš glumiš nekog ovisnika i facu

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
neaktivan
Softwer kaže...

ma koji si ti frajer e mora da si glavna faca u skoli i da sve curice skacu oko tebe e....mislim ono,nije ti to za pohvalu {#}...i ja imam 14 godina i proslo ljeto sam mislio da je to kul i pusio sam s frendovima tu i tamo (cigarete) a sad vidim da je glupo i besmisleno pogotovo u tim godinama i zivciraju me takvi ko ti kaj puse jer misle da je cOOl jbt djeca ste radje igrajte igrice i nadjite zanimaciju hebote -.-

vatefak is going on :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 15:13 (bancic123).
15 godina
neaktivan
Da li pušite?

I što je najgore , usporavate razvoj baš kada najviše rastete , a kad vam to netko kaže to uzmete s dozom humora , kao jel ovaj poludio :O

Neznam kako kod vas ostalih muških , ali ja sam ogorčen što ovoliko cura puši , pa to nije normalno.Od mojih 11 cura u razredu 8 puši.I onda kad kažu da stanje nije zabrinjavajuće bi im najradije plesku opalio.

Naravno , ne moram navoditi da ne pušim i da mrzim cigare i sve vezano za njih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 15:29 (explorer 4).
17 godina
moderator
explorer 4 kaže...

I što je najgore , usporavate razvoj baš kada najviše rastete , a kad vam to netko kaže to uzmete s dozom humora , kao jel ovaj poludio :O

Neznam kako kod vas ostalih muških , ali ja sam ogorčen što ovoliko cura puši , pa to nije normalno.Od mojih 11 cura u razredu 8 puši.I onda kad kažu da stanje nije zabrinjavajuće bi im najradije plesku opalio.

Ženski spol je dugo vremena bio podtlačen pa se na taj (pogrešan) način emancipiraju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.2.2012 15:32 (mbaksa).
15 godina
Da li pušite?

pusim samo kad ja i frendovi napravimo dobar rostilj po ljetu...to mi je gust tad zapalit poslije dobre zderancije...ovako preko godine nista

16 godina
neaktivan
Da li pušite?

Meni kada sam u zadimljenoj prostoriji suze oči i nos me "svrbi"

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
17 godina
moderator
cuspajz kaže...

Meni kada sam u zadimljenoj prostoriji suze oči i nos me "svrbi"

A pušači misle da mi negodujemo samo radi negodovanja! Da imamo što prigovarati.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ženski spol je dugo vremena bio podtlačen pa se na taj (pogrešan) način emancipiraju.

Potpis meštre ;)

16 godina
neaktivan
Da li pušite?

U zadimljenoj i loše razračenoj prostproiji sve svrbe oći, svima je loše, pušačima i nepušaćima i u takvim prostorima se nebi trebalo ni pušiti, što zbog sebe što zbog ostalih, svima stvaraš osjećaj nelagode.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
13 godina
protjeran
Da li pušite?

nije lose jedino onima koji uz pljugu cugaju vopi ili votku itd...

njima nista ne smeta. {#}

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
17 godina
neaktivan
Softwer kaže...

bancic123 kaže...

ma koji si ti frajer e mora da si glavna faca u skoli i da sve curice skacu oko tebe e....mislim ono,nije ti to za pohvalu {#}...i ja imam 14 godina i proslo ljeto sam mislio da je to kul i pusio sam s frendovima tu i tamo (cigarete) a sad vidim da je glupo i besmisleno pogotovo u tim godinama i zivciraju me takvi ko ti kaj puse jer misle da je cOOl jbt djeca ste radje igrajte igrice i nadjite zanimaciju hebote -.-

Kakve su ovo gluposti, mislim kako uopće vi dođete na zaključak da počnete pušiti tako mladi, doslovno djeca, i samo si upropaštavate zdravlje i usporavate pubertetski razvoj. Zašto ljudi uopće dopuste takvoj djeci da kupuju cigarete, zar teta na kiosku uopće ne pogleda kome prodaje taj gluupi proizvod?

13 godina
protjeran
SOS kaže...

......... zar teta na kiosku uopće ne pogleda kome prodaje taj gluupi proizvod?

ti nisi nikad vidio dlakave cetrnaestogodisnjake ?

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
15 godina
neaktivan
Da li pušite?

Imam 19 godina i nepušać sam ali sam imao dosta zdravstvenih problema zbog starog koji je dero i po 3 kutije dnevno a ja sam ta sranja konstantno udiso,a nisam ni imo svoju sobu da sam mogo otić u nju,tako da svi vi koji pušite u blizini svoga djeteta zapitajte se prije nego što opet to napravite,ja imam sreće pa više ne živim sa starim koji je uz to bio i alkoholičar.

16 godina
Da li pušite?

Super su mjerila kad je pusenje kul a bavljenje sportom ne xD...

14 godina
neaktivan
SOS kaže...
Softwer kaže...

bancic123 kaže...

Kakve su ovo gluposti, mislim kako uopće vi dođete na zaključak da počnete pušiti tako mladi, doslovno djeca, i samo si upropaštavate zdravlje i usporavate pubertetski razvoj. Zašto ljudi uopće dopuste takvoj djeci da kupuju cigarete, zar teta na kiosku uopće ne pogleda kome prodaje taj gluupi proizvod?

boli tetu na kiosku qrac kolko decko ima godina jedan moj frend je visok 1.55 pa mu proda svaki put a ktom mu jos i starce pozna i nist im ne kaze :P

vatefak is going on :D
14 godina
dok ona ima od tog zaradu ce sutit. mislim stvarno odem na kiosk kupit bon i ispred mene decko (7 razred) kupuje duhana od vrijednosti 200kn. i to ga zenska na kiosku ne pita ni godine ni za koga to uzima nis. i jos joj na kiosk stoji naljepnica kako alkohol i duhan ne prodaju maloljetnicima
AMD u <3 Intel u C===3
16 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...
dok ona ima od tog zaradu ce sutit. mislim stvarno odem na kiosk kupit bon i ispred mene decko (7 razred) kupuje duhana od vrijednosti 200kn. i to ga zenska na kiosku ne pita ni godine ni za koga to uzima nis. i jos joj na kiosk stoji naljepnica kako alkohol i duhan ne prodaju maloljetnicima

Na svakom kiosku to zakonski mora stajat. Ako ih inspekcija uhvati - kazna, ako ne - nikom ništa. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Problem u RH je što ima već toliki broj pušača da su zapravo oni u povlaštenom položaju, a ne mi nepušači. Dobro ja možda nisam kompetentan jer zapalim tu i tamo čisto iz užitka, ali ono što želim reći je to da ne mogu i neću shvatiti one koji kažu kako im smetaju pušači i zadimljeni prostori, a danas falabogu barem ima finih mjesta i kafića za izaći gdje nema cigaretnog dima. U drugu ruku, nitko ne sili nepušače da ulaze u prostore pušača, već ako im to smeta neka po ljeti sjednu vani, gdje se isto tako puši ali to je već javna površina, osim ako nije terasa u vlasništvu objekta, a po zimi mogu potražiti prostore u kojima se ne puši. Simple as that. Samo još želim nadodati dežurnim dušebrižnicima, kojih vidim ima, da su i pušači ljudi kao i vi, te sa se u skladu sa pravilima o pušenju trebaju pridržavati i jedna i druga strana, a svi oni ostali koji gledaju samo svoju guzicu su ili neodgojeni ili intelektualno zaostali.
heilige
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 12:18 (Xash).
17 godina
moderator
Xash kaže...
ali ono što želim reći je to da ne mogu i neću shvatiti one koji kažu kako im smetaju pušači i zadimljeni prostori, a danas falabogu barem ima finih mjesta i kafića za izaći gdje nema cigaretnog dima.

Nabroji takve kafiće.

Također, objasni kako izaći van u takve kafiće ako imaš prijatelje koji puše i koji se ne daju tamo. {#} Segregacija društva je LOŠA stvar, stoga bi pušenje jednostavno trebalo biti zabranjeno u svim javnim prostorima i nema problema.

Xash kaže...
U drugu ruku, nitko ne sili nepušače da ulaze u prostore pušača

U pušačke klubove neću zalaziti. S druge strane kafići su JAVNI prostori - otkud pušačima pravo da nepušače tjeraju van iz JAVNIH prostora?

Xash kaže...
nitko ne sili nepušače da ulaze u prostore pušača, već ako im to smeta neka po ljeti sjednu vani

A po zimi?

Osim toga, zanimljiv je taj tvoj komentar - po zimi pušači dime unutra, po ljeti vani, pa neka se nepušači po ljeti kuhaju u neklimatiziranim kafićima, zar ne? Zar to nije - podlo?

14 godina
neaktivan
Nemam ja tebi šta nabrajati kafiće, osim toga i sam bi ih trebao znati kada si tako veliki borac za prava nepušača. Ne, nemoj citirati samo one dijelove koji se tebi sviđaju pritom izvrčući moje riječi, nisi fora. Ako već imaš frendove koji puše ne vidim razloga da se malo ne solidariziraju sa tobom, mislim da bi ih mogao lijepo zamoliti da ne puše u tvome prisustvu, a opet s druge strane ako ti to toliko smeta nemoj imati prijatelje pušače, ne? Također, od kud tebi da nepušače netko tjera iz prostora za pušače? Ako je u prostoru naznačeno da je dozvoljeno pušenje nitko tebe me tjera da uđeš ili ne, tvoj osobni izbor, isto kao što je tvoj izbor da pušiš ili ne. Što se tiče ovog ljetno-zimskog pušenja opet krivo tumačiš moje riječi, pa ubuduće pročitaj do kraja cijeli upis.
heilige
17 godina
moderator
Xash kaže...
Nemam ja tebi šta nabrajati kafiće

Tako je - nemaš mi šta nabrajati, kad ih gotovo i nema! {#}

Xash kaže...
Ako već imaš frendove koji puše ne vidim razloga da se malo ne solidariziraju sa tobom, mislim da bi ih mogao lijepo zamoliti da ne puše u tvome prisustvu, a opet s druge strane ako ti to toliko smeta nemoj imati prijatelje pušače, ne?

Znači, zalažeš se za segregaciju društva, a? Tako kao što su nekad crnci morali piti iz drugih slavina, kao što su se morali voziti u drugom dijelu autobusa, tako bi ti sad dijelio društvo na pušače i nepušače, i to u stilu - pušači mogu ići svuda, a nepušači nek ostanu doma. Svaka čast.

Xash kaže...
Također, od kud tebi da nepušače netko tjera iz prostora za pušače?

Cigaretnim dimom tjeraš nepušače iz prostora, jer time boravak u tom prostoru nepušačima činiš neugodnim.

Xash kaže...
Ako je u prostoru naznačeno da je dozvoljeno pušenje nitko tebe me tjera da uđeš ili ne

Stvar je u tome da je pušenje dozvoljeno tamo gdje ne bi trebalo biti. JAVNI prostor je namijenjen svim ljudima, a ne samo pušačima.

Xash kaže...
Što se tiče ovog ljetno-zimskog pušenja opet krivo tumačiš moje riječi, pa ubuduće pročitaj do kraja cijeli upis.

Tvoje riječi su ispravno protumačene, ako smatraš da nije tako, onda pokušaj drugim riječima objasniti svoj stav i objasni gdje bi nepušači trebali biti zimi.

15 godina
Da li pušite?

Ostavio sam se duhana tako da sebi svaku većer prije spavanja smotam mali smotuljak od pola cigarete i malo marihuane - neznam jeli se to smije napisat na forumu, saznat ću uskoro. Budite blagi :)

http://www.youtube.com/watch?v=vV8IAOojoAA&feature=endscreen&NR=1
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 14:23 (KIKI3ooo).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice