Umrežavanje u zgradi

poruka: 4
|
čitano: 1.892
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Umrežavanje u zgradi

Pozdrav živim u zgradi  i htio bi se s 3 prijatelja povezat e sad nas zanima šta nam treba  za povezivanje po mogucnosti bežično .. Ja živim na 7 katu prijatelj#1 na 3. prijatelj#2 na 5 al druga zgrad(spojene su)  dali postoji bezicno ili moramo žično?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Umrežavanje u zgradi
n00b1 kaže...

Pozdrav živim u zgradi  i htio bi se s 3 prijatelja povezat e sad nas zanima šta nam treba  za povezivanje po mogucnosti bežično .. Ja živim na 7 katu prijatelj#1 na 3. prijatelj#2 na 5 al druga zgrad(spojene su)  dali postoji bezicno ili moramo žično?

- to nitko ne može znati, osim tebe kad probaš. Teoretski radi, u praski pitanje je smetnji, zid-armatura + ostali wlanovi (kanali, jači signal). Uz to pad signala (smetnje/slabljenje) možda loš ping za igru i sl. Zato je žica zakon.

- wlan prosječno može 100-300m (kad se poravna zviježđe i par metara dalje) dok u zgradi to može biti do prvog nosivog zida i veći je problem deka-kat nego vanjski zid. Tako se može desiti da sa susjedne zgrade radi dok iz iste ne..

- ali kako bi se spojio žicom? (mada sam povezao pola kvarta u neka davna vremena.. to se inače ne smije + fizički problem). Tako da je wlan jedino praktično rješenje..

naravno, posotji i internet, ako imate sva trojica, tad ste već umreženi.. skype, teamviewer, himachi, vpn, portforward i google...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Aha ,a šta bi mi trebalo sve switch nekakav kad bi išao na wlan umrežavanje? što se tiče kablom nemamo volje baš vuć kabal preko cijele zgrade jer smo na suprotnim stranama...internet imamo ,ali ne znam dali mozemo igrat preko tipa hamachia neke igre koje nisu original? tipa fifu 14 da svi imamo skinutu i da se prek hamacia umrezimo mozemo igrat?

16 godina
n00b1 kaže...

Aha ,a šta bi mi trebalo sve switch nekakav kad bi išao na wlan umrežavanje? što se tiče kablom nemamo volje baš vuć kabal preko cijele zgrade jer smo na suprotnim stranama...internet imamo ,ali ne znam dali mozemo igrat preko tipa hamachia neke igre koje nisu original? tipa fifu 14 da svi imamo skinutu i da se prek hamacia umrezimo mozemo igrat?

-kao napravite sovoju mrežu (hamachi je samo primjer) tad imaš LAN. Ako mreža podržava lan game, tad je sporedno dali je origigi i dali ste fizički u mreži ili ternet. LAN-WAN-WLAN.. sve to je mreža. (dok piratski serveri mogu biti problem..). Postoje i rizici, postoji razlika u opremi (ADSL-modem, podešavanje), ali sve se to da srediti.

-ako možete napraviti svoju mrežu (kad bi signal wlana bio dovoljan ili da je lako postaviti kabel), to je vrlo zgodno, ima par prednosti.

-nekakav switch? Switch je samo 'hrpa utičnica' (razvodnik), aktivna oprema (glavni) je router koji ugl ima dhcp, wlan itd. obično ima switch s 4 porta i WAN port (važno). Modem je isto to ali za ADSL tj tel liniju (ili cable..). Soft u uređaju je bitan, ISPova oprema je ograničena/zaključana, zato je zgodno kupiti router, probati. Switch je samo stvar količine portova (i ponekad duljine mrežnog kabla).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice