Spajanje utp kabla i uticnice

poruka: 8
|
čitano: 12.780
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Spajanje utp kabla i uticnice
Pozdrav, imam jedno pitanje
Dakle mislio sam u jednu sobu stavit utp uticnicu i isto tako u drugu sobu jos jednu utp uticnicu. Te dvije uticnice bi bile povezane utp kablom.
E sad ako nakon toga u jednu uticnicu ustekam utp kabel a drugu stranu kabla u ruter, ocu imat u onoj drugoj sobi internetsku vezu?hvala!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2020 18:04 (lukah).

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Spajanje utp kabla i uticnice

Ako sve spojiš dobro (utičnica) - boje, raspored (B), da imat ćeš internet. Dobro paziti na raspored jer nerijetko na utičnicama bude neki divlji raspored a ne normalni (narančasto-bijela, narančasta...).

16 godina
neaktivan
lukah kaže...
Pozdrav, imam jedno pitanje
Dakle mislio sam u jednu sobu stavit utp uticnicu i isto tako u drugu sobu jos jednu utp uticnicu. Te dvije uticnice bi bile povezane utp kablom.
E sad ako nakon toga u jednu uticnicu ustekam utp kabel a drugu stranu kabla u ruter, ocu imat u onoj drugoj sobi internetsku vezu?hvala!

tako dugo dok je svaka utičnica spojena na dolazni kabel (iz rutera) - da. dakle, prvo iz rutera u zid pa na obje utičnice (uzajamno prebrikane). iako, ako ih na računala spojiš istodobno (a iz rutera povučeš samo jedan kebel do zida), dijelit ćeš propusnost. idealno bi bilo svaki od 4 (ili dva, koliko ti treba) izlaza iz rutera kroz zid spojiti na posebnu utičnicu. štemanje, bužir, spajanje, gips, gletanje, farbanje ... hojla! tako se kalio čelik. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
16 godina
odjavljen
Da, tako se u pravilu i radi čak i kad imaš veliki ormar, kabeli se terminiraju na panel (što je u biti niz utičnica na nosaču), a onda se s kratkim kabelom prespaja na switch.

Bitno je jedino obe utičnice kripmati po istom standardu, obično imaš oznake po bojama A/B. Neki preferiraju A, neki B, ali je bitno da se isti koristi.
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
11 godina
neaktivan
Pozdrav, hvala na odgovorima.
Spojio sam po B schemi i nejde, ne radi. Mozda nesto krivo radim

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Jesi obe strane spojio po B standardu? Da li je kabel ispravan, da li su patch kabeli od routera do utičnice i od utičnice do krajnjeg uređaja ispravni?
Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
11 godina
neaktivan
Hvala, sve radi sad.
Nisam stavio poklopac na to gore pa onda nije radilo. Sad je oke

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, poklopac ima ujedno ulogu i alata za krimpanje - ima na sebi plastične izbočine koje gurnu žicu dublje u utor gdje su kontakti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice