Router sa IPTV

poruka: 11
|
čitano: 10.324
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Router sa IPTV

Zanima me dali na routeru kada ima 2 lan i 2 IPTV dali se moze spojiti na net ako se koristi IPTV na googlu neki govore da radi brzinom IPTV, a neki govore da neradi i jos me zanima dali IPTV radi na Linksys WRT160NL

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Router sa IPTV

kratko i jasno, NE!

IPTV port je za IPTV, internet/ethernet je za ethernetBelji se

A da ubacim svoj Hard Disk u tvoju Matičnu Ploću, te da se odmah bacimo na Plug and Play!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Router sa IPTV

Ja imam Zyxel 660HW-T3 , isto ima 2 ethernet i 2 iptv ulaza, kada sam htio spojiti 3. komp rekli su mi da mi treba switch. To je bilo prije par godina, prije par dana mi se router zblesirao pa sam ga morao resetirati, ali nisam znao namijestiti bridge mode preko switcha, pa sam sva 3 kompa direktno u router spojio, jedan na iptv port, i gle čuda... sve radi.

Grow old or die trying.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Router sa IPTV

Meni na mtelu ne radi. 2 net 2 iptv. Sto je najsmjesnije/najtuznije (kako ko na to gleda) ja to nisam znao vec sam pokusao podesiti jos jedan AP i kako mi je rouer bio iza monitora ubadao sam kabel napamet ne znajuci da ima veze u kojem je portu. Da skratim 2 dana sam podesavao AP skidajuci sve sa nebese i mtelu i tp-linku i prodavnici gdje sam kupio AP. Promijenio 3 uredjaja nekoliko kabela, zvao tehnicku podrsku ne znam ni ja koliko puta nikako da shvatim u cemu je problem. Sve dok mi nije pukao film i izgalamio se na curu u tehnickoj podrsci i ona mi dala nekog admina koji se slatko ismijao kad je cuo u cemu je problem ;)

Naravno sve proradilo za par sec ;)

Samo da napomenem IPTV u tom momentu nije uopste bio ni u najavi i ni na kraj mi pameti da je mtel nesto uradio unaprijed a i meni nije bas prvi put da to radim ;)

:)
16 godina
Router sa IPTV

Da li netko zna da li bi išlo da u switch ukopčam iptv ?

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Router sa IPTV

Imam Optimin TP Linkov ruter sa dva lan porta i dva iptv i kako da sad otkljucam treci port taj iptv.

Zvao sam Optimu i kazu mi da nisu imali takvih slucajeva jer to korisnici sami otkljucavaju te da oni nisu obuceni za to.

Sad sta da radim ?

16 godina
dasan kaže...

Imam Optimin TP Linkov ruter sa dva lan porta i dva iptv i kako da sad otkljucam treci port taj iptv.

Zvao sam Optimu i kazu mi da nisu imali takvih slucajeva jer to korisnici sami otkljucavaju te da oni nisu obuceni za to.

Sad sta da radim ?

-prilagodi želje prema mogućnostima ili uzmi još jednu liniju.

podvučeni dio je nemoguć tj nešto za HOF listu, LOLek i bolek.. kakve likove puštaju ne telefon, ali ima i istine u odgovoru (ni jedan) ISP ne mijenja te postavke prema željama korisnika. Razlika je samo dali je 'tcomovski' podijeljeno da 2+2 ili 'normalan' lan-router kojem je svejedno koji port. Osnovni problem je brzina (stvarna) koju mogu isporučiti, vjerojatno je u pitanju optika ali tad je i drugačija oprema.. svejdno odgovor je za arhivu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Ne razumijem zasto bi placao jos jednu liniju ako imam mogucnosti koristiti i na ovoj,zar nebi bilo lakse ili jednostavnije traziti od njih novi ruter sa 3,4 lan porta ? Gotovo nikad sva 3 pc-a ne koriste istovremeno internet ali opet svako malo prebacivati kablove u ruteru je malo suludo.Odgovor je i mene zacudio kakav je ruter neznam normalan ili tcomovski.

17 godina
neaktivan
dasan kaže...

Sad sta da radim ?

Evo tu imaš kako se radi za TP Link TD-W8901g od Optime.

11 godina
neaktivan

-"Interface setup-LAN" - tu stavite kvačicu na port 3 i 4 ako vam trebaju oba

-"Advanced setup - VLAN -Assign VLAN PVID for each Interface" i stavite Ethernet Port #3" na 1 (inaće je na 2) isto i za port #4
n
-"Advanced setup - VLAN - Define VLAN Group" "VLAN Index" je odabran 1, pod Ethernet označite port 3. Pa pod "VLAN Index" oznaćite 2 i onda pod Ethernet skinite kvačicu sa porta 3

Napomena: između svakog postupka idete sa SAVE, na kraju "Maintenance - SysRestart - Current Settings" RESTART

i to je to, sve radi...

Prenosim sa foruma,sve uradio i nista opet isto na 3cem pcu ne radi net...samo me jos buni ova zadnja stavka kad oznacim vlan index 2 trebam skiniti kvacicu sa porta 3 a da li i sa 4 koji je oznacen ? (ja sam ga odnznacio)

Zaboravio sam napomeniti da kad sam tek upalio drugi pc net je radio minut i onda nestao....inace na njemu je win xp a na druga dva 7 i 8.

Danas sam uspio nekako isao sam sve ispocetka sto je bilo malo teze jer sam vec promjenio postavke jucer,ali uglavnom treba lupiti save nakon svake promjene tipa vlan index oznacita 2 pa save..

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 19:12 (dasan).
11 godina
neaktivan

Danas upalim PC i nema uopce interneta...pa sam rucno isao na ipv4 i upisao ip adresu na komp samo sam im promjenio zadnju znamke na svakom tipa prvom 55,54 drugom,53...subnet i zadani pristup je ostao isti

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice