Pravo na priključak?

poruka: 4
|
čitano: 1.088
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pravo na priključak?

Pozdrav narode, imam jednu situaciju pa eto ako ima itko da ima iskustva sa sličnim problemom.

Znači ovako istiće mi ugovor sa iskonom, te namjeravam preći na bNet optiku.

E sad problem je sljedeći stanujem u kući koja je podjeljena na dva stana, te optika završava kod susjeda na drugoj strani kuće...sad bi tehničari trebali iz te kutje na njegovoj strani kuće trebali staviti razdijelnik i provući kabel kroz tavan na moj dio tavana i onda u mene u dnevni ili pak solucija #2 sve oko kuće na moju stranu kabel izvana staviti ( što mi se čini kao lošija situacija ), no susjed neda dozvolu da se ništa radi na njegovom djelu...pa me zanima kaj mogu raditi pošto mi je tehničar rekao da ja imam zakonski pravo na priključak.

Tehničari su mu isto pokušali objasniti u slučaju bilokakve štete da oni odgovaraju za počinjenu štetu, te da će ista biti sairana...ali eto tip je budala ( doduše nikad nisam imao problema sa njim ).

Zahvaljujem na bilokakvoj pomoći :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pravo na priključak?
Susjed nemora dozvoliti radove. Nek ti dovedu izvana na tvoj dio kuće.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pravo na priključak?
Ah bNet, oni ukopčavaju samo na postojeće...već sam pitao!

Na netu kaže:
" Svaki suvlasnik ima pravo na sve vrste telekomunikacijskih usluga. Po tom osnovu, operator ima pravo ulaska u zgrad (čl. 82 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima). Međutim , postavljanje infrastrukture mora se izvesti na neškodljiv način za ostale suvlasnike.
To znači da nemate pravo zabrane postavljanja instalacija, ali imate pravo zahtjevati da se ista postavi na način koji vama neće škoditi. "

Sudeći po ovome ja ga mogu ili tužiti ili započeti radove, pa u slučaju problema pozvati policiju.
10 godina
Pravo na priključak?

Bez suda to neces rjesit. Ili jeli, dogovorom s njim, ili da izvana dovedu i zaobidju njega kako je navedeno.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice