Pračenje aktivnosti korisnika

poruka: 1
|
čitano: 2.736
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Pračenje aktivnosti korisnika

Poštovani imam par problemskih pitanja. Bio sam prije otvorio temu zabrana skidanja torrenata. Pa da ponovim o ćemu se radi, znači živim u studenstsko domu i u Carnet-u su nam stvaili automatsku zabranu skidanja torenata (tj. čime bi netko pokrenuo p2p program mi bi ostali bez neta te bi morali mjenjati port na routeru). E sada oni su maknuli tu zabranu i ograničili nam promet na 20gigi dnevno. Znači nas ima 40 korisnika koji se spajamo na jedan port na router-u. (brzina veze tog porta je gigabitna dok smo svi vezani preko 100Mbit-nih switch-eva). U ćemu je problem? Dogovorili smo se lijepo da neće nitko skidati torrente iako nema zabrane i sve je to super, ali našla se je jedna osoba koja se napravila pametna pa skida (jer misli ako ona jedina skida neće prekoračiti tih 20gigi). No prevarila se jer ipak 40 ljudi s upaljenim MSN-om, Skype-om i ostalim sličnim programima, te youtube, google video, igranje preko neta, skidanje programa i demo igrara s službenih stranica bez problema napravi dnevni promet preko 7gigi, ako ne i više. Ona na to nije računala pa je izgleda stavila dosta torrenata na skidanja i prešla granicu. Znam koja je osoba, i bio sam na njenom računalu, ali uredno briše history da se nebi primjetilo da skida. E sada moje pitanje: Dali postoji program koji bez obzira na obrisani history može prikazati web aktivnost korisnika, znači da mi izbaci listu kao u history-u, no isto tako da mi izbaci i preko kojeg poslužitelja je skidano? Zašto baš poslužitelja? Jer ona meni tvrdi kako ima web & walk od 10gigi (dali postoji uopće paket od 10gigi) i kako ona skida torrente preko njega u što joj ja nimalo ne vjerujem, ali ne mogu dokazati jer kao što sam rekao briše history (znači da je time potvrdila da skida torrente no trebam to nekako dokazati) Molio bih vas da mi pomognete. I još jedno pitanje, pošto je IP automatski namješten, dali je preko mac adrese kako moguće saznati aktivnost, tj. dali bi upalilo ako bih administratoru u Carnetu poslao njenu mac adresu (nadam se da je to stalna adresa računala bez obzira što je IP automatski) da mi pošalje aktivnosti određene mac adrese? Zahvaljujem na svim odgovorima. Ako nisam možda bio jasan ili imate nešto za pitati ili prokomentirati slobodno recite. E sada što se tiče teme, nadam se da je smjestio na pravo mjesto i da nema slične teme, tj. nisam je pronašao pa bih molio moderatore za razumjevanje ako sam se tu zeznuo. 

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice