Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.403.049
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Optima telekom internet
DarioGTI kaže...

Meni uredno učita, isto kao i sve ostale YT videe. (Također sam na Optimi).

Nazovi ih ponovo i objasni da ti i dalje ne radi kako treba. Ja sam kroz prošla dva-tri tjedna imao pakao sa Optimom (nije radio ni telefon, ni TV ni internet, bez TV-a i neta mogu, ali mi posao trpi zbog nedostatka telefona). Zvao sam dva puta, stalno su nešto pokušavali telefonski, pa da ja probam prebaciti UTP kabel iz porta 1 u port 2, sa ili bez splitera, ali ništa nije pomoglo, računala su sva ispravna). Onda sam jednom zamračio i jedno 10 minuta liku iz korisničke službe pilio po živcima, jer sam ja ostao bez svojih živaca (kasnije sam se dečku ispričao zbog tolikog govora, ali stvarno me nešto ponjelo). Odmah sutradan prijepodne me zove serviser Optime i pita da li sam kući u određeno doba. Došao je, telefonske žice na tavanu je nekako prebrikao, napravio je neki hard-reset rutera i od onda opet sve radio kako treba, tj evo 6 dana od dana kad je on bio.

U vezi ovog YT čudnog učitavanja, pogledaj ovo. Meni je pomoglo, učitavaja se konstantnije, mogu i premotavati bez problema, prije je bilo nekako štekavo.

Napravio sam ovo po ovome linku i stvarno ucitava brze kolko sam za sad primjetio, ali i dalje oni videi koji prije nisu radili ne rade i dalje, dakle pise "dogodila se greska, molimo vas pokusajte kasnije".

Zvao sam ih vec par puta, nikad nista od toga, jedino bi trebalo probati usporediti postavke rutera s nekim drugim, pa ako si voljan napisati model svog rutera. Ja imam TP LINK bijeli s antenom a gore ima onak sitne rupice.

Hvala

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 14:00 (Edge).
15 godina
neaktivan

Ja ti imam isti taj router (sivo-bijeli, siva antena i rupice gore). Pokusat cu ti u PP napisat sve postavke, na mobu sam pa nemogu prtscrn.

EDIT: evo ti ipak ovdje u slikama. Nisu sve opcije nego one na kojima je nešto mijenjano a nije samo default...

1911 & 1899
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.8.2013 16:02 (N3N0).
12 godina
Optima telekom internet

Moze li mi Optima povecat brzinu sa recimo 4.0 Mpbs na 10.0 Mpbs uz nekakvu doplatu? Koliko bi to otprilike kostalo?

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Optima telekom internet

A da mozda pogledas na internetu ima li optima svoju stranicu i mozda nekim cudom i cijenik brzina na toj stranici? To ti nije palo na pamet? Mozda optima ima i besplatni telefon na koji primaju pozive svojih korisnika i odgovaraju na pitanja? Sto mislis je li ista od navedenog moguce?

2 2 hvala 0
12 godina
Sint1 kaže...

A da mozda pogledas na internetu ima li optima svoju stranicu i mozda nekim cudom i cijenik brzina na toj stranici? To ti nije palo na pamet? Mozda optima ima i besplatni telefon na koji primaju pozive svojih korisnika i odgovaraju na pitanja? Sto mislis je li ista od navedenog moguce?

Gledao sam na njihovim stranicama i nema nekih posebnih informacija,pitao sam ovdje jer mozda neko zna,ako neznas nemoj ni odgovarati...

14 godina
Optima telekom internet

Pa nazovi ih i pitaj, 3 minute posla. Vjerojatno bi ti prebacili 10 Mbit/s s prvim danom sljedećeg mjeseca i od onda bi plaćao 171 kn mjesečno umjesto 85.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

Pozdrav.

Na T-Comu sam uzeo Flat sa ugovorom od 12 mjeseci, drugih ugovora nema samo taj na paket prometa.

Dali bi ja mogao preć na Optimu sada?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Okej na jutubu ne mogu gledati niti jedan video koji nije dostupan na mobitelu.
Da li itko ima isti problem? 

EDIT: Vidim da je netko gore imao isti problem, točno je jednako kod mene. Shvatio sam da se to javlja samo s videima koji se ne mogu gledati na mobilnim uređajima.
Ovaj link na prošloj stranici za nekakav fix više ne radi. Ljudi upomoć. 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 19:07 (Slash 666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Slash 666 kaže...

EDIT: Vidim da je netko gore imao isti problem, točno je jednako kod mene. Shvatio sam da se to javlja samo s videima koji se ne mogu gledati na mobilnim uređajima.

BUMP. Isto i kod mene od jucer.

17 godina
Bartaul kaže...

Moze li mi Optima povecat brzinu sa recimo 4.0 Mpbs na 10.0 Mpbs uz nekakvu doplatu? Koliko bi to otprilike kostalo?

Može,samo nazoveš SZK. Et,baš sam u ponedjeljak zvao da mi dignu brzinu. Jedino što im treba do 8 dana da to naprave,neznam čemu  toliko dugo?

14 godina
neaktivan
Hrca24 kaže...
Slash 666 kaže...

Također i kod mene.
Od kada su fixali nesto na netu u mome podrucju i okolici(moguce cak i u cijeloj zupaniji) više ne mogu otvoriti niti jedan noviji video.
Svaki dan sve gore i gore,nez na koji nacin jer sam stvarno sve probao.

Edit: Zvao sam operatere (Optima telekom) do njih je, neki generalni problem između servera i youtube-a kojeg ce pokusat ukloniti i trenutno uklanjanju pa mozda nesto i bude za koji dan ili sat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.9.2013 15:05 (Stux).
13 godina
Optima telekom internet

Ja imam u zadnjih 3 mj. problem sa sporim bufferanjem videa, no na speedtest.net brzina koja je propisana ugovorom, tako da...

I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stux kaže...
Hrca24 kaže...
Slash 666 kaže...

Također i kod mene.
Od kada su fixali nesto na netu u mome podrucju i okolici(moguce cak i u cijeloj zupaniji) više ne mogu otvoriti niti jedan noviji video.
Svaki dan sve gore i gore,nez na koji nacin jer sam stvarno sve probao.

Edit: Zvao sam operatere (Optima telekom) do njih je, neki generalni problem između servera i youtube-a kojeg ce pokusat ukloniti i trenutno uklanjanju pa mozda nesto i bude za koji dan ili sat.

Na kojoj si ti lokaciji jer i ja imam istih problema. Danas sam 3 puta zvao i razgovarao i nitko od tih 3 supporta nije znao u čemu je problem. Nisu ništa rekli za probleme između youtubea i servera. Videi stalno zastajkuju...

Axtross_Hr - Origin
14 godina
neaktivan
1950Killer kaže...

Ja imam u zadnjih 3 mj. problem sa sporim bufferanjem videa, no na speedtest.net brzina koja je propisana ugovorom, tako da...

Ma sve su zeznuli ima par dana (kao trebali su "bacit" neko poboljšanje i na kraju napravili jos goru stvar) {#}

13 godina
Optima telekom internet

gledam samo kako da uteknem od njih, imaju cak email za prigovore, sa agentima sam na ti, koliko sam ih puta zvao znam im i oib

I Love Milka
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Optima telekom internet

meni isto neće da otvara youtube videje,da li netko zna u čemu bi mogao biti problem?U kojoj ste vi županiji ja sam u splitsko dalmatinskoj.

0 0 hvala 0
13 godina
Nitro233 kaže...

meni isto neće da otvara youtube videje,da li netko zna u čemu bi mogao biti problem?U kojoj ste vi županiji ja sam u splitsko dalmatinskoj.

kastela kraj splita

I Love Milka
15 godina
vž, ista stvar
One ring to bring them all and in the darkness bind them
14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Evo sad sam ih zvao i kažu da su upoznati s problemom i da je kao trebao vec bit riješen,ali im se "malo" odužilo.
Nadaju se skorom popravku (skorom=2,4,6,a možda i više dana)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Evo pogledajte sad da li možete gledati youtube videa koja niste prije mogli.(vevo i ostalo)
Za sada se cini da su riješili stvar uspješno i sve radi kao i prije.

3 0 hvala 0
17 godina
Optima telekom internet
Meni očito još kasne sa dizanjem brzine... zahtjev sam dao prije 9 dana...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kule kaže...

Ovo nije bilo vezano za brzinu nego za neku grešku,ali polako dignut ce ti je. {#}

13 godina
Optima telekom internet

Kolega izgleda da su popravili, po prvi puta nakon dugo vremena 1080p ucitaje lijepo

I Love Milka
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1950Killer kaže...

Kolega izgleda da su popravili, po prvi puta nakon dugo vremena 1080p ucitaje lijepo

Da,da. {#}

17 godina
Stux kaže...
kule kaže...

Ovo nije bilo vezano za brzinu nego za neku grešku,ali polako dignut ce ti je. {#}

Dignuti ce ti je za tocno 19 dana 2 sata i 15 minuta. Ne vjerujes mi? Nema veze sam ces se uvjeriti.

14 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Meni je već 7 dana internet katastrofalno spor. Zvao sam ih već sto puta, ali kažu da ne znaju u čemu je problem, a ako bi slali svog čovjeka na teren morao bih ga platiti{#}. Savjetuju jedino da 7 dana mjerim hakometrom brzinu interneta, ali to mi se neda... Područje VŽ-a.

Axtross_Hr - Origin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Meni je već 7 dana internet katastrofalno spor. Zvao sam ih već sto puta, ali kažu da ne znaju u čemu je problem, a ako bi slali svog čovjeka na teren morao bih ga platiti{#}. Savjetuju jedino da 7 dana mjerim hakometrom brzinu interneta, ali to mi se neda... Područje VŽ-a.

Jednostavno je, u tih "sto puta" koliko si zvao, bio si previše ljubazan. Probaj nazvati i krenuti odmah sa malo višljim tonom.Na prethodnoj stranici sam opisao što se meni događalo sa Optimom, pa kada budeš malo oštriji preko telefona, počnu te shvaćati ozbiljno.

Na našu opću žalost, tako to kod nas funkcionira.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 23:10 (DarioGTI).
13 godina
DarioGTI kaže...
Tinča14 kaže...

Jednostavno je, u tih "sto puta" koliko si zvao, bio si previše ljubazan. Probaj nazvati i krenuti odmah sa malo višljim tonom.Na prethodnoj stranici sam opisao što se meni događalo sa Optimom, pa kada budeš malo oštriji preko telefona, počnu te shvaćati ozbiljno.

Na našu opću žalost, tako to kod nas funkcionira.

i moras im se malo rugati tj. spustati, a to da ce ti naplatiti to vjerovatno nije istina, meni je router, switcer jednom crkli i nisu nista naplatili, cini mi se da je to sve do osoblja koje dode

I Love Milka
14 godina
neaktivan
1950Killer kaže...

i moras im se malo rugati tj. spustati, a to da ce ti naplatiti to vjerovatno nije istina, meni je router, switcer jednom crkli i nisu nista naplatili, cini mi se da je to sve do osoblja koje dode

Da,da tocno to. {#} Malo stroži i @killer naplatit ce mu 300 kn izlazak na teren sigutno.To su sad poceli standarno radit. Tako da sve odradim sam,nista s njima.
To sto ti nisu naplatili je u redu,ali npr da si ih zvao da ti dođu ustanovit kvar/grešku za to bi ti uzeli 300 kn i onda zamijenili router,switcher i ostalo ;)

16 godina
neaktivan

Naplatit će izlazak na teren ako je greška vaša, tj ako se recimo nemožete spojit na Wifi zbog virusa u računalu i sličnih stvari.

Reciver od TV-a je "osiguran" samom pretplatom kod njih, tako da ako zvizne grom - dobijate novi bez rasprave, ako vam ispadne i polomite nešto u njemu, plaćate ga. Za internet router je priča drugačija, ako ga želite "osigurati" od bilo kakve štete morate to ugovoriti kao "najam opreme", to bude 11 kn mjesečno.

Dakle, primjerice, zviznuo je grom, crko vam je router i resiver, zovete SZK, oni izlaze na teren i sređuju stvari o njihovom trošku.

Osim toga, nemože cijena tj naplata zavisiti o osoblju, telekom je taj koji određuje kad će se i što će se naplatiti.

Dovoljno sam dugo kod njih, prošao sam svašta, pa znam... {#}

ps - ako zovete SZK, sa operaterima ćete morat biti malo oštriji, pri tome ne mislim na prizivanje rodbine i slično, već povisit glas i objasnit koliko dugo već imate probleme, da to uredno plaćate i da za svoj novac želite ono što se platili. Kasnije se ispričajte dečku/curi iz SZK, jer ipak oni nisu ti koji će izaći na teren, oni nisu servisno osoblje, oni su velikom većinom studenti koji samo mogu čitati upustva sa tablice kada što napraviti, ali su ujedno i oni ti koji će određenu Prijavu smetnji označit kao "prioritet", tako da i za njih treba imat razumjevanja.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice