Podigli mi brzinu. Radi ko metak. Tv bez ikakvog zastajkivanja. Noćas mi je ping prema glavnom gateway-u bio 8.6...
Pa jel ti imaš 3D paket? Ja san htio povecat brzinu i receno mi je da ne mogu više od 5 Mb/s kad imam 3D paket?
I pazi ovo KLIK!
Podigli mi brzinu. Radi ko metak. Tv bez ikakvog zastajkivanja. Noćas mi je ping prema glavnom gateway-u bio 8.6...
Pa jel ti imaš 3D paket? Ja san htio povecat brzinu i receno mi je da ne mogu više od 5 Mb/s kad imam 3D paket?
I pazi ovo KLIK!
I pazi ovo KLIK!
Da, imam 3d paket i sve radi ko metak. Uključio sam silovanje torrenata, tv radi savršeno. A pogle brzinu:
I pazi ovo KLIK!
Da, imam 3d paket i sve radi ko metak. Uključio sam silovanje torrenata, tv radi savršeno. A pogle brzinu:
A ti si ih zvao da ti dignu brzinu ili? Ja ih zvao kažu max 5,hm
I procitaj ovo gore + brzina ti je vrh i upload je isto super (s obzirom da si u Hrvatskoj)
I pazi ovo KLIK!
A ti si ih zvao da ti dignu brzinu ili? Ja ih zvao kažu max 5,hm
I procitaj ovo gore + brzina ti je vrh i upload je isto super (s obzirom da si u Hrvatskoj)
Ma briga me za ovo gore. Ugovorom sam vezan uz cijenu a usluga je dobra
ajde neka ti je optima dobro "sjela"
ajde neka ti je optima dobra "sjela"
Pa da budem iskren - je! Strah me bilo kako će mi TV slika reagirati sa ovih 10 megabita ali radi perfektno. A ono što me najviše iznenadilo je to da mi se u 90% slučajeva kad nazovem službu za korisnike netko javi ODMAH. Dakle ako pritisnem npr broj 4 (tehnička za internet) ljudi se jave odmah. Bez glazbe i gluposti... Na t-comu je čekanje obavezno a nekada i po 45 minuta.
E sad jedna losa vijest za nas korisnike Optime...
Optima je u gubitku, oko milijardu kn...
Navodno HT opet kupuje optimu!
Sto s nama koji smo otisli od njih? Kakve ce nama biti cijene?
Ajde se malo informiraj...
Ajde se malo informiraj...
Ha? Kako mislis?
Ovo sam jucer cuo... Znas nesto konkretnije o tome?
Sve što se događa se može pročitati na webu, nigdje ne piše da rastu cijene usluga niti da će iste biti ukinute...
Da li je Iskonu narasla cijena usluge, kada su bili preuzeti..?
Uostalom, svi glume da mrze monopolističku gamad i da zato prelaze na druge providere, međutim istina je samo jedna, prelazimo na druge operatere isključivo jer nam je jeftinije i to je jedini razlog, ove druge priče ne drže vodu...
Ja imam optima internet i said meni na speedtest.net dolazi download brzina 3.5mb/s a na utorrentu mi je najveca brzina skidanja 600kb/s pa jel to imam neke veze s ovom prvom brzinom
Ja imam optima internet i said meni na speedtest.net dolazi download brzina 3.5mb/s a na utorrentu mi je najveca brzina skidanja 600kb/s pa jel to imam neke veze s ovom prvom brzinom
Naravno da ima. Samo tebe mozda buni Mb/s i kb/s, nisu iste jedinice.
ajde neka ti je optima dobra "sjela"
Pa da budem iskren - je! Strah me bilo kako će mi TV slika reagirati sa ovih 10 megabita ali radi perfektno. A ono što me najviše iznenadilo je to da mi se u 90% slučajeva kad nazovem službu za korisnike netko javi ODMAH. Dakle ako pritisnem npr broj 4 (tehnička za internet) ljudi se jave odmah. Bez glazbe i gluposti... Na t-comu je čekanje obavezno a nekada i po 45 minuta.
EEEE frajdej.. imam dva pitanja za tebe novopečenog optimalca.
1) Koliko si udaljen od centralje?
2) Koji tp-link si dobio? Planiram uzet vjerojatno tp-linkov router, pa još razmišljam dal da uzmem od njih ako mogu ili nabavim negdje sa strane.
Pozdrav!
ovako,bio sam clan optime 4god.i sada sam se morao preseliti u drugu kucu i za prebacivanje broja/telefonske veze traze me 1000kn,sto sam ja glatko odbio jer ni u ludilu necu placati toliki iznos za prebacivanje telefonske linije. Iako su kuce u istoj zupaniji i udaljene cca 6km.
Medutim mene sad zanima,onaj ugovor je zamrznut na 3 mj.i istice iduci mjesec.a ja imam i dalje njihov modem/ruter dlink..sta s njim da radim? jel se moze prodat?ocu ga vracati ili?
hvala unaprijed
2) Koji tp-link si dobio? Planiram uzet vjerojatno tp-linkov router, pa još razmišljam dal da uzmem od njih ako mogu ili nabavim negdje sa strane.
1) Zračne linije sam nekih 400m ali realno parica je sigurno puno dulja. Kod nas u selu je infrastruktura dosta loša pa sam vrlosretan što imam ovu brzinu (ovaj mjesec već 160 giga prometa )
2) TD-W8951ND - čini se OK uređaj ali su meniji malo bedasti. Meni je u bridge-u jer imam ipfire koji "zove" vanka...
1) Zračne linije sam nekih 400m ali realno parica je sigurno puno dulja. Kod nas u selu je infrastruktura dosta loša pa sam vrlosretan što imam ovu brzinu (ovaj mjesec već 160 giga prometa )
2) TD-W8951ND - čini se OK uređaj ali su meniji malo bedasti. Meni je u bridge-u jer imam ipfire koji "zove" vanka...
thx na odgovorima. valjda te zato tako fino hoće brzina :)
inače sam ciljao uzeti td-w8951nd, pošto nije pretjerano skup. jedino me muči da li ću ga i kako morati konfigurirati (iptv i ostale gluposti).
no prvo moram otkriti da li mi je problem u routeru ili je do njih.
EDIT 19.07.
Dobih tp-linkića uz malo ljubaznosti, zamolbu itd... Slatko malo govno. Definitivno ljepši od sagema. Za sad sve šljaka kako spada. Još su mi uvaljali i novi splitter (moguće da su neki problemi bili uzrokovani i starim splitterom).
Meniji jesu malo blesavi (još nisam otkrio gdje limitirati brzinu waj-faja da sestra ne pojede sav bandwidth svojim torrentićima), ali su slatki..baš kak i linkić.
Sad jedino treba otkrit zašto mi kao brzinu navodi ~7800 kbps, a ne 10-11k kao nekad.
thx na odgovorima. valjda te zato tako fino hoće brzina :)
inače sam ciljao uzeti td-w8951nd, pošto nije pretjerano skup. jedino me muči da li ću ga i kako morati konfigurirati (iptv i ostale gluposti).
no prvo moram otkriti da li mi je problem u routeru ili je do njih.
EDIT 19.07.
Dobih tp-linkića uz malo ljubaznosti, zamolbu itd... Slatko malo govno. Definitivno ljepši od sagema. Za sad sve šljaka kako spada. Još su mi uvaljali i novi splitter (moguće da su neki problemi bili uzrokovani i starim splitterom).
Meniji jesu malo blesavi (još nisam otkrio gdje limitirati brzinu waj-faja da sestra ne pojede sav bandwidth svojim torrentićima), ali su slatki..baš kak i linkić.
Sad jedino treba otkrit zašto mi kao brzinu navodi ~7800 kbps, a ne 10-11k kao nekad.
Ja koristim taj tplink na vipnetu, sa službenim FW-om od tplinka, samo sam prije menjanja fw-a iskopiro si konfig od optime i vratio u ruter i sve radi. Tako da ako ne kupiš od optime javi se meni pa ču ti poslat konfig da ti radi iptv.
Znaci ne mogu otvoriti pol videa na YouTubeu, javlja se greska "dogodila se pogreska, molimo vas pokusajte kasnije", onda se spojim na susjeda na Tcom i sve radi, vratim se na optimu i opet ne radi video.
Nakon svih problema i gubljenja zivaca mogu slobodno reci da bog da propali.
Znaci ne mogu otvoriti pol videa na YouTubeu, javlja se greska "dogodila se pogreska, molimo vas pokusajte kasnije", onda se spojim na susjeda na Tcom i sve radi, vratim se na optimu i opet ne radi video.
Ajd daj link od bilo kojeg videa koji ti ne radi pa ćemo i mi probati. Meni sve radi ko metak!
DNS problemi se drugačije manifestiraju
Imao sam i imam sličnih problema. Pokraj toga još i problem sa "bufferom" gdje se video kakti učita, ali kada probaš premotat unaprijed se svejedno krene ponovno učitavat dio na koji si premotao.
Za to ima nekakvo riješenje isto koje sam bio primjenio (netko je mislim bio postao link na stranicu koja objašnjava što napraviti).
Sa zadnjom rečenicom se slažem... bar bi mogao bez penala potražiti usluge nekog drugog ISP-a..
Pitanjce...
Da li je potrebno podešavati one "preferred" DNS-ove za Optima Internet? Mislim na ono kad se u Windowsima podešava konekcija (IP od rutera itd).
Napravio sam reinstall sistema pa se ne sjećam da li sam imao tamo što ukucano ili ne.
Pitanjce...
Da li je potrebno podešavati one "preferred" DNS-ove za Optima Internet? Mislim na ono kad se u Windowsima podešava konekcija (IP od rutera itd).
Napravio sam reinstall sistema pa se ne sjećam da li sam imao tamo što ukucano ili ne.
Ako nemaš nikakvih problema ostavi sve na Auto
Recimo ovaj video radi samo kad se spojim kod susjeda na T-com, dok kod mene ne radi:
Stvarno puno videa ne radi, ne znam zbog cega, zvao sam ih, prave se grbavi ko i svaki put, lik mi tvrdi da je to do flash playera, samo sam reko oke i poklopio jer vidim da tu nema kruha.
Ako netko ima rjesenje ili bar pretpostavlja sto bi moglo biti neka napise u ovoj temi!
Recimo ovaj video radi samo kad se spojim kod susjeda na T-com, dok kod mene ne radi:
Stvarno puno videa ne radi, ne znam zbog cega, zvao sam ih, prave se grbavi ko i svaki put, lik mi tvrdi da je to do flash playera, samo sam reko oke i poklopio jer vidim da tu nema kruha.
Ako netko ima rjesenje ili bar pretpostavlja sto bi moglo biti neka napise u ovoj temi!
Meni radi bez problema.... Čim sam ga otvorio povukao je 20%. Premotam i opet povuče dovoljno.
Meni radi bez problema.... Čim sam ga otvorio povukao je 20%. Premotam i opet povuče dovoljno.
Isto kod mene.
Zovem sad Optimu jer mi i dalje ne otvara 50% videa na YouTubeu i zenska nekaj mota po opcijama i dalje nece i kaze "nazalost ne mogu vam tu pomoc, dovidjenja"...
I neka netko da razlog da ostanem i dalje na otpimi. :facepalm
Meni uredno učita, isto kao i sve ostale YT videe. (Također sam na Optimi).
Nazovi ih ponovo i objasni da ti i dalje ne radi kako treba. Ja sam kroz prošla dva-tri tjedna imao pakao sa Optimom (nije radio ni telefon, ni TV ni internet, bez TV-a i neta mogu, ali mi posao trpi zbog nedostatka telefona). Zvao sam dva puta, stalno su nešto pokušavali telefonski, pa da ja probam prebaciti UTP kabel iz porta 1 u port 2, sa ili bez splitera, ali ništa nije pomoglo, računala su sva ispravna). Onda sam jednom zamračio i jedno 10 minuta liku iz korisničke službe pilio po živcima, jer sam ja ostao bez svojih živaca (kasnije sam se dečku ispričao zbog tolikog govora, ali stvarno me nešto ponjelo). Odmah sutradan prijepodne me zove serviser Optime i pita da li sam kući u određeno doba. Došao je, telefonske žice na tavanu je nekako prebrikao, napravio je neki hard-reset rutera i od onda opet sve radio kako treba, tj evo 6 dana od dana kad je on bio.
U vezi ovog YT čudnog učitavanja, pogledaj ovo. Meni je pomoglo, učitavaja se konstantnije, mogu i premotavati bez problema, prije je bilo nekako štekavo.