- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel netko od vas koristi router u bridge modu pa onda nešto drugo "iza"?
Dajte ljudi, za 100 kn se može nabaviti sx763 i gore ide dd wrt za par minuta. Stavio sam kod šogora u birtiju jednog i bude po 20 wlan klijenata + 4 klijenta koji su uvijek na lanu. I radi ko metak već cca godinu dana (sa maxtv-om)
Čitavši temu od stranice prije, baš htjedoh kolegi predložiti Siemens SX763, kad ono Friday me preduhitri...
U svakom slučaju, iz iskustva mogu reći da je to veoma dobar router za kućnu upotrebu (čak i ako je u pitanju više od desetak korisnika spojenih odjednom), samo ga valja "prebaciti" na Annex A (UPUTE sa susjednog foruma) kako bi radio na Optimi, dok ga se na njuškalu može već za kakvih stotinjak kuna.
Prije njega koristio sam D-Link-ove modele 2640B i 2640R, koji su usput, oba bili samo kratkotrajno rješenje - ili je konekcija konstantno pucala (u stilu spontanog resetiranja samog routera više puta na dan u neko neodređeno, random vrijeme), ili se spajanjem na njih putem Wi-Fi-ja nije mogla ostvariti internetska veza (tzv. "Limited connectivity" - čime vas Windows u tom slučaju obavještava).
-to je preporučljiv način, ako imaš svoju opremu (eliminiraš sve ISPovske mudrolije i ograničenja) ali problem je za kućne korsinike IPTV-tel odnosno način kako je to rješeno.
-to je preporučljiv način, ako imaš svoju opremu (eliminiraš sve ISPovske mudrolije i ograničenja) ali problem je za kućne korsinike IPTV-tel odnosno način kako je to rješeno.
Pa router i dalje ima vlan za iptv a ne znam za probleme oko telefonije (jel ih ima???). Sada trenutno (na t-comu) koristim dd wrt u bridge modu (maxtv radi) a na zasebnom uređaju imam ipfire koji "zove" van i radi još štošta drugo....
eov ovako potpisao sam ugovor sa optimom prije nekih tjedan dana,danas mi je stigao ruter,i kad sam sve to slozio skuzio sam da mi ne radi telefon,Naime prije sam bio kod t-com i oni su uveli digitalnu centralu i pod must opciju da se telefon spaja na ruter.Sad kod optime neznam koji je protokol no oni mi kazu da je to kvar do mene i ako tehnicari budu morali izlaziti na uvid da cu ja morati placati.Cim sam to cuo zgadila mi se sama usluga.Iako je t-com skuplji nisam imao ovakve nebuloze kod njega.Mislim sad prekinuti ugovor,ali do koliko dana ja imam opciju nakon aktivacije same usluge istu prekinuti i raskinuti ugovor.
eov ovako potpisao sam ugovor sa optimom prije nekih tjedan dana,danas mi je stigao ruter,i kad sam sve to slozio skuzio sam da mi ne radi telefon,Naime prije sam bio kod t-com i oni su uveli digitalnu centralu i pod must opciju da se telefon spaja na ruter.Sad kod optime neznam koji je protokol no oni mi kazu da je to kvar do mene i ako tehnicari budu morali izlaziti na uvid da cu ja morati placati.Cim sam to cuo zgadila mi se sama usluga.Iako je t-com skuplji nisam imao ovakve nebuloze kod njega.Mislim sad prekinuti ugovor,ali do koliko dana ja imam opciju nakon aktivacije same usluge istu prekinuti i raskinuti ugovor.
ide klasična prijava kvara za mrtvu liniju, i šalje se u t-com da te skinu s VOIP usluge i prebace na analognu, ništa ti se ne naplaćuje ;)

da li netko zna kako namjestiti port fowarding na ovom ruteru ZTE ZXV10 W300B dobio sam ga od optime.
da li netko zna kako namjestiti port fowarding na ovom ruteru ZTE ZXV10 W300B dobio sam ga od optime.
I mene zanima, jer sam se vratio na Sagema bas zbog toga, jer nisam na "prvu" uspio naci port forward.

Stigla mi je oprema, čekam da me t-com ugasi...
Sad slijedi show...
Sad slijedi show...
Zvao sam, 20-og ili nešto ranije će me isključiti pa ide uključenje kod optime.
Sad slijedi show...
-ranije? .. pa očekuj dva računa idući mjesec. U tom trenu si sretan ako linija radi (jer nije ni to sigurno).
-čekamo update, 20tog...
kladionica? happyend ili maštovita objašnjenja, nešto treće (smak svijeta, poplava, skakavci..) kao viša sila. Dobitnik dobija TU i Hvala (izuzimam se).
6 | happyend |
---|---|
2 | maštovita objašnjenja |
0 | nešto treće |
Sad slijedi show...
-ranije? .. pa očekuj dva računa idući mjesec. U tom trenu si sretan ako linija radi (jer nije ni to sigurno).
-čekamo update, 20tog...
kladionica? happyend ili maštovita objašnjenja, nešto treće (smak svijeta, poplava, skakavci..) kao viša sila. Dobitnik dobija TU i Hvala (izuzimam se).
Ma puca mi neka stvar. 6-7 godina sam izdržao sa ovim kretenima, izdržat ću još 10 dana. Razveselio me tp link router, baš je simpa. Nadam se da će prebacivanje u bridge proći bez problema...
Sad slijedi show...
malo za reci show :D, prepare your anus ;)
um jos trazim odgovor
u 11. mjesecu sam uzo o3 paket
negdje u 1. mjesecu sam na stranici stavio da mi deaktiviraju snimalicu
sad se ulogiram i onda je idalje aktivna.
koji k?? koliko mi naplacuju to
30 kn ;)
sad sam vidio račun pise 8,19 kn
sad sam vidio račun pise 8,19 kn
onda imaš snimalicu 10....
Ova Optima je stvarno katastrofa.
Starcima se valjda zagubio racun iz 3. mj. i danas iskljuce internet, prije toga nije dosla ni jedna opomena ili nesto slicno da nije placeno, sad su opet ukljucili nakon par sati.
A da ne pocnem kolko sam ih puta zvao jer sam imo problema s njihovim internetom, dam ruku u vatru ako ih nisam zvao 15 puta. Naravno i dalje net puca rednovno.
Nadopuna:
Otkako su me spojili silujem torrente bez ikakvih ograničenja (cijelo vrijeme full upload i full download, imam torrent klijent na firewallu pa mi ne treba komp raditi). Slika na TV-u je ista apsolutno skroz. Na t-comu se malo pikselizira u takvim situacijama. Ovdje ništa - cijelo vrijeme je jednako dobra. To pozdravljam...
Starcima se valjda zagubio racun iz 3. mj. i danas iskljuce internet, prije toga nije dosla ni jedna opomena ili nesto slicno da nije placeno, sad su opet ukljucili nakon par sati.
A da ne pocnem kolko sam ih puta zvao jer sam imo problema s njihovim internetom, dam ruku u vatru ako ih nisam zvao 15 puta. Naravno i dalje net puca rednovno.
To ti je dano na znanje na svakom idućem računu,samo treba čitatiŠto se tiče pucanja net-a,JAKO DOBRO provjeri,sve kontakte,parice i žice u kući..Isti problem imao,zatušio Optimovce do bola,na kraju ispalo da je koroziral kontakt u utičnici u zidu..neš čuda..
...
Što se tiče pucanja net-a,JAKO DOBRO provjeri,sve kontakte,parice i žice u kući..Isti problem imao,zatušio Optimovce do bola,na kraju ispalo da je koroziral kontakt u utičnici u zidu..neš čuda..
evo i meni je poceo pucati internet prije 2 mjeseca kad su bile velike kiše i na kraju kad je došao njihov tehničar saznali da je kabel na ulazu u kuću mokar skroz, sad je sve ok sa netom dok nema kise al bit ce posla ovo ljeto oko toga
...
Što se tiče pucanja net-a,JAKO DOBRO provjeri,sve kontakte,parice i žice u kući..Isti problem imao,zatušio Optimovce do bola,na kraju ispalo da je koroziral kontakt u utičnici u zidu..neš čuda..
evo i meni je poceo pucati internet prije 2 mjeseca kad su bile velike kiše i na kraju kad je došao njihov tehničar saznali da je kabel na ulazu u kuću mokar skroz, sad je sve ok sa netom dok nema kise al bit ce posla ovo ljeto oko toga
No,pa kako rekoh,često gnojimo po provajderima i tehničarima,a krivica je do nas..Oni odgovaraju do kuće-stana,nadalje smo mi odgovorni.Polako krenut od rutera,splittera,utičnice u zidu,pa naviše-naniže,ALI OBAVEZNO INSTRUMENTOM provjeriti.Ja sam gledao i u utičnicu,pošto sam je izvadio,ali golim okom nisam skužio..
um ova optima je kratko receno katastrofa.Trebalo im je gotovo tjedan dana da ponovo ukljuce internet i telefon kvar prijavljen 18.6 kad mi je prestalo raditi oboje.I sto dobio?Upola manju brzinu odnosno 2 Mbita naspram prijasnjih 4.Uz to kad sam ih zvao umjesto da odmah prijave manju brzinu kazu mi da preko hakometra u vecernjim satima moram mjeriti i tako tjedan dana i njima svaki dan slati?? Wtf?Na t-comu bi mi odmah otklonili tu smetnju.Sad mi je zao sto sam ikad prelazio na optimu kako je krenulo