Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.403.905
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet
wh15tler kaže...

Eh, ako je tako jednostavno bilo bi ultra super duper awesome kad bi postao te postavke kad/ako stigneš. 

U međuvremenu ćopio sam s posla drugi splitter i telefonskog kabla pa ćemo vidjet hoće li to napraviti ikakvu razliku.

Evo postavke.

Cypher: Ignorance is bliss.
17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Jel netko od vas koristi router u bridge modu pa onda nešto drugo "iza"?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...

Dajte ljudi, za 100 kn se može nabaviti sx763 i gore ide dd wrt za par minuta. Stavio sam kod šogora u birtiju jednog i bude po 20 wlan klijenata + 4 klijenta koji su uvijek na lanu. I radi ko metak već cca godinu dana (sa maxtv-om)

Čitavši temu od stranice prije, baš htjedoh kolegi predložiti Siemens SX763, kad ono Friday me preduhitri... {#}

U svakom slučaju, iz iskustva mogu reći da je to veoma dobar router za kućnu upotrebu (čak i ako je u pitanju više od desetak korisnika spojenih odjednom), samo ga valja "prebaciti" na Annex A (UPUTE sa susjednog foruma) kako bi radio na Optimi, dok ga se na njuškalu može već za kakvih stotinjak kuna.
Prije njega koristio sam D-Link-ove modele 2640B i 2640R, koji su usput, oba bili samo kratkotrajno rješenje - ili je konekcija konstantno pucala (u stilu spontanog resetiranja samog routera više puta na dan u neko neodređeno, random vrijeme), ili se spajanjem na njih putem Wi-Fi-ja nije mogla ostvariti internetska veza (tzv. "Limited connectivity" - čime vas Windows u tom slučaju obavještava).

Claude os, aperi oculos!
16 godina
Friday kaže...

-to je preporučljiv način, ako imaš svoju opremu (eliminiraš sve ISPovske mudrolije i ograničenja) ali problem je za kućne korsinike IPTV-tel odnosno način kako je to rješeno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
ihush kaže...
Friday kaže...

-to je preporučljiv način, ako imaš svoju opremu (eliminiraš sve ISPovske mudrolije i ograničenja) ali problem je za kućne korsinike IPTV-tel odnosno način kako je to rješeno.

Pa router i dalje ima vlan za iptv a ne znam za probleme oko telefonije (jel ih ima???). Sada trenutno (na t-comu) koristim dd wrt u bridge modu (maxtv radi) a na zasebnom uređaju imam ipfire koji "zove" van i radi još štošta drugo....

Freak Show Inc.
14 godina
odjavljen
Optima telekom internet

eov ovako potpisao sam ugovor sa optimom prije nekih tjedan dana,danas mi je stigao ruter,i kad sam sve to slozio skuzio sam da mi ne radi telefon,Naime prije sam bio kod t-com i oni su uveli digitalnu centralu i pod must opciju da se telefon spaja na ruter.Sad kod optime neznam koji je protokol no oni mi kazu da je to kvar do mene i ako tehnicari budu morali izlaziti na uvid da cu ja morati placati.Cim sam to cuo zgadila mi se sama usluga.Iako je t-com skuplji nisam imao ovakve nebuloze kod njega.Mislim sad prekinuti ugovor,ali do koliko dana ja imam opciju nakon aktivacije same usluge istu prekinuti i raskinuti ugovor.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

eov ovako potpisao sam ugovor sa optimom prije nekih tjedan dana,danas mi je stigao ruter,i kad sam sve to slozio skuzio sam da mi ne radi telefon,Naime prije sam bio kod t-com i oni su uveli digitalnu centralu i pod must opciju da se telefon spaja na ruter.Sad kod optime neznam koji je protokol no oni mi kazu da je to kvar do mene i ako tehnicari budu morali izlaziti na uvid da cu ja morati placati.Cim sam to cuo zgadila mi se sama usluga.Iako je t-com skuplji nisam imao ovakve nebuloze kod njega.Mislim sad prekinuti ugovor,ali do koliko dana ja imam opciju nakon aktivacije same usluge istu prekinuti i raskinuti ugovor.

ide klasična prijava kvara za mrtvu liniju, i šalje se u t-com da te skinu s VOIP usluge i prebace na analognu, ništa ti se ne naplaćuje ;)

13 godina
neaktivan
Il im nisi dobro objasnio il si njih zbunio voipom. Ak ti ne radi fiksna a sve spojeno kak spafa ili ako ustekas kabel za telefon direk u telefon znaci bez splitera ne spsjas ruter, nema tona u slusalici to je kvar i to se brsplatno otklanja, da sad oni tebi moraju nrst doc spojit itd e onda ces platit ... U tcomu ak ti nes dodu spojit a nije kvar na liniji 550 kn na racun odma.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
odjavljen
Optima telekom internet

da li netko zna kako namjestiti port fowarding na ovom ruteru ZTE ZXV10 W300B dobio sam ga od optime.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

da li netko zna kako namjestiti port fowarding na ovom ruteru ZTE ZXV10 W300B dobio sam ga od optime.

I mene zanima, jer sam se vratio na Sagema bas zbog toga, jer nisam na "prvu" uspio naci port forward.

Cypher: Ignorance is bliss.
13 godina
neaktivan
If you know the concept just Choose “Advanced Setup→NAT→Virtual Server”.The Virtual Server is the server or server(s) behind NAT (on the LAN), for example, Web server or FTP server, that you can make visible to the outside world even though NAT makes your whole inside network appear as a single machine to the outside world.To add a virtual server entry: Step 1: Select the “Virtual Circuit” and select “Virtual Server”. Note: If your Internet Provider only gave you a single IP address (that is the usual), select Single; with multiple IPs, select Multiple for the option. Step 2: Select the Rule index for the rule. Step 3: Select the application you want from drop-down list, then the protocol and port number will be added to the corresponding field automatically, you only need to configure the IP address for the virtual server; If the application list does not contain the service that you want (in your case is HTTP_Server), please configure the Port number, IP Address and Protocol manually.Step 4: After that, click SAVE to make the entry take effect.o bi trebalo ic ovako ...

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Stigla mi je oprema, čekam da me t-com ugasi...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Friday kaže...

Sad slijedi show... {#}

17 godina
odjavljen
Stux kaže...
Friday kaže...

Sad slijedi show... {#}

Zvao sam, 20-og ili nešto ranije će me isključiti pa ide uključenje kod optime.

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...
Stux kaže...
Friday kaže...

Sad slijedi show... {#}

-ranije? .. pa očekuj dva računa idući mjesec. U tom trenu si sretan ako linija radi (jer nije ni to sigurno).

-čekamo update, 20tog...

kladionica? happyend ili maštovita objašnjenja, nešto treće (smak svijeta, poplava, skakavci..) kao viša sila. Dobitnik dobija TU i Hvala (izuzimam se). {#}

6 happyend
2 maštovita objašnjenja
0 nešto treće
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
ihush kaže...
Friday kaže...
Stux kaže...
Friday kaže...

Sad slijedi show... {#}

-ranije? .. pa očekuj dva računa idući mjesec. U tom trenu si sretan ako linija radi (jer nije ni to sigurno).

-čekamo update, 20tog...

kladionica? happyend ili maštovita objašnjenja, nešto treće (smak svijeta, poplava, skakavci..) kao viša sila. Dobitnik dobija TU i Hvala (izuzimam se). {#}

Ma puca mi neka stvar. 6-7 godina sam izdržao sa ovim kretenima, izdržat ću još 10 dana. Razveselio me tp link router, baš je simpa. Nadam se da će prebacivanje u bridge proći bez problema...

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
Stux kaže...
Friday kaže...

Sad slijedi show... {#}

malo za reci show :D, prepare your anus ;)

14 godina
odjavljen
Nitro233 kaže...

um jos trazim odgovor

16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

u 11. mjesecu sam uzo o3 paket

negdje u 1. mjesecu sam na stranici stavio da mi deaktiviraju snimalicu

sad se ulogiram i onda je idalje aktivna.

koji k?? koliko mi naplacuju to

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
FeeDzOR kaže...

u 11. mjesecu sam uzo o3 paket

negdje u 1. mjesecu sam na stranici stavio da mi deaktiviraju snimalicu

sad se ulogiram i onda je idalje aktivna.

koji k?? koliko mi naplacuju to

30 kn ;)

16 godina
neaktivan

sad sam vidio račun pise 8,19 kn

13 godina
neaktivan
FeeDzOR kaže...

sad sam vidio račun pise 8,19 kn

onda imaš snimalicu 10....

17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Ova Optima je stvarno katastrofa.

Starcima se valjda zagubio racun iz 3. mj. i danas iskljuce internet, prije toga nije dosla ni jedna opomena ili nesto slicno da nije placeno, sad su opet ukljucili nakon par sati.

A da ne pocnem kolko sam ih puta zvao jer sam imo problema s njihovim internetom, dam ruku u vatru ako ih nisam zvao 15 puta. Naravno i dalje net puca rednovno.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2013 1:08 (Edge).

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Mene je t-com danas isključio. Iz optime su me uključili u roku par minuta. Za sad radi sve OK. Prebacio router u bridge, podesio IPFire i milina. Meniji na STB-u su malo bedasti ali OK. Slika mi se čini malo fluidnija nego na t-comu. Javim dojmove za koji dan....

Freak Show Inc.

5 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Nadopuna:

Otkako su me spojili silujem torrente bez ikakvih ograničenja (cijelo vrijeme full upload i full download, imam torrent klijent na firewallu pa mi ne treba komp raditi). Slika na TV-u je ista apsolutno skroz. Na t-comu se malo pikselizira u takvim situacijama. Ovdje ništa - cijelo vrijeme je jednako dobra. To pozdravljam...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Edge kaže...

Starcima se valjda zagubio racun iz 3. mj. i danas iskljuce internet, prije toga nije dosla ni jedna opomena ili nesto slicno da nije placeno, sad su opet ukljucili nakon par sati.

A da ne pocnem kolko sam ih puta zvao jer sam imo problema s njihovim internetom, dam ruku u vatru ako ih nisam zvao 15 puta. Naravno i dalje net puca rednovno.

To ti je dano na znanje na svakom idućem računu,samo treba čitati{#}Što se tiče pucanja net-a,JAKO DOBRO provjeri,sve kontakte,parice i žice u kući..Isti problem imao,zatušio Optimovce do bola,na kraju ispalo da je koroziral kontakt u utičnici u zidu..neš čuda..{#}

16 godina
neaktivan
redneck kaže...
Edge kaže...

...

Što se tiče pucanja net-a,JAKO DOBRO provjeri,sve kontakte,parice i žice u kući..Isti problem imao,zatušio Optimovce do bola,na kraju ispalo da je koroziral kontakt u utičnici u zidu..neš čuda..{#}

evo i meni je poceo pucati internet prije 2 mjeseca kad su bile velike kiše i na kraju kad je došao njihov tehničar saznali da je kabel na ulazu u kuću mokar skroz, sad je sve ok sa netom dok nema kise al bit ce posla ovo ljeto oko toga {#}

Come to the dark side.... we have cookies :)
12 godina
protjeran
alias_noname kaže...
redneck kaže...
Edge kaže...

...

Što se tiče pucanja net-a,JAKO DOBRO provjeri,sve kontakte,parice i žice u kući..Isti problem imao,zatušio Optimovce do bola,na kraju ispalo da je koroziral kontakt u utičnici u zidu..neš čuda..{#}

evo i meni je poceo pucati internet prije 2 mjeseca kad su bile velike kiše i na kraju kad je došao njihov tehničar saznali da je kabel na ulazu u kuću mokar skroz, sad je sve ok sa netom dok nema kise al bit ce posla ovo ljeto oko toga {#}

No,pa kako rekoh,često gnojimo po provajderima i tehničarima,a krivica je do nas..Oni odgovaraju do kuće-stana,nadalje smo mi odgovorni.Polako krenut od rutera,splittera,utičnice u zidu,pa naviše-naniže,ALI OBAVEZNO INSTRUMENTOM provjeriti.Ja sam gledao i u utičnicu,pošto sam je izvadio,ali golim okom nisam skužio..

14 godina
odjavljen
Optima telekom internet

um ova optima je kratko receno katastrofa.Trebalo im je gotovo tjedan dana da ponovo ukljuce internet i telefon kvar prijavljen 18.6 kad mi je prestalo raditi oboje.I sto dobio?Upola manju brzinu odnosno 2 Mbita naspram prijasnjih 4.Uz to kad sam ih zvao umjesto da odmah prijave manju brzinu kazu mi da preko hakometra u vecernjim satima moram mjeriti  i tako tjedan dana i njima svaki dan slati?? Wtf?Na t-comu bi mi odmah otklonili tu smetnju.Sad mi je zao sto sam ikad prelazio na optimu kako je krenulo

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Optima telekom internet

Podigli mi brzinu. Radi ko metak. Tv bez ikakvog zastajkivanja. Noćas mi je ping prema glavnom gateway-u bio 8.6...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 17:45 (Friday).

4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice