Lan vs wlan

poruka: 13
|
čitano: 5.036
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Lan vs wlan

Ovako, zanima me da li postoji osjetna razlika izmedu Wlan spajanja i LAN (5 ili 10m kabel) u brzini?

router mi je odvojen sa jednim zidom i signal je maksimum, ali me zanima kolika je razlika ?

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Lan vs wlan
Hacker-ri kaže...

Ovako, zanima me da li postoji osjetna razlika izmedu Wlan spajanja i LAN (5 ili 10m kabel) u brzini?

router mi je odvojen sa jednim zidom i signal je maksimum, ali me zanima kolika je razlika ?

Računalo u sobi mi je spojeno kabelom i brzina downloada je nekih 490kbs, drugo računalo u dnevnom je spojeno wlanom brzina ista.

World Championships: 7, GP started: 275, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,455
16 godina
neaktivan
Lan vs wlan

Bit će ti ista brzina osim ako nemaš neki uber internet od 100 Mbps, jer je WLAN ograničen na 54 Mbps (ispravite me ako griješim).

a.k.a. T R 1 P L 3 X ✖✖✖ Prava internet zarada (0.02 $ po kliku) - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 ✖✖✖ // odesk.com //
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Bit će ti ista brzina osim ako nemaš neki uber internet od 100 Mbps, jer je WLAN ograničen na 54 Mbps (ispravite me ako griješim).

danas ima već dosta bržih lanova, a za wlan si u pravu, i to samo ako je full signal, i nema smetnji =)

I’m level D4 juggernaut. Get out of the way b*tch.
16 godina
moderator
Fićo_CoD 5 kaže...

sve je točno :)

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
16 godina
protjeran
Lan vs wlan

No ako kopiras između kompova u toj ajmo reći lokalnoj mreži ako su svi na Lan-u kopirat ce ti oko 10mb = 100mbps, dok ako si na WLAN i kopiraš nebi ti smjelo ići više od ovog 1-2mb

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lan vs wlan

1. zanima me jer u igrama imam preveliki lagg pa mi je to full cudno, inace net radi sve 5...

2. imam WD live hub preko wlana, i bas sam saznao to za brzinu i osjetno je brze preko kabela (nisam ni mislio drukcije)...

3. imam apple extreme  pa me zanima koliko mi se isplati provlacit kabele za sve to, a stalno se nesto lokalno prebacuje po mrezi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

metar lan kabla = 4 kune (ako nije poskupjelo), i fino si isključi wlan na routeru ako ti više netreba da se zaštitiš od deauthentication napada jer sumnjam da ti se da prčkat po driverima wirelessa da ga podesiš da ignorira deauthentication =)

16 godina
protjeran
Lan vs wlan

Ma di je to 4kn ja sam u cipoteci placao 0,82kn po metru i konektori su 2kn

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nisam toliko iskusan u pravljenju krajeva konektora, ali zar ne trebaš neki alat da spojiš taj kraj?

16 godina
moderator
munjovoz kaže...

nisam toliko iskusan u pravljenju krajeva konektora, ali zar ne trebaš neki alat da spojiš taj kraj?

frend je kupovao tako kabel i konektore i lijepo ih zamolio pa su mu ga krimpali :D

moja definicija svemira: Svemir je ko dobro dupe, ima dva brijega i dolinu u sredini, u sredini te doline se nalazi crna rupa , a na 'donjem' kraju doline se nalazi tunel koji vodi u drugu dimenziju.
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
munjovoz kaže...

frend je kupovao tako kabel i konektore i lijepo ih zamolio pa su mu ga krimpali :D

Tako je i moj frend

moraš im reć da ti spoje konektore.

a.k.a. T R 1 P L 3 X ✖✖✖ Prava internet zarada (0.02 $ po kliku) - http://bux.ratovi.net/?r=tripleks667 ✖✖✖ // odesk.com //
17 godina
neaktivan
Lan vs wlan

tako je i moj frend jednom pitao da mu krimpaju, pa su mu pomjesali boje :D tj slozili bez ikakvog reda :D

nista, ide to sve na lan :D kad vec kopam stan da iskopam sve za kabele

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice