Koju mobilnu mrežu odabrati?

poruka: 10
|
čitano: 9.404
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Imam jednu dilemu. Ne znam koji mobilni internet odabrati tj. providera. Internet ću koristiti na moru i može li mi tko reći ako ima iskustva kakva je pokrivenost otoka signalom umts ili hdspa?  Dvoumim se između Teleta i Vipa pa ako znate kojeg boljeg...  Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koju mobilnu mrežu odabrati?
username kaže...

Imam jednu dilemu. Ne znam koji mobilni internet odabrati tj. providera. Internet ću koristiti na moru i može li mi tko reći ako ima iskustva kakva je pokrivenost otoka signalom umts ili hdspa?  Dvoumim se između Teleta i Vipa pa ako znate kojeg boljeg...  Hvala unaprijed.

hmmmmmmm previse mozda trazis nemam ja iskustva s time al slabo vjerujem da ces na moru vatati puno signala na otocima pogotovo ako je bura tj jaaki vjetar........neznam bilo je jednom u bug-u  o tome i ni bas bilo obecavajuce za tebe.........neznam dal su nesto poboljsali sada...........pogledaj na netu pokrivenost s signalom
za vip neznam
17 godina

Mislim da ti je bolje uzeti tele2 jer je jeftiniji, a pokrivenost na otocima ti je jako slaba svim operatorima, na koji otok ides?

Probaj na otoku u vip, tele2 centrima pitati

Ako češ na Krk on ti ima besplatan wireless u gradu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Pa pošto se taj laptop koristi na turističkom brodu znači da će se pozicija mijenjati iz dana u dan Cool ono, od sjevera do juga našeg mora :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Koliko znam, Tele2 je povoljniji, a što se tiče pokrivenosti pogledaj: http://www.tele2.hr/mobilni_internet_pokrivenost.html

I za usporedbu: http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=27889160&idnews=207211

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2009 15:21 (macak).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za internet na mobu je naj t-mobile aktiviras za kunu imas 15 mb a ovako bolje tele

Tool don't make hacker, hacker makes tools

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

najjeftiniji ti je tele2 svakako!!!!! a imaju i dobru pokrivenost

17 godina
neaktivan

Ja imam web"n"walk i nisam nikako zadovoljan, pa se kajem što nisam uzeo Tele 2, bar bi bilo jeftinije a i puno bolja pokrivenost. Samo kada sam uzimao stik u T-mobileu prije 8 mjeseci u tele2 nisu znali da li će imati i kada takav stik no sad što je tu je. Nemoj samo i ti da pogriješiš.

16 godina
neaktivan

Ja vam govorim iz osobnog iskustva s TELE2, za vip nisam siguran ali mislim da je bolji od Tele2.

ljeto 2010.

Šta se dešava na moru: iza prvog otoka nema više TELE2, sada oni kažu da nije tako, mi imamo dogovor s t-mobile, te je cijeli jadran pokriven.

Moje opažanje i piše sve na Tele2 stranici: kada vučete internet preko t-mobile signala iz Tele 2 mreže, plaćate punu cijenu t-mobileu, dakle 5 kuna + PDV(mislim)

za 0.1 MB iliti 100 kB.

Začudio sam se kad sam došao do Cresa (otoka, odjenom mi je nestalo 50 kn s data opcije Tele2 (?) zbunio sam se dakle i počele teorije zavjere dok se nisam

sjetio toga što je pisalo na postavkama za Tele2 mobilni (Internet).

Za VIP ne znam, imam karticu ali je dugo nisam koristio, prije 9 god mislim da je bilo signala dosta svugdje po otocima (kod Dugog Otoka (s vanjske strane, tada

sam ulovio VIP signal dok niko nije imao HT signal - tadašnji jedini konkurent)). I onda se još imao crno bijeli mobitel samo s nekim POP i tim glupostima za mail,

to nisam koristio ni tada niti sad.

Od tada se stvar okrenula u korist T- Moba jer su Nijemci dosta uložili u pokrivenost i mogu reći da su po mom mišljenju jedine opcije za plovidbu Jadranom

T-Mob i VIP(za koji nisam siguran jer ga nitko od mojih nema). Evo da udahnem malo života ovoj ostarjeloj temi ;-). Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

otključajte stick (velika većina se da samostalno uz pomoć googla) kupite sve tri kartice pa probajte na konkretnoj lokaciji kad se stick otključa morat će se koristiti tvornički soft tipa mobile partner za huawei odnosno zte join air, jer operaterov neće raditi, tipa vodafone software i na otključanome sticku neće raditi sa t-mobile karticom, ili se kreira dial-up veza, tako je najlakše ili sa mobom probavati čiji je signal dostupniji i kakav, na lte će to sve biti navodno dosta bolje, i za otoke i za manja mjesta, manje baznih koje dalje bacaju, prodorniji signal, a do tada idu ovakva kemijanja, inače sada je najpovoljniji vip za bonove za carnet korisnike koji dobiju 2GB za 65kn inače je 1GB za ostale, a na pretplati HT sa paketom 20GB za 200kn odnosno 100kn za carnet to nisam siguran, provjeriti

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.7.2011 2:34 (Oldy).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice