Godinama sam na HT-u, VDSL 50/10, i sad kako je A1 počeo uvoditi optiku razmišljam o prelasku kod njih s obzirom da nema naznaka da će skoro u budućnosti i HT uvesti optiku u mom mjestu. Zanima me kakvi su? Kakva je kvaliteta usluge? Podrška? Iskustva?
Uzeo sam prije 2 mjeseca, do sada bez problema tako da nisam morao tražiti podršku, imam paket 350 - 500Mbita / 84 - 120Mbita. Najmanje što sam izmjerio do sada je bilo 450/100 jednom ili dva puta.
I koliko to plaćaš?
Flat net (500) + flat telefon = 174kn/mj, 24 mjeseca. Osnovna brzina od 70Mbita je 25kn manje.

Pitam iz razloga što bih u tom slučaju vrlo vjerojatno nabavio i priključio Netgear Orbi ili TP-Linkov M9/5, čak možda prije Orbi CBK40 da u potupnosti zamijeni A1 router, ukoliko je to izvedivo kod nas naravno..
Paralelno sam čitao/pisao na 3 foruma i nisam obratio baš pozornost gdje i što sam pisao.. 
Dogovorena brzina od 150 je okej, sve štima. No.. router je postavljen na samom ulazu od stana i priključen na port 3 (kako i zašto je tamo postavljen drugi put da ne duljim). Taj port vodi iza televizora gdje sam kupio i priključio gigabiti switch D-Link DGS-1008D. Na prvi port sam uštekao router (zelena lampica, gigabita veza), na drugi port prijemnik od A1 (narančasta lampica, 10/100 veza) i radi. Problem(i) nastaje kada na switch priključim TV i PS4; niti jedan od ta 2 uređaja ne povuče IP adresu od routera bez obzira na nariktan DHCP. Da stvar bude zanimljivija, TV zna povući 169.x.x.x (DHCP je nariktan na 192.x.x.x) i subnet, ali DNS i gateway ne; probao sam na routeru staviti statičku IP za TV prema MAC adresi, TV piše da je povezan, ali laički - "radi, ali ne radi".