Zvucna kartica, da li se isplati?

poruka: 35
|
čitano: 5.810
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Namjeravam uzeti neke 2.1 zvucnike.

Samo me zanima da li se isplati uzeti zvucnu karticu, recimo neku jeftiniju od 200kn.

Tj. da li se osjeti razlika izmedu integriranog zvuka na maticnoj i zvuka s zvucnom karticom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovisi kakva ti je kartica integrirana, ja sam kupio OVU karticu jer mi je trebala za 5.1 i jako sam zadovoljan s njom.

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Eh to sam se i ja pitao jel mi se isplati. Ja vec godinama zivim na integriranim karticama.. konkretno, zadnja zvucna mi je bila Yamaha sa ISA suceljem :D Htio sam uzeti zvucnu novu jer integrirane koriste uglavnom CPU za obradu, a tada sam imao Celeron 500 :D Pa ono.. svaki Mhz je bitan u igri ;) Uglavnom, ja imam 2.1 sustav na svom PCu i zadovoljan sam. Sa nekim starijim integriranima sam imao problema sa pistenjem. Cuo sam npr. kad bi se CD ROM pokrenuo :D Uglavnom, ako ti treba kvalitetnije rjesenje sa hrpom ulaza/izlaza, samo naprijed :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dovoljan je stari SB Live! 5.1 16-bitni (EMU10K1 čipset) koji se nađe na njuzima i po forumima za kojih 50kn.

Problem je što nisu održavani službeni driveri za Vistu, a i oni za XP znaju imat problema, npr. EAX doslovno kriješti sa 4Gb rama kod mene dok sa 2Gb radi normalno.

Za Vistu se preporuča 24-bitni Live!, Audigy LS, X-fi Extreme Audio kao neki minimum u Creative-a. Kartice su fizički skroz identične, razlika je samo u driverima. Postoje driver pack (Daniel_K) kojim se mogu X-Fi Extreme Audio driveri instalirati na 24-bitni Live! i Audigy LS.

Tko želi izbjeći Creative, ostaje mu na izbor CMI i VIA, al to je il dobro i skupo (cca 500-700kn), ili lošije i jeftinije (osnovni CMI čipseti kao što je navedena Terratec kartica).

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 9:45 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Razlika se osjeti,,(ali nije neka ogromna razlika, sve ovisi o cijeni kolko platiš zvučnu karticu....), za 2.1 kanalne zvučnike integrirana če biti dovoljna, a ak ti se zvuk neče svidjet onda si kupi novu zvučnu,

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 9:54 (Xero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Zvucna kartica, da li se isplati?
Chaky kaže...

Namjeravam uzeti neke 2.1 zvucnike.

Samo me zanima da li se isplati uzeti zvucnu karticu, recimo neku jeftiniju od 200kn.

Tj. da li se osjeti razlika izmedu integriranog zvuka na maticnoj i zvuka s zvucnom karticom.

izmedzu integrirane i one od 200kn (i manje) nema razlike na 2.1 sustavima.
teoretski mozda i ima, ali ti je ionako neces cuti.
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 9:57 (pixelatem).
17 godina

Hvala. Tako sam i mislio, samo sam zelio potvrdu ljudi koji imaju iskustva s zvucnim karticama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 9:59 (Chaky).
17 godina
protjeran

Gledaj na to logički: zvučna kartica je audio uređaj u računalu. Bez nje je lošije nego sa njom. Naravno nije razlika kao kod GPU i CPU kod grafičke kartice, ali ako nije procesor ne znači da nije značajna promjena u računalu-zvuku. Kupi! Ja ti preporučam Creative Labs, imam CL Xtreme Music od 100 EUR već sedam mjeseci bez razlike nije, bez ikakvih nedoumica: opet bih uzeo karticu za zvuk...! I opet slušaj druge ovdje jer je razlika ipak manje uočljivija nego kod druge robe na PCu!Osmijeh

Q6600 , EX38-DS4, DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
16 godina
neaktivan

ja imam logitech x230 2.1 zvucnike i dal se isplati kakve zvucna kartica uopce?mislio sam nesto ovako http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8na+kartica%2C+PCI%2C+CREATIVE+LABS+X-Fi+Xtreme+Audio%2C+bulk+%28SB0790%29&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.300.030

al ak se neisplati onda necu bezveze bacati pare.

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ova je bolja od nje. http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8na+kartica%2C+PCI%2C+ASUS+Xonar+DS+7.1%2C+Low+Profile&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.310.012

a ova x fi extreme je ista kartica ko i audigy samo što je skupllja.

uzmi asus ako možeš

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
16 godina

osjeti se razlika ove creative sviraju jako dobro,samo je pitanje koliko su ti kvalitetni zvučnici da osjetiš razliku,i još je važnije koji player koristiš za reprodukciju,ja sam najbolje rezultate imao sa virtual dj,ovi free playeri imaju loš zvuk,to sam testirao na komonentama i sony linijama

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan

Kako mislis koji player?

U cemu je razlika izmedju playera ako slusas recimo audio cd?

Koji codec se uopste tu koristi?

Naravno ako se ne igras sa ekvilajzerima i sl glupostima.

JA imam z-5500 i izmedju WMP i winampa ne primijetim nikakvu razliku.

16 godina

ja samo tvrdim da kad sam glazbu puštao preko virtual dj dobio sam odličan zvuka ,a sa winampom onako srednji,naravno da su playeri važni da izvuču maxs od zvuka

17 godina
neaktivan

Nema to veze sa codecom vec sa podesavanjem playera. Oni uglavnom koriste iste codece.

16 godina

vjeruj što želiš svi playeri su mi bili na normalnim postavkama ,ali virtual player stvarno vrhunski svira mp3,kao da slušaš cd,nije baš isto ali jako blizu

17 godina
neaktivan

On moze svirati kako zeli al ako je mp3 los dzaba ti.

16 godina
neaktivan

Isplati se - ako je kvalitetna. Svaki signal prije (pred)pojačala treba proći kroz D/A pretvorbu i kroz NF stupanj, filtere ili neku drugu ''staromodnu'' elektroniku koja je kod audio kartica u pravilu kvalitetnija nego li kod integrirane varijante. Tajna je u tome da se izborom komponenti poput npr. filtera napajanja i kondenzatora eliminira šum, poboljšava dinamika i manja su izobličenja, jer sama kartica već i fizički ima dosta prostora za ''iživljavanje'' elektronikom.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 22:51 (cgsi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
cgsi kaže...

Isplati se - ako je kvalitetna. Svaki signal prije (pred)pojačala treba proći kroz D/A pretvorbu i kroz NF stupanj, filtere ili neku drugu ''staromodnu'' elektroniku koja je kod audio kartica u pravilu kvalitetnija nego li kod integrirane varijante. Tajna je u tome da se izborom komponenti poput npr. filtera napajanja i kondenzatora eliminira šum, poboljšava dinamika i manja su izobličenja, jer sama kartica već i fizički ima dosta prostora za ''iživljavanje'' elektronikom.

Imam zvucnu iz Moj PC, ne radi mi mkrofon (radi na integrirki, mikrofon dodje uz Steelseries Siberia slusalice), sta da radim?

Neki kazu da mi treba mikrofonsko predpojacalo, a ja se zbunjeno ceskam po glavi.

A za temu, DEFINITIVNO ima razlike.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
17 godina
neaktivan

Naravno da ima ali ako ce na to prikopcati neke plasticne zvucnije od 200 kn ne treba bacati pare.

16 godina
protjeran

o da itekako je bitan player......ja sam primjetio dok sam isprobavao razne sviraće da svaki zvući drugaćije na defaultnim postavkama....recimo winamp ima jedan od najćudnijih zvukova kada reproduciram pijesmu...jednostavno ispadne umjetno........wmp ima odlićan zvuk, možda ćak najbolji od svih...trenutno koristim aimp 2.0.....nisam se mogao odlućiti između njega i wmp-a no ovaj je mnogo funkcionalniji...zato doro biraj na ćemu slušaš jer se razlika osijeti

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

znaci za 400kn je najbolja ova http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8na+kartica%2C+PCI%2C+ASUS+Xonar+DS+7.1%2C+Low+Profile&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.310.012

zasto je to low profile?znaci to je low kartica?

moram priznati da je dosta skup zvuk,zvucnici 600kn+zvucna 400kn i to neka low,bas nije jeftino

znaci koju da uzmem sad do 400 i koristio bih za 2.1 zvucnike i koje mi zvucnike predlazete za oko 500kn(2.1 sustav)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zvucna zasigurno ta asus a za zvucnike hmm nije ti bas neki izbor.
Ja ti prodajem jedan 2.1 sustav od creative jako malo koristen pa se javi na privatne ako si zainteresiran

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pa nije to bas low kartica low su one ispod 200 kn.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
luka_cro kaže...

Low profile nema veze s cijenom ni kvalitetom, već točno ono što ime govori - niski profil (fizička dimenzija kartice). Sama kartica nije u punoj visini utora već je niža, pa se uz promjenu onog lima iza može ugradit u slim kućišta, recimo za HTPC.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
luka_cro kaže...

znaci za 400kn je najbolja ova  http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8na+kartica%2C+PCI%2C+ASUS+Xonar+DS+7.1%2C+Low+Profile&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.310.012

moram priznati da je dosta skup zvuk,zvucnici 600kn+zvucna 400kn i to neka low,bas nije jeftino

znaci koju da uzmem sad do 400 i koristio bih za 2.1 zvucnike i koje mi zvucnike predlazete za oko 500kn(2.1 sustav)

1000 kn je tebi skup zvuk,ako želiš uživati u glazbu treba i malo uložiti,iako sumnjam da hi-end komjuterski zvučnici ne mogu ponuditi niti blizu onog što ja zovem dobar zvuk,ne sviraju nego BUBAJU

16 godina
neaktivan

pa sto je onda zapravo dobar zvuk i gdje to mogu cuti? ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...
luka_cro kaže...

znaci za 400kn je najbolja ova http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8na+kartica%2C+PCI%2C+ASUS+Xonar+DS+7.1%2C+Low+Profile&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.310.012

1000 kn je tebi skup zvuk,ako želiš uživati u glazbu treba i malo uložiti,iako sumnjam da hi-end komjuterski zvučnici ne mogu ponuditi niti blizu onog što ja zovem dobar zvuk,ne sviraju nego BUBAJU

Ajd nemoj pretjerivati sada jer po tome nigdje ne postoji dobar zvuk jer uvijek postoji bolje i skuplje. Negdje se mora povuci granica. Ja ne slusam muziku skoro nikad a i kad slusam nisam zahtjevan. Uzivam u nekim drugim stvarima . I meni moji z-5500 daje predobar zvuk.

16 godina
slogic kaže...
blackalbum kaže...
luka_cro kaže...

znaci za 400kn je najbolja ova  http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8na+kartica%2C+PCI%2C+ASUS+Xonar+DS+7.1%2C+Low+Profile&option=artikl&id_kategorija=05231&id_artikl=052.310.012

Ajd nemoj pretjerivati sada jer po tome nigdje ne postoji dobar zvuk jer uvijek postoji bolje i skuplje. Negdje se mora povuci granica. Ja ne slusam muziku skoro nikad a i kad slusam nisam zahtjevan. Uzivam u nekim drugim stvarima . I meni moji z-5500 daje predobar zvuk.

slažem se s tobom ,ali 1000 kn nije puno ,da bi netko napisao dao sam puno novaca

17 godina
neaktivan

Ovisi o namjeri igrice + filmovi plus humpa lumpa glazba

dosta je creative da bas onboard ne unosi sum plus plehnati logitech sa opisom bas je do jaja

Ak je namjena kompjutera glazba onda e-mu , m-audio to je jedino kod nas dostupno ,od asusa jedino valja stx essence koja je skupa a mislim i nedostupana kod nas + ukoliko se nema za pojacalo neko low end nad onda m-audio monitori koji iako su namjenjeni vise za stvaranje glazbe posluzit ce i za samo reprodukciju.

Znaci minimum za iole pristojan zvuk glazbe je 500kn interna zvuca emu ili maudio plus 1000kn mali monitorici od m-audia ili 600tinjak kn neke sluske tipa grado , audiotehnika

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 17:07 (Tcherot).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...
blackalbum kaže...
luka_cro kaže...

jel ovo neka vrsta sarkazma ili ironije?

pa z-550 su najbolji zvucnici valjda i kostaju 3000kn

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice