Z906 - zvučna kartica?

poruka: 23
|
čitano: 8.156
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Z906 - zvučna kartica?

Planiram uzet Logitechove z906 zvučnike i pošto čisto sumnjam da će integruša na matičnoj zadovoljit 500w jake zvučnike, koju zvučnu da uzmem i da ju mogu kupit u Hrv ( Zagrebu)?

Mjerkam Creative Labsove zvučne al su jako skupe...

Jel su z906 dobri zvučnici?

EDIT : Na svojoj p67-ud4-b3 imam geforcice u sli-u i imam  jedan pcie-x1 i pci slot prazan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 12:36 (Qudek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Z906 - zvučna kartica?

Naruči izvana TitaniumHD ako imaš para. Ili neki jači Xonar ST/X. Opet - ako imaš para. Tu je i HT Omega Claro itd.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 10:22 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Z906 - zvučna kartica?

Ili ako nema love, tj ako je problem gledaj si tu po oglasniku prodaje li tko Audigy2 (ZS), Creative X-fi, ASUS Xonar... To su solidne zvučne za ne preveliku lovu, a opet punooo bolje od integriranih.

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Z906 - zvučna kartica?
Pero Dinamit kaže...

Ili ako nema love, tj ako je problem gledaj si tu po oglasniku prodaje li tko Audigy2 (ZS), Creative X-fi, ASUS Xonar... To su solidne zvučne za ne preveliku lovu, a opet punooo bolje od integriranih.

a, ova?

http://www.links.hr/index.php?naziv=Zvu%E8na+kartica%2C+PCI-E%2C+CREATIVE+LABS+X-Fi+Titanium+Fatal1ty+Professional%2C+bulk&option=artikl&id_kategorija=05232&id_artikl=052.320.011

15 godina
neaktivan

Ne isplati se nažalost za 800kn, a sranje sa Creativom je da premalo igara koristi u potpunosti EAX 5.0 HD koji oni reklamiraju i na kojem zaluđuju gamere. Za 800kn se da naći bolja kartica, ja bi išao na neki Xonar - opet makar morao izvana naručiti. Jači Xonar neki za 100-120 eura.

Cemetary gates
15 godina
Z906 - zvučna kartica?

Mali problem mi je utrpat bilo kakvu zvučnu jer mi je iznad prvog pcie-x1 slota SLI mostić, a iznad drugog golemi Nh-d14, ce mi uopce stat nova zvucna?{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Z906 - zvučna kartica?

Ako već misliš pljunuti 800+ kn za zvučnu, napravi to kako spada i uzmi ju izvana, ili iz Austrije ili Njemačke.

http://www.alternate.de/html/product/ASUS/Xonar_Essence_ST/133582/?

Imaš i ovu :

http://www.alternate.de/html/product/ASUS/Xonar_D2_7.1/45555/?

Ako mora biti X-Fi čip, i ne možeš se odlijepiti od EAX-a..onda bar Auzentech modani X-Fi..

http://www.alternate.de/html/product/AuzenTech/X-Fi_Bravura_7.1/256414/?

Eh,da..i Xonari emuliraju EAX, to sam zaboravio napomenuti. Jedna od ove tri bi ti bile kao šamarčina..pogotovo zadnje 2 koje su do 800kn.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Qudek kaže...

Mali problem mi je utrpat bilo kakvu zvučnu jer mi je iznad prvog pcie-x1 slota SLI mostić, a iznad drugog golemi Nh-d14, ce mi uopce stat nova zvucna?{#}

Ima i LP varijanti, vani, naravno.

http://www.alternate.de/html/product/AuzenTech/X-Fi_Forte_7.1/256408/?

Kao i Xonar DX, možda za tebe najbolji upgrade s obzirom na cijenu/performanse..

http://www.alternate.de/html/product/ASUS/Xonar_DX-XD/45559/?

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 10:32 (thedream).
17 godina
Z906 - zvučna kartica?

A ispod grafulja nemaš nikakav slobodni slot?

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pero Dinamit kaže...

A ispod grafulja nemaš nikakav slobodni slot?

Ako kablovi od usb-ova i ostalog nece smetati, imam PCI.

15 godina
thedream kaže...
Qudek kaže...

Ima i LP varijanti, vani, naravno.

http://www.alternate.de/html/product/AuzenTech/X-Fi_Forte_7.1/256408/?

Kao i Xonar DX, možda za tebe najbolji upgrade s obzirom na cijenu/performanse..

http://www.alternate.de/html/product/ASUS/Xonar_DX-XD/45559/?

Ma mozda i ne treba lp, ali neznam jer ce ispod nocute na PCI-e x1 stat jer su rebarca od hladnjaka blizu.....( treba mi neko ko ima nesto slicno da kaze da ili ne)

16 godina
Z906 - zvučna kartica?

Možda Xonar Ds, 360kn, sasvim u redu zvučna.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Qudek kaže...

Planiram uzet Logitechove z906 zvučnike i pošto čisto sumnjam da će integruša na matičnoj zadovoljit 500w jake zvučnike, koju zvučnu da uzmem i da ju mogu kupit u Hrv ( Zagrebu)?

..

- čemu forsiranje dodatne kartice ako nema dovoljno mjesta. Razlog (podvučeno) ne postoji, tj svejedno koji zvučnici (izlazna snaga linijskih komponenti je manje-više ista, predpojačalo sve to pegla na isti nivo..), pa probaj s onboardom.. lako dodaš ako nisi zadovoljan.

Inače Xonar ili iz ranga 200kn Audigy2 i sl. .. (creative je napokon prestao s glupostima oko drivera..).

Nisam siguran dali sad postoji i audio pin za (SPDIF-out) za starije nVidia, zbog HDMI-ja je nepraktično. Novije kartice ili ATI to rješavaju kroz driver.

Možda i neka iz kategorije RME-digi.(početna kategorija iz serije 96xx ovisno o broju kanala). Ima smisla samo ako se baviš mixanjem i sl. Za kućne potrebe je creative logičniji (pa i bolji za igre jer je još uvijek defacto standard...).

-eventualno neka ext. zvučna, USB, Firewire ili poseban konektor koji bi te rješili problema s prostorom. Sve to je u rangu 200-800kn i sve su manje-više jednake, iznad samo ako stvarno znaš razlog (kao RME).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
Qudek kaže...

..

- čemu forsiranje dodatne kartice ako nema dovoljno mjesta. Razlog (podvučeno) ne postoji, tj svejedno koji zvučnici (izlazna snaga linijskih komponenti je manje-više ista, predpojačalo sve to pegla na isti nivo..), pa probaj s onboardom.. lako dodaš ako nisi zadovoljan.

Inače Xonar ili iz ranga 200kn Audigy2 i sl. .. (creative je napokon prestao s glupostima oko drivera..).

Nisam siguran dali sad postoji i audio pin za (SPDIF-out) za starije nVidia, zbog HDMI-ja je nepraktično. Novije kartice ili ATI to rješavaju kroz driver.

Možda i neka iz kategorije RME-digi.(početna kategorija iz serije 96xx ovisno o broju kanala). Ima smisla samo ako se baviš mixanjem i sl. Za kućne potrebe je creative logičniji (pa i bolji za igre jer je još uvijek defacto standard...).

-eventualno neka ext. zvučna, USB, Firewire ili poseban konektor koji bi te rješili problema s prostorom. Sve to je u rangu 200-800kn i sve su manje-više jednake, iznad samo ako stvarno znaš razlog (kao RME).

Znaci po tebi nema razlike između sound blaster x-fi fatal1ty titanium professional i asus xonar ds-a?

Jel moguće da ovdje -http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=66949 su z906 tako jako jeftini?

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
Qudek kaže...

..

Drivera ima, softvera ne - takve kartice zahtjevaju određeno (pred)znanje, pošto nije samo ubaci instalacijski disk i vozi, Audigy 2, 2 ZS i 4, su i dan danas fenomenalne, ali sa paketom sa službenog Creative weba sa Vistu i W7 dobiješ driver i osnovni dio softvera, što mene osobno ne bi zadovoljilo, čak i kad uzmem u obzir da sam istresao samo 150,200kn za nju. Treba svakako naći daniel_K moddane drivere za Audigy, koji su nešto teži, radi se nerijetko o par-sto mb, ali dolaze, opet nerijetko sa cijelim ili gotovo cijelim softverom instalacijskog CD-a za XP, pošto za Vistu i W7 kako sam rekao, 90% softvera ne radi u originalu.

Moddani driver dakle i Audigy2 ZS za 200kn, odličan izbor. Svakako bi prije čak na to išao nego na Xonar DG i DS.

Ovisi naravno i o načinu spajanja zvučnika, siguran sam da na Z906 ipak osjetna razlika spojio ih 3.5mm analogno bananicama, ili SPDIF/Toslink digitalno, ovisno o raspoloživim izlazima na matičnoj ploči straga.

Ako spaja analogno, ja bi svakako zbog šumova, boljeg SNR-a, i prijesvega komponenata odnosno DAC-a i ADC-a išao na zasebnu zvučnu. Onboard je tu šljuka uvijek bio i uvijek će biti. Pogotovo za ovakav zvučnik od 2.5 kile kuna. Po meni šteta uopće analogno spajati.

Što se tiče ostalih načina, praktički može ostati na onboardu, i pokušati. Ako se radi o solidnijem codecu na ploči, možda se nešto i izvuče iz njega, ali vjerojatno će neke boljke ostati poput ponekih šumova, ili pak nedovoljne glasnoće,jasnoće zvuka u odnosu na zasebnu zvučnu.

Sve ovisi koliko on novca ima i koliko se želi uopće potruditi, po meni :

1. Ako ima 200kn, svakako Audigy2 ZS i moddani daniel_K Audigy pack sa stranica

2. Ako pak ne smije biti polovno, makar ne znam zašto ali ok, onda može proći Xonar DS

3. Ako novac nije nikakav problem, i može istresti 800kn za zvučnu, jedna od onih izvana koje sam naveo, bile bi gotovo savršene za njega.

4. Ako novac pak je problem i u startu, zaobići analogiju i poslati na neki drugi način zvuk sa onboard zvučne na ploči, i vidjeti rezultate pa se javiti.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan

Preskupo, po meni, i neisplativo. Odvoji 200kn, uzmi Audigy4, popikaj bananice i Bog te veselio, za početak bar to.

http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/zvucna-kartica-audigy-4-pci-slot-oglas-2685614

Kasnije možeš na neki drugi način spajati, samo ćeš trebati kabel pošto nema SPDIF out kartica ni toslink.

Cemetary gates
16 godina
Qudek kaže...
..

Znaci po tebi nema razlike između sound blaster x-fi fatal1ty titanium professional i asus xonar ds-a?

Jel moguće da ovdje -http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=66949 su z906 tako jako jeftini?

- to nitko nemože reči.. možda batman (ako čuje kao šišmiš).

Teorija, kvalitetnija kartica ima kvalitetnije komponente-spojeve, manje smetnji-šuma. Dok je sama osnova manje-više jednaka. Pošto digitalni zvuk nema problema s transportom, teoretski je kvalitetnije rješenje imati optical izlaz do pojačala-zvučnika uz predpostavku da je pojačalo s odgovarajućim sklopom. Sama zvučna kartica tad nema baš nikakvu ulogu.

Kod profi opreme, smetnje su svedene na minimum, ali važni su i sami konektori-tip, kao XLR mic. ili midi, fw itd. Na analognim konektorima se uzima kao kvalitetnije pozlaćeni konektor (zboh oksidacije, manje šuma) ali to može samo batman primjetiti (ili mjerni uređaj).

Daleko više će na 'kvalitetu' zvuka tj 'boju' svuka utjecati sami zvučnici i pojačalo.

Pošto za igre nije presudna kvaliteta, često se dešava da je jeftikanerica bolja nego profi, dok za slušanje mp3ca i fledanje prosječnih filmova, samo hi-fi-frickovi ''čuju'' razliku. Drugima je pak bitnije 'da trešti'.

Audigy i Fatality imaju istu osnovu. Ako bi usporedio s GeForce i Quadro, možda bi bilo jasnije. Više je stvar proizvođača i namjernih razlika, kao Ariel za naše tržište ili LCD matrica monitora. ... ipak usudio bi se reči da je većina razlika samo marketing. Kao i ovisnost o veličini kutije ili rinfuze za isti artikal.

s druge strane, sve što 'čuješ' na forumu su subjektivini stavovi, zvuk moraš čuti u živo... svaka komponenta (pa i kabel) utječu na rezultat, samo je pitanje koliko i dali je to realno-čujno. I nisu iste stvari čisti zvuk (kao vjerniji=original) i bolji-ljepši zvuk. Tek kad čuješ uživo ima smisla (razlog) baciti neki novac za to. .. ili kupiti gucci torbicu (žene).

.. i opet postoji subjektivnost i izbor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Z906 - zvučna kartica?

Namjeravam uzeti z906 ali me zanima dali je potrebno uzimati dodatnu zvucnu karticu , nisam neki audiofil da mi je prijekopotrebno ali btw nemam ni slota na maticnoj  za nju jer mi grafa sve zauzima ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Z906 - zvučna kartica?

Po meni apsolutno da, nemoras dat masu para al nekih 400 kn minimalno....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Z906 - zvučna kartica?

I kakvi su zvučnici, iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Z906 - zvučna kartica?

Veliku većinu vremena će biti samo na 25% glasnoće jer je ovo ostalo poprilično glasno, Na pola glasnoće se sve u sobi trese, a kad okrenes do kraja nista osim toga se ne cuje u cjeloj kući. Zvuk je vrhunski, čist i precizan, uglavnom sve pohvale za zvucnike...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice