Vaš audio kutak izdvojena tema

poruka: 12.337
|
čitano: 4.269.574
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
7 godina
Re: Vaš audio kutak

Pojačalo je refreshano s Mundorfima prije 2-3 godine, to nije dio novog slušnog testa, to je već uhodan upgrade. Sad se samo kabeli mijenjaju.

Live long and prosper.
10 godina

super, ali i dalje je bolje nego je bilo, prvo je bolje kad stavis filter letvu, pa kad skines filter letvu je opet bolje, pa kad vratis opet je bolje itd itd...
ispada da samo treba mjenjat i da ne moze bit losije, kad cu vise dozivit da neko napise da je losije/isto/necujno/greska/nepotrebno/magla...ispada da vise vrijedi zadnji metar strujnog kabela nego koji zvucnici su u sistemu.

17 godina
Vaš audio kutak

stvari koje su opisane kao promjena u zvuku kabel niti teoretski ne moze uzrokovati, pogotovo ne strujni.  Uvjek sam se divio audiofilskoj fizici i elektrotehnicii koje stvari su ovdje moguce, ta cuda bi posramila i samog Isusa 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:42 (Pixel).

0 0 hvala 0
7 godina
Pixel kaže...

stvari koje su opisane kao promjena u zvuku kabel niti teoretski ne moze uzrokovati, pogotovo ne strujni.  Uvjek sam se divio audiofilskoj fizici i elektrotehnicii koje stvari su ovdje moguce, ta cuda bi posramila i samog Isusa 

Dobro, koliko si Cardas i Nordost kabela isprobao?

I ja i brat smo isto tako govorili 10 godina i sad kad je isprobao strujne kabele, čuje primjetnu razliku. Ja se još nisam uvjerio, jer još nisam čuo njegov sustav, a u sebe nisam radio usporedbu, pa ne mogu komentirat.

Ako želiš tehničko objašnjenje, radi se o materijalima od kojih je žica napravljena, o geometriji te žice, o unutarnjoj strukturi (konkretno Nordost je micro mono-filament) i o izolaciji, a to sve utječe na brzinu protoka signala kroz žicu (realno signal ide po žici i oko žice u magnetnom polju, kroz žicu ne ide struja), što uzrokuje bolju/lošiju zvučnu sliku. Onaj koga baš zanima, može naći tehnička detaljna objašnjenja i može se uvjeriti tako da sam posluša ili u sebe (ako imaš dobar sustav) ili kod nekoga drugoga.

Hoćemo ovo dignit s audio fantazija na metalurgiju, kemiju i modernu proizvodnju? Trebat će ti sati poduke dok shvatiš koliko toga se može mijenjat u signalu samo radi žice.

Uostalom, meni ti kabeli izgledaju lijepo, ja želim da mi sustav bude dio uređenja dnevnog boravka i svaka komponenta mora vizualno odgovarat, pa tako i kabeli. Ako netko ima para i umišlja da mu je zvuk bolji, šta te to briga, pusti nas na miru u našim fantazijama.   

P.S.

"The electrical energy or signal (the electromagnetic wave) moves much faster than the electrons, usually between 50% and 99% the speed of light, depending on the wire's insulation and properties." I sad je dalje stvar sinergije ostalih kabela i uređaja koje imaš.

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put danas u 22:00 (Filox).
7 godina
dabar_solta_V2 kaže...

super, ali i dalje je bolje nego je bilo, prvo je bolje kad stavis filter letvu, pa kad skines filter letvu je opet bolje, pa kad vratis opet je bolje itd itd...
ispada da samo treba mjenjat i da ne moze bit losije, kad cu vise dozivit da neko napise da je losije/isto/necujno/greska/nepotrebno/magla...ispada da vise vrijedi zadnji metar strujnog kabela nego koji zvucnici su u sistemu.

To za kondicio/filter letvu je greška mene i brata šta smo slušali određenog audioila/servisera. Nismo se do sad zamarali sa strujom i strujnim kabelima, jer smo kao i ti mislili da je to sve prodavanje magle. Ja živim na Braču, pa meni i odgovara imat malo bolju zaštitu za sustav, ali sad kad smo došli do ovde, i ja ću isprobat razliku i mijenjat stvari, ali prvo moram osnovnu instalaciju u kući sredit.

Evo, tebi će bit zanimljiv ovaj dio. Trenutno bolje zvuči CD palyer s onim jeftinim kabelom od kompjutera, nego sa skupim Viablue kabelom, jer je Viablue bia loš odabir, nije za digitalne uređaje, srebro i jednostavno nije za taj uređaj pogođen. Znači najobičnija žica je trenutno bolja od skupog, ali krivog kabela. Cardas je nešto drugo, on odgovara i on mijenja na bolje.

I ne radi se o zadnjem metru kabela, nego o prvom metru kabela. I u pravu si, to je najbitniji dio, ne trebaš kopat cijelu kuću i provlačit Nordost Vishnu kroz kuću do trafo stanice. Prvi metar je najbitniji. Naravno, ako već imaš dobre zvučnike i dobar ostatak sustava, kabeli su zadnji, ali isto bitni.

I baš je zanimljivo da ja sve ovo pričam samo s inženjerima elektrotehnike koji su daleko stručniji od većine vas ovde, ali ste svi pametniji od njih. Baš cool. 

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put danas u 22:09 (Filox).
7 godina
Vaš audio kutak

Evo koga zanima update, kaže brat da najviše osjeti razliku u zvuku u "znatno većoj izdvojenosti instrumenata, nije sve utopljeno u jednu zvučnu čorbu". A trenutno je pretpojačalo spojeno s običnim noname kabelom, pa ću javit dojmove kad stigne Nordost Heimdal 2 za otprilike mjesec dana. Vjerujem da cijela promjena nije samo do Cardas kabela na CD playeru, nego i do Furutech letve i do uklonjenog filtera struje i do novog razmještaja uređaja na strujnoj letvi, ali sve skupa odlično "surađuje".

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put danas u 22:05 (Filox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina

Pusti trolove. Mene uvijek fascinira kad se gluhi ljudi javljaju i komentiraju zvuk.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Savjetnik za izbor pc zvučnika, Koji media player kupiti?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice