Kao sto sam naslov govori,tipkovnica u biosu radi a kad ude na desktop neradi...vec sam 20puta izvadio, stavio restartao....ali neradi...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ljudi moze li mi tko pomoc? jos nisam rijesio problem...
ako ti je tipkovnica ustekana putem usb-a onda neradi u biosu. ustekaj na ps/2 prikljucak i trebalo bi raditi. barem je to meni pomoglo...
ako ti je tipkovnica ustekana putem usb-a onda neradi u biosu. ustekaj na ps/2 prikljucak i trebalo bi raditi. barem je to meni pomoglo...
tipkovnica je ps/2
nebih znao onda. sori
Digni live linux ili setup od windowsa i vidi radi li tipkovnica. Ako radi, onda znaš da je do Windowsa. Ako ni tamo ne radi, a u BIOS-u radi, onda imaš jako čudan HW problem. Ako je do Windowsa (možeš pokušati i prije provjere)
Otiđi u device manager i tamo napravi uninstall tipkovnice, pa restartaj komp da je ponovno instalira. Ako to ne upali probaj radi li ti on-screen keyboard (imaš negdje u startu). Još jedna od stvari koje možeš probati je repair instalacija Windowsa - reinstalira system bez brisanja podataka i programa.
Digni live linux ili setup od windowsa i vidi radi li tipkovnica. Ako radi, onda znaš da je do Windowsa. Ako ni tamo ne radi, a u BIOS-u radi, onda imaš jako čudan HW problem. Ako je do Windowsa (možeš pokušati i prije provjere)
Otiđi u device manager i tamo napravi uninstall tipkovnice, pa restartaj komp da je ponovno instalira. Ako to ne upali probaj radi li ti on-screen keyboard (imaš negdje u startu). Još jedna od stvari koje možeš probati je repair instalacija Windowsa - reinstalira system bez brisanja podataka i programa.
tipkovnice u device manageru nema,winse sam repairo i opet nece...sad pisem na on-screen keyboard...mislim da je problem u tipkovnici...
Jesi li pokušao s drugom tipkovnicom? Meni više sliči ili ploča/BIOS problem ili Windows. Pokušaj resetirat BIOS, viđao sam i nelogičnije probleme koje je reset biosa riješio.
Jesi li pokušao s drugom tipkovnicom? Meni više sliči ili ploča/BIOS problem ili Windows. Pokušaj resetirat BIOS, viđao sam i nelogičnije probleme koje je reset biosa riješio.
nisam pokušao s drugom tipkovnicom
Provjeri da li ti je isključena USB Keyboard support opcija.
To ne bi trebalo da ima ikakve veze. Ja sam isto imao cudan problem sa tastaturom. Jedan komp se nije htio uopste upaliti. Znaci mrtav. Izvadim tastaturu radi normalno, prikopcam drugu isto PS2 radi normalno. Onu prvu prikopcam na drugi komp radi normalno. Pa ti sad budi pametan.
Provjeri da li ti je isključena USB Keyboard support opcija.
ps/2 tipkovnica