Tipkovnica bez hrv znakova

poruka: 7
|
čitano: 3.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Razmišljam o kupnji nove tipkovnice, nije sad bitno koje (nisam tu da mi preporučate :D ) i koliko sam shvatio, dotična tipkovnica koju namjeravam kupiti nema hrv znakove, tj US layout je.

Volio bih čuti od onih koji imaju iskustva s takvim tipkovnicama kako to funkcionira, jesam li osuđen na život "bez kvačica" ili se može nekako i to namjestit?

Glupo mi je davat novce ako neću moći tekst od par redaka napisat...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Tipkovnica bez hrv znakova
smola3005 kaže...

Razmišljam o kupnji nove tipkovnice, nije sad bitno koje (nisam tu da mi preporučate :D ) i koliko sam shvatio, dotična tipkovnica koju namjeravam kupiti nema hrv znakove, tj US layout je.

Volio bih čuti od onih koji imaju iskustva s takvim tipkovnicama kako to funkcionira, jesam li osuđen na život "bez kvačica" ili se može nekako i to namjestit?

Ja imam laptop kupljen u USA s tim nemam problema.

Jedino što na tipkovnici nema tipke za palatale nego su tamo navodnici...

NIsi osuđen na đivot bez palatala.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
smola3005 kaže...

Ja sam jedno par godina imao jednu tipkovnicu sa njemačkim slovima,jednostavno sam namjestio na kompjuteru hrvatsku tipkovnicu,a na ovu tipkovnicu sam napisao to čćžđš.Ako je crna tipkovnica onda izreži neke komadiće od papira i nalijepi na određeno slovo a ako je bijela jednostavno samo napiši markerom koje je slovo,pričekaj da se osuši i to je to... Sva mudrolija svijeta!

Dino
15 godina
neaktivan
Dinče kaže...
smola3005 kaže...

Ja sam jedno par godina imao jednu tipkovnicu sa njemačkim slovima,jednostavno sam namjestio na kompjuteru hrvatsku tipkovnicu,a na ovu tipkovnicu sam napisao to čćžđš.Ako je crna tipkovnica onda izreži neke komadiće od papira i nalijepi na određeno slovo a ako je bijela jednostavno samo napiši markerom koje je slovo,pričekaj da se osuši i to je to... Sva mudrolija svijeta!

Ja sam napravio isto samo nisam pisao po tipkovnici.

Pa na to se lako navikneš.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina

Ok, sad mi je lakše, hvala svima :)

0 0 hvala 0
15 godina
smola3005 kaže...

Ne znam ajdmo reći koje je klase ta tipkovnica, ali ako je malo bolja, postoji vjerojatno i opcija podešavanja funkcije tipke (na nekima uopće nemaš oznaku jer će svijetliti ona funkcija koju isprogramraš, Razer ako se ne varam marka), tako da nećeš morati/trebati nužno ostati zakinut za HR znakove.

BTW, čini mi se da bi trebalo i u instalacijskom CD ROM-u trebalo biti opcija tipkovnica i koja slova, zar ne??

Sretno s kupnjom!

P.S. danas opake pile od tipkovnica koštaju oko 400- 700 kuna, da ima ih i skupljih ali ti ne coljaš na njih, ali već ove/one trebaju biti pokrivene s nekim/nekakvim opcijama za te novce, kvrapcu!

ATJ Lučko
17 godina
odjavljen

Za osnovne znakove se lako naviknuti, a neke posebne ako ti je problem pamtiti jednostavno prebaciš na EN layout, napišeš  što trebaš, pa vratiš HR kako bi opet imao hrvatke znakove. Funkcija tipki nema veze sa samom tipkovnicom, već o layoutu koji joj je dodijeljen u windowsima (ili nekom drugom OS-u). Tako sam ja imao na laptopu japansku tipkovnicu (uz japanske znakove su bili na tipkama i za EN layout), pa kada bih programirao, prebacio bih u EN layout kako bi mi bilo lakše naći razne zagrade i slično (zapravo sam s jednim programom modificirao layout, kako bi za razliku od EN Z i Y bili na mjestima na kojima sam navikao da budu), a kada bih tipkao tekst, na HR radi znakova.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice