Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.370.145
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Slušalice za glazbu - tema za izbor

Ultimativne slusalice? Koliko to kosta?

Stvar je u tome da su se na trzistu pojavile jeftine kineske slusalice koje gaze do 5 puta skuplju konkurenciju. Naravno da ono "naj" treba traziti uz astronomske cijene ali situacija je takva da se kad netko trazi slusalice do 100€ - 1000kn bez ikakvog razmisljanja mogu preporuciti slusalice od 250kn i to ne kao nekakav best buy nego kao najbolje. Prije je Philips bio taj koji je u pola cijene znao ponuditi kvalitet zvuka jednak kao kod razvikanih imena a sad su se pojavili kinezi koji to nude za cetvrtinu. Jedina mana ovih slusalica (u rangu cijene o kojem pricamo) su losiji materijali ali kad ih covjek pojaca lako to zaboravi.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor

S tim bi se složio bez problema, superlux i jesu best buy u tom cjenovnom rangu bez ikakve sumnje no da su prave studijske slušalice ili slušalice za mastering e to bome nisu i to je upravo ono što sam prvi put rekao.

14 godina
odjavljen

Ako već mislite trošiti pare na slušalice od 2000-3000kn, a imaju zvuk od 50-60kn kupite Beats {#}

Napravljene su od metala, ali zvuče kao da su napravljene samo od metala.

2 1 hvala 0
16 godina

Ohooo, pa nisam ni znal da se kod nas može nabavit Superlux 668B.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
17 godina
josipva kaže...

S tim bi se složio bez problema, superlux i jesu best buy u tom cjenovnom rangu bez ikakve sumnje no da su prave studijske slušalice ili slušalice za mastering e to bome nisu i to je upravo ono što sam prvi put rekao.

Ne bih se složio. Prvo i osnovno, provjeri ovaj link, znam tko je pisao recenziju, čovjek je redovito na Hydrogenaudio uspješno ABXao mp3 datoteke na 320 kbit od original wav datoteka. Također, mjerenja u govore svoje, primjeti koje slušalice su u usporedbi i za koju cijenu. Za one lijene, Beyerdynamic DT990.
Nemoj nikad slijepo vjerovati brandovima. Superlux je OEM proizvođač mikrofona, slušalica i ostale studijske opreme, jedan dio prodaje pod svojim imenom, no često ćeš naći njihove proizvode rebrandirane pod drugim imenom i po pristojno višoj cijeni.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Ne bih se složio. Prvo i osnovno, provjeri ovaj link, znam tko je pisao recenziju, čovjek je redovito na Hydrogenaudio uspješno ABXao mp3 datoteke na 320 kbit od original wav datoteka. Također, mjerenja u govore svoje, primjeti koje slušalice su u usporedbi i za koju cijenu. Za one lijene, Beyerdynamic DT990.
Nemoj nikad slijepo vjerovati brandovima. Superlux je OEM proizvođač mikrofona, slušalica i ostale studijske opreme, jedan dio prodaje pod svojim imenom, no često ćeš naći njihove proizvode rebrandirane pod drugim imenom i po pristojno višoj cijeni.

Jedan citat iz recenzije da te podsjeti na nasu raniju raspravu:

Apart from the bass it sounded very forward at the presence area, it was almost unflattering to listen to the music because it sounded so hard and sterile, even on recordings where I knew for certain that they wouldn´t sound that way. In short, I feared that it would sound like that all the time which would have been an awful disappointment after I expected it to sound well from all the positive reviews I´ve read. But I had a slight suspicion: new headphones are not played in, their drivers may need some time to "loosen up", much the same as new loudspeakers. So I played a burn-in signal of mine for several hours. Quite ennerving... but worth it. Because afterwards the plasticky sound was almost gone, violins got more silky, the sound was less "in your face" and less brittle. It simply got more balanced.

E sad, odaberi jedan od ova 2 zakljucka:

A - ovaj lik nema pojma o cemu prica i njegova recenzija ne vrijedi nista

B - "burn in" na nekim slusalicama (tj. vecini jer nisu razradjene od strane proizvodjaca) je jako bitna stvar koja itekako utjece na zvuk

(tip: B)

16 godina
neaktivan

" (...) headphones present the most unrealistic sound you can experience. Loudspeakers play the music from in front of you, mimicking a true stage presence while headphones project sound from either side of your head directly into your ears."

Ne razumijem ovo. Krivi izbor rijeci?

The only thing I put before me is do re.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

" (...) headphones present the most unrealistic sound you can experience. Loudspeakers play the music from in front of you, mimicking a true stage presence while headphones project sound from either side of your head directly into your ears."

Ne razumijem ovo. Krivi izbor rijeci?

Nije. Zvuk slusalica je "presavrsen". U stvarnosti nikad nemas zvuk "okomit" na oba uha. Zvucnici daju puno  stvarniji zvuk koji varira pomicanjem tijela, glave, oblikom prostorije...

Recimo da slusalice nikad nece dati niti priblizan zvuk onome kad odes slusati filharmoniju uzivo.

17 godina
Father_Dougal kaže...
josipva kaže...

Ne bih se složio.

Hmm, nisam siguran s čime se točno nisi složio, s time da su superlux best buy u cjenovnom rangu ili sa time da superlux nisu mjerljive sa npr Akg Q701. A što se tiče Beyer DT 990 njih upravo imam,a sada mi je i brat naručio superlux 668B za sebe tako da ako koga zanima mogu za dan, dva napisati kratke dojmove o razlikama između njih.

17 godina
BlueMax kaže...

Apart from the bass it sounded very forward at the presence area, it was almost unflattering to listen to the music because it sounded so hard and sterile, even on recordings where I knew for certain that they wouldn´t sound that way. In short, I feared that it would sound like that all the time which would have been an awful disappointment after I expected it to sound well from all the positive reviews I´ve read. But I had a slight suspicion: new headphones are not played in, their drivers may need some time to "loosen up", much the same as new loudspeakers. So I played a burn-in signal of mine for several hours. Quite ennerving... but worth it. Because afterwards the plasticky sound was almost gone, violins got more silky, the sound was less "in your face" and less brittle. It simply got more balanced.

E sad, odaberi jedan od ova 2 zakljucka:

A - ovaj lik nema pojma o cemu prica i njegova recenzija ne vrijedi nista

B - "burn in" na nekim slusalicama (tj. vecini jer nisu razradjene od strane proizvodjaca) je jako bitna stvar koja itekako utjece na zvuk

(tip: B)

Trla baba lan, pa nisam poslao tekst da bi sad ti obraćao pažnju na pjesničke litanije, nego na činjenicu da je Superlux ciljano napravio slušalice sa zvučnim karakteristikama DT 990, u čemu je uspio. Mali otkloni postoje u najnižem spektru, no nisu pretjerano bitni. Također, grafovi. Check'em.
Burn-in je hifistički bullshit. Niti jedan proizvođač opreme ne navodi potrebu za usviravanjem opreme u uputama za upotrebu, jednostavno zbog toga jer se ništa sa opremom ne događa - osim što se zagrije tijekom normalnog rada. Nikakvo kvanotno ispreplitanje ne dolazi do izražaja (ubaci efekt po volji).

josipva kaže...

Hmm, nisam siguran s čime se točno nisi složio, s time da su superlux best buy u cjenovnom rangu ili sa time da superlux nisu mjerljive sa npr Akg Q701. A što se tiče Beyer DT 990 njih upravo imam,a sada mi je i brat naručio superlux 668B za sebe tako da ako koga zanima mogu za dan, dva napisati kratke dojmove o razlikama između njih.

Please do. Volio bih znati ima li stvarno toliko sličnosti u zvuku tih slušalica.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Trla baba lan, pa nisam poslao tekst da bi sad ti obraćao pažnju na pjesničke litanije, nego na činjenicu da je Superlux ciljano napravio slušalice sa zvučnim karakteristikama DT 990, u čemu je uspio. Mali otkloni postoje u najnižem spektru, no nisu pretjerano bitni. Također, grafovi. Check'em.
Burn-in je hifistički bullshit. Niti jedan proizvođač opreme ne navodi potrebu za usviravanjem opreme u uputama za upotrebu, jednostavno zbog toga jer se ništa sa opremom ne događa - osim što se zagrije tijekom normalnog rada. Nikakvo kvanotno ispreplitanje ne dolazi do izražaja (ubaci efekt po volji).

Pa onda, da li vjerovati recenziji (koju si ti linkao) covjeka koji cuje "hifisticki bullshit" i to sto cuje upotrebljava u usporedbi ovih slusalica ili si linkao "hifisticki bullshit" recenziju a covjeku kojem si par postova ranije gradio kredibilitet sad mu taj isti oduzimas?

Po seljacki, jel ovaj covo cuje dobro i ima'l smisla obracati paznju na ovo sto pise ili su to piz**rije?

17 godina
BlueMax kaže...

Pa onda, da li vjerovati recenziji (koju si ti linkao) covjeka koji cuje "hifisticki bullshit" i to sto cuje upotrebljava u usporedbi ovih slusalica ili si linkao "hifisticki bullshit" recenziju a covjeku kojem si par postova ranije gradio kredibilitet sad mu taj isti oduzimas?

Po seljacki, jel ovaj covo cuje dobro i ima'l smisla obracati paznju na ovo sto pise ili su to piz**rije?

Mjerenja su točna. Da čovjek ima izvrstan sluh - ima, i to je dokazao nebrojeno puta na ABX testovima. Da je dečko krenuo krivim putem - jest. Recenziju sam polinkao zbog mjerenja i zbog tehnikalija, u kojima je precizan i točan - utjecaj izlaznog otpora izlaza za slušalice na zvuk slušalica ako impedance nisu usklađene u omjeru barem 1:8, na primjer - a na čemu će mnogi padati sa svojim slušalicama.

Uostalom, review je subjektivan i time ne toliko bitan, ono što je bitno su tehnički podaci i opisi.

14 godina
neaktivan

A nisam znao da ga je tamna strana preuzela. :)

Nije se lako oduprijeti tamnoj strani, pogotovo kad doma imas nekih 5 pari slusalica i trenutno 3 seta (nikad manje) zvucnika za koje sam uvjeren da su kroz odredjeni inicijalni period rada promijenili zvuk, uglavnom na bolje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozz..

da ne otvaram novu temu, zanima me  misljenje o ovim slusalicama.

Pioneer HDJ 500

http://www.ronis.hr/pioneer/189/dj-slusalice-pioneer-hdj-500-red/HDJ500red/

Hvala

Filip
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Preskupo. Ako oces sminku i voljan si je preplatiti...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

možda da uzmem nešto od akg-a u cijeni oko 500 kn??   ili neke druge dobre slusalice?

Filip
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pretpostavljam da trazis slusalice za slusanje glazbe vani?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

na kompu i laptopu.

za van imam beats by dr dre tour ;)

Filip
14 godina
odjavljen
Filip92 kaže...

na kompu i laptopu.

šrot by dr. šrot

14 godina
neaktivan
Filip92 kaže...

na kompu i laptopu.

u tom slucaju one Pioneer nisu precijenjene nego podcijenjene pa ih slobodno kupi.

14 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Filip92 kaže...

na kompu i laptopu.

šrot by dr. šrot

dr.šrot????

EU West:MandicH Yasha1337 EUNE:Korleone035
14 godina
odjavljen
Specialized kaže...
Deawood kaže...
Filip92 kaže...

na kompu i laptopu.

šrot by dr. šrot

dr.šrot????

Beats by dr.Dre su precijenjene slušalice, koji dio nisi shvatio? Za 2000kn kupiš Beats slušalice, a za 300kn kupiš slušalice sa jednakom kvalitetom zvuka.

4:53

4:25

17 godina
BlueMax kaže...

u tom slucaju one Pioneer nisu precijenjene nego podcijenjene pa ih slobodno kupi.

{#} {#}

17 godina

Evo mali osvrt na Superlux 668B. Što se tiče sound signature-a složio bi se da su poprilicno slične u odnosu na Beyer DT990. Dotaljnost zvuka je impresivna, pogotovo gledajući na tako pristupačnu cijenu, definitivno bi rekao da je do nekih 7000-1000kn best buy. Pri pogledu na slušalice izgledaju jeftine izrade no čini se da na tome staje priča, koliko god da je jeftin izgled sama struktura izgleda čvrsto i dobro. Ugodnost nošenja je sasvim ok. Uspoređujući ih direktno sa beyerom prvo što sam primjetio je prostornost zvuka i separacija instrumenata. Kod superluxa je dojam čisto direktnog zvuka u uho dok kod beyera ima blagi surround effekt u smislu da se instrumenti osjete odvojeniji/prostorniji. Nadalje što se same detaljnosti tiče razlika je blaga, stvarno treba stati i pažljivo slušati.

Gledajući balansiranost tonova, bass i visoki su naglašeni. Što se bass-a tiče vjerujem da je "taman" za "average" kupca blago naglašen i "zabavan". Sad dolazimo na ono što me je najviše zasmetalo visoki tonovi. Na momente znaju biti neugodni, ovisno o pjesmi. I dalje su detaljni no ta naglašenost zna tu i tamo izazvati "cringe". Dobra vijest je da se može dovesti u red koristeći equalizer.

Da se vratim u usporedbu beyer/superlux. Bass je kod beyera sličnog inteziteta, ali je čišći, superlux proizvede "udarac" koji je više "boomy" dok kod beyera je lakše dobiti dojam membrane bubnja (malo zeznuto za objasniti). Viši tonovi upravo suprotno po detalju su mi se činili slični dok je superlux bio nešto intezivniji.

Ugodnost? Superlux je (opet se ponavljam) ok, kad se stavi na glavu slušalice su lagane, jedino što se osjeti je "ear coushin" za koji bi preporučio uložiti nekih 100kn i kupiti prave AKG kušine koji su osjetno ugodniji i navodno rade blago poboljsanje zvuka.

Kvaliteta izrade? Superlux je kao što sam već rekao, sasvim dobre izrade, no uspoređujući sa Beyerom ? Nemjerljivo. Beyer je metal, koža i velur, praktički izrada za lifetime.

Ova usporedba potvrđuje da kod audio proizvoda vrijedi eskponencijalna krivulja uloga/dobitka. Uz blage poraste u kvaliteti zvuka drastično rastu cijene, uz naravno iznimke kao što su dr.dre s jedne strane i superlux s druge.

3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Filip92 kaže...

pozz..

da ne otvaram novu temu, zanima me  misljenje o ovim slusalicama.

Pioneer HDJ 500

http://www.ronis.hr/pioneer/189/dj-slusalice-pioneer-hdj-500-red/HDJ500red/

Hvala

Nakon kraceg vremena cujes '' skripanje '' plastike . Iskreno , nisu vrijedne tih novaca ni zvucno a ni kvalitetom izrade . Idi na Sennheiser ili Akg . Vec za 500 kn imas puno bolji zvuk. A pogledaj i Denon ..ako vec gledas kupiti u Ronisu . 

It's all about the sound . (Quincy Jones)
16 godina
neaktivan

Dečki, pročito sam par zadnjih stranica i pregledao dosta prijedloga ali evo čisto da vas pitam, tražim sluške prvenstveno za slušanje glazbe, mogu bit "in-ear", "closed" ili "open" dizajna da se tako izrazim, druga namjena bi im bila igre na kompu, odnosno većinu vremena bi bile uz komp ali nosio bih ih samnom čim radim nešto di znam da ću ih koristit (putovanje, vožnja bica, itd), trenutno imam neke Sony "in-ear" ali već malo popuštaju kako zvukom tako i po istrošenosti materijala, pa eto, max budget bi bio 500 kn, preko tog baš i nebih išao mislim da nisam toliki audiofil i da ne čujem baš tako dobro, naravno ako je moguće potrošiti još manje to je plus, pa eto dečki, slušam vaše prijedloge, hvala?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Jel postoji neki bolji model od ATH-M50 za tu cijenu? (1300-1400kn)

Trebam niggerbass.

Ako moguće circumauralne/over-ear.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 17:35 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivsa kaže...

Dečki, pročito sam par zadnjih stranica i pregledao dosta prijedloga ali evo čisto da vas pitam

Ako si procitao zadnjih par strana onda znaš da je superlux glavni prijedlog http://www.combo.hr/katalog/studio-oprema/slusalice/superlux-slusalice-hd-668b-detail, uz to još uzmeš xonar dg ako želiš pristojnu zvučnu i eto ga.

Ako ti baš treba zatvoreni model kojeg bi nosio okolo onda pogledaj Creative Aurvana.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 17:50 (josipva).
16 godina

Za slušanje muzike koje su bolje Superlux 668 ili 669? Koja je razlika?

Pump The Jam Pump It Up
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
8ax kaže...

Jel postoji neki bolji model od ATH-M50 za tu cijenu? (1300-1400kn)

Trebam niggerbass.

Ako moguće circumauralne/over-ear.

http://www.euro-unit.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1958&category_id=150&option=com_virtuemart&Itemid=136&lang=en

Odeš u njih i isprobaš. Cijena oko 1200 ako se dobro sjećam.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice