Slušalice za glazbu - tema za izbor izdvojena tema

poruka: 4.398
|
čitano: 1.395.355
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Slušalice za glazbu - tema za izbor
gamer 2138 kaže...

Treba mi pomoc oko izbora in-ear slusalica do 200-250kn.
Malo sam kopao po internetu i kazu ljudi do 200kn uzeti ove:
Sennheiser

Ali frend mi ima one sta se dobiju sa iPhoneom, one Apple Earpods a te kostaju 250kn pa koje uzeti?

???

13 godina
gamer 2138 kaže...
gamer 2138 kaže...

Treba mi pomoc oko izbora in-ear slusalica do 200-250kn.
Malo sam kopao po internetu i kazu ljudi do 200kn uzeti ove:
Sennheiser

Ali frend mi ima one sta se dobiju sa iPhoneom, one Apple Earpods a te kostaju 250kn pa koje uzeti?

???

Sennheiser ftw! Naravno... Te od applea su sigurno precijenjene debelo, to se zna.

edit: probao sam slične sennheiser i vrlo su isplative i impresivne za te novce, apple probao davno i nisu baš bile nešto.

p.s. ove sam imao zadnje 2 god i za taj cjenovni rang su brutala! ako ih negdje nađeš slobodni kupi, max preporuka.

http://www.bug.hr/cijene/yamaha-slusalice-eph-30/138298.aspx

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 21:58 (metallic).
15 godina
Pozdrav. kupio sam slušalice ARCTIC Sound E351-WM, čisto za povremeno slušanje glazbe na mobitelu, a i imaju mikrofon, pa mogu obavljati pozive na njima. nove su, ali čim sam ih otvorio i probao, slušalica na strani mikrofona ne radi.. probao sam na mobitelu, i na računalu, ista situacija. ne kontam zašto, pošto su nove?!
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
tonchy kaže...
Pozdrav. kupio sam slušalice ARCTIC Sound E351-WM, čisto za povremeno slušanje glazbe na mobitelu, a i imaju mikrofon, pa mogu obavljati pozive na njima. nove su, ali čim sam ih otvorio i probao, slušalica na strani mikrofona ne radi.. probao sam na mobitelu, i na računalu, ista situacija. ne kontam zašto, pošto su nove?!

Da nemaju TRRS konektor? Prouči cijeli članak, ali posebno ovaj dio:
http://en.wikipedia.org/wiki/TRS_connector#Mobile_phones

Moguće je da je spojeno drugačije. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
i što se tu može poduzeti? jedino kupiti adapter??
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
tonchy kaže...
i što se tu može poduzeti? jedino kupiti adapter??

Je. Možda je drugačiji raspored kablića u konektoru.
Ili vrati nazad i uzmi nekaj drugo. 

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan

Trebam neke slušalice koje su jako ljepe i imaju jako kvalitetan zvuk. Trebaju mi da mogu u gradu slušati muziku a ne volim one koje moram ugurati u uho neudobne su mi.

Uglavnom vidio sam svakakve, beats audio, SMS audio. Te slušalice su jako precjenjene i nemaju dobar zvuk za tu cijenu.

Vidio sam slušalice SOL republic te slušalice jesu nešto izvan mog buđeta ali dobit ću neke novce za slušalice pa uglavnom mogu dati oko 750kn za nove slušalice. Može neka preporuka ili su sol republic naj bolje za tu cijenu? (nebih se želio razoćarati u zvuku)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.6.2013 11:52 (77ari).
13 godina
neaktivan
Slušalice za glazbu - tema za izbor

izgleda da nema nigdje kod nas kupiti Yamaha EPH-30 slusalice bar koliko sam ja vidio pa me zanima koje druge slusalice su najslicnije tim Yamahinim?

0 0 hvala 0
13 godina
Quest kaže...

izgleda da nema nigdje kod nas kupiti Yamaha EPH-30 slusalice bar koliko sam ja vidio pa me zanima koje druge slusalice su najslicnije tim Yamahinim?

Imao sam tu yamahu. Od pristupačnijih ove su im najbliže što sam zasad našao. Iako ima i skupljih i boljih modela oko eph30. Ove sony su best buy po meni i vrlo su dobre. 

http://www.sonycenter.hr/index.php?dispatch=products.view&product_id=5220

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
Quest kaže...

Si provjerio u Ronisu , Optimumu ?  Ako nema , imas AKG K321 !

Music As A Weapon !!
13 godina
Haf932 kaže...
Quest kaže...

@ Haf932-Kolega, taj akg je sigurno dobrog zvuka za te kune, ali taj oblik je loš za tu vrstu slušalica(in ear). Mislim da je neergonomski, pa bi sluše možda stalno ispadale. Nek me netko ispravi ako sam u krivu.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 21:43 (metallic).
16 godina
Quest kaže...

Kako nema, ja sam ih prije pola godine uzeo u Protisu.

Pise na upit, samo im posalji mail i imat ce ih u shopu za 2-3 dana.

Slusalice su stvarno odlicne. Jos uvijek su u super stanju, samo sto mi se odlijepio onaj yamaha logo na obadvije slusalice, ali meni to ne smeta, jer je kvaliteta zvuka za tu cijenu odlicna.

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // Steam: http://steamcommunity.com/id/Hexx2012
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
Quest kaže...

evo kupnja je obavljena kod ove trgovine Optimum :)

17 godina
neaktivan

Zamolio bih vas za preporuku za slušalice oko 200-250kn, mogu bit i in-ear i on-ear znači na glavi. Najbitnije je da su kvalitetne po izradi, ali i po zvuku. Znam da nemogu očekivati čuda za te novce, ali trebalo bi biti nekih solidnih. :)

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks

0 0 hvala 0
17 godina
Antonio kaže...

Zamolio bih vas za preporuku za slušalice oko 200-250kn, mogu bit i in-ear i on-ear znači na glavi. Najbitnije je da su kvalitetne po izradi, ali i po zvuku. Znam da nemogu očekivati čuda za te novce, ali trebalo bi biti nekih solidnih. :)

prolistaj par strana unatrag i obrati paznju na samson i superlux

13 godina
neaktivan

no luck :(

ipak nista od slusalica, dobio sam odgovor od Optimum trgovine da nemaju ove sto sam ja trazio i kao alternativu su mi ponudili Yamaha EPH-50 koje su dosta skuplje, tako da se potraga nastavlja, takoder sam prije njih pitao i Protis i dobio sam isti odgovor, da artikl nije dostupan

EDIT: naknadno sam pitao Protis hoce li uskoro artikl biti dostupan i dobio sam odgovor da dobavljacu nova posiljak dolazi tek sredinom ili krajem 7mj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 11:47 (Quest).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
17 godina

668b ima malo jaci bas, malo slabije srednje tonove od 669, u višim tonovima su slični i koliko vidim 669 je zatvoren iz cega se može pretpostaviti da je bolja prostornost zvuka na 668b, ali isto tako i curi zvuk unutra/vani. Otvorene slušalice su odlicne ako ih koristiš doma i pritom nema vanjske buke i nikome kraj tebe ne smeta što blago čuje ono što ti slušaš.

14 godina
neaktivan

Ukratko 668 su bolje? Meni ne smetaju zatvorene slušalice to bi mi donekle i odgovaralo.

14 godina
odjavljen
77ari kaže...

Ukratko 668 su bolje? Meni ne smetaju zatvorene slušalice to bi mi donekle i odgovaralo.

Ovisi što slušaš, meni su osobno 668b katastrofa baš zbog tog viška basa.

14 godina
neaktivan

Meni bas ne smeta ali nebi htio da je stvarno previše basa. Pa uzet ču onda 669 na internetu piše da su profesionalne studijske slušalice pa bi onda bass trebao biti dobar ni previše ni premalo.

17 godina

to je marketing, nema pravih studijskih slušalica u tom cjenovnom rangu

14 godina
neaktivan

Ja zapravo više nsiam siguran da kupim nove slušalice ili ne, ove slušalice su u istom cijenovnom rangu kao i moje sadašnje slušalice (Plastonic Gamecome 380) samo ove moje sadašnje slušalice su namjenjene igricama nisam siguran da kupim Superlux ili da dodam više novca. A pak prije su mi rekli da su superlux možda malo bolje od slušalica koje koštaju skoro 500kn (Audio Technica ATH-M20).

17 godina

Imam 669, imao sam mnogo slušalica, neke od njih i dalje su mi dostupne (AKG K240), i mogu reći da su slušalice vrhunske. K240 su dobre za miksing i mastering, ali njihov problem je flah bas, što je nedostatak kod slušanja glazbe.
668B sam na kratko imao, pa ne mogu procijeniti razliku. U biti, uvijek se možemo naći i kafenisati, ja ću ponijeti slušalice pa ih preslušavajte do mile volje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Imam 669, imao sam mnogo slušalica, neke od njih i dalje su mi dostupne (AKG K240), i mogu reći da su slušalice vrhunske. K240 su dobre za miksing i mastering, ali njihov problem je flah bas, što je nedostatak kod slušanja glazbe.
668B sam na kratko imao, pa ne mogu procijeniti razliku. U biti, uvijek se možemo naći i kafenisati, ja ću ponijeti slušalice pa ih preslušavajte do mile volje :)

Dali su 669 dobre za produciranje? Nisam neki profić ali svaki put mi ispadne nešto bolje svaki dan nešto novo pokušam napraviti. A gdje mogu nabaviti AKG G240? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.6.2013 23:02 (77ari).
14 godina
neaktivan
josipva kaže...

to je marketing, nema pravih studijskih slušalica u tom cjenovnom rangu

Ne nego je marketing kad nekome uspijes usaditi ovakvo razmisljanje. 

17 godina
77ari kaže...

Dali su 669 dobre za produciranje? Nisam neki profić ali svaki put mi ispadne nešto bolje svaki dan nešto novo pokušam napraviti. A gdje mogu nabaviti AKG G240? 

Nemam pojma kaj vi klinci zovete produciranjem, ali ak misliš na monitoring tijekom miksanja, da, dobre su za to. Za mastering moraš imati barem navedene K240 kao referentne, te još poneki par slušalica ako radiš sa slušalicama, i zvučnika.
U biti, ako si novak, bitnije ti je da upoznaš zvuk slušalica pa da ne nabriješ bas jer ne znaš da su slušalice flah - stoga, prvo puno slušanja glazbe. 669 su dobre all-around slušalice, nisu niti skupe - probaj pa vidi.

14 godina
neaktivan

Uglavnom radim u Fl studiju, ne mogu dati preko 1000kn za monitorske slušalice pa želim što bolje za max 500kn. Za ove k240 slušalice nsiam ni mogao pomislit da toliko koštaju.

13 godina
neaktivan

Pozdrav, kupujem slušalice do nekih 450-500 kn za slušanje glazbe, od bežičnih sam odustao zato sta sam čuo kako ih vecina ima probleme sa šumom, lošijom kvalitetom muzike i sl. 

Za oko su mi zapela ova 3 modela, pa bi moli vašu procjenu koje da uzmem:

prvi model: http://www.muzicki-kutak.hr/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Slusalice%2FSuperlux%20Slusalice%2FSuperlux_HD330_390.00_kn.jpg&newwindow=1

drugi model: http://www.muzicki-kutak.hr/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Slusalice%2FSuperlux%20Slusalice%2FSuperlux_HD660_360.00_kn.jpg&newwindow=1,

treći model: http://ronis.hr/akg/639/slusalice-akg-k-514/K514/

0 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

Ne nego je marketing kad nekome uspijes usaditi ovakvo razmisljanje. 

Daleko od toga da sam ja rekao da te slušalice nevaljaju ili da se ne isplate, ali pričati da su u rangu nekakvih Akg Q701 ili Beyer DT 880 je čista apsolutna glupost nevezana za bilo kakav oblik reklame. To što si ti imao nekakve skuplje slušalice koje su smeće je tvoj problem, to ne znači da su superlux i samson ultimativne slušalice a sve skuplje je marketing. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 21:20 (josipva).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice