Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.567.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
toshiba12345 kaže...
191x7 kaže...
toshiba12345 kaže...
Vedran28 kaže...

Pozz.Posto uskoro planiram kupiti si neki gaming mis pa da pitam...koliko je najmanje novaca a potrebno za neki kvalitetan mis.?

ako nisi neki uber pro igrac šta zivi od igranja onda ce ti i miš od 100~200 kn biti dovoljan.

NHF GLUPOST.

da glupost, zato ljudi koji ne troše preko 500kn na miša ne igraju igre xD

Opet GLUPOST.

Twitter: @191x7
11 godina
LUNAT1C kaže...

Pozdrav svima, imam priliku izabrat miš iz linksa 400-600 kn, trenutno mi je najprimamljiviji g502, dali ga je itko isprobao ako je kakvi su dojmovi i to, slobodno možete i svoje prijedloge dati..
ps. kao miš sam imao g400s ali dva puta je završio na popravku zbog lošeg spoja i gubitka signala pa su mi odobrili zamijenu, i ukoliko hocu nadoplatu, navedeni je koštao 420 u to vrijeme, a još bi 200 izdvojio.. 

G502 uzmi nemas sta se mislit,samo probaj ga drzat u ruci...

malo mi je nezgodo bilo dok se nisam navika jer sam ima obicni mis.

Ali je cudo mis.

LoL: SirHectorDeMaris , Origin: cohr23
13 godina
neaktivan
toshiba12345 kaže...
191x7 kaže...
toshiba12345 kaže...
Vedran28 kaže...

Pozz.Posto uskoro planiram kupiti si neki gaming mis pa da pitam...koliko je najmanje novaca a potrebno za neki kvalitetan mis.?

ako nisi neki uber pro igrac šta zivi od igranja onda ce ti i miš od 100~200 kn biti dovoljan.

NHF GLUPOST.

Ocito nisi imao dobar mis, tako da ne kuzim sta radis tu? I Kia i Mercedes su auti. I sad ti kupujes auto (imas para za oba) i uzmes kiu jer je oboje auto. Ma nemoj.

13 godina
neaktivan
hrka11 kaže...
LUNAT1C kaže...

Pozdrav svima, imam priliku izabrat miš iz linksa 400-600 kn, trenutno mi je najprimamljiviji g502, dali ga je itko isprobao ako je kakvi su dojmovi i to, slobodno možete i svoje prijedloge dati..
ps. kao miš sam imao g400s ali dva puta je završio na popravku zbog lošeg spoja i gubitka signala pa su mi odobrili zamijenu, i ukoliko hocu nadoplatu, navedeni je koštao 420 u to vrijeme, a još bi 200 izdvojio.. 

G502 uzmi nemas sta se mislit,samo probaj ga drzat u ruci...

malo mi je nezgodo bilo dok se nisam navika jer sam ima obicni mis.

Ali je cudo mis.

A meni je bas pasao zbog onog nastavka za palac. To ocajno fali deathadderu.

17 godina
zdenko1991 kaže...

... onog nastavka za palac. To ocajno fali deathadderu.

Ovo je mnogim gamerima mana kod Deathaddera, malo otežava grip, ali nije velika mana.

Zato, Roccat Kone Pure Optical ili sad ovi novi Military Optical.

14 godina
zdenko1991 kaže...
toshiba12345 kaže...
191x7 kaže...
toshiba12345 kaže...
Vedran28 kaže...

NHF GLUPOST.

Ocito nisi imao dobar mis, tako da ne kuzim sta radis tu? I Kia i Mercedes su auti. I sad ti kupujes auto (imas para za oba) i uzmes kiu jer je oboje auto. Ma nemoj.

Imao sam miševe u rangu od 150  do 800 kn, i dalje sam misljenja da se kvalitetan mis moze naci za 100-200kn... a ako sam u krivu onda je na vama da me razuvjerite nekakvim argumentima, a ne spammanjem...

17 godina
toshiba12345 kaže...

... da se kvalitetan mis moze naci za 100-200kn... a ako sam u krivu onda je na vama da me razuvjerite nekakvim argumentima, a ne spammanjem...

Jednostavno je. Nađi flawless ili near-flawless senzor u mišu te cijene.

Kvalitetnih ima, uzmi samo neki jeftinjak Logitech. No nešto što je kvalitetno ne znači da je i dobro.

Đaba ti kvalitetno izgrađena zgrada ako nema stanara, đaba kvalitetan bunar ako je pun otrovne vode. Nije sve u kvaliteti izrade.

Zamisli, ekstra kvalitetan prozor al eto nije flawless - ne može se iskipati, otvoriti, zamraćiti ili još gore - gleda u zid.

15 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Nažalost činjenica je da ste oboje (svi) u pravu!

Kod nas treba dosa izdvojiti za pristojan miš, ali ne zbog neznam čega (neko konkretne tehničke razlike) nego zbog praktički detalja koji su subjektivne naravi, a mogu utjecati na cijenu i do 250 kn +/-!

Realno, kada bi miševi koji su između 400 i 750 kn bili 25% jeftiniji sve bi bilo ok!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Flawless ako cemo vec realno nije znacajan dio skupocjenih "high-end" miseva. Svaki laserski ima manu koja se manifestira u obliku vece ili manje pozitivne/negativne akceleracije ili pak movement predictiona.

Best buy za nekih 250kn svakako Coolermaster Storm Alcor, ima Avago 3090 senzor, identican kao i mnostvo duplo skupljih miseva. Na prvi pogled izgleda i dizajnom okej iako vjerojatno kvaliteta izrade/materijala nije bas vrhunska. - Recimo da se to moze smatrati kompromisom.

https://geekhack.org/index.php?topic=56240.0

Velika vecina gamera nece primjetiti, ali postoji razlog zasto, primjerice, cs:go pros imaju prilicno limitiran izbor miseva.

13 godina
neaktivan
toshiba12345 kaže...
zdenko1991 kaže...
toshiba12345 kaže...
191x7 kaže...
toshiba12345 kaže...
Vedran28 kaže...

NHF GLUPOST.

Imao sam miševe u rangu od 150  do 800 kn, i dalje sam misljenja da se kvalitetan mis moze naci za 100-200kn... a ako sam u krivu onda je na vama da me razuvjerite nekakvim argumentima, a ne spammanjem...

Razlika je u samoj izradi te samom chipu. Nije toliko sam sensor bitan koliko procesor u misu koji upravlja njime. A di sitni detalji prilikom izrade. Mislim glupo da ti uopce moram to objasnjavat. Oces kiu vozi kiu, sta da ti ja radim. Ako si ti zadovoljan, drugo nije bitno. Ali ako kazes da je tvoja kia ista kao mercedes onda fakat zali boze.

14 godina
zdenko1991 kaže...

Razlika je u samoj izradi te samom chipu. Nije toliko sam sensor bitan koliko procesor u misu koji upravlja njime. A di sitni detalji prilikom izrade. Mislim glupo da ti uopce moram to objasnjavat. Oces kiu vozi kiu, sta da ti ja radim. Ako si ti zadovoljan, drugo nije bitno. Ali ako kazes da je tvoja kia ista kao mercedes onda fakat zali boze.

Ovisi

Kia

Mercedes

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina

Igram CS GO,prije toga sam igrao BF3,uglavnom FPS igrac sam i kao takav preciznost pointera na ekranu mi je i te kako bitna :P Trenutno imam sharkoon mis od 150 kn, prije toga sam imao 2 logitecha od preko 300 i preko 500kn vrijednosti.

Na sharkoonu se odmah primjeti da je kvaliteta izrade slabije nego na logiju, da senzor daje drugacije rezulatate kad se narihta na iste postavke, softver koji dolazi uz sharkoon je vise nego dovoljan da parira logijevom...i onda zakljuca...ta kvaliteta izrade i taj senzor na sharkonu je dovoljno kvalitetan da za 150kn konkurira skupljem logiju. zašto? Pa iz jednostavnog razloga što postizem iste/slične rezultate u igri,nisam uopce osjetio da sam zbog jeftinijeg misa sam postao losiji igrac,ili da me boli ruka  zbog lose izrade lol...i to je ono o cemu pricam, za 100-200kn da se naci posten mis koji ce bez problema parirat skupljima i biti dovoljan debeloj vecini korisnika.

Da me netko prije par godina pitao koliko treba za kvalitetan gamerski mis rekao bi mu 300-400kn ali danas imho situacija na trzistu je bitno drugacija, zahvaljujuci dostupnosti jeftine tehnologije i izrade (kinezi) danas ima hrpa nepoznatih i poznatih brandova koji imaju jeftine a opet dovoljno kvalitetne miseve...Nakon sharkoona sumnjam da cu opet davat preko 200,300kn za misa...a tko pati od toga da mu na misu pise poznati brand tipa corsair ili logitech nek daje i 1000kn sto se mene tice :)

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Pozdrav

Eto na kraju sam upiknuo

.

Moja kupnja je prevagnula i trenutnom tipkovnicom(softwerom vezanom za nju).

Pa da piknem moje mišljenje nakon 3-4 dana.

Veličina je taman za moje šake. Izgleda veliko, ali nije visok pa stane u svaku šaku.

Klinjo ima manje ruke ali mu taman paše. Ženi isto.

Softver je top. Profili na mišu(čip) još bolje. Zbog toga najsretnija žena.

Jer uvijek je kukala da joj je miš prebrz. Jedan klik i problem riješen.

Programiranje gumbiju milina.

Ne koristim podloge, več direktno stol. S tvorničkim postavkama radi super.

Trenutni DPI koji koristim je 4k.

Utezi su viška(barem meni), iovak je dosta težak. Balans fenomenalan.

Imam poveči palac ali thumb rest je taman.

Lijevi i desni klik su super.

Ak se i malo podigne senzor i dalje radi XD.

Minusom smatram:

Kotačić je metalni i dosta težak, mislim da če trebati barem još koji tjedan za apsolutno privikavanje.

Još mi se nije dogodilo da kliknem dok skrolam. Ali za nekoga ko ima jako suhe prste nece biti nimalo ugodno u početku.

Svakako ga preporučam svakom.

Edit:

Da se nadovežem na ove gore KIE i Mercedese

Svako izdvoji za dio hardvera koliko novaca želi.

Prosječna osoba nebi tu ništa ni pitala nek bi možda piknula nekaj za 50 kn i to je to.

Eventualno nekaj kaj dobro zgleda za koju kunu više.(hrpu šugave plastike)

Da se da nači dobar miš za casual korisnika od 200 kn, vjerujem da da.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 11:14 (Zver).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
CyberDemonVZ kaže...
zdenko1991 kaže...

Ovisi

Kia

Mercedes

stavis sliku kie iz 2014 i mercedesa iz 2000... između ostalog, logitech g400s mi je dvaput zavrsio na servisu, i hvala bogu da imam garanciju 3 godine na njega...
smatram da svatko sebi kupuje misa koji mu se sviđa, paše u ruci prema svojim kriterijima i svojim mogucnostima, miš ko miš.. i normalno je da ima razlike u senzorima i u izradi i svemu, to se osjeti (tipa moj stari razer abyssus, koji je navodno trebao bit odlican mis a ispao mis kojem se u dva mjeseca ogulila povrsina od koristenja.. a kostao je koliko je kostao..)
trenutno preferiram miseve po godinama garancije, cisto iz razloga sto imam takvo iskustvo da nakon godine dana mis prestane radit, nakon toga mi tek dolazi izgled i osjecaj misa..

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
17 godina
neaktivan

@lunatic

Uzmi najjeftiniji mis do 50 kn, ostatak para zapij i bog da te veseli 

http://ku-it.com/
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina

došli neki novceki pa sad mogu do 350kn odvojiti za mis. razer abyssus mi se cini kao najbolja opcija koja nema previse tipaka i opcija a opet da ima odlican senzor i dosta nizak dpi (450) i 1000hz pooling rate.

što mislite o tom misu? ima li kojih mana ili nesto sto bi trebao znati a ne moze se iskopati na googlu?

Hvala.

Steam: charmander2005

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jel moze preporuka nekog misa do nekih 50 kuna al da nemoram novi uzimat svaki mjesec vec da potraje :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Imam Logitech G9x, želim ga zamjeniti sličnim, znaći usb, laser, wired i isti dizajn znaci ovaj mi odlicno lezi u ruci. Cijena nije bitna.

www.mmo-balkan.com
15 godina
neaktivan

Logitech još nije izbacio zamjenu za taj model! 

Da si rekao g9 odgovor bi bio g9x. 

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Pa zamjenio sam g9 s g9x :)

g9 je izišao 2007, a g9x 2009, sumnjam da će izbaciti nekog nasljednika.

www.mmo-balkan.com
17 godina

Ako koristis veliku masku na G9x onda se lako nade zamjena, vecina danasnjih miseva je takva, g502,g700s

Ako si navikao na malu masku tesko da postoji ista slicno tome, taj je oblik bio najbolji za clawgrip. Nevjerojatno zasto Logitech ne izbacuje mis slicnih dimenzija.

Evo moj G9 sad vec radi punih 6godina s jednom izmjenom kabela.

BF3, BF4: [G] Pamark

1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav!

Može li preporuka miša i podloge do nekih 300 kn.

Te u kojem su shopu dostupni.

Hvala unaprijed 

0 0 hvala 0
17 godina
eurupa kaže...

Pozdrav!

Može li preporuka miša i podloge do nekih 300 kn.

Te u kojem su shopu dostupni.

Hvala unaprijed 

Cooler Master Storm Alcor:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=storm+alcor

+

Cooler Master Storm Speed RX (small zbog cijene, al preporuka je medium ako možeš)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=storm+speed

13 godina
neaktivan

Ma ta cm storm podloga ubija.Ja sam uzeo najvecu i super je.Koristim Roccat Kone Pure optical i odlican je za claw grip.Za palm bas i nije jer mu fali duzine(barem mojoj saci).

Softver je odlican.10/10

Mini review jer nemam vremena da pise one ogromne tekstualne recenzije

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
drakula789 kaže...

Ma ta cm storm podloga ubija.Ja sam uzeo najvecu i super je.Koristim Roccat Kone Pure optical i odlican je za claw grip.Za palm bas i nije jer mu fali duzine(barem mojoj saci).

Softver je odlican.10/10

Mini review jer nemam vremena da pise one ogromne tekstualne recenzije

Znam d apodloga ubija, mislim ne bih uzeo drugu da mi prva nije 5+ godina bila odlična.

A za Kone Pure, to je miš kojeg kanim kupiti uskoro. Samo sada je to nekakav Kone Pure Optical Military Naval nešto... i kanim za claw.

13 godina

Uvik pratim ovu temu, a kako se već duže vrijeme masovno preporučuje CM brand, moram se ubaciti s napomenom.

Dakle, koristim njihov sentinel advance V2, prvi je bio raskliman pa sam dobio drugi na reklamaciju. Pohvale za customer support ali kvaliteta izrade im je velika mana, bar na tom skupljem modelu, osim ako nije baš ta serija falična.

Poanta je da su loše gradjeni koliko sam uspio skužiti, bome i boja im se brzo guli. Nikad manje nisam koristio miš, a nikad se brže nije miš ofucao.

Zadnja primjedba ide na čudan i neintuitivan software. Tako da razmislite prije nego se zalećete na Cooler Master miševe.

Pozz!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
metallic kaže...

Uvik pratim ovu temu, a kako se već duže vrijeme masovno preporučuje CM brand, moram se ubaciti s napomenom.

...

Pozz!

Čuj, moj ga bratić koristi već koju godinu i dan danas je kao nov. Vjerojatno si potrefio na nešto il ije on potrefio na dobar primjerak.

13 godina

A gle, dva zaredom iz linksa...

Šuška im uvik onaj mali oled ekranić što prikazuje DPi, a tipke su nekako nestabilne.

Nisam ga nikad gnjavio niti je pao sa stola.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi pozdrav, evo jedno kratko pitanje, malo sam zapeo opet za gaming i sad odlucim kupit novi miš. Lagano sam slozio PC, tastatura ce pricekat, ali miš nikako da nadjem. Posto nedam abnormalnu cijenu za mis odlucio sam uzet nesto ovako + 

uzeo bi podlogu za taj isti

http://www.sophoslab.hr/mievi-i-podloge/57/sharkoon-drakonia-laser-mouse/3940.html

Dal moze vasa misljenja? Probo sam danas stavit u ruku i super mi lezi samo evo ako moze pokoje misljenje da vidim ako neko ima iskustva

0 0 hvala 0
13 godina

Kad ti odgovara oblik, već si na konju; to je najbitnije! Pročitaj koji review za tehničku stranu i to je to. 

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice