Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.568.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Jos nisam naisao trgovinu u kojoj  mi nisu htjeli dati mis da ga isprobam, pogotovo ako su vidjeli da kupujem nesto.

Vidim da dosta ljudi hvali DA, ali hvala Bogu da sam ga isprobao prije kupovine jer bi inace poludio posto mi nikako ne odgovara tj. sredina mi je nekako previsoka i zulja me za ruku te mi je sve samo ne ergonomicni (a nije bas da imam neku malu ruku, u prilog govori i to da mi recimo savrseno odgovara G5 ili npr. G500S koji i nisu bas tako mali misevi, ali su meni osobno daleko udobniji od DA).

Svima preporucam da isprobaju mis prije kupovine (ako su to u mogucnosti), ali zeznuto je to sto ako se naviknes na jedan oblik, svaki drugi mis ce u pocetku biti cudan i nece dobro lezati u ruci (tko zna, mozda bi i meni DA bio ok da sam duze radio s njime, ali nisam ga mogao progurat nikako jer mi je bio neudoban...navika je zeznuta stvar).

Kazem, meni je ulaganje u kvalitetan mis jako dobro ulaganje (kao i npr. ulaganje u kvalitetnu tipkovnicu i npr. radnu stolicu).

Nakon 10-12 h rada svakog dana ispred kompa, svakako naucis cijeniti te stvari.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

A sta je sa Logitech i SteelSeries miševima ? Ima li neki dobar u tom cjenovnom rangu do 400 kn koji bi se eventualno, no ne i nužno, mogao naručiti sa eBaya?

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 11:29 (Hambrle).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

koji fireglider opticiki ili laserski? i koja je razlika. ako ista naci najvise igram bf4

ludonnjaHR
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
pasko21 kaže...

koji fireglider opticiki ili laserski? i koja je razlika. ako ista naci najvise igram bf4

Ako mozes izbjegni Fireglider, mis se na prvu ruku cini solidan ali kvaliteta izrade nije bas dobra. Meni su nakon godinu dana tipke pocele zapinjati i skripati...

U tom cijenovno rangu radije bih uzeo Logitecha G100s.

a.k.a. ukiy
12 godina
neaktivan

šira okolica RI ...možda je tako u zg jer je veća konkurencija, no mi je i nismo nikad imali cca 3-4 dućana (ali ponuda nije nešto zbog prostora) il 6-7 ako računam ove trgovine tehničkom i drugom robom koji to mogu imati, s tim da nam se hg spot vratio al ponuda mu nikakva i dućan manji nego prije...no kako sam rekao samo 2 su nekad imala mogućnost provjere al to je sad nemoguće a ako i imaju nešto izloženo van kutije (u vitrini) to su ovi jeftini za cca 50-100 kn ali nemaju izložen primjerak (čak ni testni) i nedaju probu (ako imaju) onoga što nas kao gejmere zanima, a jedina proba može biti ako je rupa unutar kutije miša pa stavit šapu na plastiku i reć da je to proba, no to se odnosi na 90% PC opreme danas......u 1. mjesecu sam bio u Beču i u nekoliko dućana što specijalnih, što široke namjene i može se testirati/probati skoro sve - miševi, gotovi PC, TV, kamere, zvučnici, podloge, mikrofoni, tableti, slušalice, tastature...u velikim prostorima i velikom broju sa velikim izborom brendova/no name-a (svi predmeti su naravno osigurani zaštitom/kabelom) i možeš pozvat prodavača da ti kaže nešto o tome što te zanima, namjesti ako neznaš da vidiš dal ti paše, pokaže šta može uređaj da se uvjeriš itd...da je bar tako kod nas

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

možda nije najbolje mjesto ali da probam.

Trebam bežičnog miša koji će služit primarno za rad na laptopu 8-9 sati dnevno + ponekad će se odigrat koja igra.

Bitan uvijet mi je da ima back/forward tipke, ostale su plus i imam dosta veliku šapu tako da mi oni mini miševi ne dolaze u obzir.

Našao sam sljedeće pa ako može preporuka:

Logitech M705 - 320kn

Logitech MX Anywhere - 420kn - izgleda minijaturno

Logitech Performance MX - 420kn

Logitech G602 - 550kn - akcija u linksu - možda se isplati dat toliko para pa imat i gaming miš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam prekjucer kupio Logitech G602. Jako sam zadovoljan,mis nije uopce pretezak kako neki kazu,bas je taman. Jedino mi se malo ruka znoji vise nego na proslom,sad ne znam da li je to zbog toplog vremena.Mis pase u ruci super,testirao sam ga u par FPS-ova i nema nikakvog laga. Tipke sa strane su ok,ove straga su malo teze dostupne ali sto je tu je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kakva je situacija sa malim gaming miševima? Nekih 10, 11 cm.

Primjerice, trenutno imam, Genius GX MAURUS. Miš mi savršeno pristaje na ručicu, a k tome koristim fingertip / claw grip pa to još više

skraćuje potrebu za duljim mišem.

Možda ću uskoro trebati još jedan miš pa ne znam da li da nabavim još jedan isti ili da pogledam nešto bolje.

Inače ne koristim previše macroe pa ne treba imati xxx dugmadi. Steelseries Kinzu možda?

magistar prava
17 godina

Nakon kontakta s trgovinama/dobavljačima ipak nema straha s G502 Proteus Core (ako i je što idem po novi) tako da prekosutra idem po jedan primjerak pa očekujte review. U međuvremenu, dok ne stavim oglas, ako netko želi G700 s 1.5g gare i Sanyo Eneloop baterijom PM.

@Korny - Da, Kinzu ili Logitech G100s.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Logitech G100s.

Kakav je taj miš? Ja bi si možda uzeo neki jeftinjak za igre pošto mi Ikari laganini rikava, a ne daje mi se 500 kuna za mišonju.

“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
17 godina

Frend ima, e sad neznam dal G100 ili G100s, veli da je jako zadovoljan. Uglavnom solidni entry level. Još ako tražiš neki koji nije prevelik... Imaš za 2xx kn naravno izbora, ali nemam previše iskustva s manje poznatim brandovima.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Napokon dosao odlicni G500S kojega ni moje osjetljive uso ne cuju, a kao bonus od Logitecha G602 s time da su mi ostavili i G500S pa sada biram kojega cu ostaviti na glavnome kompu koji mi sluzi za svakodnevni rad i igre.

G602 je odlican mis i napokon mis na kojemu ni ja ne osjetim lag, a prije me taj lag ubijao no sada ga doslovno nema.
Minus je imho sredina misa koja je napravljena od neke vrste gume pa taj dio grije malo ruku, ali nista strasno.
Tezina misa s dvije baterije mi je savrsena (brinulo me da mi mis slucajno nece biti prelagan).
Trajanje baterije se krece od nekih 250 h (performance mode) do 1440 h (endurance mode).
Logitech gaming software je odlican, skenira OS te pronade sve igre koje su vam inatalirane te si svih 11 tipki mozete posloziti kako vam odgovara za svaku igru posebno.
Software je poprilicno zanimljiv te se sve moguce da sloziti preko njega.
Sto se tice DPI-a, osobno koristim mis na nekih 1000 DPI-a, ali radio sam jako malo s misem pa cu vise znati reci nakon par dana koristenja.
Polozaj palca je bolji nego na G5 rev2 ili nego na G500S.

Znaci imam na biranje G500S i G602, oba mi ostaju kod kuce pa cu raditi cca tjedan dana sa svakim pa cu tek onda odluciti koji cu ostaviti na svome kompu, a koji ide na drugi komp u stanu.

Mislim da mi na prvu vise odgovara G500S, ali to je zato sto mi oblikom vise izgleda kao G5 kojega sam koristio godinama.

Napisem dojmove nakon cca dva tjedna rada.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina

Da li ti isto imas problema mozda sa malim prstom? Ja na svom G602 nemam kud sa malim prstom i onda se on vuce po podlosci za misa.. Izgleda da je to prevelika mana g602 za mene

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lovac kaže...

Frend ima, e sad neznam dal G100 ili G100s, veli da je jako zadovoljan. Uglavnom solidni entry level. Još ako tražiš neki koji nije prevelik... Imaš za 2xx kn naravno izbora, ali nemam previše iskustva s manje poznatim brandovima.

Evo javljam se.

Miš (G100, ne S) je dobar, pogotovo kad se nabavi preko eBaya iz južne koreje u bulku, idu po 100-120 kn komad. Tipke imaju normalni (ne preplitki) klik, scroll nije glupo uvučen kao kod MX518, a DPI change tipka radi i bez instaliranog Logitech softvera. Dok se instalira mogu se mijenjati DPI koraki, koje sprema na sam miš. Ako se isti miš ušteka u drugi komp bez ikakvog softvera pamti spremljeni DPI, što je zgodan fičr. Miš je po čvrstoći klasični logi, znači mogu se njime čavli zabijati, što je super za Diablo, za što se najviše i koristi. Simetričan je, pa može biti i za lijevake, a i laganije je njime "veslati" ako se igra na malom DPI-u. Prije kupnje jedino bih preporučio pogledati dimenzije, možda je mrvicu malen onima koji vole velike miševe.

Na kraju sad ipak uzimam nešto bolje da mogu Diablo igrat jednom rukom, onako chillerski, SteelSeries Diablo je u dolasku {#}

Potemkinhr#2800
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 12:20 (p0temk1n).
17 godina

Evo i kratke rece od G502.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Neki bezicni do 250 kn?
Ne nuzno za gaming,aili ako ponekad bude potrebe da bude solidan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Links grupna kupnja - Logitech g500s 475kn

ShadowStep
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
SBV3X kaže...

Links grupna kupnja - Logitech g500s 475kn

Meni su dva mjenjali dok nisam napokon dobio ispravan tj. onaj koji ne zuji.

Ako imate zivaca mjenjat ili ako vam ne smeta zujanje, mis je vrhunski i meni je bio odlican kada sam isao s G5 rev2 na njega posto su gotovo identicni.

Radi problema sa zujanjem mi je Logitech poslao novi G602 pa sada koristim malo njega, ali mislim da ce G602 ici na drugi komp u kuci, a ja cu opet uzeti G500S posto mi vise odgovara ruci.

Ono sto sam htio reci, ne kupujte ako imate jako dobar sluh te ako vam smeta zujanje misa kada se s njime ne radi.

Meni to smeta pa sam zato i mjenjao mis dva puta no isplatilo se jer sam na kraju dobio ispravan i ok mis koji najbolje odgovara mojoj sapi.

Jos bolja opcija, trazite u Linksu neka spoje mis na kom i ako mis zuji, odmah neka ga mjenjaju...najjednostavnije.

13 godina
neaktivan

pozz, planiram ubost neki novi mis i spazio sam ovog Gamdias Zeusa u Linksu... Mis 500 kuna, laser senzor, 8200dpi, 11 tipaka, 32 bitni procesor, 512kb memorije, osvijetljenje, utezi, podesavanje... I to sve za 500 kn... Jel netko imao iskustva s tim misem?

Moze li mi netko preporuciti mis za 500 kuna a da je bolji od ovog Zeusa, ili je Zeus best buy u tom rangu?

0 0 hvala 0
15 godina
Najbolje ti je isprobati mis i kako ti lezi u ruci.
Onaj najbolji moze tebi osobno biti najlosiji ako ti ne lezi dobro ispod ruke.
Osobno bi isao na Logitech, ali to sam samo ja.
Uzmes G500S i za te novce je milinica, naravno ako ti ok lezi pod rukom.
Samo trazis probu da vidis zuji li model ili ne.
Jesi gledao Proteus Core?
17 godina
Svenos kaže...

pozz, planiram ubost neki novi mis i spazio sam ovog Gamdias Zeusa u Linksu... Mis 500 kuna, laser senzor, 8200dpi, 11 tipaka, 32 bitni procesor, 512kb memorije, osvijetljenje, utezi, podesavanje... I to sve za 500 kn... Jel netko imao iskustva s tim misem?

Moze li mi netko preporuciti mis za 500 kuna a da je bolji od ovog Zeusa, ili je Zeus best buy u tom rangu?

Ako imaš manje šake/dlanove:

1. Razer DeathAdder 2013

2. Roccat Kone Pure

Ako imaš velike šake:

1. Roccat Kone XTD

Twitter: @191x7
17 godina
Svenos kaže...

Protegni se 39kn za G502, topla preporuka.

15 godina
Svenos kaže...

Iskreno nikad nebih bacio te novce na neke brlje od miseva, radije provjerena kvaliteta od logitecha ili mozda deathadder. 

EUW - pomijac ... http://www.flickr.com/photos/95668587@N06/
13 godina
neaktivan
Lovac kaže...
Svenos kaže...

Protegni se 39kn za G502, topla preporuka.

Sad sam vidio na youtubeu misa, reviewo ga je Linus (super lik). Pogledao sam taj video prije nekog vremena i napravio mentalnu zabiljesku da vidim sta ljudi kazu o misu ali evo ljudi kazu kupi pa onda cu ubosti tog Proteusa... :D Hvala svima na preporukama... :)

15 godina
neaktivan

pozdrav, moze mi neko preporuciti pristojan gamerski miš i pripadajuću podlogu za cca 300, 400 kunića?
Hvala :)

like a boss xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GreaT kaže...

pozdrav, moze mi neko preporuciti pristojan gamerski miš i pripadajuću podlogu za cca 300, 400 kunića?

http://www.links.hr/?naziv=mis-gamdias-hades-laserski-8200dpi-crni-usb&option=artikl&id_artikl=101.503.381

Imao sam Gamdias Demeter Optički, trenutno imam laserski, imao sam i Apollo. Po meni odlični miševi, tako da nevjerujem da će Hades bit loš.

ShadowStep
17 godina
GreaT kaže...

Pa ne moraš dati za podlogu kao za miš (300-400 Kn), bolje ti je u tom slučaju dati npr 150 za podlogu a ostalih 450-650 za miša. Tako bolje prođeš.

Twitter: @191x7
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
GreaT kaže...

Pa ne moraš dati za podlogu kao za miš (300-400 Kn), bolje ti je u tom slučaju dati npr 150 za podlogu a ostalih 450-650 za miša. Tako bolje prođeš.

Nisam je uopće tvrdio da podloga mora biti jednako skupa kao miš. Ovo "odgovarajuća" podloga stoji jer sam imao iskustvo da neke podloge ne pašu baš za određene miševe, ili obrnuto. Svejedno, za podlogu bih dao cca. 100 kn, po mogućnosti i manje ako je dobra i recimo "kompatibilna" s ovim mišem HADES koji me dost privlači na prvi pogled. :D

like a boss xD
12 godina

Ma ja sam si prošli tjedan uzeo G602 i G702+, te pre zadovoljan sam...baterija od 2400mAh još uvijek traju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Diazz72 kaže...

Ma ja sam si prošli tjedan uzeo G602 i G702+, te pre zadovoljan sam...baterija od 2400mAh još uvijek traju...

Nešto sam propustio?

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice