neki misevi kao rat 5 ima onu tipku s kojom se smanji osjetljivost za preciznije pucanje (precision aim)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
samo me zanima jel se moze namjestit da kad igram npr cod kad idem snajpat stisnem gumb i da mi se smanji osjetljivost misa a da nemoram stiskat ono dpi na misu
Samo me zanima zašto bi to netko radio. Ne vidim poantu u smanjenju preciznosti dok snajpaš/scopaš. Tiem se postiže kontra efekt.
Eventualno ako hoćeš manju brzinu dok snajpaš onda trebaš smanjiti osjetljivost (sensitivity) a ne preciznost/dpi/cpi.
neki miševi kao rat 5 imaju onaj gumb da se smanji osjetljivost (precision aim)
neki miševi kao rat 5 imaju onaj gumb da se smanji osjetljivost (precision aim)
Pa znam to, ali to je besmislena radnja. Samnji ti osjetljivost miša (dpi, cpi) kako bi morao veće pokrete raditi ali ne kako bi bio precizniji. Đaba ti to ako senzor manje precizno prati pomak, a kad smanjiš dpi on to manje precizno radi.
Sensitivity 5 a dpi 800 je jednaka brzina kao i sensitivity 1 a dpi 4000, samo si s 4000dpi precizniji. Tj u oba slučaja ti treba jednak pomak na podlozi, no u 4000 dpi miš 5x više točaka u inču pokreta očita što bi značilo da preciznije prenosi tvoj pomak ruke na ekran tj do računala.
tek sad vidim da mi to netreba..hvala
Ja imam kratki update za G700 koji sam spomenu na prošloj stranici, čini mi se.
Imam onako debelu šapu sa malim prstima. Ništa nakaradno ali nisam baš materijal za klavir. 4 tipke koje su predviđene za palac ne pašu baš ljudima moje anatomije. Dvije bliže super ali one dvije udaljenije - ne baš. Recimo, na BF3 sam si na te tipke stavio repair tool/defibrilator i granate. Moram malo pomaknuti ruku iz "ležećeg" položaja sa miša malo prema naprijed kako bih mogao sa njima baratati. Navikao sam na to i sad se super snalazim ali čisto da imate na umu kad/ako budete kupovali a imate "ćevape" kao ja.
Razer Imperator Battlefield 3 edition čisto zbog Dogtaga (ako igraš Battlefield 3). Inače je miš smećast (pod tim mislim precijenjen po principu vrijedi 200 Kn košta 700 Kn).
Šalim se ovo za kupnju Imperatora. Razer uglavnom nije ni kvalitetan niti je nešto posebno dobar - samo je skup i navikan (reklamiran).
Ako želiš ozbiljan miš bez mane (ili s nekom zanemarivom manom), onda nam trebaš reći koju podlogu koristiš, stil kojim držiš miš i iskustva koja si imao s gamerskim miševima do sada (npr kažeš model i kako ti je ležao u ruci).
Razer Imperator Battlefield 3 edition čisto zbog Dogtaga (ako igraš Battlefield 3). Inače je miš smećast (pod tim mislim precijenjen po principu vrijedi 200 Kn košta 700 Kn).
Šalim se ovo za kupnju Imperatora. Razer uglavnom nije ni kvalitetan niti je nešto posebno dobar - samo je skup i navikan (reklamiran).
Ako želiš ozbiljan miš bez mane (ili s nekom zanemarivom manom), onda nam trebaš reći koju podlogu koristiš, stil kojim držiš miš i iskustva koja si imao s gamerskim miševima do sada (npr kažeš model i kako ti je ležao u ruci).
Imao sam logitech G400 i nije mi se sviđao. Neznam zasto, tipke su mi mozda bile tvrde, ili neznam sta. Sada imam Geius Ergo 555 Laser i on i odgovara, samo mi jako smeta to sta nemam kamo sa malim prstom. Jadnostavno nakon vise od 30min popi.... Gledao sam da uzmem taj Imperator BF3 edition, jer kosta manje od obicnog(zasto?), tj 450kn. Za sada ne koristim niti jednu podlogu, ali nislim uzet neku Razerovu. Neznam dal je mozda to sta je G700 bezican mana ili prednost?
Imao sam logitech G400 i nije mi se sviđao. Neznam zasto, tipke su mi mozda bile tvrde, ili neznam sta. Sada imam Geius Ergo 555 Laser i on i odgovara, samo mi jako smeta to sta nemam kamo sa malim prstom. Jadnostavno nakon vise od 30min popi.... Gledao sam da uzmem taj Imperator BF3 edition, jer kosta manje od obicnog(zasto?), tj 450kn. Za sada ne koristim niti jednu podlogu, ali nislim uzet neku Razerovu. Neznam dal je mozda to sta je G700 bezican mana ili prednost?
Ma nemojte mu ni odgovarati, lik vas trolla. Prije mjesec dana G400 mu je bio savršen i htio je kupiti još jednog, a Genius mu je bio smeće, sad je obratno, a Imperator mu se sviđa je ima ljepu zelenu boju i jer je Razer fanboy
Ergo 555 je katastrofa miš. Pogotovo ako nemaš na njemu zadnji firmware. Ma ni s zadnjim nije bog zna što. Imam pa znam. G400 (nova verzija bez predikcije) ga šiša u svakom pogledu. No meni recimo G400 i slični nikako ne pašu u ruku.
Ne znam zašto Imperator BF3 košta manje; hardverski je isti Imperator samo što ima šminku.
To što ne koristiš niti jednu podlogu (odnosno 100% koristiš stol ili nešto u tom stilu) ti je jako loša stvar. Ograničava ti skill, ograničava ti ruku, ograničava ti miša i škodi ti ruci. Neudobno na kvadrat, a miš loše prati.
Prije kupnje miša svakako prvo nabavi neku poštenu udobnu podlogu. Nešto tipa (ako gledaš što jeftinije) Cooler Master Storm RX. Ruka i miš će ti biti zahvalni.
Bežičnost kod G700 ima svoje prednosti i mane. Prednost je npr što nema kabela. Mana je "prazne baterije".
Koliko kuna imaš za miša i podlogu i koje trgovine dolaze u obzir?
Ergo 555 je katastrofa miš. Pogotovo ako nemaš na njemu zadnji firmware. Ma ni s zadnjim nije bog zna što. Imam pa znam. G400 (nova verzija bez predikcije) ga šiša u svakom pogledu. No meni recimo G400 i slični nikako ne pašu u ruku.
Ne znam zašto Imperator BF3 košta manje; hardverski je isti Imperator samo što ima šminku.
To što ne koristiš niti jednu podlogu (odnosno 100% koristiš stol ili nešto u tom stilu) ti je jako loša stvar. Ograničava ti skill, ograničava ti ruku, ograničava ti miša i škodi ti ruci. Neudobno na kvadrat, a miš loše prati.
Prije kupnje miša svakako prvo nabavi neku poštenu udobnu podlogu. Nešto tipa (ako gledaš što jeftinije) Cooler Master Storm RX. Ruka i miš će ti biti zahvalni.
Bežičnost kod G700 ima svoje prednosti i mane. Prednost je npr što nema kabela. Mana je "prazne baterije".
Koliko kuna imaš za miša i podlogu i koje trgovine dolaze u obzir?
Bilo koja trgovina, za miš mislim dat 500-600kn, nikako ne više. Za podlogu 100-200kn. Volio bih da je miš Logitech ili Razer, pošto još mislim uzeti i Logitech tipkovnicu.
Power_User ti ne spamaj!
Bilo koja trgovina, za miš mislim dat 500-600kn, nikako ne više. Za podlogu 100-200kn. Volio bih da je miš Logitech ili Razer, pošto još mislim uzeti i Logitech tipkovnicu.
Power_User ti ne spamaj!
Miš:
Cooler Master Storm Sentinel Advance V2 @ Links 459 Kn http://www.links.hr/?naziv=mis-coolermaster-storm-sentinel-advance-v2-sgm-6010-kllw1-laserski-8200dpi-crni-usb&option=artikl&id_kategorija=101503&id_artikl=101.503.334
Sharkoon DarkGlider @ Links 359 Kn http://www.links.hr/?naziv=mis-sharkoon-darkglider-6000dpi-crni-usb&option=artikl&id_kategorija=101503&id_artikl=101.503.330
SteelSeries Diablo III @ Links 479 Kn http://www.links.hr/?naziv=mis-steelseries-diablo-iii-5700dpi-usb&option=artikl&id_kategorija=101503&id_artikl=101.503.302
Podloga:
XFX Warpad @ Links 149 Kn http://www.links.hr/?naziv=podloga-za-mis-xfx-warpad-edgeless-crna&option=artikl&id_kategorija=1018&id_artikl=101.800.194
SteeLSeries QCK Heavy XXL @ Links 175 Kn http://www.links.hr/?naziv=podloga-za-mis-steelseries-qck-heavy-xxl-crna&option=artikl&id_kategorija=1018&id_artikl=101.800.056
CM Storm Speed-RX Large @ Links 129 Kn http://www.links.hr/?naziv=podloga-za-mis-coolermaster-storm-speed-rx-sgs-4030-klmm1-large-crna&option=artikl&id_kategorija=1018&id_artikl=101.800.216
Od toga biraj kako ti paše po cijeni, izgledu i ostalome.
vidim da je zaguzvalo ovdje. imao sam razer deathaddera tj. imam ga jos ali u komadima poginuo je u bf3. nakon par procitanih recenzija kupio sam logitech g500 i shvatio da je razer smece. koliko se sjecam g700 moze radit zicno i bez.
vidim da je zaguzvalo ovdje. imao sam razer deathaddera tj. imam ga jos ali u komadima poginuo je u bf3. nakon par procitanih recenzija kupio sam logitech g500 i shvatio da je razer smece.
Razer nije nešto, al ni taj G500 što si kupio nije bajan. Bolji od DeathAddera jeste, ali daleko od toga da je dobar miš.
zasto jesi probao g500
Ja moram odustati od PMSG1G. Miš je sjajan po performansama ali boli ruka od korištenja jer je velik i visok a ja imam veoma malu ruku. Zamjenit ću ga s Rapierom V1 radi ergonomije i je ima odličan senzor, a veličinom mi odgovara 100%.
Svakome s većom capom ostaju sve preporuke za PMSG1.
pa naravno da nije dobar mis ali za 430kn daje vise nego ostali u toj cijeni.
koju podlogu da uzmem za CM Sentinel Advance? Razer Sphex, Razer Goliathus ili Steelseries QCK? kupujem u Ronisu neke stvari pa bih usput i ovo (dostavom naručujem)... http://www.ronis.hr/podloga-za-mis/911/ nije mi čak bitna toliko cijena, ali ne bih ništa preko 150 KN, hoću samo da radi s navedenim mišom i da ju ne moram baciti za par mjeseci xD
mene goliathus služi bogovski pa eto preporuka.
omg sta mis ne radi s odredjenim podlogama? uzmi sta ti treba i pase. ja imam razer sphex g500 radi isto i na stolu i na podlozi
omg sta mis ne radi s odredjenim podlogama? uzmi sta ti treba i pase. ja imam razer sphex g500 radi isto i na stolu i na podlozi
pa čuo sam da optički i laserski ne rade na istim podlogama.. sad, jel ima istine u tome ne znam jer nisam testirao
laserski radi na svemu osim staklenom stolu. razer sphex mogu preporucit jer meni odlicno radi uz opticki i laserski 120 kn kosta
laser radi i na staklu moj.
a koji je to mis?
Jel se mogu ovi novi roccat misevi kod nekoga narucit ili cemo mi ostat zakinuti i morat narucivati izvana.
Pyra je tu vec odavno i ne vredi ga ni gledat a ostali su izasli prije dosta vremenea ali ne vidim da ih itko drzi.
Mozda u nekom malom obskurnom ducanu koji se meni ne da bas trazit po gradu.
Koje tocno modele trazis ?
Savu me zanima najvise, Lua izgleda dobro ali sam se vec opekao na tim ambi misevima.
Mrzi me trazit zastupnika pa narucivat nesto sto nisam vidio uzivo, ko da narucis zensku iz Ukrajine pa umjesto Irine dobijes debelu Olgu.
jel ima drakonia pinky rest?