Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.429.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
17 godina
odjavljen
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Da ljudi, ne mičite uzemljenje ako oprema ima šuko utikač a ako ga nema onda i tako nije povezana sa zemljom, uzemljenje je stavljeno sa razlogom!! Nemojte se igrati električara i raditi gluposti opasne po život. Poanta je bila da treba napraviti bolje uzemljenje ako je moguće ali to su često veći i skuplji zahtvati. Nova sonda u zemlju i vjerojatno nove bolje instalacije kroz kuću, ali to prepustite ovlaštenim električarima iako je uptno da bi to riješilo šum na opremi...ali često čitam kako je povezano sa lošim uzemljenjem u kući.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
dabar_solta kaže...
Zoki B kaže...
Onda je frend strujić po struci došao na ideju da se jednostavno napravi produžni od pola metra i na njega se NE SPOJI uzemljenje, znači samo nula i faza, da se ne kupi šum gradske mreže.....

savršeno rješenje,pravi hrvatski meštar.
vrjedi li išta tvoj život,naspram uklanjanja poprilićno tihog šuma koji se ćuje kad nasloniš tikvu na zvučnik,koji se ni nećuje već na metar daljine.

Ma čovjek odmah vidi, po načinu kako diskutiraš na forumu, da si vrlo pametna i načitana osoba, te ti se nema što prigovoriti na komentar...

13 godina
Ja sam doma imao u dnevnoj neuzemljeni utikac,morao sam povuc novu uzemljenu iz razvodne ploce,tek sad "ground" lampa na APC letvi svijetli!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Odradio sam više od 1000gaža na način na koji sam naveo, moji tadašnji kolege su odradili i više, nitko nije imao nikakav problem sa navedenim, šum je bio nestao.

Napomenuo sam da oprema u tom trenutku nije uzemljena, naravno da može doći do problema, na ovaj način bi izolirali problem i znali na čemu ste.

Zaista se ovdje ne isplati uopće išta postati, ovo je postalo mjesto za ispucavanje frustracija i pametovanja načitanih osoba.

Isprike na lošem savjetu, nadam se da nisam nikome naškodio, nastavite slušati magove,

pozdrav

0 0 hvala 0
13 godina

Ne znam,ako uređaj ima šuko priključak onda ga treba uštekat u odgovarajuči šteker,na 1000 puta je dovoljno da jedan put nešto po zlu krene i eto ti sranja!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
protjeran
Zoki B kaže...

Odradio sam više od 1000gaža na način na koji sam naveo, moji tadašnji kolege su odradili i više, nitko nije imao nikakav problem sa navedenim, šum je bio nestao.

Napomenuo sam da oprema u tom trenutku nije uzemljena, naravno da može doći do problema, na ovaj način bi izolirali problem i znali na čemu ste.

Zaista se ovdje ne isplati uopće išta postati, ovo je postalo mjesto za ispucavanje frustracija i pametovanja načitanih osoba.

Isprike na lošem savjetu, nadam se da nisam nikome naškodio, nastavite slušati magove,

pozdrav

većina opreme radi dobro bez uzemljenja, i može i 10 milijuna gaža to tako radit, ali uzemljenje je tu s razlogom, da nekome spasi život u tom jednom u 10milijuna slućajeva kad negdi probije 220v.
možeš se ti ljutit koliko oćeš ali mišljenja sam da ti savjet nije na mjestu, prvenstveno zbog toga šta je potencijalno opasno,a onda zbog toga što ne rješava pravi problem već ga samo skriva.

pojačala koja nemaju uzemljenje ovakvo preko dolaznog kabela,često imaju izvedeno preko konektora na šasiji. 

13 godina

Malo da se nadovežem na temu profi monitor u HIFI,baš sam jučer proveo interesantan razgovor sa prijateljom audiofilom,diyer,konstruktor,serviser,tonac ....uglavnom potkovan je sa svih strana audija!Uglavnom on je čovjek u kojeg imam nezmjerno povjerenje po pitanju sevisiranja audio uređaja i kao kolege audiofila,koji je spojio te dvije strane svijeta u jedno!Smatram ga kao jednog od najstručnijih ljudi što se servisiranja,restauriranja, elektronike tiče u HR!!Potaknut raspravom na forumu pitao sam ga za mišljenje monitor vs hifi zvučnik!Kaže da nema razlike,ubiti da ne bih trebalo bit razlike,vrhunski monitor i vrhunski zvučnik trebaju težit jedno te istom,znači bez puno utjecaja i bojanja zvuka prenjet zvučnu sliku kakva zapravo je!!Monitori imaju u sebi pojačalo što kod večine audiofila stvara problem jer ne mogu mijenjat pojačala po svom guštu,a druga je estetika koja i nije baš najveselija!!Govori mi ,opčenito dobar zvučnik je dobar zvučnik bez obzira za što se koristio!!

Moram citirat jednu vrlo zanimljivu izjavu."E drugo pitanje je,voleli ljudi hifi ili istinu,ili vole da im sistem svira kako njima paše!Treće pitanje je što su i koji  vrhunski studijski zvučnici a koji su vrhunski hifi zvučnici.Kad ih nađeš skužiš da su razlike nikakve!"

On kod sebe ima u sistemu hvaljene ATC bookshelf zvučnike SCM19,poznata Britanska manufaktura koja već dugi niz godina radi vrhunske profi  zvučnike(oko 20K kn) ,razlika njih i pro serije je samo u izgledu!Isti driveri,ista skretnica,jedino kutija i naravno pojačalo nisu isto,tjs pro serija ima a hifi nema!Inače ATC je poznat po tome što gotovo sve sam radi,od drivera ,skretnica do kutije!!Imao sam priliku par puta slušat njihove monitore i to stvarno svira za popizdit,iz tako male kutije ogroman i močan zvuk izlazi!!Jedino im je cijena paprena ali usporedno sa drugima ima puno više toga za ponudit!!

Ja sam mislio da pro monitori imaju drugačije podešene skretnice,ali ne, imaju isto kao i u hifi varijanti!Uglavnom u svijetu audija postoji samo razlika u kvaliteti elemenata i konstrukcije ,bili hifi ili pro varijanta!!Naravno kao i u svemu u profesionalnom audio postoji svega i svačega tako da se ne mora očekivat od svakod pro monitora da bude vrh vrhova!!

Evo dole par slikica,pošto je pored svega i audiofil nije moga izdržat i zamjenio je ožičenje i kondić i zalemio sve,bez stopica!!

hifi hifi
pro+varijanta pro+varijanta
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 22:50 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 3
10 godina
neaktivan

Pozdrav!

U potrazi sam za zvučnicima za PC i telku koji bi služili samo za glazbu i filmove. Naišao sam na ove http://www.audiopro.hr/proizvod/m-audio-av32-1-set?idPro=29413 pa me zanima da li netko ima iskustva s njima? Držao bi ih u blizini PC-a, routera i NAS-a pa ne znam da li bi dolazilo do smetnji.

Ako za te novce ima nešto bolje slobodno vičite :-)

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam imao takav set zvučnika dok sam bio u potrazi za novim 2.0/2.1 sustavom. Na žalost sam dobio neispravan set tih M-Audio zvučnika pa sam ih slao nazad. Ali općenito sam sa zvukom bio jako zadovoljan za moje potrebe (PC/TV) dok su bili kod mene.

17 godina

Koji je su navedeni zvučnici po vašem mišljenju best buy do ~160kn?

MS SP-21

GENIUS SW-2.1 355

GENIUS SW-2.1 360

GENIUS SW-U2.1 200USB

GENIUS SW-S2.1 200

T&B HPMX21BK

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mozda da uzmes u obzir i ove:

Sweex SP024, 2.1 (155kn, u drugim trgovinama preko 200kn)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
djigibao kaže...

Mozda da uzmes u obzir i ove:

Sweex SP024, 2.1 (155kn, u drugim trgovinama preko 200kn)

Hvala na preporuci, ali uzimam samo u Osijeku. 

12 godina

Pozdrav ekipa, cura mi trazi neke pc zvučnike koji bi se spajali na mobitel sony z1 compact i kasnije na laptop ili desktop pc ovisno sto bi kupili.

Ona bi prvenstveno htjela neke bezicne zvucnike ali ja mislim da ce bolje i jače za isti novac dobiti normalne zvucnike u rangu 250-300 do 350kn ako je nesto bitno bolje.

Pa eto ako mozete staviti neke preporuke za bezicne i ove normalne zvucnike u toj cijeni, moze 2.0 ili 2.1 sistemi bitno da se mogu spojiti na z1 compact i da to šljaka bez problema.

Zahvaljujem unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 19:27 (djigibao).
12 godina

procitao sam recenziju cine se odlicni i ima line in na prednjem panelu, samo sad su 300kn??? znaci poskupili su dosta

gledam jos ovaj Genius SW-HF2.1 1700 jel on ima line in ulaz za mobitel? i dali se isplati za njega nadodati 70kn?

pretpostavljam da bezicni u istom rangu kostaju barem duplo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 20:10 (roby27).
17 godina
Nisu oni poskupili, to im je normalna cijena, samo kad su dosli su bili jeftini par dana (mozda zajeb nabavljaca).

Imas za spojit iza i napred, nema ulaz za slusalice.
14 godina
odjavljen

Imam jedno pitanje. Zašto mi se stražnji zvučnici(stereo 4.1) čuju glasnije od prednjih? Na sredini sam sobe, u svakom kutu je jedan zvučnik. Stražnji zvučnici su na većoj visini od prednjih. Jel ima to kakve veze?

0 0 hvala 0
11 godina

Harveynorman ima akciju na Logitech proizvode. Jedna od interesantnijih ponuda, Logitech Z533 za 460kn: http://www.harveynorman.hr/odjeli/novosti-iz-kataloga/logitech-30/Zvucnici-LOGITECH-Z533.123273.html Je li to neka izvrsna ponuda ili ima bolje za te novce? 

Vidim da neki pisu da Z333 ima bolje mid i visoke tonove, a jeftiniji je dobrih 150kn. Imam Z313 vec dugo pa mislim mozda promijenit..

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2016 18:43 (The_Fichek).
15 godina

Logitech Z200 - uzeti, ne uzeti? Prakticki mi trebaju da služe svrsi, za pokoju pjesmu sa youtube-a i slicno. Imali sta bolje za dvjestotinjak kuna?

LoL EUW - pomijac - https://500px.com/darkonakic HS-HotS Pomijac#2840

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
imaš z120 još jeftiniji od tih, ja sam na njima dosta sluša muzike,iako nemaju baš basa ali meni su taman za slušanje radia u pozadini dok nešto radiš,youtube itd.

i napajaju se s usba tako da raćunaj na par vati najviše ali ćisto dovoljno za metar udaljenosti na desktopu,i ne gubiš šteker.
15 godina
neaktivan

jel moze preporuka nekih zvucnika za do 75 funti na amazon.co.uk (mora bit tu, gift card)
zapeo mi je za oko https://www.amazon.co.uk/Trust-20245-Speaker-Laptop-UK-Plug/dp/B00SGW5I7O 
ako netko ima bolju preporuku neka javi, namjena je vecinom filmovi i glazba na PC-u

0 0 hvala 0
14 godina

Imam Genius SW-HF5.1 5000 tj. samo Subwoofer i pojačalo. Gore imam spojene zvučnike od linije (6 komada) i nisu neke kvalitete i jačine, sumljam da koji ima više od 20w rms-a. Želio bih si staviti neke druge zvučnike, makar i samo 2 komada jer i ovo trenutno koristim samo kao 2.1 sistem. Za oko su mi zapeli CAT LEB 404 - 280kn, 180wrms, 440w max, čitao po netu, nekima valjaju, nekima su šrot; org zvučnici od ovog kompleta - ovo bi trebao biti centralni i valjda bočni pošto još 2 fale i prazne kutije - komplet prazne kutije sa skretnicama i svime, samo fale zvučnici. KOji bi po vama bio najbolji izbor? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam trenutno logitech z313 pa sam ih mislio prodat i prec na z523 ili z506 ako ih nadem jeftino

Samo jedno pitanje

Dali se isplati,mislim jel bum osjetil razliku?

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozz,
500 - 1000 kn bi uložio u zvučnike. Pa me zanima ako ima kakva preporuka dali da manje-više novaca ulažem? postoje nekakve best buy opcije? možda bolje da uložim u linijske zvučnike i kvalitetno pojačalo?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 18:15 (masue).

0 0 hvala 0
10 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 13:01 (polymer1234).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Odlicna prilika, uzmi cim prije.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pozdrav ekipa trebam malu pomoc iako tema nije usko vezana za izbor "pc" zvucnika. znaci poznanik me zamolio da mu se raspitam za zvucnike za terasu u kaficu, da je sto jednostavnije za spojit na telku za gledat nogomet i sto jeftinije do 100 eura max. moze novo moze polovno. znaci bitno je da se zapravo malo bolje cuje komentator stadion itd jer radi se o malom kvartovskom kaficu sa 6-7 stolova na terasi tako da nema nekog smisla a ni novaca za neko vece ulaganje. mislio je prvo spojit neke jeftikaner pc zvucnike al to bi samo krcalo i radilo kontraefekt.

eto ako imate koji savjet ili link za nabacit slobodno. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neznalica90 kaže...

pozdrav ekipa trebam malu pomoc iako tema nije usko vezana za izbor "pc" zvucnika. znaci poznanik me zamolio da mu se raspitam za zvucnike za terasu u kaficu, da je sto jednostavnije za spojit na telku za gledat nogomet i sto jeftinije do 100 eura max. moze novo moze polovno. znaci bitno je da se zapravo malo bolje cuje komentator stadion itd jer radi se o malom kvartovskom kaficu sa 6-7 stolova na terasi tako da nema nekog smisla a ni novaca za neko vece ulaganje. mislio je prvo spojit neke jeftikaner pc zvucnike al to bi samo krcalo i radilo kontraefekt.

eto ako imate koji savjet ili link za nabacit slobodno. hvala

Za malo novaca neka kupi rabljenu liniju sa linijskim ulazom, iz televozora iz izlaza za slušalice spoji na line in linije i sluša na zvučnicima... nešto poput ovog:

http://www.njuskalo.hr/linije-radio-kasetofoni/lg-fa162-hifi-sustav-linija-oglas-19297238

mislim da će biti adekvatno.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 22:20 (Father_Dougal).
14 godina
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.6.2016 12:01 (nanek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice