Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.433.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
11 godina
protjeran
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
haha , obrišu se sami kad se raspali :D
12 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Stigli su Presonusi 4,5. Prvi dojmovi - odusevljen. :)  Totalan napredak u odnosu na staru liniju. Zvuk vrlo čist, a bass je toliko iznenadujuce jak da se mis krece prema naprjed od silne tresnje stola. Nisam jos nista isao podesavati iza, budem kroz ove dane pa sa javim jos jednaput. Dizajn ocekivano vrlo elegantan, a i malo su manji nego sto sam ocekivao.

Uglavnom - prezadovoljan, sa covjekom Audiopro sam poprico i rekao da za te novce (1630) je definitivno best buy i da Presonus mete konkurenciju. Navodno je je i Hrt nabavio kao backup Eris E5, dovoljno govori.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 18:22 (Haremzg).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Haremzg kaže...

Navodno je je i Hrt nabavio kao backup Eris E5 koliko, dovoljno govori.

Mislim da sam vidio par komada... no HRT i dalje voli Genelece.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
17 godina
Haremzg kaže...

Stigli su Presonusi 4,5. Prvi dojmovi - odusevljen. :)  Totalan napredak u odnosu na staru liniju. Zvuk vrlo čist, a bass je toliko iznenadujuce jak da se mis krece prema naprjed od silne tresnje stola. Nisam jos nista isao podesavati iza, budem kroz ove dane pa sa javim jos jednaput. Dizajn ocekivano vrlo elegantan, a i malo su manji nego sto sam ocekivao.

Uglavnom - prezadovoljan, sa covjekom Audiopro sam poprico i rekao da za te novce (1630) je definitivno best buy i da Presonus mete konkurenciju. Navodno je je i Hrt nabavio kao backup Eris E5 koliko, dovoljno govori.

Izgledaju kao slika 1 ili 2?

1 1

2 2

HRT kao HRT TV?

Gdje ih oni koriste...u montazi?

@Father_Dougal

Genelec je TOP?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
neaktivan

Slika 1 su 4,5 a slika dva su Eris 5. Meni osobno za dektop upotrbu je Eris 4,5 i po dizajnu i po volume control i audio input sprjeda - puno bolja opcija.

Nisam ga tocno skuzio za koju upotrebu su HRT kupili ali eto, ocito su prepoznali i oni kvalitetu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 18:23 (Haremzg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
pravi monitori, koštaju manje od šminkerskih pc zvućnika a bolji sto puta,dobra kupnja.
17 godina
djigibao kaže...

Genelec je TOP?

:) mislim da danas nije više problem napraviti dobar monitor, obzirom da proračune obavlja računalo, no HRT je upotrebljavao, otkako sam tamo, velikom većinom Genelec monitore, od većih. Ima i nešto drugih, Tannoy na primjer... morao bih ga poslikati :) ako ga nisu skinuli, nadam se da nisu... nešto JBLova... no prilično je miješano zadnjih godina, otkako moramo po javnoj nabavi sve pribavljati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 21:26 (Father_Dougal).
12 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...
pravi monitori, koštaju manje od šminkerskih pc zvućnika a bolji sto puta,dobra kupnja.

Jako dobro sam to sve proucio gomila foruma i stranica, i mislim da nisam fulao. Nemogu opisati koliko uzivam sada u slusanju, totalno druga dimenzija....

Btw, tamo u ducanu mi Adam5 nije toliko ruzno zgledao kao na internetu, i nekak sam stekao dojam da M-audio bx5 isto nije los izbor.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 23:24 (Haremzg).
11 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me Vaše mišljenje o ovim zvučnicima (http://m.creative.com/uk/p/speakers/gigaworks-t20-series-ii) i da li ih se isplati uzet za tu cijenu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 18:37 (nijebitno2711).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
neznam šta oćekuješ ,ali za svakodnevno lagano slušanje mislim da su super.

inaće koriste cambridge soundworks zvućnike ,izgledaju kvalitetno.
ugrađeno pojaćalo je u d klasi .
kvragu ovako odoka bi bubnia da su dobra kupnja
12 godina
neaktivan
nijebitno2711 kaže...

Pozdrav, zanima me Vaše mišljenje o ovim zvučnicima (http://m.creative.com/uk/p/speakers/gigaworks-t20-series-ii) i da li ih se isplati uzet za tu cijenu?

klik mozda se kolega i sam javi ako i dalje prati temu

11 godina
neaktivan

Zapravo tražim 2.0 zvučnike do 700 kn, ako imate prijedlog za neke bolje slobodno recite. Evo pronašao u HR za 550 kn koje sam prethodno naveo(http://www.adm.hr/product.asp?product=zvucnici-creative-gigaworks-t20-series-ii-20-system&code=19281ADM)

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 20:14 (nijebitno2711).
11 godina
protjeran
volegradele kaže...

Hebo mater sve znaš!!

slika midbas drivera
slika visokotonca
pcb donja strana
pcb gornja strana

sve v2

jeli trebam priložit i šemu još?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 20:23 (dabar_solta).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da ekstra slike,pucaju od zvuka,sad mi je puno lakše,super što te imamo na forumu!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran
nitko neće od onako malih bas jedinica oćekivat ogroman bas, ali sve ostalo je izvedeno jako dobro,bez obzira što su plastićne kutije.,tu su normalni visokotonci,sasvim uredno pojačalo,svi kablovi obljepljeni spužvom... vidi se da su se pazili detalji, vidi se da je i jeftinija proizvodnja(elektrolit u skretnici) ali za 500kn mislim da su super zvućnici.

pitat ću te samo jedno, koliko ti košta kabel 220v linijski?
13 godina

Kakvi su ovo zvučnici??

Pa po slikama vidim da imaju male drivere pa nemoj očekivat duboki bas,ova plastika izgleda obečavajuće,vidim i normalne visokotonce.To je uvjek jako dobro imat,kablovi obljepljeni spužvo će dat svilenkast i nenaporan zvuk,ali ti elektroliti su neka jeftinala ali tu dolazi sasvim solidno pojačalo tako da nemaš problema sa elektrolitima i skretnicama!!Je da nisam te zvučnike nikad vidio i poslušao ali ovako odoka izgledaju odlično!!

Molim sljedeći,samo mi sliku pošaljite i ja ću vam dat svoj višegodišnji osvrt glednja slika po bespućima interneta,a i znam tu i tamo štagod zalemit pa nije ni to na odmet!!

p.s Strujni kabel od amp imam Furotechov,ne znam koji model,zaboravio sam,500 kn sam ga platio!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 21:54 (volegradele).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran
volegradele kaže...

p.s Strujni kabel od amp imam Furotechov,ne znam koji model,zaboravio sam,500 kn sam ga platio!!

dali si svjestan da pošto od trafostanice do te tvoje utićnice idu normalni kabeli ,taj tvoj kabel koji košta koliko i ovi kompletni zvućnici,apsolutno nema smisla!
iako mislim sve da su kabeli takve "kvalitete" od trafostanice provućeni da nebi bilo razlike.

možeš se ti ljutit koliko hoćeš na mene ali s nekim tko plati preko 20kn 220v mrežni kabel nemam šta raspravljat,u najmanju ruku mi je smješno. 

13 godina
dabar_solta kaže...
volegradele kaže...

dali si svjestan da pošto od trafostanice do te tvoje utićnice idu normalni kabeli ,taj tvoj kabel koji košta koliko i ovi kompletni zvućnici,apsolutno nema smisla!
iako mislim sve da su kabeli takve "kvalitete" od trafostanice provućeni da nebi bilo razlike.

možeš se ti ljutit koliko hoćeš na mene ali s nekim tko plati preko 20kn 220v mrežni kabel nemam šta raspravljat,u najmanju ruku mi je smješno. 

Da sve to znam puno bolje od tebe,testirao sam od 100-70 000 kn strujnih kabela,nešto u mom sistemu nešto u prijatelja i dok oni padaju u nesvjest ja sam ostao ravnodušan,oni čuju ogromne razlike a ja nešto sitno ili ništa!!Kupio sam ovaj jel je odlične kvalitete,vrhunska šuko utičnica i odlična izolacija EM smetnji što mi zapravo i treba jer iza ima šuma razno raznih kabela!!

I nemam se što ljutit na tebe,samo volio bih da i ti isto imaš iskustvo nekakvo osim teorije i slika s interneta!!

http://audiofi.net/2015/05/nordost-unleashes-odin-2/

ovog sam slušao,ubiti model 1,ali cijena je slična(mislim da je ožičenje bilo Odin za sve,Krell Evo 402 amp,preamp i Burmaster CD1),ovaj amp je nešto malo bolji od tvog složenca!!

SF Guarneri SF Guarneri
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 23:22 (volegradele).
17 godina

Struji kablovi nemaju nikakav upliv na zvuk - kilometri i kilometri dalekovoda, trafo stanice koje ionako filtriraju svo HF smeće nakupljeno u vodovima, na kraju i trafoi u uređajima zajedno sa naponskom regulacijom i filterima... na koji način metar strujnog kabla tu ikako pomaže?

Ako ima utjecaja na zvuk (brum i sl.), neispravno ti je napajanje/uzemljenje, tu strujni kabel ne pomaže.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Da slazem se u potpunosti s tim!!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
volegradele kaže...

... odlična izolacija EM smetnji što mi zapravo i treba jer iza ima šuma razno raznih kabela!!

Father_Dougal kaže...

Struji kablovi nemaju nikakav upliv na zvuk - kilometri i kilometri dalekovoda, trafo stanice koje ionako filtriraju svo HF smeće nakupljeno u vodovima, na kraju i trafoi u uređajima zajedno sa naponskom regulacijom i filterima... na koji način metar strujnog kabla tu ikako pomaže?

Ako ima utjecaja na zvuk (brum i sl.), neispravno ti je napajanje/uzemljenje, tu strujni kabel ne pomaže.

volegradele kaže...
Da slazem se u potpunosti s tim!!!

napokon.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 9:52 (dabar_solta).
13 godina
Sta napokon,pa odma sam reka da razliku ne cujem,ali za razliku od tebe ja sam doma probao na 10ke strujnih kabela!EM smetnje se stvaraju svugdje,jel ima upliva u zvuk,ne znam i ne zanima me,sa solidnim kabelom sam izbacio to iz jednađbe!Vrlo jednostavno,inace sam audifil koji nije sklon mistificiranju s kabelima i slic!
Sve sto me zanimalo doma sam isprobao i taj segment audiofilije me pretjerano ne zanima!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
volegradele kaže...
Sta napokon,pa odma sam reka da razliku ne cujem,ali za razliku od tebe ja sam doma probao na 10ke strujnih kabela!EM smetnje se stvaraju svugdje,jel ima upliva u zvuk,ne znam i ne zanima me,sa solidnim kabelom sam izbacio to iz jednađbe!Vrlo jednostavno,inace sam audifil koji nije sklon mistificiranju s kabelima i slic!
Sve sto me zanimalo doma sam isprobao i taj segment audiofilije me pretjerano ne zanima!!

u istoj rećenici tvrdiš da si s tim 220v mrežnim kabelom izbacio iz jednađbe elektromagnetne smetnje,i tvrdiš da nisi sklon mistificiranju?

13 godina
Da EM smetnje koje nastaju od drugih uređaja u blizini koji ima 7-8 sigurno,svaki od njih emitira EM valove!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

volegradele iskreno se nadam da svakodnevno slušaš muziku na tom sistemu barem 3-4 sata, jer inače si mogao utuč lovu na neko dobro putovanje . Nadam se da ne služi samo za "ukras".

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran
volegradele kaže...
Da EM smetnje koje nastaju od drugih uređaja u blizini koji ima 7-8 sigurno,svaki od njih emitira EM valove!

i opet, kakve veze ima turbo uber mega 220v kabel s tim? šta pojaćalo od 4k eura ima psrr od 5db? smješno.

XXX kaže...

volegradele iskreno se nadam da svakodnevno slušaš muziku na tom sistemu barem 3-4 sata, jer inače si mogao utuč lovu na neko dobro putovanje . Nadam se da ne služi samo za "ukras".

služi mu isto koliko i ženskima one torbice poznatih marki.,sve i da sluša 24sata dnevno a nesluša jel bi mu to ubilo cjevi jako brzo :D

btw ,ono moje govno od 400kn ima već preko 10k sati rada iza sebe , već 5-6 godina se praktićki nije ugasilo, i svira potpuno isto ko i prvog dana-toćno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 12:02 (dabar_solta).
13 godina
Da svira ko kutijica od 400 kn :),ma nebitno,bitno je samo da uzivas i gustas u tome,bez obzira koliko sta kosta!
Sistem se gradi godinama i to mi je velika ljubav dugi niz godina,voli bih kad bi imao vise vremena ali obitelj,posao,sport,PC... ne ostavljaju bas puno vremena,ali uhvati se malo vremena i za to!
A neko voli putovanja,neko kladionicu ja volim dobar zvuk!
Evo bas sad racunam komp mi nov sa periferijom kosta preko 17K kn,a svake godine nesto promijenim ,kupim a perfirmanse uvik iste,tjst.ne primjetis gotovo nista!
AUDIOFIL
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
protjeran
velika ljubav je i meni audio.
ali to šta ti imaš kući nije audio.
13 godina
Hahahah,stvarno si smiješan,ne znaš komunicirat,nemas iskustva,nemas doma h od hifi i zelis ispast pametniji nego sto jesi!Djelis tu savjete na racun slika,bas kad pomislim da se s tobom moze normalno diskutirat ti izjavis glupost!!
Hhahahah,s kim se ja raspravljam,ljubomora cuda radi meni se cini!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
ti jako ljepo znaš sastavljat rećenice da dođeš na svoje, ali sve to da bi izbjega ćinjenice. ne koristiš audio opremu,nego šminkersku opremu.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice