Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.434.372
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
14 godina
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
7kunac kaže...
Hornet_93 kaže...

bok ljudi, kupujem nove zvučnike, 2.0 ili 2.1 i trenutno se dvoumim između Logitech Z623 i M Audio BX5. Oba modela mogu nabavit za 1000 i nešto kn nove. Ako netko ima ovakve zvučnike kojim slučajem, pa da čujem iz prve ruke dojmove?

Čitao sam po netu recenzije za jedne i druge zvučnike i čine mi se dobri jedni i drugi.

trenutno imam neku integrušu od zvučne, realtek hd  tako nešto, da li bi bila ogromni pomak u kvaliteti da uzmem neki zvučnu (neku srednje klase)?

Kupiš M Audio AV30/40 i xonar :P
http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/m-audio-av-40-recenzija-review/117999.aspx

Koliko sam uspio razaznati na netu, BX5a su bolji od AV40, a mogu ih nabaviti za 80 kn vise.

TechArt kaže...
Hornet_93 kaže...

bok ljudi, kupujem nove zvučnike, 2.0 ili 2.1 i trenutno se dvoumim između Logitech Z623 i M Audio BX5. Oba modela mogu nabavit za 1000 i nešto kn nove. Ako netko ima ovakve zvučnike kojim slučajem, pa da čujem iz prve ruke dojmove?

Čitao sam po netu recenzije za jedne i druge zvučnike i čine mi se dobri jedni i drugi.

trenutno imam neku integrušu od zvučne, realtek hd  tako nešto, da li bi bila ogromni pomak u kvaliteti da uzmem neki zvučnu (neku srednje klase)?

Kupio sam ove BX5 pred nekih 2 tjedna. Prije sam imao Z323, al kad sam uzeo ove fakat me iznenadio skok u kvaliteti. Lijepo sviraju, kvalitetan i čist zvuk. Za muziku su odlični. Ali, bas je nekak anemičan, mislim mogu oni dobro udariti, samo nije mi to to, ako tražiš da zavibrira stol to nečeš dobiti sa ovim zvučnicima. Točno mi fali malo jači bas pri gledanju filmova, da zaokruži dojam. Al pored ovog, nemam nikakvu ozbiljniju kritiku.

Z623 ima susjeda. Također puno bolji zvuk nego Z323. Dosta sam ih slušao kod nje, malo lošije reproduciraju zvuk instrumenata, ali ništa prestrašno, ako nisi zagriženi audiofil ovo ti nece smetati. Ali zato bas je brutalan. Mislim postavljen na samo pola, trese sve oko sebe, čuje se na ulicu, a glasnoca odvrnuta samo do pola... često gledamo filmove, tu se isto iskazuju, zvuk je čist (nema šuma kad se pojačaju), a bas udara ko samanut...

sad ti odvagni koji su za tebe bolji, za mene bi bili idealni kada bi bx5 imali bas od z623, al eto, za ovu lovu ne mozes dobit i ovce i novce. ako zelis all around zvučnike, mozes i preferiras glasnije slusanje, onda bi ti z623 bili idealni.

EDIT: ako nije frka, kak mozes upiknut bx5 za tako malu lovu? ja sam dao 1600, i to sa popustom.

E vec sam skoro odlucio za MAudio, sad si me malo shebo sa basom {#}šalim se, bolje mozgati prije kupnje nego zaliti nakon.

također trenutno imam z323 i mjenjam ih upravo zbog kako velis anemicnog basa. nisam neki audiofil, tj. ne trazim perfekciju od sviranja, ali pozeljno bi bilo da kvaliteta bude bolja od z323, a čini mi se da bi z623 morali biti bolji.

za glasno slusanje problema nemam, cak ga i preferiram, a mislim da se bas između z323 i z623 ne mogu ni usporediti?

zvucnike cu koristit za igranje, gledanje filmova, slušanje glaze, znaci za sve, tu bi ipak bolji bili z623?

sry totalni sam laik u audio svijetu.

bx5 mogu dobiti jeftinije jer frend radi u audiopro (trgovina), a zaposlenici mogu kupovati bez marže.

Layla, you've got me on my knees.
12 godina
neaktivan
Savjetnik za izbor pc zvučnika

po kvaliteti zvuka z623 su stvarno bolji, slušao sam ih, a bas stvarno nije za usporediti, kad vidis kištru od subwoofera na z623 i koliko teži odma ce ti bit jasno da sa tim mozes izbijati parket :D

nisam ni ja nis bolji znalac, samo osobna iskustva.

odvagni sam, al mislim da su za siru uporabu i glasnije slusanje bolji logiji.

@Father_Dougal - ma nije mi do filma toliko, khm, uzivam u subwooferu jel {#}

some legends... never die
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.2.2013 20:42 (TechArt).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo došlu si zvučnici Arctic Sound s362. Sve sam spojio, uključio sam ih i deri... Bass je ogroman i radi čuda, stavio sam ga na pod ispod stola. Zvučnici su dosta glasni pogotovo kad uključim treble do kraja. Svaka preporuka za zvučnike. Sad još čekam zvučnu karticu i to je to.

P.S. Samo mi je nekako čudno sad sa tim zvučnicima, ko da mi se uši jako "umaraju"kad je bass uključen, kad ga potpuno smanjim onda je sve uredu.

Axtross_Hr - Origin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tinča14 kaže...

Evo došlu si zvučnici Arctic Sound s362. Sve sam spojio, uključio sam ih i deri... Bass je ogroman i radi čuda, stavio sam ga na pod ispod stola. Zvučnici su dosta glasni pogotovo kad uključim treble do kraja. Svaka preporuka za zvučnike. Sad još čekam zvučnu karticu i to je to.

P.S. Samo mi je nekako čudno sad sa tim zvučnicima, ko da mi se uši jako "umaraju"kad je bass uključen, kad ga potpuno smanjim onda je sve uredu.

Pa nemoj pretjerivati sa basom - bas pojačaj dok ga ne čuješ, a onda ga malo smanji, i to je to. Sub se mora samo osjetiti da pridodaje zvuku, ne da svira punom snagom.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Tinča14 kaže...

Pa nemoj pretjerivati sa basom - bas pojačaj dok ga ne čuješ, a onda ga malo smanji, i to je to. Sub se mora samo osjetiti da pridodaje zvuku, ne da svira punom snagom.

A na kolko da stavim treble ?

Axtross_Hr - Origin
17 godina

Ja ih držim na neutralnoj poziciji :)

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Da li se isplate ovi zvučnici :

http://protis.hr/products/details/zvucnici-genius-swhf51-4500-230v-wood/50039

Uglavnom za slušanje glazbe, tu i tamo gledanje filmova...

Bitno mi je da ima dobar bass i da su kvalitetni zvučnici ( dosad sam imao Logitech X-530 oko 7 godina ) .

Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokraj Genius sw hf 5050 za 50 kn više se uopće ne isplate

http://www.iqcentar.hr/36784-genius-zvucnici-sw-hf5-1-5050-v2-150w

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

Uspio sam naći Logitech Z-623 za 700kn ( novi, nekorišteni ) , pa sad razmatram što mi je pametnije za uzet.
Koji su bolji za namjenu koju sam gore naveo ?

15 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
explorer 4 kaže...

Uspio sam naći Logitech Z-623 za 700kn ( novi, nekorišteni ) , pa sad razmatram što mi je pametnije za uzet.

Pošto više slušaš muziku uzmi Z623. U filmovima Genius imaju malu prednost jer su 5.1, ali i Z623 su odlični za filmove, zvuk je čist, jako glasan, a o basu da ne pričam{#}

Ja imam Z623 više od godinu dana i prezadovoljan sam.

15 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
explorer 4 kaže...

Onda, kao što je kolega veki naveo, uzmi Z623, za slušanje glazbe bolje rješenje, a i kvalitetniji su od Geniusa :)

15 godina
FinX kaže...

Kako mogu osjetiti razliku ako im slusalice nisu na glavi (ako nemaju referencu s kojom će uporediti prije-i-poslije)? Naravno da nema nista lose u tome sto je čovjek zadovoljan, ovdje se radi o tome što jest, a što nije :-)

Osobno sam čuo razlike između usviranih i neusviranih slušalica i zvučnika( ili sam sebe uvjerio da čujem). Ovi dečki su otišli malo dalje i probali dokazati da razlike postoje pa evo zanimljiv video i članak.

[img]http://www.pohrani.com/f/3P/LZ/2VcjQeoa/katana.jpg[/img]
17 godina

Ovo nije DBT, nisu niti mjerenja, a bogami nisu niti iste slušalice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Slušalice su iste, to su Akg q701 signature by quincy jones.

Evo slika ako ne vjeruješ.

0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Nisi shvatio, zar ne, smisao testiranja istih slušalica?
A i taj test kojeg su radili, nisu radili nikakva mjerenja - nego samo slušanje. Test je invalid po svim znanstvenim metodama.

To kaj su napravili je subjektivan test, i kao takav vrijedi za tog čovjeka koji je testirao.

15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

I nisu dokazali da je break-in mjerljiv.

- There is virtually no change in FR data over the 330 hours. If break-in exists, it's not affecting basic frequency response. 

- Here we can see some random blips here and there, but no observable change that trends over time. Bottom line: I see nothing here to indicate break-in. 
- There's simply no way I can look at this data and make a case for a measurable break-in effect. 

A što se IMDa tiče, priviri koliko je ispod signala.

I na kraju, još jedan citat: "The miracle is in your head ... not in the headphones."

A što se razlike u zvuku slušalica tiče, pomakni ih koji milimetar van idealne pozicije i poslušaj. Psihoakustika je zajebana stvar.

15 godina

Sve stoji pročitao sam članak i može ga svatko interpretirati kako želi.

"Have I shown that break-in doesn't exist and is not measurable? No. The slight changes around 9kHz on the CSD plots, and the significant change in IMD products over time do indicate that something is happening, and happening in a way that seems to me to be properly indicative of the things I've heard with break-in effects. I think the nay-sayers need to acknowledge something might be happening here"

"I think there's a little more to the story, though"

"Music is made of a multitude of frequencies. When the entire spectrum of music suffers from intermodulation distortion producing a sea of IMD products some 60dB down, I suspect it can be clearly audible. Reducing the level of this background crud 1 or 2 dB might certainly effect the subjective experience. I think it's extremely important to recognize that the perceptions of my measurement system in objective metrics may be on a completely different scale than that of the observer in the subjective experience"

"How can you measure beauty?"

Činjenica je da je svoj posao obavio temeljito i iako mjerenja ne pokazuju drastične razlike ipak ih ima i kako on kaže, nešto se tu događa. Najbitnija stvar je da je čovijek u blind testu s bacanjem novčića pogodio 5/5 koje slušalice sviraju kad su stvarno svirale glazbu, a ne neke testne samplove. Njegov kolega je također čuo razliku.

Također treba naglasiti da su ove slušalice jedne od najpoznatijih po tome da im treba puno vremena da se usviraju. Siguran sam da na nekim slušalicama ili zvučnicima nema razlike (pogotovo na low end), ali možda postoje modeli na kojima je razlika i veća i mjerljivija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A možda im je zvuk takav da se treba jako dugo na njega naviknuti.
Osobno ne vjerujem u break-in, niti zvučnika niti slušalica, no svjetan sam da se na zvuk dotičnih treba naviknuti, pogotovo ako si do tada slušao nešto drugačije. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Koje zvučnike do 70 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrčak kaže...

Koje zvučnike do 70 kn

Hoću se i ja igrati. Koje zvučnike do 5 Kn?

hrčak kaže...

Koje zvučnike do 70 kn

NIKOJE.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
12 godina

Do koliko novaca se može kupiti neke kvalitetne zvučnike sa onom jutijom 2.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrčak kaže...

Za kvalitetne minimalno oko 200 Kn, a za kvalitetne s relativno dobrim zvukom višestruko više.

Ako raspolažeš s 200tinjak Kn bolje ti je uzeti 2.0 zvučnike s drvenim kutijama, puno bolje zvuči nego jeftini 2.1.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
explorer 4 kaže...

Nisi shvatio, zar ne, smisao testiranja istih slušalica?
A i taj test kojeg su radili, nisu radili nikakva mjerenja - nego samo slušanje. Test je invalid po svim znanstvenim metodama.

To kaj su napravili je subjektivan test, i kao takav vrijedi za tog čovjeka koji je testirao.

Shvatio sam što hoćeš reći, samo što ti uvijek hoćeš nekog glupim napravit. Uvijek si ti u pravu i nitko nema pojma osim tebe.

del4nec kaže...

Sve stoji pročitao sam članak i može ga svatko interpretirati kako želi.

"Have I shown that break-in doesn't exist and is not measurable? No. The slight changes around 9kHz on the CSD plots, and the significant change in IMD products over time do indicate that something is happening, and happening in a way that seems to me to be properly indicative of the things I've heard with break-in effects. I think the nay-sayers need to acknowledge something might be happening here"

"I think there's a little more to the story, though"

"Music is made of a multitude of frequencies. When the entire spectrum of music suffers from intermodulation distortion producing a sea of IMD products some 60dB down, I suspect it can be clearly audible. Reducing the level of this background crud 1 or 2 dB might certainly effect the subjective experience. I think it's extremely important to recognize that the perceptions of my measurement system in objective metrics may be on a completely different scale than that of the observer in the subjective experience"

"How can you measure beauty?"

Činjenica je da je svoj posao obavio temeljito i iako mjerenja ne pokazuju drastične razlike ipak ih ima i kako on kaže, nešto se tu događa. Najbitnija stvar je da je čovijek u blind testu s bacanjem novčića pogodio 5/5 koje slušalice sviraju kad su stvarno svirale glazbu, a ne neke testne samplove. Njegov kolega je također čuo razliku.

Također treba naglasiti da su ove slušalice jedne od najpoznatijih po tome da im treba puno vremena da se usviraju. Siguran sam da na nekim slušalicama ili zvučnicima nema razlike (pogotovo na low end), ali možda postoje modeli na kojima je razlika i veća i mjerljivija.

Grado sr 60i, njima isto treba dosta. Kad sam ih kupio, nisu mi zvučale dobro. I tad sam kontaktirao trgovinu gdje sam kupio i rekao da je bas prilično slab, te da je zvučna slika nekako plitka. Tad mi je lik rekao ovo: " Dođite za 3 mjeseca s vašim slušalicama u trgovinu ako do tad ne budu dobre vratit ćemo vam novac. Zašto kažem 3 mjeseca ? Zato jer je tim slušalicama potrebno usviravanje, otprilike 150-200 h sviranja i zvuk će sigurno biti drugačiji, membrane će se opustit i to će bit druga priča".

Tako je i bilo, nazvao sam lika za nekih mjesec i pol, dva i rekao da su slušalice fantastične, da zvuče totalno drugačije od onoga na početku. Njegove riječi su se potvrdile kad je prijatelj u proljeće kupio nove Sr 60i. Uspoređivali smo ih prijatelj i ja, nismo vjerovali da je takva razlika u basu i srednjim tonovima, onda smo pozvali još jednog prijatelja jer nam je bilo malo čudno. On je također isto rekao.

hrčak kaže...

Rađe nemoj uzimati jeftine 2.1 zvučnike, nećeš dobiti dobar bas, a bome ni sateliti neće biti ništa bolji.

Evo za malo više od 200 kn imaš Genius sp hf 1201, jako dobri zvučnici za taj novac.

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=genius+sp+hf+1201

15 godina
hrčak kaže...

Za 250kn npr. ovaj Genius !

Music As A Weapon !!
17 godina
explorer 4 kaže...
Shvatio sam što hoćeš reći, samo što ti uvijek hoćeš nekog glupim napravit. Uvijek si ti u pravu i nitko nema pojma osim tebe.
Grado sr 60i, njima isto treba dosta. Kad sam ih kupio, nisu mi zvučale dobro. I tad sam kontaktirao trgovinu gdje sam kupio i rekao da je bas prilično slab, te da je zvučna slika nekako plitka. Tad mi je lik rekao ovo: " Dođite za 3 mjeseca s vašim slušalicama u trgovinu ako do tad ne budu dobre vratit ćemo vam novac. Zašto kažem 3 mjeseca ? Zato jer je tim slušalicama potrebno usviravanje, otprilike 150-200 h sviranja i zvuk će sigurno biti drugačiji, membrane će se opustit i to će bit druga priča".

Tako je i bilo, nazvao sam lika za nekih mjesec i pol, dva i rekao da su slušalice fantastične, da zvuče totalno drugačije od onoga na početku. Njegove riječi su se potvrdile kad je prijatelj u proljeće kupio nove Sr 60i. Uspoređivali smo ih prijatelj i ja, nismo vjerovali da je takva razlika u basu i srednjim tonovima, onda smo pozvali još jednog prijatelja jer nam je bilo malo čudno. On je također isto rekao.

Žao mi je ako tako misliš, jer mi stvarno nije cilj nikoga ponižavati ili učiniti da se osjeća glupim, nego samo navesti na drugačiji tok razmišljanja - pokazati da postoje još neke stvari prije nego se potroši masa novaca uzalud :).

Hifi je jedan od rijetkih hobija u kojem osobno mišljenje vrijedi više od stručnih mjerenja, te se na tome temelji 95% reklame. Break-in je priča koja postoji kao objašnjenje za osnovnu psihoakustiku, a to je privikavanje mozga na zvuk nekog uređaja, bile to slušalice, zvučnici (kod kojih razlike u zvuku postoje, i vrlo su očite) pa preko budalaština poput pojačala, kablova, CD playera i sličnog, koji su po svojoj konstrukciji i namjeni transparentni - nije da ne postoji razlika, no ona je za sve korisne potrebe eventualno mjerljiva, no ne i čujna.

Rađeni su testovi privikavanja na zvuk, jedan od zanimljivijih, no ne znam za link jer sam o njemu čitao na hydrogenaudiu, jest test sa par ljudi kojima je treble kontrola spuštena na minimum, pa su tako slušali glazbu. Nakon tjedan dana su se navikli i sve ostalo im je zvučalo neprirodno.

Slična stvar je, vjerojatno, s tobom i Grado slušalicama, ili sa mnom i AKG K242 od prije par dana - zvuk mi je na njima bio flah, bez basa, dok se nisam navikao. Sad mi je problem slušati svoje portabl Philipse... :) jer imaju previše basa naspram K242. Mozak je zajebana stvar, a membrane se ne moraju nikamo namještati i olabaviti, jer da se mogu tako olabaviti za par tjedana, za par mjeseci bi bile neupotrebljive :9

17 godina
explorer 4 kaže...

hrčak kaže...

Rađe nemoj uzimati jeftine 2.1 zvučnike, nećeš dobiti dobar bas, a bome ni sateliti neće biti ništa bolji.

Evo za malo više od 200 kn imašGenius sp hf 1201, jako dobri zvučnici za taj novac.

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=genius+sp+hf+1201

Nema više tog Genius modela rasprodano jel, uglavnom ak oče jeftino a dobro nek uzme ovaj dole Genius model to je pun pogodak.Bolje od toga za tu lovu ne postoji ali se može kupit puno lošije za istu lovu, ili čak malo skuplje to sigurno recimo neka Logitech plastična bezvezna satelitska smeče bižuterija itd.CoolNevinašce

http://www.protis.hr/products/details/zvucnici-genius-sphf500a-14w-wood/32138

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 16:18 (rambox).
15 godina
Father_Dougal kaže...

Rađeni su testovi privikavanja na zvuk, jedan od zanimljivijih, no ne znam za link jer sam o njemu čitao na hydrogenaudiu, jest test sa par ljudi kojima je treble kontrola spuštena na minimum, pa su tako slušali glazbu. Nakon tjedan dana su se navikli i sve ostalo im je zvučalo neprirodno.

Slična stvar je, vjerojatno, s tobom i Grado slušalicama, ili sa mnom i AKG K242 od prije par dana - zvuk mi je na njima bio flah, bez basa, dok se nisam navikao. Sad mi je problem slušati svoje portabl Philipse... :) jer imaju previše basa naspram K242. Mozak je zajebana stvar, a membrane se ne moraju nikamo namještati i olabaviti, jer da se mogu tako olabaviti za par tjedana, za par mjeseci bi bile neupotrebljive :9

Evo da ja malo detaljnije iznesem svoje iskustvo. Kad sam uzeo nove zvučnike zvučali su mi svijetlo i bas je plivao i bio bez kontrole. Nakon nekoliko tjedana slušanja glazbe moj dojam je da se zvuk uravotežio bas utegnuo i visoki su izgubili onu neugodnu oštrinu. Moguće da sam se priviknuo na zvuk ne porićem to jer nemam potpuno nove iste zvučnike da provjerim svoj dojam.

Sa slušalicama sam išao u drugom smjeru. Nakon što su stigle izabrao sam nekoliko pjesama koje su mi drage i bacio se na slušanje. Slušalice su bile dosta naporne za slušanje pogotovo kod malo glasnijeg slušanja doslovno su mi pilile u mozak. Stavio sam slušalice sa strane i nekih tjedan dana sam s velikim glasnoćama puštao brown, white i pink noise i nisam slušao glazbu. Nakon ovog perioda opet sam krenuo preslušavati glazbu i slušalice su zvučale dosta mekše i ugodnije visoki su izgubili puno od one početne reskosti. Slušalice sada mogu slušati bez problema i na duži period.

Vjerujem da se moj mozak i uši nisu mogle priviknuti na zvuk jer ih uopće nisam slušao jedino ako sam u međuvremenu stekao imunitet na neugodno reproducirane visoke frekvencije ili izgubio par kiloherca čujnog spektra :D

14 godina
neaktivan

Kupio bi ove zvučnike Genius SP-HF 1800A pa me zanjima dali imaju ugrađeni subwofer

0 0 hvala 0
17 godina
zgberozg kaže...

Kupio bi ove zvučnike Genius SP-HF 1800A pa me zanjima dali imaju ugrađeni subwofer

? Pa jel ga vidiš negdje na slikama?

Imam te zvučnike, i nemaju ugrađeni subwoofer. Imaju dvije midbass membrane, gornja svira srednje, donja niske tonove.

Zvuk im je pristojan, za te novce.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice