bok ljudi, kupujem nove zvučnike, 2.0 ili 2.1 i trenutno se dvoumim između Logitech Z623 i M Audio BX5. Oba modela mogu nabavit za 1000 i nešto kn nove. Ako netko ima ovakve zvučnike kojim slučajem, pa da čujem iz prve ruke dojmove?
Čitao sam po netu recenzije za jedne i druge zvučnike i čine mi se dobri jedni i drugi.
trenutno imam neku integrušu od zvučne, realtek hd tako nešto, da li bi bila ogromni pomak u kvaliteti da uzmem neki zvučnu (neku srednje klase)?
Kupiš M Audio AV30/40 i xonar :P
http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/m-audio-av-40-recenzija-review/117999.aspx
Koliko sam uspio razaznati na netu, BX5a su bolji od AV40, a mogu ih nabaviti za 80 kn vise.
bok ljudi, kupujem nove zvučnike, 2.0 ili 2.1 i trenutno se dvoumim između Logitech Z623 i M Audio BX5. Oba modela mogu nabavit za 1000 i nešto kn nove. Ako netko ima ovakve zvučnike kojim slučajem, pa da čujem iz prve ruke dojmove?
Čitao sam po netu recenzije za jedne i druge zvučnike i čine mi se dobri jedni i drugi.
trenutno imam neku integrušu od zvučne, realtek hd tako nešto, da li bi bila ogromni pomak u kvaliteti da uzmem neki zvučnu (neku srednje klase)?
Kupio sam ove BX5 pred nekih 2 tjedna. Prije sam imao Z323, al kad sam uzeo ove fakat me iznenadio skok u kvaliteti. Lijepo sviraju, kvalitetan i čist zvuk. Za muziku su odlični. Ali, bas je nekak anemičan, mislim mogu oni dobro udariti, samo nije mi to to, ako tražiš da zavibrira stol to nečeš dobiti sa ovim zvučnicima. Točno mi fali malo jači bas pri gledanju filmova, da zaokruži dojam. Al pored ovog, nemam nikakvu ozbiljniju kritiku.
Z623 ima susjeda. Također puno bolji zvuk nego Z323. Dosta sam ih slušao kod nje, malo lošije reproduciraju zvuk instrumenata, ali ništa prestrašno, ako nisi zagriženi audiofil ovo ti nece smetati. Ali zato bas je brutalan. Mislim postavljen na samo pola, trese sve oko sebe, čuje se na ulicu, a glasnoca odvrnuta samo do pola... često gledamo filmove, tu se isto iskazuju, zvuk je čist (nema šuma kad se pojačaju), a bas udara ko samanut...
sad ti odvagni koji su za tebe bolji, za mene bi bili idealni kada bi bx5 imali bas od z623, al eto, za ovu lovu ne mozes dobit i ovce i novce. ako zelis all around zvučnike, mozes i preferiras glasnije slusanje, onda bi ti z623 bili idealni.
EDIT: ako nije frka, kak mozes upiknut bx5 za tako malu lovu? ja sam dao 1600, i to sa popustom.
E vec sam skoro odlucio za MAudio, sad si me malo shebo sa basom šalim se, bolje mozgati prije kupnje nego zaliti nakon.
također trenutno imam z323 i mjenjam ih upravo zbog kako velis anemicnog basa. nisam neki audiofil, tj. ne trazim perfekciju od sviranja, ali pozeljno bi bilo da kvaliteta bude bolja od z323, a čini mi se da bi z623 morali biti bolji.
za glasno slusanje problema nemam, cak ga i preferiram, a mislim da se bas između z323 i z623 ne mogu ni usporediti?
zvucnike cu koristit za igranje, gledanje filmova, slušanje glaze, znaci za sve, tu bi ipak bolji bili z623?
sry totalni sam laik u audio svijetu.
bx5 mogu dobiti jeftinije jer frend radi u audiopro (trgovina), a zaposlenici mogu kupovati bez marže.