Savjet za kupnju tipkovnice (klikuše)

poruka: 7
|
čitano: 1.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Savjet za kupnju tipkovnice (klikuše)

Dakle tražim novu tipkovnicu, po mogućnosti kvalitetnu klikušu (ala Model M, ili Das Keyboard), jedino što sam našao je Cherry G81-3000 u Melcompu, pa me zanima što mislite o njoj i imate li kakve druge savjete za klikuše pošto su danas stvarno rijetke.

Tipkovnica može biti i rabljena samo da je u dobrom stanju, cijene do 400 kn (max 500), i bez multimedijskih tipci i gluposti po njoj.

Najrađe bi Model M ali nema šanse da ga u hrvatskoj nađem...

also, the Game.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Savjet za kupnju tipkovnice (klikuše)

Pogledaj ovdje: Tipkovnica: Cherry G81-3000.

Klik tipkovnice su stvarno dugotrajne - imam jednu Ortekovu iz 1991. godine koja je preživjela svu moju rodbinu na Prehistoriku. Još i danas veselo klika Osmijeh.

17 godina
neaktivan

joj jesam pametan... gledo po svim forumima za reviewe a zaboravio pogledati na ovom. :))   hvala na linku.

Mislim da ću je uzet, pošto Modela M nema na niti jednom Hrvatskom oglasniku, a na eBayu je poštarina preskupa...

also, the Game.
17 godina
neaktivan

Jesi u ZG?

Ako da, poklonim ti ja jednu. Imam nekoliko Keytronic.

Stoje i sakupljaju prašinu.

Jedino što bi trebao je počistiti ju, ali ispravne su.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2009 13:02 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan

E puno ti hvala na ponudi, ali kasno sam vidio post a već sam naručio G81 :)

also, the Game.
16 godina

Nisi trebao zuriti.

Iako ti ovo pisem sa original IBM Model M-a iz 1989, trebalo mi je jos par komada (nakon M-a osjecaj tipkanja na bilo kojoj drugoj tipkovnici je kao da gnjecas po blatu). Kako ih nisam pronasao iz prve, malo kopajuci po netu nasao sam da se jos uvijek proizvode i da ih mozes naruciti na http://pckeyboards.stores.yahoo.net/keyboards.html

Tipkovnice su potpuno identicne (otkupili su prava na buckled spring tehnologiju) i gotovo su u neizmjenjenom obliku . Istina je da nisu original IBM, ali nedostatak IBM loga je jedina razlika izmedju tih tipkovnica i originala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2009 18:55 (syncmaster245b).
17 godina
neaktivan

našo sam i ja tu stranicu, ali dostava bi me sigurno došla kojih dodatnih 150kn... žurio sam se zato što je stara tipkovnica riknula pa pola ovoga pišem iz virtualne tipkovnice :)

uostalom, Cherry mi se čini jako dobra i dostupna je sa HR znakovima i svejedno je mehanička.

also, the Game.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice