Tipkovnica: Cherry G81-3000

poruka: 12
|
čitano: 6.970
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Zanima me posjeduje li netko navedenu tipkovnicu i može li mi reći par iskustva s njom, budući da je namjeravam kupiti slijedeći tjedan, a i cijena je trenutno dosta pristupačna.(180kn)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2008 23:33 (Skyline).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da ti je za te pare bolje ubost neku Logitech tipkovnicu.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Tipkovnica: Cherry G81-3000
Skyline kaže...

Pozdrav svima.

Zanima me posjeduje li netko navedenu tipkovnicu i može li mi reći par iskustva s njom, budući da je namjeravam kupiti slijedeći tjedan, a i cijena je trenutno dosta pristupačna.(180kn)

Jel je to ona s cujnim klikom? Ne znam kakve su danas kvalitete, ali imam iskustva s jednom takvom kupljenom prije... Pa ne znam sad - ima nekih desetak godina. I godinama se zaista intenzivno upotrebljavala (unos podataka u knjigovodstvenom servisu) i na nju nemam osobitih zamjerki. Naravno, s vremenom (nakon godina konstantne upotrebe) cesce koristene tipke su postale mekanije (mislim na to da ih je bilo lakse stisnuti). Sve u svemu - heavy duty tipkovnica koja ce (zlo)uporabu trpjeti godinama. Ako je iste onakve kvalitete kakve su tipkovnice bile prije jednog desetljeca. Namigiva
17 godina
neaktivan

Bolje kupiti neki logitech za te pare, naprimjer:http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=30703

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2008 0:39 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Bolje kupiti neki logitech za te pare, naprimjer:http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=30703

Bas tako! A i ne znam bas kome je jos vazno da mu tipkovnica traje 10 godina, kad ce vec za dvije ona bit zastarjela po tehnologiji!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
malo me razmazil moj internet navigator logitechov ali samo zbog multimedijalnih tipki i ultra korisnog skrola s lijeve strane tikovnice. da nadem koji cherry tipkovnicu koja tak nekaj ima odma bi ju uzel. nemoj slusat ove koji tigovore nekaj protiv cherry-a to su najbolje tikovnice koje novac moze kupiti. vjeruj mi.
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima.

Bitno mi je da je tipkovnica kvalitetna, da kad tipkam da se osjeti ta kvaliteta pod prstima.

Nije mi bitna dugotrajnost, niti multimedijske tipke.

Tipkao sam na jednoj cherry pred par mjeseci i zbilja je fenomenalna, a za logitech mi se čini da je plastičan i da više pozornosti daje na điđe miđe i izgled tipkovnice.

Želio bih da se jave ljudi koji su tipkali na navedenoj ili ljudi koji puno provedu ispred računala tipkajući.Ajmo programeri, linuxasi :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemoj me ulovit za riječ, nisam siguran, ali mislim da je moja G83. Kupljena '98. (MMX200!!!), još radi bez ikakvih problema i defekta! A primila je udaraca i "udaraca". Pravi pravcati tenk! I prljava je kao prase...Belji se

Imam na drugom kompu Logitech Media (pomamio se za extra tipkama, a koristim ih skoro nikad), na poslu neki šrot. Logitech je OK, ali po osjećaju nije ni blizu. A šrot je šrot.Mršti se

"Ja sam tragični pubertetlija zarobljen u telo odrasla čoveka!"
17 godina
neaktivan

Imam 3 Cherryeve tipkovnice G81, jednu staru 20 godina, dobio je sa svojim prvim kompom,  jednu sam pronašao na poslu i maznuo a jednu sam naručio od cherrya za nekih 500 kuna, i ne mogu ih dovoljno nahvaliti. Peri deri tipkovnica, robustna, izvrstan osjećaj pod prstima, uz to jedina tipkovnica na kojoj je moguće sasvim solidno odvoziti npr gp4 ili rfactor.

O kvaliteti iste dovoljno govori to što je preživjela godine šore mortal kombata mene i buraza.

Ova koju sam maznuo s posla ima naljepnicu "made in west germany, product of delit, varaždin croatia yugoslavia" lol.

btw jebeš logitech.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2008 17:54 (Rain).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja imam jednu koju sam koristio sa prvim kompom radi još uvjek jedino ima onaj stari DIN konektor pa mi se to ne da koristiti jer moram onaj adapter koristiti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne znam kakav je Cherry danas, ali ako hoćeš stvarnu kvalitetu: neki od klonova IBM-ovog modela M.

Problem je što tih nekoliko proizvođača tih replika nema zastupnika u HR, pa ćeš morati izvana naručivati. Smijeh

(Edit): Najbolje je vjerojatno naručiti odavde, imaju nekoliko moderniziranih modela...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2008 18:26 (Vedran K).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
PredatoR kaže...

Nemoj me ulovit za riječ, nisam siguran, ali mislim da je moja G83. Kupljena '98. (MMX200!!!), još radi bez ikakvih problema i defekta! A primila je udaraca i "udaraca". Pravi pravcati tenk! I prljava je kao prase...Belji se

I ja sam imao jednu takvu. Izdrzljiva jest, ali meni osobno je osjecaj tipkanja na njoj odvratan (za razliku od G81 kod koje je jako dobar i moze se vrlo brzo i ugodno tipkati) i ne bih je preporucio.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice