Razer Black Widow Review (Mehaničke tipkovnice)

poruka: 105
|
čitano: 67.395
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo bas sam neki dan kupio steelseries 7g tipkovnicu odlicna je i ima predobar layout (raspored tipki), ali meni ne odgovara u potpunosti jer koristi charry black switcheve (koji su naravno linearni) tako da se ne osjeti, kada je tipka registrirala pritisak. Kod ove tipkovnice najveca dubina pritiska tipke je 4 mm, ali registrira se pritisak nakon 2 mm, tako da covjek tipkač koji želi maksimalno iskristiti tipkovnicu mora izvježbati prste da nei de preduboko, jer tako dobiva na brzini, a ujedno i ne umara prste nakon višesatnog pisanja :). Pošto je naravno dosta teško izvježbati: brzinu, jačinu pritiska i dubinu pritiska istovremeno (posebno kada se radi sa shortcutovima kao sto su copy, paste, win+e te mnogi drugi dosta složeniji i učestaliji) tipkačevi prsti se jako umaraju. Iz svega navedenog zaključak je da ova tipkovnica može služiti tipkačima no da bi se iskoristila do maksimuma treba jako puno vježbe (min 5 mjeseci). Steelseries 7g idealna je za gamere.

Ako netko zeli mjenati DAS tipkovnicu za Steelseries 7g uz naravno novčanu naknadu (sa moje strane) neka se slobodno javi .....dok nije dobio po glavi :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Das Keyboard - Model S Ultimate

Das Keyboard Ultimate -> tipkovnica bez oznaka na tipkama... :)))

To je nešto za naš hrvatski raspred i HR-oznake! 

Model S Ultimate Keyboard - Blank Keys, Mechanical “Click” Sound

http://www.daskeyboard.com/model-s-ultimate/

Model S Ultimate Silent Keyboard - Blank Keys, “Soft” Sound

http://www.daskeyboard.com/model-s-ultimate-silent/

Opis:

"Efficient typists don’t look at their keyboards. So why do others insist on labeling the keys?
Turns out you’ll type faster than you ever dreamed on one of these blank babies. And that’s
not to mention its powers of intimidation. Sometimes less really is more..."  

Svi njihovi modeli: http://www.daskeyboard.com/products/

Face: "http://www.facebook.com/TweakTown#!/DasKeyboard?sk=wall"

Izvrstan review DAS tipkovnice (S Professional) sa puno kvalitetnih slika i opisa:

http://www.teknylate.com/2011/04/29/das-keyboard-review/

http://www.teknylate.com/wp-content/uploads/2011/04/DSC_0338.jpg
http://www.teknylate.com/wp-content/uploads/2011/04/DSC_0347.jpg
http://www.teknylate.com/wp-content/uploads/2011/04/DSC_0353.jpg
http://www.teknylate.com/wp-content/uploads/2011/04/DSC_0386.jpg

Tipke WASD u boji Tipke WASD u boji
̿ '̿'\̵͇̿̿\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ FPS - GAMING ////////////////////////////////////////////// /̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2011 11:52 (njezic).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
NALJEPNICE za tastaturu - hrvatski znakovi

Evo jedno zanimljivo rješenje u vidu naljepnica za naše znakove na tastaturi od firme "4keyboard":

Slovenian Croatian transparent keyboard sticker - $2.36

http://www.4keyboard.com/sloveniancroatiantransparentkeyboardsticker-p-125.html

Mac English Croatian/Slovenian keyboard stickers - $6.61

http://www.4keyboard.com/macenglishcroatiansloveniankeyboardstickers-p-466.html

PS. Ne znam da li neka trgovina u Zagrebu drži nešto slično?

Dopuna:

Našao sam na njuškalu oglas gdje čovjek može nabaviti spomenute naljepnice:

http://www.njuskalo.hr/informatika-sve-ostalo/naljepnice-hrvatski-znakovi-tipkovnicu-keyboard-stickers-oglas-2693118

̿ '̿'\̵͇̿̿\ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ FPS - GAMING ////////////////////////////////////////////// /̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2011 0:23 (njezic).
Moj PC  
3 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Razer Black Widow ultimate - dojmovi prema 7G

Prije tjedan dana sam uzeo za jedno gamersko računalo i tipkovnicu BlackWidow Ultimate i mogu reći da je to čudo od tipkovnice i vrijedi svaku kunu!

Backlight tipkovnice je fenomenalan i obavezno preporučam ultimate varijantu, osobito ako netko radi u uvjetima slabijeg vanjskog osvjetljenja (obično kod gaminga), a doživljaj sa pozadinskim osvjetljenjem i bez njega je neusporediv.

Graviranje slova i oznaka na tipkama je savršeno, "klik" je čudo, a prsti odlično leže na tipkama i gravura (ili naljepnice) se uopće ne osjete po prstima.

Graviranje je neusporedivo bolje od 7G.

Jedino su nožice za dodatno podizanje tipkovnice tako izvedene da je tipkovnica sa njima u previsokom položaju, dok je opet bez njih malo prenisko.

To je mislim bolje pogođeno (aero dinamika tipkovnice) kod 7G, osobito ako se koristi pri radu sa 7G podloga za ruke.   

Black Widow je puno manjih dimenzija nego što bi se moglo zaključiti po slikama. 

Sad joj je i znatno pala cijena pa se već može nabaviti za manje od 950kn:  

http://www.instar-informatika.hr/tipkovnica-razer-blackwidow-ultimate-gamerska-usb/1101343

Preporuka!

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 10:39 (njezic).
Moj PC  
5 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Re: Razer Black Widow Review (Mehaničke tipkovnice
damir kaže...

Nismo se skuzili. {#}

Mislio sam na layout tipkovnice i kako su "stavljena" nasa slova jer sam vidio nekoliko modela Steelseries tipkovnica, a svaka je imala drugacije to izvedeno.

Za razlike izmedju modela znam.

Svejedno, hvala za pomoc!

Evo slika od tipkovnice ako ce kome trebati (kupio jucer).

Review PLS!

LoL acc THCJoshi
16 godina
neaktivan

Evo i ja konačno uzeo svoju prvu mehaničku tipkovnicu. Izbor je pao na Steelseries 6Gv2 i za sada nisam požalio. Zabrinjava me samo jedna stvar. Čitao sam na forumima da se gravura tipki vrlo brzo troši, u prosjeku za mjesec ili dva intenzivnog igranja pa me zanima da li se nekom od korisnika s ovog foruma pojavio taj problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
herrklisch kaže...

Evo i ja konačno uzeo svoju prvu mehaničku tipkovnicu. Izbor je pao na Steelseries 6Gv2 i za sada nisam požalio. Zabrinjava me samo jedna stvar. Čitao sam na forumima da se gravura tipki vrlo brzo troši, u prosjeku za mjesec ili dva intenzivnog igranja pa me zanima da li se nekom od korisnika s ovog foruma pojavio taj problem.

Moja je kupljena pocetkom 4. mjeseca ove godine i ne vidim, znakove trosenja.

Doduse, nisam neki hard core igrac ali dosta pisem.

Prezadovoljan sa tipkovnicom. {#}

16 godina
neaktivan

To mi je drago za čuti. Naručio sam za svaki slučaj s interneta set Filco-ovih tipki WASD + Esc u crvenoj boji. Neka se nađu za svaki slučaj ako se ove prebrzo istroše jer namjeravam koristiti ovu tipkovnicu jako dugo vremena.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 2:48 (herrklisch).
15 godina
odjavljen

Evo a bih samo nešto rekao pošto imam obje vrste tipki, stara IBM tipkovnica i stari Cherry model.

Obje su odlične i neusporedive s modernim tipkovnicama, to kao prvo, nakon njih sve drugo se čini kao zadnja kineska plastika, bio to logitech G15 ili ne znam šta.

IBM je puno glasniji naravno, i teži za stisnut, što uoppće ne smatram manom, dapače čak mi malo više odgovoara jer sam potpuno siguran kad sam stisnuo tipku, i tipkam brzo bez pogreška, što se ne bi moglo reći za laptop.

Cherry će više odgovarati nekome kome smeta buka, tvrdoća i dubok hod (što je meni odlično)

I najbitnija stvar, obje tipkovnice su tu negdje stare, no nakon puno igranja, tu i tamo malo zeza tipka desna strelica na Cherry, dok naravno IBM ne pokazuje nikakve znakove starosti. Prednost Cherry je što je ergonomična, ali to je više stvar dotičnog modela.

Evo slika Cherry-a:  (nije moja, ali taj model)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

jedno pitanjce:

bili se pasale tipke s neke membranske tipkovnice na neku mehanicku? ono, bili li "legle" kako spada?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
skank666 kaže...

jedno pitanjce:

bili se pasale tipke s neke membranske tipkovnice na neku mehanicku? ono, bili li "legle" kako spada?

Kao što vidiš ove tipke se montiraju na ovaj plusić ili križić, pa ako tipke imaju takvu rupu onda bi legle bez problema.

16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

jedno pitanjce:

U principu, ne. Cherry MX switchevi koriste križić na koji zatim naliježe tipka. U praksi sam susreo vrlo malo membranskih tipkovnica koje su koristile baš taj tip križića za nalijeganje tipke.  Ako bi te tipke s membranske tipkovnice čak i uspjele  nalijeći na mehaničku tipkovnicu sigurno bi se isticale jer većina mehaničkih tipkovnica današnjice (Cherry, Steelseries, Filco, Zowie...) koristi standardiziranu tipku preuzetu s Cherry G80 tipkovnica (znači točno određena širina i visina tipke). Velika većina membranskih tipkovnica ne koristi taj tip tipke, poglavito zbog visine.

16 godina
neaktivan

mže neka preporuka mehaničke tipkovnice sa sličnim switchevima kao blackwidow, blue switch ako nisam pogrijesio, inace igram igrice i tipkam puno jer se bavim programiranjem/ kodiranjem i i nesmeta mi zvuk tipkovnice ali da nije previse glasna al volim da se cuje :) do nekih 100-150kn max bez svjetla ikakvog najobicnija sa numpadom

Vrane nebom šestare
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ner0 kaže...

mže neka preporuka mehaničke tipkovnice sa sličnim switchevima kao blackwidow, blue switch ako nisam pogrijesio, inace igram igrice i tipkam puno jer se bavim programiranjem/ kodiranjem i i nesmeta mi zvuk tipkovnice ali da nije previse glasna al volim da se cuje :) do nekih 100-150kn max bez svjetla ikakvog najobicnija sa numpadom

Za 100-150 kn o mehaničkoj tipkovnici možeš samo sanjat, mislim da kod nas nema mehaničke tipkovnice ispod 500 KN!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
14 godina
neaktivan
moze i meni neki auto V8 ko bmw 6, inace se dosta vozim i ne smeta mi glasan zvuk, al da nije jako glasan, al mi ne smeta. do nekih 1k eura, najobicniji neki V8 samo.

???

otprilike tako i tvoj post izgleda za mehanicku tipkovnicu za 100-150kn.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ner0 kaže...

Ni u Americi koja ima vrlo ocito najeftiniju tehnologiju generalno. 80$ ti dode prosjecna mehanicka tipkovnica sto znaci. Kodnas jedno 800.

I stvarno kada pogledas je 800 kuna je prosjek.

17 godina
protjeran

Još jedno pitanje od mene. Znači blacwidow kod nas nema sa hrvatskim znakovima?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 21:43 (hellbyte0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

a one stare chicony i ekipa (95 godiste negdje)? imam ih 2-3 jos negdje

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan
Mew kaže...
Ner0 kaže...

Ni u Americi koja ima vrlo ocito najeftiniju tehnologiju generalno. 80$ ti dode prosjecna mehanicka tipkovnica sto znaci. Kodnas jedno 800.

I stvarno kada pogledas je 800 kuna je prosjek.

a dobro ima neka onako malo kvalitetnija da nije bas shit neki al solidno nesto za 100-tinjak kn ako se da nac, skrt sam previse pa mi je 800kn za tipkovnicu malo luksuz

Vrane nebom šestare
14 godina
neaktivan
Pa mehanicka tipkovnica i je luksuz. Kupi za 100-150 kn neku logitech ili dell "normalnu" i bok. Mehanicke NEMA za manje od 500-600kn ni u hrvatskoj ni vani niti ce bit jer zadnjih 10 godina nije bilo.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
sHOCKRE kaže...
Pa mehanicka tipkovnica i je luksuz. Kupi za 100-150 kn neku logitech ili dell "normalnu" i bok. Mehanicke NEMA za manje od 500-600kn ni u hrvatskoj ni vani niti ce bit jer zadnjih 10 godina nije bilo.

da, skuzio sam i prvi put kad je netko napiso =/, i doso sam tu trazit misljenje da mi se jeb* za 150kn otiso bi i uzeo prvo sto vidim , ocito sam tu s razlogom postavio pitanje, krivo sam skuzio al dajte onda nesto ako ima da valja do 100-150kn da nemoram za god dana mjenjat jer uzasno puno tipkam i svaka mi se kroz godinu dana razj**e

Vrane nebom šestare
16 godina
odjavljen

probaj na njuskalu... jedan forumas je tako ubo jednu starjesinu za sitne pare.. naravno, ovaj koji ju je prodavao nije imao pojma sto prodaje

14 godina
neaktivan
sHOCKRE kaže...

Vani se može Steelseries 6Gv2 naći za malo manje od 500kn {#}

www.key-storm.com
16 godina
nick54312 kaže...
sHOCKRE kaže...

Eto da se ljudi malo urazume, mogli bi ju reklamirati kao jedinu mehaničku tipkovnicu ispod 500 KN, ovak kifla, SteelSeries 6Gv2 - 501 KN!? {#}

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
nick54312 kaže...
sHOCKRE kaže...

Eto da se ljudi malo urazume, mogli bi ju reklamirati kao jedinu mehaničku tipkovnicu ispod 500 KN, ovak kifla, SteelSeries 6Gv2 - 501 KN!? {#}

Da to je govno, 501 kuna super, ali webtrgovina je i postarina je 60 kuna di god... super. 561 je kako god okrenes.

Nemaju ih vise meni je evo orije sat crkla moja i idem da vidim kada ono nemaju!

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2011 21:58 (Mew).
16 godina

Svedno, meni se to čini kao jako dobra cjena, 600 kn za vrhunsku tipkovnicu koja će vjerojatno nakon 10 godine izgledat kao da si ju jučer kupio!?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Svedno, meni se to čini kao jako dobra cjena, 600 kn za vrhunsku tipkovnicu koja će vjerojatno nakon 10 godine izgledat kao da si ju jučer kupio!?

Pa to se zavisi kako se o njoj brines i koliko ju koristis, moja G15 se izlizala od koristenja.

Doslovno sam napravio bijele fleke na njoj kako mi je ruka stajala... tu nikakov ciscenje i neznam ti ja sta nece pomoc.

16 godina

Znam, ali tipke se još doimaju OK, a pošto su mehaničke tipkovnice većinom napravljene ko tenk, od neke hrapave mat plastike, vjerujem da će durati ohoho, a još neke mehaničke tipkovnice imaju laserom gravirana slova na tipkovnici tako da jednostavno mora trajati!?

EDIT: "Logi" nema šta tražiti pokraj mehaničkih tipkovnica!? {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 16:16 (Ivsa).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moja Logitech UltraX se također izlizala nakon (čini mi se) četiri godine korištenja - zaista neočekivano od tvrtke Logitechovog renomea. Za razliku od tvoje, ispod srebrnog premaza skriva se crna plastika, tako da (gotovo na istim mjestima) ima crne mrlje.

Sa druge strane, Ortekova mehanička tipkovnica iz '91. izgleda (i radi) nepromijenjeno već više od 15 godina, kada je nakon pet godina korištenja uhvatila laganu svijetložutu boju, kao i gotovo sva plastična računalna oprema iz tog perioda. Preživjela je svu moju rodbinu koja se izmjenjivala na Prehistoriku 1 (pravi test izdržljivosti razmaknice {#} ).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 16:21 (hrx).
15 godina
odjavljen

Ja sam ubo IBM model m za 250 kn ovdje, treba samo tražiti i čekati.

Ne moram ni pričati da je to naj tipkovnica ikad proizvedena.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice